Dog.bg Форуми : 10 НЕ в храненето на кучето и котката

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

10 НЕ в храненето на кучето и котката Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:AMERICAN PITBULL TERRIER

Публикувано: 04 March 2013 - 11:45 PM

"ОСТАТЪЦИ ОТ МАСАТА + МРЪВКА И КОКАЛЯК" ми то и ти можеш да да ядеш кучешка кайма на принцеси, или вместо шоколад да си мажеш лайна без да умреш. Въпроса е доколко качествено е това, а подправките наистина не са за кучетата. На практика това, което описваш е нещо подобно като тия примери - лайна и долнопробни храни, с които е бъкан пазара. И не ми говори за годините. В днешно време хранителна индустрия слага какви ли не химии и лайна в храните.
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2013 - 09:15 AM

Показване на мнениетоmlad6ito, в 04 March 2013 - 11:45 PM, написа:

"ОСТАТЪЦИ ОТ МАСАТА + МРЪВКА И КОКАЛЯК" ми то и ти можеш да да ядеш кучешка кайма на принцеси, или вместо шоколад да си мажеш лайна без да умреш. Въпроса е доколко качествено е това, а подправките наистина не са за кучетата. На практика това, което описваш е нещо подобно като тия примери - лайна и долнопробни храни, с които е бъкан пазара. И не ми говори за годините. В днешно време хранителна индустрия слага какви ли не химии и лайна в храните.

Егати "лайняния" пост.....в доста от коментарите си я използваш тази дума,май ти е любима,а?Всички разбрахме,че храниш с телешко кучето си,и как за теб може и да няма пари,но за него винаги ще имаш,което е похвално....но всеки си има мнение по въпроса и си го казва,а ти едва ли не отричаш всичко освен месото....Баба ти едно време все с телешко е хранила кучето си.....айде моля ти се...Истината е,че полезни или вредни кучетата обичат кокали....ако му сложиш едно цяло пиле (примерно) сигурно ще си отдели само филето от него?Моето мнение е,че може да се дава,но да се подбират въпросните кокаляци!!!Сега сигурно ще се ядосаш и ще ме наръсиш на бързо,но не се притеснявай.....така или иначе не очаквам друго.
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   castaneda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2013 - 09:35 AM

В Европа диетата БАРФ ( Bone and Raw Food) е доста нашумяла. Хората мелят кокали, хрущяли, мръвки и сурови зеленчуци и твърдят, че се отразява много добре на хайваните.

#144 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 05 March 2013 - 10:06 AM

BARF = Biolgically Approprate Raw Food.
Неслучайно акронимът беше предефиниран.

#145 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2013 - 06:58 PM

Системата BARF произлиза от RMBS. Храненето RMBS (Row Meaty Bonеs),също е много популярно.Храната,типична за биологичния вид - доставена бавно към стомаха, заедно с актовете на дъвчене, произвежда необходимите стомашни киселини за нейното усвояване.Представлява буквално това:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#146 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 March 2013 - 07:41 PM

RMBs не е хранителен режим, а храна - така наричат всяка "мръвка с кокал". И пилешките шийки са RMBs.
BARF е хранителен режим.
Не че са толкуз важни разни акроними, просто е любопитно, че BARF се преименува през последните години. Защото не всички привърженици на суровоядството дават кости.

Принципно с последните постове искам да кажа, че най-лошият вариант е кучето да се храни високовъглехидратно (гранули) и от време на време да му се подхвърля кокал. Тогава стомахът няма да се справя. Ако се храни по принцип със сурово месо, нещата стоят по-различно.

Иначе ако си говорим за кеф, аз бих поспорила доколко естествено е за кучето да яде сурови парчета с кости като вълк. За вълка - ок, но за домашното куче естествената диета в продължение на хиляди години са остатъците от човешката трапеза, а те са и готвени. А пък замразените съвсем ме изумяват - значи понеже е рисковано, трябва да ги яде замразени, за да ставало бавно ... не ми се вижда естествено, вижда ми се самоцелно.
Така че всеки да си избира, като гледа да не пълни вет-кабинетите, де, по-внимателно да се пристъпва към крайностите.

#147 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 02:41 PM

Показване на мнениетоchocolate80, в 05 March 2013 - 09:15 AM, написа:

Показване на мнениетоmlad6ito, в 04 March 2013 - 11:45 PM, написа:

Егати "лайняния" пост.....в доста от коментарите си я използваш тази дума,май ти е любима,а?Всички разбрахме,че храниш с телешко кучето си,и как за теб може и да няма пари,но за него винаги ще имаш,което е похвално....но всеки си има мнение по въпроса и си го казва,а ти едва ли не отричаш всичко освен месото....Баба ти едно време все с телешко е хранила кучето си.....айде моля ти се...Истината е,че полезни или вредни кучетата обичат кокали....ако му сложиш едно цяло пиле (примерно) сигурно ще си отдели само филето от него?Моето мнение е,че може да се дава,но да се подбират въпросните кокаляци!!!Сега сигурно ще се ядосаш и ще ме наръсиш на бързо,но не се притеснявай.....така или иначе не очаквам друго.
Абе пич просто не обичам някой да търси под вола теле, за да се оправдава. И аз давам телешки кокали, ама от телешки кокал с мръвка по него до заострените пилешки кокалчета им разлика, все пак това крие рискове които лично аз не мога да пренебрегна. А този пример с "баба ти едно време" еми дай тогава да направим и така - спри си тока и карай на свещи, не плащай вода ами си топли с бързовар...да изброявам ли още примери от ежедневието на баба ми? :ab_041:
Тая БАРФ диета мисля да я пробваме. И сега си му давам зеленчуци и сурово месо, но само 1-2 пъти в месеца сурово месо. Иначе днеска в гранулите му слагам и моркови и си ги яде.
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 06 March 2013 - 03:09 PM

Внимавай обаче какво месо купуваш,трябва да е проверено да не сдобиете с паразити,плюс разстройство и повръщане.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#149 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 March 2013 - 10:08 PM

Снимка на котенце. Цъкате на нея - следваща снимка - рентген на котенце. Цък на нея - извадените кости от стомах на котенце.
Следва - мислене. И избор. Всеки може да го направи. Сега вече информирано, да не кажете нещо после.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#150 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 06 March 2013 - 10:30 PM

При кучетата е същото,аз кокали и кости не давам,колкото и да ми обясняват някой как нямало проблем,ми то един път става.Всеки има глава на раменете да мисли сам на какво да си подлага животното.Жалкото е ,когато завърши на операционната маса, а още по жалко е ,когато не излезе от там.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#151 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2013 - 10:32 PM

еми разбира се. и храна с подправки и остатъци много ясно...няма да яде безсолно я! :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 06 March 2013 - 11:47 PM

полезна тема :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#153 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 01:12 AM

Кости, готвени и подхвърляни, между другото – категорично не! В натуралното хране, в суровите диети- имат своето значение, но- в определени количества и подходящ размер. Има много книги, на тази тема “Give Your Dog a Bone”,“Work Wonders”,”Food Pets Die For”,”Raw Meaty Bones Promote Health”... Към тях ме насочи развъдчик. Ако ви попадне някоя, любопитно е да се прочете, дори и за обща култура. Незная, ще бъде ли проблем, в темата за натурално, да публикувам сайтове на развъдници, хранещи така, повече от 15 години.В тях, обикновено, описват диетите си и начините на хранене. Мисля, че ще е интересно.

#154 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2013 - 10:10 AM

Показване на мнениетоLizie, в 07 March 2013 - 01:12 AM, написа:

в суровите диети- имат своето значение,

Може ли накратко - какво е това значение, което не може да се осигури по друг начин?

#155 Потребителят е офлайн   snejana_todorova Икона

Публикувано: 07 March 2013 - 03:00 PM

Здравейте и от мен. Много пъти съм разглеждала темите във форума, но току що се и регистрирах. Не успях да прочета всички мнения по темата, но бих искала да споделя с вас. Имаме си пинчер и той като всяко куче все се навърта около масата. По принцип от опит знам, че от масата не бива да се дава на животното. Храня го само с кучешка храна, но мъжът ми го научи като заскимичи под масата да му хвърли я някое саламче или картофче, а аз все му се карам. Преди известно време у дома имахме гости. Чувала съм, че не е полезно кисела краставица и лук да се дават, както и много други. Но тази вечер на масата имаше колелца кисела краставичка. Един от гостито намери на земята едно колелце, и докато кажа да не го дава на кучето, то вече се облизваше. На другата сутрин целият коридор беше надрискан и оповръщан. Животинката се беше бая измъчила. Кой знае какво му е било през нощта на коремчето. Винаги казвам да не се дава на кучето човешка храна. То си има кучешка и тя си има необходимите витамини и хранителни свойства за животното, за което е предназначена. От време на време му давам и витамини допълнително. Това е от мен.

#156 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 06:16 PM

Показване на мнениетоmil_, в 07 March 2013 - 03:10 AM, написа:

Показване на мнениетоLizie, в 07 March 2013 - 01:12 AM, написа:

в суровите диети- имат своето значение,

Може ли накратко - какво е това значение, което не може да се осигури по друг начин?

Начини бол..Кой е правилният?
За мен е - няма нищо, като нещо истинско!
Най-накратко:
Месо с кокал- две, основни предимства:
1. Правилната форма: парчета са цели, не е смляно, нарязанo, смесенo, екструдиранo. Това налага късане, кучешкото дъвкане, раздробяване - стимулира челюстната мускулатура и отделяне на стомашни киселини, които ще разградят и усвоят погълнатото. Добрата смилаемост личи по фекалиите. Малки изпражнения = добра смилаемост. Суровите диети са 90-97%, смилаеми (включително костите, дори колагеновите протеини, които някои хора, твърдят за несмилаеми).
2. Правилните съставки: точното количество на протеини, мазнини, витамини и минерали.
Всеки пита: “Да давам ли калций? Колко? Кога?”.. И обикновено се прави мазало с дозировката.
Костите са основен източник на калций и фосфор за поддържане и укрепване скелета на кучето.
Дъвкането на кости, пречи на образуването на зъбен камък, заболявания на венците, намалява риска от пародонтоза- съответно имате куче с чисти зъби и свеж, а не гранясал дъх. Просто и естествено.

#157 Потребителят е офлайн   mlad6ito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2013 - 08:23 PM

Съгласен съм до някъде, но пък аргумента за зъбите малко ми се струва изфабрикуван. С много по-голям успех ще се погрижиш за устата и зъбите на кучето с един дента-стикс например. Иначе от време на време някой телешки кокал и сурова мръвка (1-2 пъти в месеца) са си полезни.Съгласен съм с поста ти като цяло.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2013 - 09:01 PM

Благодаря. Тоест, позитивите се състоят в калций и дъвчене.
Негативите - в опасност от задавяне, разкъсване, запушване, остъргване лигавицата на стомаха от твърдия пясък, респ. хроничен гастрит - изобилстващи при ветовете. Може никога да не се случи, може утре.
Всеки да слага на везните.

#159 Потребителят е офлайн   Lizie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2013 - 12:55 AM

Статистика: В щатите, 60 000 кучета, годишно, страдат от подуване на стомах, запушване на черва, без да са подушвали истинско месо или кокал. От тях, почти 20 000 умират ( Burrows, Ignaszewski- University of Florida).
Да, ветеринарните болници са пълнят. Драстично. От кучета с алергии, артрит, дегенеративни ставни заболявания, ракови тумори, чернодробни проблеми, диабет, бъбречна недостатъчност, лоша кожа и козина, ужасни зъби..Защо ли? Защото експериментът- месоядни, да се хранят с отпадъчни, консервирани въглехидрати, е неудачен. На този фон,някое задавило се с мръвка (или топка, или пръчка) куче, е като летен бриз.
Американците си го видяха и се опитват да го променят, ама докато дойде до България...

#160 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2013 - 10:40 AM

Не мисля, че единственият избор е между кости и гранули и не разбирам защо ми се натрапва, че като не харесвам да давам кости, значи карам някого да умори кучето с консервирани въглехидрати. От доста време застъпвам тезата, че високовъглехидратното хранене е лошо хранене и за кучета, и за хора, никъде не пропагандирам хранене с консерви или гранули, нито търговски марки ...
Определено мисля, че за кучетата е добре да ядат подходяща за тях храна - месо, заедно с други нещица. Какво ли им е лошото на варените парчета месо без кости ...
Предпочитам родните статистики - реалностите са по-други отколкото в САЩ.

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни