Dog.bg Форуми : От bezdom.info Коте с проблем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (21 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

От bezdom.info Коте с проблем

#341 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 June 2010 - 12:18 AM

пхахахаха
Дени - Перлата
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#342 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 June 2010 - 12:22 AM

"Я къш и двамата в ъгъла!"
пс. "Тия ще си ги разигравам до последния си час в тая къща. Глупаци! Пък тая не се спря да ни щрака!".

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#343 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 June 2010 - 03:14 PM

Последно, обещавам :))

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2010 - 03:47 PM

Невероятни са! :wub:
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#345 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2010 - 04:54 PM

Аааа, няма за последно, като ще дразниш, ще даваш докрай!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#346 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 June 2010 - 10:51 PM

"Добре, де, айде снимай като си се разснимала"

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2010 - 03:02 PM

Какво става с Джак и Рижко? Ще стават ли германци?
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#348 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 July 2010 - 03:13 PM

Те вече се предлагат отделно, уж за по-лесно. При хипарите се отказах да ги пратя. Много време чаках отговори на писмата, пиша им аз, пак няма отговор, прекалено несигурна ситуация, още повече, че няма и организация зад гърба им, която да ги приюти ако нещо се обърка.
Сега уж чакаме отговор от друго място, но и там минаха седмици.
Така че чакаме от някой нещо.
User's Signature

Качена снимка

#349 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 July 2010 - 05:50 PM

Съфорумци, пазете си котките добре от терасите! Разказвала съм преди време как Рижко разви тази неутолима жажда за излизане навън. Всички котки я имат, но при него стана неконтрилируемо. Скъса многократно комарника, многократно го оправях. Днес Рижко падна от терасата и то в мое присъствие. Никога няма да забравя звука от падането. Няколко часа след това той отново е нареден пред вратата. Преживяването е ужасно, кръв и котешки писъци. Наредете ме и мен в черния списък, но нека поне моите истории са ви поука. Рижко вече се предлага и от Сдружението, защото аз явно не само, че не мога да го опазя, ами и свестен дом не мога му намеря.
Пазете си котките, дори и да сте там, не откъсвайте поглед, защото всичко става за секунди. В днешния ни случай вината е изцяло моя и вече мисля, че просто не съм годна да се занимавам с това вече. Явно не внимавам, позволявам си рискове, а резултатът го отнасят животните. Мисля, че е време да се оттегля от това си хоби докато не е пострадал и друг.
Рижко е добре, има натъртване на белия дроб, утре ще ходим пак на вет за това. Ветът смята, че проблемът ще се оправи.
И не, котките не помнят. Ето го Глупчото само няколко часа след инцидента отново нареден

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   Chllie Икона

Публикувано: 24 July 2010 - 07:02 PM

Дени, не се обвинявайте, котешкият свят може само да загуби ако оттеглите помощта, любовта, душата и сърцето си от каузата... Дори и в Тамбукту да живеете и да не помиришете котешки косъм през живота си, котьовци ще продължават да падат от терасите , но не заради разсеяни или невнимателни или незагрижени стопани, а просто защото са си котки - нахални, любопитни, независими, с девет живота и ужасяваща жажда за приключения. За съжаление нито домашните си любимци, нито децата си , нито което и да е любимо същество, не можем да поставим в балон и да го предпазим от всички беди на света завинаги..
User's Signature

SSDD

#351 Потребителят е офлайн   _Siska_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2010 - 07:18 PM

Любопитството убило котката :mg_062:
Какво по-интересно има от това да зяпаш от перваза и да се хвърлиш от него .... такива са си :af_089: искат приключения и не можеш да ги спреш и вечно да бдиш над тях :wb_052: абсолютни щурчовци са, но нали затова ги обичаме :wub:

#352 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 July 2010 - 08:50 PM

Изобщо не е така. И това няма нищо общо с любопитството, Сиска. Котките не са създадени за живот в апартаменти на стотици метри височина, нали? Ние сме ги поставили и ограничили там. Следователно наш дълг като отговорни стопани е да им осигурим живот лишен от страдания и болка. Защото днес Рижко като виеше от болка по стълбите не осъзнаваше, че не той е виновен за това, че е котка, а аз за това че съм безотговорна. И оправдания от сорта на то е котка, не можеш я спреш, са неправилни. Ако не можеш да осигуриш здравето на котката си, просто не я взимай. Ще бдиш, защото си отговорен и ти, а не котката е избрала този живот за нея.
User's Signature

Качена снимка

#353 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2010 - 10:32 PM

Дени, много съжалявам, че се е случило това, от което така се страхуваше. Най-важното обаче е, че Рижко е добре и хайванинът се е разминал наистина с много, ама много късмет! И пак да ти предложа - дай да вземем да обезопасим този балкон! Ще се опитам да организирам и мъжко присъствие, т.е. по-бързо да можем да свършим работата, а и ще гледаме да измислим вариант за нормални пари.
Моля те, пусни ми едно ЛС или звънкай направо да се разберем.
User's Signature

Качена снимка

#354 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 July 2010 - 10:39 PM

Благодаря, Грима! Миналата седмица говорих със Снежанка, странно, нали? Разбрахме се да ми помогне да го направя. Тя има два такива балкона.
User's Signature

Качена снимка

#355 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2010 - 11:06 PM

Oк, ако имате нужда от помощ, свиркай! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#356 Потребителят е офлайн   hopie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2010 - 11:52 PM

Дени, извинявам се, че се намесвам в темата ти, но като прочетох това, просто....Дай боже по-скоро да обезопасите терасата, но не знам дали ще е възможно дотолкова, че наистина да не може да скочи отново от там. Не искам да спамя, но това беше и причината да не си вземем котка/котки през 4те години на квартира на 5 етаж. Уви, моят опит поне показва, че веджъж скочило котето може пак да го направи....трябват наистина много внимание и подобрения на дома в посока обезопасяване и пак .....Дано вече всичко да е наред с малкия глупчо и да се възстанови напълно много скоро! :ba_025: ( сега сме в къща на първи етаж и имаме 2 писани, които обаче, слава богу, са толкова страхливи, че само надничат плахо на первазите :md_064: )
User's Signature

Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2010 - 12:33 AM

Уфффф бееееее, егати!
Току-що прочетох какво се е случило. Добре поне, че е жив. Рижко ми е едно от любимите котета, чиято история следя с интерес. Но не само заради него, а просто заради всичките котки - давай Дени да се организираме и да го направим тоз балкон. Ще мина да го огледам, да начертаеме план на бъдещата конструкция, да пресметнем нужните материали и да действаме. За техническото изпълнение се наемам да го сътворя, но няма да откажем и мъжка помощ, най-вече с физически труд :smile:

hopie - смятам за напълно възможно всяка тераса да се направи абсолютно безопасна. Верно, че после прилича на клетка от зоопарк :ab_041: ма важното е да не ни пука. Котките да са добре, пък грозната гледка от замрежените балкони е последна грижа. Моя балкон така съм го опасала с мрежи, че само комари и мухи могат да минават от там.

#358 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 October 2010 - 02:07 PM

От тандема Джак и Рижко остана само Джак. Сега тандемът е Джак и Габи. Ама понеже и двамцата са кой от кой по-крив нямам очи да им търся дом заедно. Та, Джак търси дом - тук или навън. Навита съм и тук да го оставя стига осиновителите да отговорни, разбира се. Опитвам се и да намеря някакви специализирани организации за "специални" любимци, но за жалост това състояние не е много познато не само у нас, но и по света. Ако някой случайно се е сблъсквал с подобна организация ще бъда благодарна ако ни препрати контакти.

Иначе какво да кажа още за Джак вихрушката - изключително активен и лигав до безобразие. Нуждае се задължително от другарче и много играчки и стимулации. Такъв си е - активен. Дори физиономията му е бандитска.

Джак е на 2 години, ваксиниран, кастриран, чипиран, дори обзаведен със сертификат за пътуване в Англия по всяко време.

Снимки не знам дали има нужда да слагам, че темата е бъкана с тях, но ако някой има желание, с удоволствие ще го покажа юнакът в нова фотосесия.
User's Signature

Качена снимка

#359 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 01:38 AM

Освен, че лятото имахме близки срещи съвсем често, и преди няколко дни бях на гости при Джак.

Освен да ви покажа какъв 'убавец е всъщност...

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Въпреки че първоначално е плашлив към непознати, Джако всъщност е много весело и игриво коте! Абе, направо си намирисва на калпазанин дори! :ab_041:
Освен това много обича да се гушка и даго мачкат!
Да ви кажа честно, смешничък е с пияндурската си походка, но и тя гарантирано не го притеснява ни най-малко! Катери се и до най-високия етаж на котешката катерушка, изсипва се от там покрай играта и лигнята си - абе, веселяк!

Айде, дано най-накрая подходящите хора осъзнаят какво съкровище е той!
User's Signature

Качена снимка

#360 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 18 November 2010 - 01:46 AM

Nikey, много благодарим за първите качествени снимки на Джако и за веселото описание!
User's Signature

Качена снимка

• (21 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема