Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 12 May 2011 - 10:09 PM

Чета, чета постоянно. И ми е хууубаво!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 12 May 2011 - 10:47 PM
tkusa, в 12 May 2011 - 10:33 PM, написа:

Ето това може да ви свърши работа

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 May 2011 - 07:29 AM
Публикувано: 13 May 2011 - 04:52 PM
Такива са следващите няколко шушулки.
Тези две брадатковчета бяха само за кастрация. Сега са преместени в "изолатора" или старите карантинни помещения, където се държат агресивните или тези, които няма да се връщат. На вратата им няма етикет "агресивни" и не знам защо са там, но е сигурно, че се молят някой да ги измъкне.
Брадатковчетата са кучета, които скачат по решетката, пищят, говорят, махат бясно с опашки и се опитват да разбият решетката, за да излязат. Те са кучета, които ближат ръце и се бутат за ласка.

Следващото сладурче е абсолютно същия тип скачащо, молещо, говорещо, ближещо ръцете сладко създание и е съсед по килия на рошковчетата, т.е чака го същата съдба

Това е овчарско куче, изключително красиво и мило, галих го, а то ми се радва...Голямо е и вече е започнало да криви задните крака. Всички големи кучета, които се затварят в такива малки клетки за дълго атрофират и умират

Женска ротвайлерка, оставена за осиновяване. Кучето не можеше да разбере къде се намира и беше объркано.

Под карантина:

Публикувано: 14 May 2011 - 06:38 AM

Има разлика, нали? Ето още малко снимки от петък, тринайсти:

Та момчето е добре. Вечно усмихнат, мил, общителен; излекувахме стомашните и чревни неразположения.
Публикувано: 15 May 2011 - 05:30 AM

Взимала е за отглеждане и други слабушковци /не го прави често, трудно се "навива"/, обаче всички много бързо са качвали килограми. Ама то по цял ден се готвят разни манджи /пилета, сърчица, дробчета с ориз, зеленчуци или натюр; телешко задушено/ и се сервира в купите три пъти дневно /на Арни - по-често/. Отделно винаги има леген с Роял канин - за всеки случай, но никой не го яде. И в манджите не се бърка хляб, а се слагат едни такива завъртени неща, като човешката паста.
Иначе се движат, през деня са в двора, води ги и два пъти дневно навън по за половин час.
Публикувано: 17 May 2011 - 10:44 AM
С Кони и Соня дадохме панакур на над 40 кучета, накапахме с Фронтлайн 50 и ваксинирахме десетина. Трудна работа, когато си хванал едно куче, а други 5-6 скачат по теб, радват се, целуват, олигавят и т.н.

Процедурата с панакура продължава днес и утре, с главни действащи лица - Кони и Кикита.
За Фронтлайна трябва да благодарим на SMitreva

В тази връзка да не пропусна да отбележа - в неделя Nickey ми даде лично 30-те лв., които всеки месец превежда по сметката. Благодаря ти, Наде, че не ни забравяш

Освен това вчера водихме любимката на LKK - г-ца Бонбончева, на cat-test

Междувременно заведохме едно сеславско моме за кастрация, че да не вземе да роди някой ден току пред вратите на изолатора...
Мислех снощи да представя и отчета за изминалия месец, но нямах сили просто. Довечера ще го направя това.
Наша храна не сме слагали, защото дадоха доста сеславски гранули и нямаше нужда. Само на бебетата сипахме 5-6кг от бебешките гранули на Соня.
Снимки не съм правила, защото лудницата беше пълна. Ето ви само прясно кастрираната хубавица, и се казвала Дишка, моля ви се

Публикувано: 19 May 2011 - 09:59 PM
Публикувано: 20 May 2011 - 07:49 AM
Публикувано: 20 May 2011 - 10:37 AM
Разход на форумски гранули:
20.04.- 50кг; 25.04. - 50кг; 27.04. - 40кг; 29.04. - 40кг; 2.05. - 20кг; 4.05. - 40кг; 13.05. - 50кг. , или общо за периода - 290кг.
Остатък от предишния период - 195кг, закупени - 370кг /това са няколко вида от евтините гранули/, ето фактурата:

Т.е. към днешна дата разполагаме със 195+370-290=275кг гранули.
Сега паричните средства.
В началото на периода сме имали 424лв. От форума сме получили 910лв.

Разходите в лева, които сме направили, са:
- 400лв., с които са закупени 400кг гранули, фактурата е по-горе в поста;
- 90,91лв. за едно шише панакур. Всички кучета, които ще пътуват, се обезпаразитяват и с този препарат, заради пустяата гиардия.

- малко лекарства за демодекоза - 156,92лв.. Има дарители, които позволиха това:

Освен това за този период сме изпратили в чужбина 8 сеславски кучета /малко, но ще наваксаме!/. Т.е. за техните чипове, паспорти и ваксини сме разходвали 160лв. До края на деня ще публикувам снимките им.
Като резултат се получава 424+910+30-400-90,91-156,92-160 = 556.17лв.
Както съм ви казвала, чиповете, паспортите и ваксините ги отчитам, когато заминават кучета. Но все пак да ви покажа няколко фактури, за да видите, че наистина купувам тези неща предварително, а не държа парите ви на срочен депозит

И така, получава се, че към днешна дата, 20.05.2011г., сеславските кучета разполагат с дарени от форума 275кг гранули и 556лв.
Публикувано: 20 May 2011 - 01:27 PM
nort2005, в 20 May 2011 - 09:37 AM, написа:
Ето ги щастливците:

За първите шест кученца огромни благодарности на SMitreva и Кони и групата Заедно - намирането на домове и пари за транспорта никак не е лесна работа

Лара и Люси дължат избавлението си на г-жа Донка Шафнер, хиляди благодарности и на нея

Наред с това благодарности на дарилите за Сеславци в нашия форум

Има и други хора за благодарности

Публикувано: 20 May 2011 - 02:28 PM

17,05 - 10 кг
18,05 - 40 кг
20,05 - 30 кг
Процедурите с Панакура са успешни и няма изядени ръце , само няколко сърдити куча

Ротвайлерката е преместена във външните клетки, в една клетка с гигантите. Много е депресирана и стои в едно ъгълче само. А гигантите са няколкото овчарски кучета. Има и болонкоподобни само за кастрация, въобще всякакви кучове.
Публикувано: 20 May 2011 - 02:53 PM
20.05.2011г. - 235кг гранули и 556лв. в наличност.
Публикувано: 20 May 2011 - 04:49 PM