Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 04 November 2010 - 11:55 PM
g_tanov, в 04 November 2010 - 04:06 PM, написа:
В събота и неделя кучета не могат да се взимат, защото няма кой да изготви документите за това - почивни дни са.
На всяка цена идете, за да огледате лично. Там има и чиновничка, която води регистър - кога, кой, откъде е дошъл и къде е отишъл. Има досиета със снимки на всички кучета.
Публикувано: 05 November 2010 - 09:40 AM
1. Ако искате да си вземете обратно кучетата, трябва да попълните набор от документи, които ви се предоставят от служител на Екоравновесие, като това става в работни дни. Няма да описвам документите, но накратко с тях поемате опеката над кучетата и съответната отговорност да се грижите за тях, а не само да ги пуснете в квартала. Кучетата са вече с паспорт, регистрирани и т.н. Търсете г-н Петков - управител и главен ветеринар на кастрациония център.
2. Когато идвате в събота ще търсите Здравка Юрукова, която знае процедурите, ще ви помогне и посъветва какво трябва да направите и ще ви покаже кучетата. Имайте предвид, че наистина трябва да поемете отговорност за тези кучета. Тази събота и аз ще бъда, но за малко.
3. За транпорта ще измислим нещо, стига наистина да имате сериозни намерения.
Публикувано: 05 November 2010 - 02:32 PM

Хората живеят в ж.к."Дружба"-2, в апартамент. И явно защото ги понамързява, редовно пускали кучето си Спас да се разхожда сам. Добрякът винаги се прибирал навреме, докато не му се случила случката по залавянето.
Е, слава богу, имаме хепи енд. Дано вече си го пазят повече. Защото колкото и да е добър, това си е голямо, 40-килограмово животно. И който не го познава се страхува, естествено.
Днес взехме 200кг гранули, осигурени от приятелка на д-р Бобадова - . г-жа Ваня Чавдарова. Благодаря им

Днес взехме и събраните дарения във форумската сметка. Не съм благодарила само на Гергана У. и на ANRIANA - благодаря ви за помощта, засега закрепихме положението.
Виждам, че Кикита не е писала, затова аз да кажа - говорих с нея, вчера е нахранила кучетата, сложила е айвомек на "краставичките". Но фотоапаратът й се е повредил и нямаме снимки.
Публикувано: 05 November 2010 - 03:59 PM
Днес взехме и събраните дарения във форумската сметка. Не съм благодарила само на Гергана У. и на ANRIANA - благодаря ви за помощта, засега закрепихме положението.
Виждам, че Кикита не е писала, затова аз да кажа - говорих с нея, вчера е нахранила кучетата, сложила е айвомек на "краставичките". Но фотоапаратът й се е повредил и нямаме снимки.
Норт, извинявай за неосведомеността, но къде оставяте храната за кучетата в Сеславци. Утре ще има ли храна за кучетата например и къде я складирате, за да ги нахраня.
Обикновенно, освен дневната доза, подсигурена от Екоравновесие им давам допълнително консерви и около тридесет килограма суха храна, която ние им подсигуряваме.
Публикувано: 05 November 2010 - 04:21 PM
Хората живеят в ж.к."Дружба"-2, в апартамент. И явно защото ги понамързява, редовно пускали кучето си Спас да се разхожда сам. Добрякът винаги се прибирал навреме, докато не му се случила случката по залавянето.
Е, слава богу, имаме хепи енд. Дано вече си го пазят повече. Защото колкото и да е добър, това си е голямо, 40-килограмово животно. И който не го познава се страхува, естествено.
Извинявай отново Норт, но откъде получи тази информация? Саймън (Спас) - полуамериканския булдог е в Сеславци с декларация за отказ. Моля те, ако имаш информация, относно "стопаните" да ми я дадеш, защото тук има нещо гнило. Кучето е било изполвано за боеве (според ветеринарите, които го прегледаха онзи ден) и не искам пак да попадне в тази касапница. Още повече наистина има хора, които биха се погрижили добре за него.
Публикувано: 05 November 2010 - 06:14 PM
g_tanov, в 05 November 2010 - 03:26 PM, написа:
Извинявай отново Норт
За какво да те извинявам? И то отново? Нещо не разбирам. Обясни, моля те.
Информацията я имам от Илинка - служителката, която води картотеката. Не виждам защо трябва да ме лъже точно за това, след като по закон всеки идиот /биткаджия, душевно болен, клошар, садист и пр./ може да вземе което куче си поиска, само срещу лична карта. Не могат да не го дадат. Последващ контрол няма.
Та защо е нужно, според теб, да прави съчинения на тема "стопани"?
Кучето не се разбира със себеподобни, така че наистина сигурно е участвало в доста боеве, на улицата, докато стопаните са си клатили краката пред телевизора.
Ако искаш повече информация, трябва да отидеш в работно време в Сеславци.
А кой ти каза за тази "декларация за отказ"? Ако имаше такова нещо, нямаше да ми кажат днес, че стопаните са се появили.
И за друг път да знаеш - видиш ли там куче, което според теб или докторите е ползвано за боеве, и не искаш да попадне отново при "биткаджии", трябва веднага да го махнеш оттам. Иначе, както ти казах, всеки идиот може да го вземе и да го ползва за каквото си поиска.
А постфактум да правиш разследвания кой и какво - няма никакъв смисъл, то вече е някъде си.
Публикувано: 05 November 2010 - 07:50 PM
Публикувано: 05 November 2010 - 08:10 PM
(archy), в 05 November 2010 - 07:09 PM, написа:
С голяма радост искам да ви съобщя, че 5 от бездомниците ги върнаха. Всички са с резнато уше и доста стресирани, но ще им мине. Бгагодаря за подкрепата. Ако се случи пак да ги приберът ще знам процедурата по връщането им.

Радвам се, че ги потърси. Хората от Екоравновесие също "шпионират" форума и може би твоето упорство ги е забързало да си свършат работата. Щом са били в Сеславци значи ги познавам (снимал съм ги поне) и съм ги хранил. Моля те само, от тук нататък да ги обгрижваш по-отговорно и ако има нещо притеснително се свържи с нас. Координати вече съм оставил.
Публикувано: 05 November 2010 - 08:13 PM
В един от случаите - двама мъже от съседно село си избраха куче-бебе. То милото - не повече от 2кг.
Извадиха от джоба си кълбо сезал, завързаха го през вратлето, и го завлачиха навън - бяха без кола, щели да пътуват с автобус. Бебето пищи, те го влачат - ужас. Помолих ги да изчакат, намерих им едно кашонче, и така.
А същото това кученце след два дни трябваше да тръгне заедно с още 30 бебета за Холандия. Всички ги бяхме обезпаразитили, ваксинирали.
Другите отдавна са осиновени и радват своите стопани в Холандия. А нещастната душица, "харесана" от двойката олигофрени, почти съм сигурна, че не е успяла да оживее.
Идвали са и цигани с каруци, и мутри.
Не знам защо го пиша това. Дано все пак се стигне до някакъв контрол.
Публикувано: 05 November 2010 - 08:37 PM
Публикувано: 09 November 2010 - 05:16 PM

Днес в изолатора е имало 185 кучета. Дали са 45кг техни гранули, плюс 55кг наши - едва е стигнала храната този път. Но на всички кучета е било сипано в паничките, имали са вода и е било сравнително чисто.
Оставени са и 50кг за четвъртък, когато там ще е Кикита.
Нашите гранули са от дарението на БГРК - миналата седмица в Богров ни дадоха 60кг, които се полагат на сеславчетата. Другите 45кг са от дарението на г-жа Ваня Чавдарова.
Няма да се изморя да благодаря на всички дарители

Ето например днес сутринта бях поръчала на брат ми да вземе майчицата, чиито бебета не успяха да преживеят престоя в изолатора. А тя, милата, безкрайно добра и социализирана, стои там вече два месеца. Но кучето било взето половин час преди това, слава богу, от "наши хора", за да й търсят дом. А аз бях успяла да намеря стопанка на кучицата - моя близка, при това и съседка, така че ще има и контрол, и снимки

Гергана е взела и три бебенца, двете с нея ще се погрижим: 1. да успеят да оцелеят, 2. да си намерят дом.
Освен това днес преди обяд някакви хора са осиновили едно от едрите страховити кучета, които иначе съвсем не успяват да се справят в Сеславци.
Публикувано: 09 November 2010 - 05:52 PM
Публикувано: 09 November 2010 - 06:37 PM
nort2005, в 09 November 2010 - 04:21 PM, написа:

Не е временен дом, майчето си има стопанка вече. Ще се срещнат след час и половина

Снимките са много сполучливи. Показват цялото отчаяние от безизходицата, в която се намира животинчето.
Жената беше решила да си осинови куче от Сеславци. Но понеже веднъж беше идвала с мен там, преди две години, и все не можеше да се престраши да посети отново изолатора. Накрая остави избора на мен. Показах й снимките и това беше.
Публикувано: 10 November 2010 - 08:04 AM
Лошото е, че час след това осиновителката ми се обади - кучицата има силно разстройство, придружено с кръв и слуз. Днес ще тичаме по доктори.
Дано е нещо безобидно.
Публикувано: 11 November 2010 - 12:01 AM
nort2005, в 10 November 2010 - 07:09 AM, написа:
Лошото е, че час след това осиновителката ми се обади - кучицата има силно разстройство, придружено с кръв и слуз. Днес ще тичаме по доктори.
Дано е нещо безобидно.
Какво стана с кученцето,добре ли е?

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 11 November 2010 - 12:20 AM

Днес, докато бях на "визитация", направих няколко снимчици. Мамичката вече си има име - Чара. Радва се на новия си дом и й личи, всичко е наред. Стопанката засега я разхожда само в двора си, защото "Ти луда ли си, бе, как да го изведа такова кльощаво куче навън, какво ще си помислят хората за мен - че го държа гладно. Нека да я поохраня малко, да се позаглади, тогава." А че ще я "поохрани", не се съмнявам, знам си човека. На Чара й предстои да стане дебела, това е.