Dog.bg Форуми : Тема за flood-ене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (437 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Тема за flood-ене

#451 Потребителят е офлайн   Maggie Икона

• Rover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Музика,литература,кино,театър,фентъзи,езда,животни

Публикувано: 10 October 2008 - 02:23 PM

Леле ама то и ние с баба сме големи фенки на "Дъщерите на Маклауд"! :yahoo:
Баба им вика "краварките"  ;D но много им се кефи.То и аз не помня от кога го гледам.
Ауу моята любимка Стиви  :wub:. И Джоди също. ;)

А иначе,да.Надя (лизата) много прилича на Тес. ;D
Обаче не е честно.И на мен ми се язди ама ето съдба,кончето,което яздех нещо е болнаво. :'( Как чакам другото лято да ида най-после в Бургас. ;D
User's Signature

- Сънищата сбъдват ли се ? – попита Роувър.
- Някои от моите, да – отвърна старецът. – Някои, но не всички; още по-малко пък веднага или докато ги сънуват.

#452 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 06:43 PM

Дури, четох притесненията ти за Манди, но според мен не трябва да се притесняваш... Може малкото пухче да има персиец там някъде в кръвта, и затова да е толкова спокойна ;D Това го казвам от личен опит - навремето имахме котак (милия Жаки, още не мога да го прежаля), с мама персийка, татко "прескочил оградата" - същия непукист като твоята Манди, гарниран с 10000% темерутност! Не понасяше да го взимаш на ръце, да го гушкаш и галиш. Най-много обичаше да дойде до теб, да се лепне на крака ти и така да си стои. Ако понечиш да го гушнеш - бунт и беж...
Още няма да забравя - беше на 2 месеца, правим му мишка от намачкан вестник, вързан с конец - пляс с едната лапа, пляс с другата, след което си врътна демонстративно дупарата в стил "Абе я не ме занимавайте с глупости"...
Та в този ред на мисли искам да ти кажа - не се притеснявай за Манди: ако носът й е влажен, къка и пиша нормално, значи котинка се чувства просто перфектно :blink: и наистина си случила на коти от твоите мечти ;D
User's Signature

Качена снимка

#453 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 06:49 PM

Хей привет rally_pat !
Сърдечно ти благодаря, че споделяш своите наблюдения и опит с котки!Наистина ми е полезно.
Само не зная от къде си останала с това впечатление за моята аристокотка Аманда:
"същия непукист като твоята Манди, гарниран с 10000% темерутност!"
Аманда не е непукист.
Не е в абсолютно никакъв случай темерут.
Тя е..като извънземна, но котка.
С други думи :Аристокотка. :namigam:

#454 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 10 October 2008 - 07:07 PM

Дури, не " леж на тая кълка" , че ще е спокойна :blink: Писах ти, че тя и София беше много кротка и спокойна първите две седмици. Ама я да я видиш сега...одеве за два часа( докато разхождах Виви и Вили, Софчето срутило цял рафт от библиотеката, изровило единствената саксия в апартамента, като поръсила с пръст всичко наоколо( имам подозрения, че я мисли за втори кенеф) обърнало купичката с мазна храна на Виви на пода( а купата стои на високо, за да не се гърби Виви) и влачила обувките ми по цялото жилище- на диван- един чепик, под леглото- друг...такива ми ти работи! Ще се отпусне и Мандичка ;D
И да...единственият път, когато ги оставих двете сами на едно място: Маца беше сваляла де що намери от високите места( салфетки, тефтерчета, списания, книги), а Виви старателно ги беше накъсала на ситно по целия хол( точно такива бели не беше правила никога) ;D

#455 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:10 PM

"Не понасяше да го взимаш на ръце, да го гушкаш и галиш.
Най-много обичаше да дойде до теб, да се лепне на крака ти и така да си стои.
Ако понечиш да го гушнеш - бунт и беж... "

Абсурд това описание горе да се отнася за Манди.
Тя обожава да е в ръцете ми!
Сама идва, качва се по крака и сяда в скута ми.
Позволява ми да я галя с часове, да я реша колкото искам с нейната четка..
Позволява ми да я нося насам - натам.
Но когато ми трябват 2 те ръце си я слагам на дясното рамо и вършим заедно къщна работа. :P
Всеки, който понечи да я гушне - не само, че тя седи и не бяга, но и не посяга да дере!
От няколко дни споделяме общ живот и до сега нямам нито едно одраскване!
Нито едно.
Много обича като лежи на краката ми да си слага малката главица на ръката ми или да полага лапка в дланта ми..
Така седи ..колкото ми омалее ръката..

#456 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:14 PM

Привет на стопанката на Софи!
"..не леж на тая кълка" , че ще е спокойна .."

Ама скъпи приятели не лежа на никакви кълки освен на моите си собствени.
ЕДИНСТВЕНОТО, което искам е да съм сигурна, че на котката ми й е добре с нас.
Че е здрава!
ЗАТОВА се одумвам и разпитвам!
Ако ще и танго да играе с Волф или голф с Алекс из апартамента в последствие - за мен тя е и ще си остане моята необикновена котка.
Точица не се ослушвай, обещала си в темата тая вечер или утре да ни покажеш София.. :kotence:

#457 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 07:17 PM

Цитат

Само не зная от къде си останала с това впечатление за моята аристокотка Аманда:
"същия непукист като твоята Манди"

Под непукист разбирам, че не се впечатлява от обкръжението, а се кефи на това, което й се случва, и че се адаптира мнооого добре към живота при вас (като чета, май май си те е избрала за лидер..)
А за темерутестото беше пример за моят Жакунции (RIP), и просто казвах как е било при нас ...
Уфффф, мамка му, всеки път като се сетя за него, и ми избиват сълзи ... А почина 1994-та ...
User's Signature

Качена снимка

#458 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 07:19 PM

Цитат

ЕДИНСТВЕНОТО, което искам е да съм сигурна, че на котката ми й е добре с нас.
Че е здрава!
ЗАТОВА се одумвам и разпитвам!

Дури, добре й е, гаранция! Котката, както и кучето, не открива пупата, ако се чувства застрашена! Видях снимките, които си постнала по-горе! Манди се чувства прекрасно и е спокойна!
User's Signature

Качена снимка

#459 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 10 October 2008 - 07:22 PM

Ейййй да! Ще я щракна след малко! А твоята момичка ваксинирана ли е вече? Нали има апетит! Ако всичко е така, значи нямаш повод да се притесняваш за нея!
Аз, след като не оставих кьорав глист в Софи( а тя ги имаше в изобиииилие), ще направя първата ваксина още утре.
Но че им трябва време да свикнат- убедих се. Мислех, че котките не са така чувствителни като кучетата, но съм се лъгала- просто не им личи явно толкова. Иначе и Софка не пуска нокти. Играта и е странна- хапе, като куче. Дали защото Вивиан я учи на това, не зная, но е много смешно да ги гледа човек ;D

#460 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:22 PM

Ей за това е цялото това разпитване из форумите..!
С няколко думи rally_pat ми отговори на много интересни за мен неща!
Ела насам и подай бузка да те бацам( цункам)! :wub:
Благодаря ти! :drugarche:
Жалко, че се разстройваш като се сещаш за прекрасната си любима котка безценния Жакунции  ..
Щях да те помоля да ни разкажеш за него..

#461 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:25 PM

Точица отговора е :не.
Аманда има само 2 обезпаразитявания ( вътрешно) не при мен.
С парченце цестал - кет.
Следва още едно вътрешно - вече при мен - и ако не изкара ще последва първата й ваксина..
Има апетит, но ..
Не е лакома.Не плюска като "абстинентна".
Улична котка -а да не яде до побъркване?!.
Хапва си полека, бавно..Не стъпва в паничката си..
Точица верно Софи хапе?!
;D
А я сподели моля мяуче ли?
Кога най - често?
А нощем?

#462 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 07:26 PM

Дури, мога с часове (ъммм, теми), да разказвам за него... Когато го взехме бях на 10, той е .... ами той ми беше братчето, което никога не съм имала, ако трябва да сме честни!
Дебел, търпелив, темерутест, възпитан, какин сладък Жаки Дебелаки, който мнооого търпеливо понасяше обличането в дрехите на куклата "Червена Шапчица", ходеше на разходка с каишка (не, че беше очарован), и какво ли още не...
Та в този ред на мисли - питай каквото те интересува, ще ти отговоря! Хем ми е мъчно и тъжно, хем много обичам да говоря за него...
User's Signature

Качена снимка

#463 Потребителят е офлайн   lizata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:<br />

Публикувано: 10 October 2008 - 07:29 PM

Аз да се пожалвам малко...  ;D
Тази вечер на полянката бяха необичайно много кучета (10+) и голяма игра падна (И Неро ме слушаше  :wub: Каква случайност!  ;D ). Дойде по някое време едно корсо- огромно, мъжко и красиво. Да ама момъкът вече към годинка и половина отива... Не се закачаха с моя близо половин час и после какво им стана.... :rolleyes: Почнаха да ходят рамо до рамо, да се въртят към вратовете си и ми стана ясно какво ще последва.. Но не можахме да реагираме на време и се нахвърлиха един върху друг. Моят, както обикновено, гледаше да се измъкне(корсото е 3 пъти колкото него и на височина и на големина  ;D), но този път не се получи. Въртяха се постоянно в кръг и беше невъзможно да ги хванем.  :rolleyes: Стопанина на корсото успя да го хване за каишката и докато аз изтеглях Неро настрани, корсото се откопчи и пак тръгна срещу Нерон. Не ми стана ясно от кой изядох зъбите, но десните крайници пострадаха.  ;D Добре че, не се сбиха наистина, че и аз щях да го изям...  :rolleyes: Преди не сме имали проблеми с корсото. Неро има лошият навик каквото и да прави да ръмжи- игра, надмощие, лигавене... Само че, някои кучета го взимат на сериозно... Успя да захапе Неро за врата, но само лигите му останаха по моя пес, за щастие.
Та така... Аз пак много се разприказвах, ама то по навик...  :P  ;D Ще си ходя със синините една седмица, ама ще ми мине. :P
User's Signature

Качена снимка

#464 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:31 PM

Дури, честно казано, очаквам по- скоро да започне да лае ;D
Мяученето и е нещо много странно- тихо, нежничко и го прави само сутрин, когато ме чуе, че ставам да храня бебето, а тя спи с мъжа ми в друга стая и явно също е гладна. Чува се едно много отчаяно и тихичко стържене. Аз отварям вратата и преди да нахраня бебето , слагам на Софи да яде( защото е по- малка ;D) Та това е нейният звук, за сега. А вече е доста едра - миналата седмица беше вече 900 грама. А две седмици по- рано- 500. Манди ми се вижда доста по- дребничка.
А цестал за толкова малко бебе....не зная, ама нашите доктори я обезпаразитиха с пастичка за бебета.

#465 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:32 PM

rally_pat
ай колко сладко с такава обич и привързаност ни разказваш за сър Жаки Дебелаки, че сега искам да узная ако не всичко то поне това, което ти би допуснала да ни споделиш за него..
И ..ако можеше й да го зърна на фотос, еха-а.. :yahoo: :drugarche: :kotence:
**
totschica
уеуее!
Почти 1 кг - за 2 седмици!
Да не я зобиш, ааа? :P
Фитнес - котка ли ще я праите?
За цестала..ами..добре, че все пак са могли и с нещо са я обезпаразитили преди да ме срещне съдбата с нея.
Иначе с дронтал - паста ще я обезпаразитяваме..
Искаш ли една снимка ама май беше на куче..
lizata
Добър вечер мила "Тес"!
Съжалявам за инцидента, който си преживяла..
Пази се, моля те!
Ей затова никога не съм обичала "стопано - кучешки сборища"..
Всякакви кучета, непознати, познати, всякакви стопани..
Как си сега Наденце?..

#466 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 07:41 PM

Ами в интерес на истината, имам две негови сканирани снимки...

Тук е като съвсем бебе:
Качена снимка

А тук е вече дърт, в ръцете на тати:
Качена снимка

От втората снимка трудно може да се добие впечатление за размерите, ноооо... през лятото беше около 8 килца (а тогава почти не ядеше)

А за споделянето - и аз незнам какво да споделя, защото толкова много неща сме преживяли заедно... Просто за мен той беше най най най прекрасния котарак на света! Търпеше детските ми приумици, идваше да се гушка в мен в teenager-ските ми години, когато не се чувствах добре, гледаше да се крие, когато в къщи течаха купони (брррр, това цигарите гадна работа според него, а силната музика - ужас...), изтърпя геройски другите котки и кучета, които добавяхме към зоо-то в движение, но всяваше ред и дисциплина... незнам, наистина питай, защото 14 години са много, и много мога да разказвам...
User's Signature

Качена снимка

#467 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:43 PM

Еха-а!
Какъв красотчик!
Ами аз не разбирам от котки към момента и всичко ми е интересно..
Разкажи например нощем какъв беше? :P
Ловеше ли въображаеми мишки?
Гонеше ли женските..?

#468 Потребителят е офлайн   rally_pat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2008 - 07:53 PM

Ами нощем си спеше на неговото си място, освен ако не беше върл студ и не се надпреварвахме да го извикаме в нечие легло ;D
Спеше с нас, не ни будеше, изключае периода на разгонване на женските, когато седеше на прозореца в кухнята (на масата - което му беше забранено), и плааач и мяяяяууууу от 5 сутринта... Нооо! една единствена маца си доведе - буквално - и я остави да му яде от чинията! После имаха котенца...
Уфф, да обясня - с нашите сме запалени ветроходци, и всяка събота и неделя бяхме на язовир Искър, на базата на Академик. Съответно и Жаки с нас, там се хареса с момата и така ... Но беше мноооооого сладко, защото тя папа от неговата чиния, той седи и я гледа с умиление!
За мишките - миии, честно казано, никакви въображаеми (може би на сън), а направо реални, всяко лято на Арапя! Ходеше нощно време да лови полевки, сутрин ставаме - той подредил няколко броя в чинията си, няколко до нея и седи до чинията си и гледа гордо! Отделно, че го бях видяла няколко пъти да си носи мишани, все още шаващи, да си ги яде в чинията! Е, след Арапя задълже минаваше през вътрешно обезпаразитяване...
User's Signature

Качена снимка

#469 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:54 PM

rally_pat , бебешката му визия е страхотна. Другата снимка не се вижда добре- само нещо гушнато и с бузи :blink: Но като го гледам като бебе, със сигурност е бил красив котарак! Моята Софи не изглеждаше така, когато дойде при нас- беше пършивка, проскубанка, миризливка...сега се разхубавява. А този момък си е бил красив още от бебе!
п.п. ама това, с кльопането на мишчици, нещо не мога да си го представя да ми се случи( с моята котка) :Бляк!:

#470 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2008 - 07:59 PM

Хубаво коте  :wub:
Там където ние се разхождаме има един прекрасен циамец,сини очи точната окраска НО копирана опашка и част от върха на едното ухо го няма как то ми се вижда май е горено  :mazohist:
Виждала съм го преди няколко месеца някои го е изхвърлил  :'(
Котето е много хубаво,ще му направя утре другиден снимки и ще ви го покажа и ще поразпитам дали някои се грижи за него,ако не ще му търся дом  :blink:!
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

• (437 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема