Dog.bg Форуми : Закони, отговорности, контрол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Закони, отговорности, контрол Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 October 2008 - 11:15 PM

Агалина,момиче съм ;) Интересно ми е как момче ще си сложи такъв ник.Не за пръв път ме бъркат с мъж. ;D Трябва да се замисля.... ;D

Темата,откъдето е цитата е със същото заглавие.коментарите са напълно противоположни на тези тук..............
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#22 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 13 October 2008 - 11:16 PM

Цитат

Бушка,с цел постнах цитата.....Има нещо вярно в това,което казва Инсомния.Реакцията на хората трябва да се има впредвид-за кампанията за етажната собственост и бъдещата....
Аз цитата не съм коментирала  ;)

п.п. Иначе -да, те нещата са свързани и те трябва да разберат, че са едно нещо. Има закони, няма кой да следи да се спазват и има хора, които ги нарушават. Ние не сме срещу правилата, а искаме те да се спазват, за да не страдаме и ние. Тук няма хора с кучета и хора без, тук има потръпевши и такива, дето правят каквото си искат. Подробностите са без значение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#23 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2008 - 11:24 PM

[quote author=bushkata link=topic=19475.msg498738#msg498738 date=1223932049]
[quote author=gabipap link=topic=19475.msg498721#msg498721 date=1223930705]
Само да се уточни позиция и подробности. Хм?
[/quote]
Че то това позицията не стана ли ясна -  писанo е това в  ДВА Бг закона  да се спазва?Отговорният по спазването и контролен орган да си върши задълженията му вменени ?Както като всеки ходи на работа ,работи ,труди се ,за да си изкарва парите ,дъжностна характеристика, задължения??
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#24 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:27 PM

Да, стана ясна. Има подробности как точно да се каже, да няма двусмилици, да не засягаш теми, които не са в този кръг - такива работи.
Или по-точно - как точно да се "поднесе" тази позиция.
Не с  :viking:, а с :stop:  :sedni!:  :drugarche:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#25 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 October 2008 - 11:29 PM

Цитат

да не засягаш теми, които не са в този кръг - такива работи.
Не е нарочно.Извинявам се.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#26 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:30 PM

Както много други тук,и аз съм от двете страни на барикадата-и с дете ,и с куче.За благополучието на двете се грижа (не без усилия точно заради безотговорността на хората) аз-"държавата"къде помага,къде повече ме спъва.
Агалина го е казала-има закони,само трябва някой да си седне на д-то и да ги прилага.А аз ще допълня-с малко поправки в закона.Не може 100-500 лв и нищо друго като санкция за стопанин на куче,нахапало дете.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#27 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 11:30 PM

Цитат

Цитат

да не засягаш теми, които не са в този кръг - такива работи.
Не е нарочно.Извинявам се.
:o Май си разбрала нещо,което не съм казала, но не знам какво е, понеже не съм го казала...
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 October 2008 - 11:51 PM

Цитат

ще допълня-с малко поправки в закона.Не може 100-500 лв и нищо друго като санкция за стопанин на куче,нахапало дете.

И аз това имах предвид като споменах "зоо полицията",но явно не бях разбрана.Не подкрепям лично тях,а тях като такива които следят да се спазва даден закон,който действа.И че не е нужно да питам някой може ли да имам домашен любимец,а да има някой който да следи спазвам ли всички  правила след като вече имам такъв!
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#29 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 14 October 2008 - 12:34 AM

В тази държава всички правят от мухата - слон....винаги животните Ви виновни....знаете ли колко деца съм виждала ,които съвсем съзнателно пребиват...тормозят кучетата...и не само бездомните...знаете ли на какви изтезания ги подлагат -НЕ явно...ами ако кучето и искало само да се защити? Да не говорим за безодговорните им родители ,аз също имам куче и непрекъснато се намира шпо някое хлапе което се втурва към моето куче ....а майка му спокойно си пие кафе...няма грижи и аз трябва да се грижа за здравето на детето и....за да си дърпан непрекъснато кучето и евентуално да си тръгна от там. :angry:    И после пак животните виновни !!! 
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#30 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 14 October 2008 - 06:10 AM

Добре,явно повечето сме на едно мнение,че  трябва да вземем отношение по въпроса и то публично.Организатор,двигател?
Знам,че много настоятелно питам.Ако имах необходимите качества ,не бих се замислила  и щях да се заема,но нямам.
Много станаха инцидентите.Време е..
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 07:48 AM

Хайде, добро утро! Ама доста прилежно сте писали - сума ти и време ми отне да изчета всичко.  ;D
Искам да споделя и нещо друго с вас. Такива неща са ставали, стават и ще продължават да стават и занапред и не само в България. Навсякъде има такива инциденти - просто последиците са различни. Кучето е оръжие - това трябва да е ясно. Точно толкова оръжие, колкото и кухненският нож. Не дай Боже да попадне в ръцете на неподходящи хора. Да, ама досега никой не се е опитвал да забрани кухненските ножове и да ги изхвърли от ежедневния живот. Така че въпросът не е толкова във санкциите - след дъжд качулка. Просто самото отношение към животните в скъпата ни родина трябва да се промени. А това, харесва ви или не, става именно с говорене - с много говорене, постоянно, постоянно и пак. Такива инциденти ще намалеят, когато станем по-съзнателни към кучетата си. Все пак, това че високите скорости и алкохолът зад волана убиват, засега май никого не е спряло, да кара като побъркан. Те хората живота си не щадят, вие с глоби ще ги плашите...
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#32 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:05 AM

Не си права.
Не мисли, че на запад са по-съзнателни от нас и затова спазват правила.
Спазват ги, защото глобата е моментална, ефективна и неизбежна. Така се изработва съзнание.

А като дойде някой съзнателен западняк у нас на втората седмица става по-голям мърльо от всички нас взети накуп.

#33 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:05 AM

Явно последно време е модерно да поемат разни инициативи и подписки ;D ;D ;D
Предлагам да направи подписка, ЗА СПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ. ;)
Да се иска ясно да се каже, кой контролира изпълнението на законите. Закони има, само няма кой да следи за тяхното изпълнение. Допълнителното приема на нови закони и наредби е безсмислено ако те не работят. ;)

#34 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:09 AM

Цитат

Не си права.
Не мисли, че на запад са по-съзнателни от нас и затова спазват правила.
Спазват ги, защото глобата е моментална, ефективна и неизбежна. Така се изработва съзнание.

А като дойде някой съзнателен западняк у нас на втората седмица става по-голям мърльо от всички нас взети накуп.

Е, сега, живяла съм 7 години на запад и това със спазването на правилата не е съвсем така. И в Германия имаше и има доста нахапани деца. Това, че в повечето случаи са питове и ко. на турци си е друг въпрос.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#35 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:12 AM

Ама естествено, че инцидент може да стане, не съм казала, че в Германия не стават.
Говорех за мотивите им да спазват правилата.

#36 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:14 AM

Ами мотивацията е - така е културно и учтиво - просто така се прави. Така мислят хората. Там е невъзпитано да си пуснеш кучето, ако другото е на каишка. Колкото и да е безобидно твоето - викаш си го. Учтивостта го изисква. Просто въпрос на възпитание, не на страх.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   insomnia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 08:21 AM

Манталитета е друг, защото има значение дали спазваш закона, има и контрол.Това възпитава с времето и не само страха е движещ, това учи хората и да се срамуват да нарушават закона, защото не е редно, не както тук - да се гордеят какви тарикати са.
П.П - В Германия питовете не са толкова разпространени всъщност.....

Иначе друго исках да кажа - не бих участвала в такива бдения и обясняваници към този момент, щото се опасявам, че ще излезе автогол. Не можем да очакваме от народа отведнъж да осъзнае всичко и да промени начина си на мислене - става бавно, на час по лъжичка. А в такъв критичен момент е трудно да накараш да те изслушат. Ние сме заявили, че сме ЗА отговорност, не мисля, че е нужно повече сега. Просто на хората, които не се интересуват от кучета темата ще им дойде твърде и няма да слушат какво говорим. А ще се активизират кучемразците. Това е лично мнение, разбира се, но се чувствам длъжна да го кажа сега...
User's Signature

It is true that Pitbulls grab and hold on. But what they most often grab and refuse to let go of is your heart, not your arm.

#38 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 October 2008 - 08:38 AM

Вече са по-рядко, да, но не мога да кажа, че не са разпространени. Аз гледах пит там.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 09:28 AM

Инсомния, аз разбирам какво имаш предвид, но отговорността, за да стане част от характера на някого или си възпитан да си такъв, или е нужно много време или просто не става.
Тъй като (според мен) това е същото като с етажната - не мисля, че е трудно за разбиране какво ще кажем. "И тук, както при проблема с етажната собственост няма кой да контролира спазването на вече съществуващи закони."
Единственото, което може да е в повече в този момент, а може би пък ще е тъкмо на място - е смехотворната глоба, която трябва да е в пъти по-голяма.
Тук идвам на мнението на Фейс, трябва да искаме спазване на законите.
По какъв начин ще се "изкажем" е въпрос на обмисляне и уточняване тук.
И пак да кажа - подобни начинания се провалят единствено поради липсата на локомотив.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   Jarrita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 09:36 AM

Подписката, която правихме, беше не само против онези точки от Закона за етажната собственост, но и за:

2. В подзаконов нормативен акт, а не в закон, да бъдат предвидени по-конкретен запис на правила и детайлно разписани задължения за собствениците на животни. Тези задължения да бъдат обвързани със съответната засилена отговорност и по-високи санкции и глоби за собствениците на животни при нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.

3. Компетентните органи, определени със съответния специален закон ЗЗЖ и други свързани с него, да изпълняват своите правомощия, визирани в закона и да предприемат реални действия срещу нарушенията.

4. Обмисляне и съответно законодателно предложение относно засилено съдействие от органите на МВР и на Прокуратурата, както и създаване на специализиран орган, наблюдаващ и контролиращ придобиването, притежаването и отглеждането на животни, по аналогия на сходни органи в други държави зоополиция.

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни