Хранене на чау-чау
Публикувано: 15 May 2010 - 01:00 PM
Аз отдавна имах намерения за подобно хранене и тогава я бях чела, но съпружието е против даването на каквото и да е сурово месо и тогава ме разубеди...Още повече, че бяхме в период на екземи и търсехме причината по метода на изключването. Тогава реших, че няма да е добре за него. Може и да съм сгрешила, знам ли...Не бих експериментирала с кучето си ей-така на сляпо, особено когато съм боса в дадена материя...Обичам практическите съвети, така знам какво да очаквам и да не се шашкам :-)
Публикувано: 15 May 2010 - 01:20 PM
kkk, в 15 May 2010 - 01:05 PM, написа:
Аз отдавна имах намерения за подобно хранене и тогава я бях чела, но съпружието е против даването на каквото и да е сурово месо и тогава ме разубеди...Още повече, че бяхме в период на екземи и търсехме причината по метода на изключването. Тогава реших, че няма да е добре за него. Може и да съм сгрешила, знам ли...Не бих експериментирала с кучето си ей-така на сляпо, особено когато съм боса в дадена материя...Обичам практическите съвети, така знам какво да очаквам и да не се шашкам :-)
Екземите в нашата порода не винаги са свързани с хранителен режим.
Хот-спот (горещи точки) са проклятие на породата ни в следствие на безразборното развъждане, ние буквално сме потънали в кожни проблеми: като почнем от екземите, та минем през алергиите и приключим с демодекоза...
За микроспория не говоря.
Какво става, когато кучето си яде лапичките? Забелязах че Лео го прави ето сега в този сезон. Плюс - аз отсътствах, а това за него е стрес. Не е заради храната а е заради цветния прашец и моето заминаване. Ако отсътствам по-дълго се разлизва до кръв, идиотище такова. Хем му обещавам всеки път че ще се върна задължително, пък той не вдява.
Понякога освен психологически дискомфорт екземите се причиняват от съвсем други неща, храната тук няма нищо общо: например неудачен шампоан. За мое най-огромно съжаление съм принудена да призная и да предупредя "Стопани на чау, дръжте винаги под ръка в домашната ви ветеринарна аптека нещо за туширане на горещите точки". Може да е екзематин, може да е йодасепт, но ветеринарна яка ви я препоръчвам в арсенала.
Относно БАРФ-диетата: повечето хора не я обичат защото е пипкаво, по-лесно е да купиш чувал храна. Аз не съм противник на гранулите, Лео се хранеше успешно с роял канин. Просто... това е моят избор.
А и като го гледам рижавото ми Сърце - май не бъркам:-)))))))

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 15 May 2010 - 01:36 PM
Слушай, може би той не яде гранули щото търчиш около него на ръце, като олимпийски шампион? Тогава въпроса не е гастрономичен а е във възпитанието)))))))))
НапомнИ ми на каква възраст е кучето и го претегли. Най-вероятно той няма нужда от допълнителна храна, просто ти се паникьосваш излишно. Остави го три дена гладен с режима "махам паницата след 15 минути" и ела да видиш.

Публикувано: 15 May 2010 - 01:53 PM
Той е злояд от бебе. Вече 3 години търся вината в себе си. Когато го взех беше на 45 дни и беше хранен с Педигри гранули, Педигри паучове, и варено пилешко месо с ориз. Тогава незнаех, че колкото по-дълго време е с майка си, толкова по-добре за него...Мислех само как го искам при мен, колкото е възможно по-бързо...Взех му Роял Канин, но продавача в магазина не ми каза, че за толкова малко бебе има стартер, а ми даде джуниър....Това имаше, това ми продаде, а пък аз не бях чела задълбочено явно. Та ме преследва въпроса, ако бяхме започнали със стартер дали щяха да са различни нещата.
После...минах на Хилс, вече четях съставки ала-бала и реших, че е по-добрият избор за него. Около година изкарахме на него...ядеше ги от немай и къде ...Понякога ми е идвало да му извия врата, като го видя как се фръцка..После, започнах да правя сравнение със себе си. Аз самата не ям доста неща и реших, че и мен да ме карат насила, да ще ги ям като ми огладнее д-то,ама без желание :-)
Затова искам да опитам...Може и да се проваля, може да успея...
А със възпитанието определено имаме проблем - кошмарно много целува това куче!
Изобщо няма нужда от допълнителни килограми. Незнам защо преди бях решила, че трябва да тежи около 27-29 килограма...Никога не стана толкова и слава богу. Иначе е на 2 години и 7 месеца и тежи 24-25 килограма. понякога ми обявява гладна стачка - вече не ме впечатлява :-) Яде си гранулите като му огладнее д-то, при това ги хруска с настървение :-)
Публикувано: 15 May 2010 - 01:59 PM
Всичко ще се нареди. Ще видиш. Обещавам))))))))

Публикувано: 15 May 2010 - 04:36 PM
kkk, в 15 May 2010 - 04:00 PM, написа:
Не намерих нищо в книжарницата тук за хранене на куче....Понеже съм от старата генерация, предпочитам да се опъна с книга в ръка, отколкото с лаптоп :-)
Не знам да има книги на български за БАРФ, съжалявам. "дайте кокала на кучето си" в оригинала («Give Your Dog A Bone») Просто не помня кой го е писал ще трябва да потърся...
Я, намерих!
Изчакай да изровя по-подробно инфо.
Авторът е доктор Ян Белингхърст, Dr. Ian Billinghurst.

Публикувано: 17 May 2010 - 01:08 PM

Пускам ви един много подробен линк за системата ,дано да ви е полезен.
Линк
Има преведени статии от Dr. Ian Billinghurst на руски.
Моята стара булдочка ,която почина 2009 януари на 15 години, последните 2 години от живота си беше изцяло на БАРФ и съм убедена , че много от старческите и заболявания бяха повлияни положително от това хранене.
Хранех сьс сурово месо и кости(пилешки крила , шийки , телешко , сърца,воденички, шкембе,риба задьлжително бяла -океанска, замразена) , млечни продукти , яйца -сварени ,малко сварен ориз или елда ,но и задьлжително със смлени ,замразени предварително зеленчуци и плодове +добавки (рибено масло ,зехтин ,вит С и др).До последно нямаше един паднал зьб или наченки на зъбен камьк.
Публикувано: 17 May 2010 - 01:29 PM
Chiita, в 17 May 2010 - 01:13 PM, написа:

Пускам ви един много подробен линк за системата ,дано да ви е полезен.
Линк
Има преведени статии от Dr. Ian Billinghurst на руски.
Моята стара булдочка ,която почина 2009 януари на 15 години, последните 2 години от живота си беше изцяло на БАРФ и съм убедена , че много от старческите и заболявания бяха повлияни положително от това хранене.
Хранех сьс сурово месо и кости(пилешки крила , шийки , телешко , сърца,воденички, шкембе,риба задьлжително бяла -океанска, замразена) , млечни продукти , яйца -сварени ,малко сварен ориз или елда ,но и задьлжително със смлени ,замразени предварително зеленчуци и плодове +добавки (рибено масло ,зехтин ,вит С и др).До последно нямаше един паднал зьб или наченки на зъбен камьк.
И нямахте проблем с пилешко? Супер. А от някаква кланица ли си ги взимахте или от магазина? Понеже моят не го понася хич, пробвах, най-много шепа "острия" край от крилцето да му дам и то... Иначе от шийките-дробчета-сърца веднага получаваше сърбежи веднага. Но той е адски алергичен, само дето към живота не е алергичен.

Публикувано: 17 May 2010 - 01:45 PM

Публикувано: 30 May 2010 - 05:47 PM
Ама да ви питам дали е хубаво това,което давам със сухата храна ,а то е една кофичка кисело мляко на ден и по едно сварено яйце. Не за другото ,а защото умира за тях. Особено като надуши яйцата става страшно.
Публикувано: 30 May 2010 - 05:58 PM
krisi567, в 30 May 2010 - 05:52 PM, написа:
Ама да ви питам дали е хубаво това,което давам със сухата храна ,а то е една кофичка кисело мляко на ден и по едно сварено яйце. Не за другото ,а защото умира за тях. Особено като надуши яйцата става страшно.
Не, не е хубаво да се дава натурална и гранулирана храна по време на едно и същото хранене.
http://forum.dog.bg/...showtopic=33626
по-точно
http://forum.dog.bg/...ndpost&p=801214

Публикувано: 30 May 2010 - 06:01 PM
Furia_S, в 30 May 2010 - 06:03 PM, написа:
krisi567, в 30 May 2010 - 05:52 PM, написа:
Не, не е хубаво да се дава натурална и гранулирана храна по време на едно и същото хранене.
http://forum.dog.bg/...showtopic=33626
Не е на едно и също хранене. Днес например закусва яйца. На обяд яде кисело мляко,а довечера ще яде гранули. Яйцата специално гледам като му ги давам да не яде нищо друго.Понякога следобяд похапва ябълка. Бих казала,че се храни в пъти по-здравословно от мен.
Публикувано: 30 May 2010 - 06:09 PM
Обаче при нас кожните проблеми са започнали след 1 година. Ти си го реши, но на 6 месеца такова омешване не го смятам за нужно. Той сега расте и тепърва му предстои периода на интензивен растеж, за което е нужна правилна и балансирана храна.

Публикувано: 18 February 2011 - 09:47 PM
Публикувано: 18 February 2011 - 10:50 PM