Хранене на чау-чау
Публикувано: 31 July 2014 - 08:36 PM
Публикувано: 02 August 2014 - 10:40 AM
teo_tr, писала съм подробно за начина на хранене в някой постове, но каквото те интересува ще ти обясня подробно. Роял Канин е голям боклук, скъпо Пиди гри, на един собственик са . Хората хранят с него защото е масово по магазините и във вет клиниките. Дават просто голяма отстъпка и всички я препоръчват за това. Храна мога да ти пращам и с куриер. Аз храня с ветеринарни серии и прафесионални за развъдчици. От яйцето давай само жалтъка, не белтък. Каймата я смесват със всякакви мазнини, аз ти говоря за чисто месо смяно. Ветеринарите не могат да ти дадат качествен съвет как да си храниш кучето ,те не отглеждат чаута , а ги смятат под обш знаменател с другите породи, а ние не сме като другите много.. Можеш да даваш и извара, не мляко нито сиране. Зеленчуци и плодове. Има системи на хранене трябва да се спреш на някоя от тях.
Публикувано: 02 August 2014 - 11:02 AM
teo_tr, в 31 July 2014 - 06:36 PM, написа:
IA---, в 02 August 2014 - 08:40 AM, написа:
Мисля,че момичето има впредвид кайма от смляно месо.
Аз също понякога смилам в блендера или пък нарязвам месото на късове.
Сърца,дроб,шкембе също може да даваш както и риба

Смилаш,слагаш в плик и бам във фризера

Публикувано: 03 August 2014 - 01:10 AM
Публикувано: 03 August 2014 - 08:14 AM
Аз не отглеждам чау.
За субпродуктите може би пропуснах да спомена,че те не са основна храна,а добавка 10%.
Рибата давам бяла,херинга и сьомга обикновено взимам само филета.
Тъй като аз не консумирам риба кои риба са ''сини''?
Никъде не съм написала или показала мазно и жили.
Благодаря

Публикувано: 03 August 2014 - 10:59 AM

Публикувано: 03 August 2014 - 05:56 PM

Обяснете за рибите

Публикувано: 13 October 2014 - 08:00 PM
ShiBumi_GirL
Какво да обясня. Ще се смееш много. Купувам си аз поредното чау чау от развъдник, за да попълвам редиците на моят. И както всеки път, разпитвам за начина на хранене на родителите и малкото. Човек се учи цял живот. И там в менюто три пъти в седмицата ,синя риба. Започва едно ходене по мъките и търсене на въпросната риба. да ама не никъде не намерих, или не обясних като хората, защото не и знам името.
Решавам аз след известно време да се върна в развъдника им да заплождам,че да затвърдя линията. Пристигам в Италия по никое време, нито обяд, нито вечеря. А хората ме гледат като писано яйце. питат ме какво искам да ям, и аз викам риба. Може и от консерва. Отварят ми една страхотна, без кости и добавки.Невероятен вкус, изядох я с удоволствие. След това гледам същата слагат и на кучетата. И нали съм си зле с езика,не питам, но се чудя.... Аз ли ям кучешка риба, или кучетата ядат човешка. На вторият ден,моята сладурка от дългият път и впечатленията отказва да си яде храната. А тя Вирбак, никак не е каква да е. Развъдчицата ме видя че се суетя и ми предлага рибата. Дадох я и принцесата я омете. Естествено веднага поисках да купя кашончета.
Заведоха ме в човешки магазин като Била,например. И аз си купих два кашона. Вкъщи всички страшно я харесват и хора и кучета. Без всякави подправки е и ми е страшно удобна. Няма кости, кеф ти да напривиш супичка, кеф ти да дадеш на кучетата. А по време на бременост и кърмене е незаменима. И бързо се усвоява. От тогава всеки път си пълня колата с нея. И си търся естествено от къде да я купя тук. Така че ,ако има хора които да разбират от риба, със сигурност ще знаят каква е ... :)
Публикувано: 16 October 2014 - 06:06 PM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 28 October 2014 - 09:34 AM
сега ако кажеш и от къде може да се купуват такива големи консерви, без добавки, цена няма да имаш.
desi79
кой е казъл,че чаутата не се хранят със замразено и не обработено месо. Аз бебетата на 20 ден захранвам със сурово месо. Но ,не се дават суб продукти, нито пък месо в което има мазнини , жили и тем подобни. Аз давам само чисто месо , и то прясно,да не е престояло.Иначе започват едни разтройства и неразположения, идея си нямаш. Нашите чаута са много чуствителни към храната,трябва само да е много качествена. Това което давам на хъскито на мама и то се чуства прекрасно,не става изобщо за моите. Това е разликата

Публикувано: 28 October 2014 - 10:07 AM

Рибата започнах да я давам сурова или цяла или на кайма.
При мен са 6 кучета и количеството месо заема 3 фризера няма как да е прясно на момента.
Но не са имали проблеми от това,че е замразено.
http://forum.dog.bg/...ost__p__1146238
Поздрави

Публикувано: 28 October 2014 - 10:34 AM
Публикувано: 28 October 2014 - 11:00 AM
IA---, в 03 August 2014 - 12:10 AM, написа:
Този пост имах в предвид. Съвета да се дава прясно не замразено месо върви против основното правило при БАРФ ,а именно замразяването.

Елинор Рузвелт
Публикувано: 28 October 2014 - 12:14 PM
Публикувано: 28 October 2014 - 12:30 PM

Елинор Рузвелт
Публикувано: 28 October 2014 - 06:18 PM
Разбира се,че не давам буцата лед от фризера,размразявам на стайна температура от сутринта за вечерта.

Публикувано: 28 October 2014 - 11:04 PM
Да, не замръзявям изобщо. Знам за системата БАРФ, но серьозно ви бях разбрала, че давате замръзено. хахаха
Боже ,добре давам сурово месо ,но не го замръзявам . ....стържа и пресни зеленчуци. ааа и добавям по някога сварен ориз при суровото месо. Яйце, извара още , на бебетата особено само жълтък.
Но пак да уточня всяко куче се храни според ситуацията. С две думи, бебе, подрастващо, бременно, кърмещо......смяна на козината, натоварване и така нататък . За това използвам и гранули.
ShiBumi_GirL
На мама хъскитата обожават такова месо което си постнала, но ако дам на чау дори с половината мазнина, ще лекувам разтройство цял месец.За това без грам мазнина, само чисто месо. А смея да твърдя, че моите са достта здравички представители на породата.
Да не ме чуе дявола в клиника освен за ваксина, не сме стъпвали

Като изключим преди години лудото Ленче у нас. Но това беше от травми при нападения.
П.П. ох дано този път съм била ясна ,че до сега съм на работа и вече мозъка ми блокира

Публикувано: 28 October 2014 - 11:14 PM