Спорове, разяснения, коментари
Публикувано: 03 June 2011 - 06:33 PM
Публикувано: 05 June 2011 - 05:03 PM
Публикувано: 19 June 2011 - 04:35 PM
Уеуе Аматьор !
[/quote]
*** така на мен не можеш да ми говориш. В един друг форум обясняваше как ще си доживот зам. председател на КККБ, а и от клубът и от форума те изхвърлиха като ***.
Мод: Редакция! Получавате първото си предупреждение. При второ такова си заминавате от форума!
Публикувано: 20 June 2011 - 10:40 AM
Ама абсолютен аматьор :))))))))))))))))
Публикувано: 20 June 2011 - 01:05 PM
Първо-направете важна тема от типа ОБЩИ ПРИКАЗКИ и там преместете дебата
Второ- модерирайте глобално и правдиво,тук все още присъства аватар на развъдник ,който не фигурира никъде ,може да се ориентирате,ако не ще помогна,все пак знам ,че форума не стимулира не родословното размножаване.
Публикувано: 21 June 2011 - 10:07 PM
Надявам се всичко с изследванията да бъде наред и да не съм свидетел на поредната хаотична връзка.
Успех!!!
Публикувано: 22 June 2011 - 06:30 AM
По -добре помислете в друга посока!!Много време и усилия ми е коствал този клуб,надявам се на промени,а не сензации.Това е все едно да кажа-отговорника по развъдната дейност копира уши и опашка в нарушение на закона в България!!Мисля,че това е престъпление,а това което аз съм направил е технически въпрос,ако кучето има дисплазия аз ще си разбия главата/а то не е така /!!
И да добавя,които играе пичели,които не играе не пичели.Само да кажа ,че карти не играя.Ще ставам милионер от продажба на кучета

Публикувано: 22 June 2011 - 08:05 AM
Публикувано: 22 June 2011 - 11:40 AM

Цитат
approved by the national kennel club and/or the breed club in which the dog is
registered.
(Справка - http://www.fci.be/ci...9-annex1-en.pdf )
Умишлено не съм коментирала превода на "specialized".

Това не означава, че няма да се приемат заключенията на други ветеринарни лекари, но доколкото ми е известно трябва да са със специалност "Хирургия" или "Ортопедия" , а не общопрактикуващи и най-вече това да е прието от съответния клуб. Всички останали могат да правят описание на рентгенографията. Но дори и разчитането да се прави от общопрактикуващ лекар, това пак трябва да е прието на ОС от клуба. Правилата стават задължителни за членовете на клуба от момента на тяхното приемане на ОС, а съдебната регистрация във фирменото дело ги определя като валидни пред съда.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 22 June 2011 - 09:55 PM
DessyD, в 22 June 2011 - 11:40 AM, написа:

Цитат
approved by the national kennel club and/or the breed club in which the dog is
registered.
(Справка - http://www.fci.be/ci...9-annex1-en.pdf )

Това не означава, че няма да се приемат заключенията на други ветеринарни лекари, но доколкото ми е известно трябва да са със специалност "Хирургия" или "Ортопедия" , а не общопрактикуващи и най-вече това да е прието от съответния клуб. Всички останали могат да правят описание на рентгенографията. Но дори и разчитането да се прави от общопрактикуващ лекар, това пак трябва да е прието на ОС от клуба. Правилата стават задължителни за членовете на клуба от момента на тяхното приемане на ОС, а съдебната регистрация във фирменото дело ги определя като валидни пред съда.
DessyD,
благодария за изключително точното и ясно разяснение , което правиш.Точно това се опитваме да обясним на нашите членове,но явно не ни достигат думи или може би начина ни на изразяване и подход не са правилни.Надявам се всички заинтересовани да прочетат внимателно поста ти и да осъзнаят фактите.А именно, че една от основните цели на клуба е създаването на една здрава и необременена популация в България.Но тя няма как да се постигне, ако започнеш да смяняш лекарите, докато някой не ти даде необходимия ти за заплод резултат.
Публикувано: 23 June 2011 - 07:30 AM
За пореден път изкривяват думите ми и ти Митко си тръгнал по този път.Ако има някой ,които се бонтува срещу това да се развъждат мастии без родословия и без всякакви правила това друже съм аз,а демагогията съм оставил за вас . Стига сте хвърляли тези парадни фрази "цели на клуба е създаването на една здрава и необременена популация в България".Направо ме боли стомаха от смях!То не може членовете на КККБ да си платят членският внос последните 2 години/ някой родословията една година не бяха си платили/ ,няма кои да отрази случващото се, а вие цели си поставяте! Всеки път аз съм искал да се промени нещо в посока създаването на клуб и приятелство,за вкарване на тази обществена организация в рамките на българското законодателство,за стимулиране на развъждането на породата ама не по "дворовете".Знаеш ,че аз съм за по-тежки изисквания и към екстериора,завишаване на броя оценки за допускане до разплод,за което всички подскачате и сте против,много пари щяло да струва на развъдчика.Той милият развъдчик нямал пари,ами безпаричието тласка хората към престъпление,компромиси и тн..само да изкара някой лев . А вие само експлоатирате темата дисплазия.
Благодаря на ДесиД за превода и тълкуването

Това не означава, че няма да се приемат заключенията на други ветеринарни лекари, но доколкото ми е известно трябва да са със специалност "Хирургия" или "Ортопедия" , а не общопрактикуващи
Ето това ме аргоментира. Не може клуба да посочи само великият доктор от Панчарево,чиято цена на изследването дори показва монополното пазарно поведение. Не може само един доктор в България да води тези изследвания.Това е нарушение на закона на РБългария. Писал съм и преди,този човек няма специалност по анестезиология,но ме кара да подпиша декларация ,че съм запознат с риск за живота на кучето ми/ тоест ако стане грешка той е невинен,аз сам съм решил да правя това изследване при него и трябва да понеса последствията/,а аз искам моето кучета като се упояват да съм сигурен в професионализма му!А аз не съм ,защото той няма специалност анастезиология ,а в самото изследване е задължително да се ползва анестезия.Та да попитам, професор Аминков например има ли знанията да направи подобно изследване,аааааааааа Та ,трябва ли човек да има правото на избор,право на сигурност.Има!!!Но за това като е писан правилника никой не е мислил.Ти сам си го отчел.Не искам да вадя кирливите ризи на КККБ,защото знаете че аз направих доста компромиси да не атакувам клуба в СГС заради сътворените глупости,само при уговорката да се променят нещата.Аз защитавам позицията за промени.Никога не съм искал занижени критерии за разплод и тн...Не извъртайте нещата. Всяко начало има неуредици,но аз съм сигурен,че всичко ще се оправи.И пак повтарям,изследването за дисплазията е важна част от политиката за развъждане на кане корсо.И аз съм за това.Но знай,всеки опит да се съботира работата на развъдника ще бъде отнесен до....,вече ми е писнало с глупости да се занимавам.
Виждам ,че си ангажиран с развъждането.Но като сте толкова прями,защо аватара на един един измислен развъдник е още в темата???? Някой сме си направили труда ....,а какво ,двоен стандарт или какво???
Публикувано: 23 June 2011 - 08:53 AM
благодария за изключително точното и ясно разяснение , което правиш.Точно това се опитваме да обясним на нашите членове,но явно не ни достигат думи или може би начина ни на изразяване и подход не са правилни.Надявам се всички заинтересовани да прочетат внимателно поста ти и да осъзнаят фактите.А именно, че една от основните цели на клуба е създаването на една здрава и необременена популация в България.Но тя няма как да се постигне, ако започнеш да смяняш лекарите, докато някой не ти даде необходимия ти за заплод резултат. Цитирам отговорника по развъдната дейност на поста от 1 месец
Последното изречение да тълкуваш или да продължа с фактите????
Митко,тук говориш с явното чувство на компетентен експерт,хайде моля да изложиш една биографична история за твоята обвързаност към кинологията,откъде и как си тръгнал да разбираш нещата.Аз съм едно момче затаило дъх пред теб в очакване на всяко твоят отговор и всяко твое мнение.И още един въпрос,защо когато някой яхне "коня на властта" се взема толкова на сериозно.Тази порода като че ли е с ранг-национален интерес !!!!
Публикувано: 23 June 2011 - 09:40 AM