Dog.bg Форуми : Закони, отговорности, контрол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Закони, отговорности, контрол Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 14 October 2008 - 03:58 PM

Цитат

УТре и аз започвам да звъня и ще ги побъркам.

А така, и аз смятам да им се обаждам, колкото повече-толкова повече.. Като звънях в общините, ВРМС и НВМС имах чувството, че им прекъсвам следобедната дрямка.
Ами да ги събудим тогава ...
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#82 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 04:03 PM

разхождането на кучетата в парковете "Марно поле", Майка България, зелените паркови площи, цветните площи, в училищните райони, детските и спортни площадки, в районите на болничните заведения;
:o ъъъ...извинявам се ,ама кучетата (и техните стопани)до къде трябва да прелетяват ,за да могат да се разходят?Под прозорците на хората?Или,както си мисля аз,гр.Велико Търново се старае да ограничи до нула собствениците на кучета?ММмм?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#83 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 04:24 PM

kitana, права си, но се има друга пред вид - да не се ходи на разходка там, по-скоро минаването от там не е проблем - поне така мисля. Е, все пак съм виждала кучета там. А бездомните как ли ги ограничават?
E, поне остава Кучешкия парк, със специално отделеното място за разходка, което първо е прекалено малко, а и може би вече не е оградено, така че целия парк е наш  :yahoo:
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#84 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 14 October 2008 - 04:26 PM

Е от юридическа гледна точка каква е разликата м/у минаване от там и разходка?

#85 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 04:29 PM

Чакаме някой юрист да се включи .... B)
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#86 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 07:23 PM

Санита,за четири години в Търново не съм чувала за Кучешки парк.Единствената възможност,която ми хрумва,е парка до битака-този ли е?Защото аз иначе не виждам къде,аджаба,човек може да си разходи песа в Търново....
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#87 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 07:52 PM

"Кучешкия парк", е парка в квартал Триъгълника.Там наистина в уникален унисон,съжителстват нашите четириноги приятели,възрастни хора,малки деца и майки с бебета.Дано не ни го отнемат като място за разходка,че тогава трябва някаде извън града да си пускаме кучетата да потичат на воля.Току що се прибирам от там и много ми е любим за разходки.Там можеш да видиш как домашни кучета си играят понякога и с "улични" които се подвизават там.Ех каква идилия!!! :drugarche: :drugarche: :kuchence:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#88 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 08:00 PM

Триъгълника?Ами ако живея на "Зеленка"?Или на Чаршията?Тогава?Забранено с кучета в градски транспорт(дори и в Търново,да не е,си представям реакцията)и нямам собствена кола...тогава?Такси?Кучешка тоалетна вкъщи?
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 08:09 PM

Ами от Зеленка са 15 мин нормален ход до там,разходката ти се явява с 30 мин повече.Не знам аз съм с кола и ми е удобно но за хората без е кофти наистина.А от чаршията до кучешкия и дума да не става това е вече далеч наистина.Но от чаршията до гората над старата болница са 5-6 мин,а там не е лошо за разходки и рядко минават хора. Пък и си представям целия град да си разхожда кучетата там,какво ще стане.Ще сме като на ЦАЦИБ.
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 08:13 PM

Старата болница?Ами ,представи си,че си пуснеш кучето,а някакви дечковци решат,че искат точно там да си играят....Прекалено е близо до жилищните площи.Проблем има.И то голям.....
User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 08:16 PM

Цитат

Старата болница?Ами ,представи си,че си пуснеш кучето,а някакви дечковци решат,че искат точно там да си играят....Прекалено е близо до жилищните площи.Проблем има.И то голям.....

True,true!!!
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 08:41 AM

Ами хайде сега да видим:първо много хора скочиха веднага върху собственика на кучето нахапало детето,бил простак,безотговорен и т.н.да попитам някой познава ли го.Защо винаги започваме да даваме оценки на другите и винаги трябва да има някой който да оплюем.Понятието нещастен случай дали ви е познато.Мислите ли че воденето на повод ви дава 100%сигурност срещу такива случаи,особено ако разхождате кучето в парка.В другите страни хората били по отговорни щото глобите били много големи,и ги глобявали веднага на място,еми честно казано не съм виждал на алея по полицай в никоя държава в която съм бил.Защо винаги смятаме че проблемите се решават с ,,тоягата,,тоест с глоби и наказания,това изглежда е вродено на българина.Веднага се организират обаждания до НВМС незнам дали се пише така и други организации и какво става почваме да се дебнем ли,цял народ съвестни и отговорни хора,наистина ли го вярвате.Имаше постове които според мен бяха много точни,и основното в момента е да бъдат създадени места за разхождане на кучета,тогава може да се търси отговорност.Не само да има изисквания,а да има нещо дадено и ако това нещо не се спазва тогава вече има и последствия.Като си плащоте данък куче питате ли се за какво го плащате,или си купувате правото да имате куче.Някой каза кучето е един вид оръжие,както и автомобила също.Значи трябва да има някакви тестове които да определят дали даден човек може да притежава куче,И ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ ОТ ДОБРОВОЛЦИ НЕ ОТ ОБЩИНАТА,нещо такова.Според мен не прави чест на никой веднага да се напада собственика без да се знае за какво точно става дума.И накрая че стана роман стига вече с тая ,,зоополиция,, направете справка колко човека са и каква територия покриват и тогава нека да говорим,аз мисля че са създадени само и само за филмчетата.

#93 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 October 2008 - 08:48 AM

Т.е, да те разбирам че сега като няма заградени кучешки паркове си е най-добре отговорните контролни органи да ги оставим да си редят пасиансите?
Аз съм защитавала и продължавам да защитавам правото си да изисквам място, където да си пускам кучето свободно. Но не и правото да го правя където си искам.
Незабавните глоби дават своя резултат след години. Нашият проблем е, че сме свикнали никой за нищо да не ни търси отговорност.
Иначе да, за конкретния случай съм съгласна, че може да се сравни с нещастен случай.
Принципно разсъждавам не по повод него, а по повод натрупаната отрицателна енергия към кучетата.

#94 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2008 - 10:13 AM

Ако е вярно това, което прочетох в един вестник - че кучето е обучавано за пазач (?!) и е било на 100м от стопанина си, извън контрола му - не бих нарекла случилото се нещастен случай, а престъпна безотговорност.

На кучешката полянка или на улицата, с повод или не, с намордник или без - на обществени места едно куче трябва ВИНАГИ да бъде под контрола на стопанина си. Това, мисля, е най-важното, защото в крайна сметка стопанинът носи отговорност за поведението му.
И ако си я носи "де факто", а не само "де юре" - ще намери как да го контролира!

За жалост това е поредният инцидент, който се използва за дорисуване в съзнанието на хората  клишето: "куче-убиец със стопанин-престъпник".
Отново хвърчат закани за стреляне, тровене...
Само на властимущите, дето трябва да се размърдат и задвижат решаването на проблемите - не им пука!

А за кучешките паркове - да, трябва да ги има, разбира се. Страх ме е обаче, че за болшинството кучета те биха останат недостъпни, ако в тях първи се намърдат такива като този стопанин. Поне аз не бих си пуснала кучето там! Доскоро имах илюзии, че според неписания "кучкарски" етичен кодекс не се пускат на кучешката полянка свободно и безнадзорно агресивни кучета, поне не и от разумни на вид стопани! Е, оказа се не точно така...
Явно спазването и на писаните, и на неписаните закони все още е в бъдещето, дано не е далечното...

#95 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 10:42 AM

Ами отрицателна енергия към кучетата винаги ще има,виждате каква отрицателна енергия имаше към ЧОВЕКА собственик на кучето,а според мен никой не е застрахован от такива нелепи случайности защото никой не може да ме убеди че повечето от пишещите тук си водят кучетата само на повод.Точно това че няма определени места за разходка създава проблема,един закон трябва да осигурява някакви условия и след това да има санкции ако не се спазват условията.Мислите ли че законът в момента е действащ,цитирането на разни точки и алинеи не го прави такъв.Колкото до нагласата,аз помня/а мисля че и вие/времена в които отглеждането на куче беше едва ли не някакво престъпление/45 дена в тухларна личен опит заради куче/.мисля че трябва да мине много време за да се промени тази нагласа но това с закон няма да стане,българинът тачи животни които дават нещо а за другите се чуди ,,за кво го чуваш,,И това с тестовете за собствениците според мен е доста важно защото не отричам че има много хора които не могат а и не трябва да имат кучета.Това с глобите смятате ли примерно че при случай вие викате полиция те идват до ,,пет,, минути и ,,съзнателния ,,собственик седи и чака,аз мисля че просто на улицата ще се увеличи бройката на бездомниците особено ако има по сериозен инцидент.Затова мисля че реда е такъв първо се създават условия и тогава се търси отговорност,и пак според мен основните искания трябва да бъдат в тази насока,места за разхождане и тестове.Май се повтарям.

#96 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 10:49 AM

Заедно с настояването за спазване на законите, трява да се настоява и за специални паркове за кучета, и  не по един на град, а по един във всеки квартал или община- в противен случай съм сигурна, че много малко хора ще се съобразят със закона и ще престанат да си пускат кучетата. 

Аз също няма да се съолразя с този закон, ако няма регламентирано място, където да си пускам кучето. Голяма част от хората, с които излизаме на разходки ( да не кажа всички ) също няма да го вземат под внимание.  И така пак ще си останем на предишното дередже, има си закон, има си орган, ма никой не го спазва, ЗАЩОТО НЯМА УСЛОВИЯТА ДА ГО НАПРАВИ.
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#97 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 October 2008 - 10:53 AM

Все си мисля, че е най-добре да се започне от най-простичките и лесни неща.
Глобички за кучешко ако. Няма на кого да се оправдавам, че ми трябват специални условия, за да събирам.
Също за куче в двор на училище или детска градина.
А щом се намекне, че има някакъв контрол, нещата ще започнат да се променят.

#98 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 11:06 AM

Аз пък продължавам да звъня на хорицата от общината да видя какво правят: Ето какво разбрах днес - пак звънях в Столична община на горещия телефон на www.sofia.bg - 987 55 55. Там ми казаха, че с наредбите и спазването им се занимава Столичен инспекторат - в него има хора, отговарящи по райони. На мен ми дадоха за район Лозенец - тел. 865 69 84 - шефката е Даниела Тодорова. Тя ми каза, че за спазването на наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община отговарят еколозите по общини. На тях можем да се обаждаме и да даваме сигнали, а какво могат да направят еколозите - самите те можели да ни обяснят по-подробно. Във всяка община има еколог. За район Лозенец това е Румяна Митева тел 865 54 29. Сега звънях - няма никой, ще пробвам по-късно. Може би ще е добре повече хора да вземат да проверят своите общини как реагират, кои са еколозите и какво могат да направят по принцип, ако има постъпил сигнал за нередности.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#99 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2008 - 11:37 AM

Да, за ако-тата е задължително, от всички! Таман ше спрат теми от рода на- кучето ми яде изпражнения, какво да правя??

И за другото си права, Мил!

Но трява да се настоява и за отделни паркове за кучита, без пълчища крещящи дечица, смрадливи бабички, истерични майки и натискащи се тинейджъри, които освен всичко друго, правят и боклук.
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#100 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 11:39 AM

Е не, това е за последно.Почистването след кучето е въпрос на лично отношение към останалите,и според мен с глоби и с наказания няма да се наложи.Ще трябва да мине мноооого време.При самото почистване реакцията на околните обаче е доста интересна/не че ми пука/глей го тоя малоумник събира му л.........Та ако има л...... и не ги събираш лошо,ако ги събираш си малоумник.Абе народопсихология,толкова много народ ни убеждава че сме по-по-най.Та простичките неща според мен най трудно се постигат защото не могат да са под контрол непрекъснато,това е въпрос на лично решение и не смятам че с глоби ще се промени нещо.Колкото до оправданията за условия пак има,ако общината постави едни кофи които се затварят добре и до тях  пликове/виждал съм го/няма ли според вас това да е едно подсещане за тези които забравят,пък тогава глобите.Абе защо ни е страх нас българите да искаме бе.все гледаме да не ядосаме някой.И като почнахме да даваме примери с други държави незнам дали и другаде имат народни мъдрости от типа ,,Преклонена глава сабя не я сече,, или нещо подобно,ако някой знае да казва.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни