На тези обяви, които са за едно и също кучило, даже не са се постарали да сложат едни и същи снимки на родителите...на едната обява майката е тигрова, а на втората черна :ud_009
Говорилня - срещи, впечатления, общи приказки
Публикувано: 20 March 2009 - 07:33 AM
Успех!

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 21 March 2009 - 03:36 PM
Публикувано: 21 March 2009 - 03:49 PM

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!
Публикувано: 25 March 2009 - 01:17 AM
**БИЖУ**, в Mar 25 2009, 12:03 AM, написа:
Малката наистина е много сладка,но след цялото инфо,което изчетох и след всички снимки,които изгледах-въобще не ми прилича на Кане...но пък важното е че е обичана,нали?

Няма нищо по-важно от засмените детски очи и четириног верен другар!
Публикувано: 25 March 2009 - 06:55 PM
Публикувано: 26 March 2009 - 05:36 PM
Megian, в Mar 25 2009, 06:55 PM, написа:
Здравейте всички. Явно с моите кучета сме придизвикали голям интерес, щом като сме навсякъде из темите за Кане корсо. Да Ви се представя! Собственик съм на кучката от Плевен(всъщност аз съм нейна собственост, но това е друга тема) , която се отглежда само за разплод !!! Няма да Ви упреквам за това което сте писали, колкото и да ми е неприятно, но бих ви упрекнал за това - Как се съди човек , без да го познавате ?!! Имаше едно кучило 2006 , а сега сме 2009. Явно този период за някои хора (няма да цитирам имена), са около 6 месеца, което само по себе си означава, че аз имам фабрика за кучета. Браво, чудна аритметика, но ви уверявам, че това са 3 години. При условие , че от 2007 имам мъжкар с РОДОСЛОВИЕ което мога да покажа ( болна тема на доста хора) си е направо цяла корпорация. Всъщност регистрирах се тук за да поискам съвет, защото кучката ми наистина има проблем с храната, по точно гастрит(не е епилептичен), но едва ли някои от вас ще ме разбере. Мисля че почуках на грешната врата, но колкото и малко да ми останаха ще продължа да търся.
п.с. До човека с триците- Кучето се храни само с месо (пилешко) което трябва да е предварително отделено от кожата, но въпреки всичко не трупа маса. Боли ме че изглежда по този начин, докато за теб, това е просто повод да оплюеш някои. Ако мислиш че говоря празни приказки винаги мога да ти пусна снимки на другата ми кучка ( също Кане корсо ) която в момента отглежда 5 кученца без да и помага никои . Така ще можеш да прецениш дали се грижа за любимците си
Публикувано: 26 March 2009 - 06:00 PM
Цитат
След като твърдите, че кучетата Ви са с документи за произход, единственото което е трябвало да направите е да се регистрирате в киноложко дружество по Ваш избор и да следвате правилата му за развъдна дейност. Това, че досега е нямало клуб по породата не е оправдание - има си начин да се легализират и родителите и поколенията им и въобще не е сложно.
Цитат
Не ми е нужно да Ви познавам за да напиша това, което ме е възмутило в действията Ви - а именно продажба на кученца, на възраст под един месец, от майка, която очевидно има здравословен проблем /дори и Вие го признавате/.
Публикувано: 26 March 2009 - 06:02 PM
съжалявам, че кучето ви е болно, дано намерите лечение на проблема, защото всяко куче заслужава най-доброто.
При всички случаи не мисля, че е редно да го развъждате, това е моята позиция. Как си храните кучетата няма от къде да знам, нито коментирам, за това пък имам контакт с нейни потомци и е видно че съвсем не са безпроблемни. Не съдя за вас като личност, но постъпката за развъждане я осъждам без да крия. Знаете че има проблеми в нейни кучила, знаете за същата измършавялост при добре гледани и хранени нейни потомци (не един), при които са пробвани какви ли не методи да "натрупат маса" или поне да покрият ребрата, проблемът не е в зле гледано куче. За епилепсията мисля, че сте наясно, кучката не е нужно кучето да е епилептик за да го предава. Самата проява на такъв проблем би ме отказала дори от мисълта да имам поколение от същото куче. Не след 3 години, никога. При все, че имате (и) родословни кучета защо ви трябва да въдите кучета без документи и възможност за проследяване кой какъв, които сред случайна среща след 3 години и смяна на 3 стопани ще вземат да се намерат за симпатични и ще си народят също толкова сладки бебета, на които стопаните пак ще тичат по лекари да питат - ама защо изглеждат така, уж яде най-доброто, което дори би било малкото притеснение. За по-страшните диагнози дори не ми се говори, на всеки му е ясно какво значи това.
Относно проблемът на кучката - д-р Бобадова, която пише в този форум с този ник е лекувала неен потомък, може би може да ви помогне с информация какво му е помогнало и какво не е дало резултат.
Мисля, че всички трябва да се стремим към по-здрави кучета преди всичко - това е болната тема.
Публикувано: 28 March 2009 - 01:33 PM
П.С. И преди някой да ме е обвинил, че деля кучетата на родословни и не, да напомня, че едното ми куче е без родословие и е също толкова обичан член на семейството, както и това със... Единствената разлика между тях е че единия, един ден, може би ще влезне в разплод, а другият- НЕ! Не разбирам какъв е проблема да си гледаш едно животинче и да го обичаш, без да го оставяш да се множи и да изкарваш пари на негов гръб, за сметка на кученцата с неясна съдба....Аз ли съм луда, не знам...
Цитат
Ето тук не разбрах какво точно искате да попитате? И на какви грешни врати сте чукали? И какво ще продължите да търсите....?

Вход

Горе
Цитиране +