Dog.bg Форуми : Френски булдог (проблеми)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Френски булдог (проблеми)

#341 Потребителят е офлайн   kadrina88 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 20 August 2009 - 01:21 PM

Едното започна да се храни. А другото го мъча през 1-2 часа да суче. Хапва по малко и се отказва. Четох, че трябва да им е топло и тази нощ го взех при мен в леглото да е завит, като през 1-2 часа пак го давах на Сузана да го храни. Довечера като се прибера от работа ще видя как са точно. Сина ми и майка ми са при тях, но като не съм аз там и не мога да преценя правилно какво се случва. Сузана свикна да съм около нея 2 седмици и сега стои само пред вратата и ме чака, а при бебетата ходи само от време на време.

#342 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2009 - 02:18 PM

Цитат(GLIX @ Oct 27 2008, 06:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравеите!Имам мальк френски булдог на четири месеца и половина,това което ме тревожи за него е,че ушите му са клепнали(все пак се надявам да ги вдигне рано или късно),сьщо на скоро ми казаха(не професионално мнение),че имал изкривяване на предните крака,вьпреки,че когато вьрви краката му изглеждат сьвсем прави,но когато е в спряло положение лапите му са като при патешка походка(т.е. настрани).Вьпреки всичко е изклучително енергичен, и доста масивен мисля за вьзрастта си (нямам предвид шишкав,а мускулест и добре развит с стабилни мусколести крака и т.н.)теглото му за момента е около 10 до 12 кг.Надявам се на добьр сьвет или мнение по вьпроса,благодаря ви!

Прикачвам снимка за да добиете представа за него..

Нашия Фу беше също едричко бебе на 4 месеца беше 8-9 кила...но знам че дори тези бяха много...всички ми казваха че не било добре..но ушите ги беше вдигнал на 1-2 месец..караката му също изглеждаха кривички, но сега се оправи и са си прави..давай ми витамини за кучета имат калций там..а за ушите някой друг да каже който знае..защото има едно булдогче бяло в квартала сега може би е на 3 месеца но много слабо и с клепнало ухо..и на мен ми се струва съмнителен произхода му..да кажат другите за ушите..

#343 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2009 - 02:48 PM

Моята булдочка, ги беше вдигнала на месец и половина ,за няколко дена -но после пак клепнаха.Сега са вдигнати вече от почти 1-2 седмици ( дано да не клепнат пак ab_041.gif ) Аз всеки ден и дава по един морков-си го яде като кокалче ab_041.gif -хем не ти хапе краката и мебелите md_064.gif
User's Signature

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 05:31 PM

Моля, споделете познанията си за демодекозата! Днес ветеринаря е преценил, че Чърчил има такива паразити и са му били някаква инжекция. Как се диагностицира това заболяване? Взимат ли се проби от кожата да се определи със сигурност вида?

Четох, че им се бие куртизон..... dh_188.gif

#345 Потребителят е офлайн   Dante_french Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 05:55 PM

http://www.bgvet.org...demodecosis.php Незнам дали се взимат проби от кожата, но предполагам , че е така. Дано да се оправи бързо.
User's Signature

Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2009 - 06:01 PM

Цитат(Dante_french @ Aug 31 2009, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
http://www.bgvet.org...demodecosis.php Незнам дали се взимат проби от кожата, но предполагам , че е така. Дано да се оправи бързо.

Данте благодаря за отговора. Прочетах освен тази още десетина статии и форуми по въпроса. Пише многооо и все лоши неща. Надявах се някой да ми каже, че кучето му се е оправило бързо и изцяло от тия коварни гадинки...

#347 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 06:16 PM

лЕле.. dry.gif гОркия Чърчи.. dh_188.gif дАно да се оправи бързо..
User's Signature

Качена снимка

#348 Потребителят е офлайн   ETRO Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 07:18 PM

Цитат(Canibalka @ Aug 31 2009, 07:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Данте благодаря за отговора. Прочетах освен тази още десетина статии и форуми по въпроса. Пише многооо и все лоши неща. Надявах се някой да ми каже, че кучето му се е оправило бързо и изцяло от тия коварни гадинки...

Вчера в парка се видяхме с Чърчил и ми се сториха странни тези петна по главата....Попитах Цанко дали ги мажете с нещо, но той ми каза, че това било от сбивания... Добре, че сте отишли на ветеринар, за да се разбере какво му е. Успех! ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2009 - 07:56 PM

Кортизоновите препарати са противопоказани при демодекоза!!!
Заболяването е свьрзано с имунната система , а кортизона я подтиска.Направете изследвания.
User's Signature

Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 10:36 AM

ооо....и Джими е зле в момента.....вчера ходихме на вет. и казаха че ще му земат след 10 дена някаква проба която била много болезнена....и казаха да се молим да е болен от по безобидната болест...че ако се окаже че е болен от една друга (збравих и името) тя се лекувала трудно и може да има фатален край... dh_188.gif незнам дали знаете но вчера ветеринаря ми обясни че френските булдоци боледували от краста..но не обичайната заразна краста....ами някаква по специфична и по безобидна...и не е заразна... mg_062.gif и затова сега ще вземат проба от Джими..и дано да е болен от крастата която се лекува лесно ии не е заразна нито за животни нито за хора..... dh_188.gif каза също че ако е болен от другата болест.. (по сложнаа) се давали някакви хапчета които съсържали вредно за кучето вещество...и ако прекалено много се овреди кучето умира.. dh_188.gif моля ви стискаите палци...да е боленн от краста...а не от другата.. dh_188.gif

#351 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 10:47 AM

Цитат(magiz @ Sep 1 2009, 11:36 AM) <{POST_SNAPBACK}>
незнам дали знаете но вчера ветеринаря ми обясни че френските булдоци боледували от краста..но не обичайната заразна краста....

Кажи на ветеринаря си , че не всички булдоци боледуват от краста!!!Пълни глупости!
И изследване е трябвало да ви направят преди да започнат лечение , а не след 10 дни!
User's Signature

Качена снимка

#352 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 10:55 AM

ами ние не сме започнали лечение.... ae_085.gif точно затова ще взимаме проби...за да разберем дали е болен или не.. ae_085.gif и явно аз не съм се изказала както трябва....вета не каза че френските булдоци боледували от краста...ами каза че АКО боледуват при тях е по-различна крастата... ae_085.gif а проба ще взимаме след 10 дни...защото преди да отидем при този ветеринар ходихме при едни други...които не си вършиха работата и ни бяха изписали антибиотик ... а не знаят каква е болеста...и новият ни вет....каза сега 10 дни да не му даваме никакви хапчета,антибиотици и т.н...да не го къппем..абе каза само хранене,поене,разходка...нищо друго....защото иска да е ,,чисто'' за пробата....и както казах вета каза че ще е много болезнена и дори ще се стига до кръв.. dh_188.gif съжелявам че не съм се изказала правилно..

#353 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 11:02 AM

Крастата си е краста при всички кучета-няма краста само по френските булдоци -специфична за тях.Вече от какъв точно вид е паразита -ще се определи с изследване , защото обикновенно "краста" е сборно понятие с различни причинители!
Може би ветеринаря ти е имал в предвид , че понякога клиниката е по различна , но честно казано това не е характерно за французите -по скоро е характерно за шарпейте.А самата проба не е толкова страшно нещо-ще му остържат кожата малко по надьлбоко.
User's Signature

Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 04:31 PM

Цитат(magiz @ Sep 1 2009, 11:55 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ами ние не сме започнали лечение.... ae_085.gif точно затова ще взимаме проби...за да разберем дали е болен или не.. ae_085.gif и явно аз не съм се изказала както трябва....вета не каза че френските булдоци боледували от краста...ами каза че АКО боледуват при тях е по-различна крастата... ae_085.gif а проба ще взимаме след 10 дни...защото преди да отидем при този ветеринар ходихме при едни други...които не си вършиха работата и ни бяха изписали антибиотик ... а не знаят каква е болеста...и новият ни вет....каза сега 10 дни да не му даваме никакви хапчета,антибиотици и т.н...да не го къппем..абе каза само хранене,поене,разходка...нищо друго....защото иска да е ,,чисто'' за пробата....и както казах вета каза че ще е много болезнена и дори ще се стига до кръв.. dh_188.gif съжелявам че не съм се изказала правилно..

Един Вет в нета пише, че тия твари /демодекозните/ са си вид незаразна краста :( Утре сме на изследвания и на преглед при нови ветове.

Чиита, прочетах за различни способи за излекувне: някаква каишка на Вирбак, препарат Тактик,Севамак, Ивотан, Гудинол и тн...
Хората пишат за лечение с комбинация от инжекции, антибактериални шампоани и мазила... Мнение за някой от тези препарати....

#355 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 September 2009 - 04:32 PM

Цитат(ETRO @ Aug 31 2009, 08:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Canibalka @ Aug 31 2009, 07:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Вчера в парка се видяхме с Чърчил и ми се сториха странни тези петна по главата....Попитах Цанко дали ги мажете с нещо, но той ми каза, че това било от сбивания... Добре, че сте отишли на ветеринар, за да се разбере какво му е. Успех! ae_085.gif

Доста пъти сме го водили на лекар за тоя проблем ама те казаха че било бебешки пъпчици, а сега изведнъж казаха, че сме закъснели...

#356 Потребителят е офлайн   Vivityyy_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 08:02 PM

Добър вечер на всички!Имам един въпрос към вас!Мисля,че съм си отоговрила сама,но искам и вас да попитам!Септември месец е децата тръгват на училище след 15 дена,а аз ставам студентка и то не във Варна!Отивам да уча в Благоевград задочно.Взех да се чудя Моргана да я взимам с мен ли...да я оставя Във Ваарна ли какво да правя.Хич не искам да се деля от нея!Как мислите такова голямо пътуване как ще и се отрази!?Ако замина и я оставя няма да ме има около 15-20 дена...ако я взема с мен да сменя мястото за 3 седмици да изживява този стерс има ли смисъл!Моля да ми кажете ако я взема какво да правя с нея за да не се стесира и да не и стане нещо!?Колко пъти сте ходили на почивка с кучето си как е пътувало..стесирало ли се е!?Мерси предварително.
User's Signature

Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   Vivityyy_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 08:03 PM

Сега ми дойде на ума ,че и тук и там по цял ден ще е сама аз ще бъда на лекции по цял ден майка ми на рбаота по цял ден брат ми на училище....
User's Signature

Качена снимка

#358 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2009 - 09:18 PM

Цитат(Vivityyy_ @ Sep 1 2009, 06:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добър вечер на всички!Имам един въпрос към вас!Мисля,че съм си отоговрила сама,но искам и вас да попитам!Септември месец е децата тръгват на училище след 15 дена,а аз ставам студентка и то не във Варна!Отивам да уча в Благоевград задочно.Взех да се чудя Моргана да я взимам с мен ли...да я оставя Във Ваарна ли какво да правя.Хич не искам да се деля от нея!Как мислите такова голямо пътуване как ще и се отрази!?Ако замина и я оставя няма да ме има около 15-20 дена...ако я взема с мен да сменя мястото за 3 седмици да изживява този стерс има ли смисъл!Моля да ми кажете ако я взема какво да правя с нея за да не се стесира и да не и стане нещо!?Колко пъти сте ходили на почивка с кучето си как е пътувало..стесирало ли се е!?Мерси предварително.

Според мен няма нищо лошо да я вземеш с теб,защо да е стрес при положение,че е с теб,
аз лично до преди година на половин година сменях местоживеенето си и обикалях от град на
град (служебно) и съм водила Кара на всякъде с мен,а момичето си беше щастливо и спокойно,защото е с мама,
а когато се е налагало да замина някъде и да я оставя за ден,два отказва да се храни и страда.

#359 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 09:00 AM

Цитат(Canibalka @ Sep 1 2009, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Един Вет в нета пише, че тия твари /демодекозните/ са си вид незаразна краста :( Утре сме на изследвания и на преглед при нови ветове.

Чиита, прочетах за различни способи за излекувне: някаква каишка на Вирбак, препарат Тактик,Севамак, Ивотан, Гудинол и тн...
Хората пишат за лечение с комбинация от инжекции, антибактериални шампоани и мазила... Мнение за някой от тези препарати....

Има един препарат,който е като Фронтлаина казва се ProMeris Duo,
показанията му са като на останалите придукти за обезпаразитяване,но също така унищожава
Демодексните кърлежи.Не зная до колко е ефикасен,но от няколко места съм чувала,че е добър.

Прикачени файлове

#360 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 September 2009 - 09:17 AM

Цитат(Canibalka @ Sep 1 2009, 02:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>

и нашият вет спомена за такава каишка на Вибрак..... ae_085.gif ние сме на преглед чак на 10 септември....

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни