Dog.bg Форуми : Още една "осиновителка"- злоупотреби с осиновени животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Още една "осиновителка"- злоупотреби с осиновени животни

#121 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 November 2008 - 04:40 PM

Цитат

Тя показа проверката от там - в нея пишеше, че няма нищо нередно. Кой и кога и как е направил проверката, не знам.

Не пише ли на док-та кой и кога е правил проверката, щото и аз мога да си направя документ /Буш, не че не ти вярвам или нещо от рода, разсъждавам просто/.

Цитат

Медиите губят интерес, защото не могат да намерят достатъчно интересен материал.

Това значи ли, че и Искрено и Лично няма да бъде?

#122 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 November 2008 - 04:46 PM

Тя даде листа с проверката на репортерката. Аз надничах зад рамото й да чета. Тъпо, но прочетох само какво са видели, като търсех да видя бройката на кучетата. Не разгледах документа обстойно. Но репортерката го има сниман, със съгласието на Дочева. Ще я помоля да ми го даде.

Искрено и лично остава, за сега. Те не нямат общо с тази проверка.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#123 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 12:52 AM

Утре, от 10 часа по Нова тв би трябвало да се излъчи предаването.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#124 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 December 2008 - 09:33 AM

От 9.30 - вече излъчват предаването.

#125 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 10:23 AM

А после може ли да се види отнякъде? Или да го е записал някой?

#126 Потребителят е офлайн   Lincheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2008 - 10:24 AM

:angry: Изпуснах интервала от 9.30 до 10 в този половин час излъчиха ли репортажа с въпросната госпожа.  :angry: Инъче съм доста доволна като цяло от предаването дано доста хора си вземат поука.
User's Signature

Качена снимка
Хората са по зли от кучетата!!!

#127 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 08 December 2008 - 10:25 AM

Rodegunda,
www.neterra.tv  - оттам нова ТВ
проверявай записите на предаването - качват го с няколко дни закъснение
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#128 Потребителят е офлайн   *Svetleto* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 10:33 AM

Гледах предаването. Жената, която е ходила там, каза, че кучетата са били в окаяно състояние, скелети. Давали се сумати пари за къщички, а такива реално нямало. Пълна пародия!  :angry:
User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 10:37 AM

Ами то нищо ново не се каза. Общо взето - това, което е писано тук. Човека от РВМС обеща, че ще направи проверка, като ще извика и тв да снима. Но както видяхме от проверката в апартамента - нямаше много за гледане.
Та така - не стана ясно какво и защо се случва там.

След проверката в апартамента, подалия жалбата е получил смс, пълен със заплахи и най-зверски и просташки псувни. После е бил удостоен и с разговор, който е бил в същия тон. Чудни и много симпатични хора са те  :angry:

Цитат

Гледах предаването. Жената, която е ходила там, каза, че кучетата са били в окаяно състояние, скелети. Давали се сумати пари за къщички, а такива реално нямало. Пълна пародия!  :angry:

Да, и РВМС са правили някаква си проверка тази година, и не са видели нищо странно  :samoubiec:
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 December 2008 - 12:10 AM

За съжаление има една порода твари с "човешки" облик дето нямат оправия. Имам неудоволствието да познавам Дочева лично и контакти и впечатления години наред - служебно. Много труд, нерви, емоции, пари, ако щете са хвърлени в опит да се защити правото на оцеляване на животинките... Браво на всички! Но за съжаление в случая това не върши никаква работа! Мадам е дебелокожа, арогантна, безпардонна и алчна! Намесата на медиите може да я постави за кратко нащрек, но по стар Български обичай - всяко чудо за три дни :angry:
Нямам опит в тая посока, но ако наистина е затрила десетки душици, няма как да я оставим на мира! Относно плашенето ... май най-страшно ще е ако се засилят двете с щерката и се търкулнат ;D
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 12:37 AM

Цитат

Нямам опит в тая посока, но ако наистина е затрила десетки душици, няма как да я оставим на мира!
Че ги е затрила няма съмнение. Защо? Това уви май няма да разберем. :(
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 09 December 2008 - 03:07 PM

Цитат

...Относно плашенето ... май най-страшно ще е ако се засилят двете с щерката и се търкулнат ;D

Моля мод да ме извини, ама ХА- ХА- ХА ;D За миг си го представих цветно ;D

#133 Потребителят е офлайн   GattaNegra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Котки, linux, компютри, книги, музика

Публикувано: 27 July 2009 - 04:43 PM

хм... някакво развитие към днешна дата?
User's Signature

Cats walk alone.

#134 Потребителят е офлайн   Veselin Marinov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2009 - 03:06 PM

За първи път чета тази тема и направо ми се повръща от тази ГАД дочева! eg_033.gif Още ли е на работа т.нар. докторка? Или и е възможно и нейни колеги да са замесени? Знам, че не е хубаво да се мисли зло за другите, ама на тия ми се иска да и се случи същото, което прави и с клетите животинки - да стои вързана ден и нощ на едно и също място, без храна и вода, забравена от всички и най-вече от хората, на които държи, ако въобще има такива! eg_033.gif
ПП: Моля модератора да ме извини, но човек трудно може да се сдържи, четейки всичко това.

#135 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2009 - 12:12 AM

Няма развитие. Проверката е направена, не е констатирано нищо нередно. Това е.
Нищо повече не мога да направя.
User's Signature

#136 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 18 June 2010 - 02:47 PM

Някакво развитие по случая?
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 June 2010 - 03:51 PM

Поста над твоя дава май обяснение на въпроса ти.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 11:21 AM

Днес семейство Дочеви е било в предаването на Нов ТВ Станция нова. Клипа още не е качен, чакам с нетърпение да го видя.
User's Signature

#139 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2011 - 11:41 AM

Аз гледах предаването! Като видях колко кучета има и как лаят направо не им завиждам на съседите.. А условията няма да ги коментирам. :zz_020:

#140 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 26 June 2011 - 04:35 PM

Леле....за първи път я виждам тая тема ... И така "драго" ми стана,за кой ли път.... :eg_033:

Имам и въпрос....някъде из законите не пише ли колко кучета или котки може да се гледат в къща? Или това зависи от квадратурата? Няма ли и някакъв параграф за условията на живеене на животните? Не съм много запозната с различните наредби,забрани и т.н. и за това питам... Някакви клаузи няма ли някъде??? Щото явно тия животни са оставени гладни,мръсни и болни,вероятно....

Питам и да знам за себе си,защото имам един тъп и злобен съсед,който все ме заплашва с полиция. Чела съм наредбите за Стара Загора специално и никъде не видях да пише колко кучета може да се гледат в къща...

Тъй...аз това открих само :
Качена снимка
Отглеждане на животни домашни любимци
Чл. 2. Принципи на отглеждане на животни домашни любимци:
(1) Всеки, който отглежда животно домашен любимец или се грижи за такъв, е отговорен за неговото здравословно състояние.
(2) Всеки, който отглежда животно домашен любимец или се грижи за такъв, е длъжен да му осигурява условията, грижите и вниманието, съобразени с естествените му нужди според вида и породата му, а именно:
1. Да му осигурява необходимите количества храна и вода съобразно неговите физиологични нужди.
2. Да му осигурява необходимото пространство и движение.
3. Да осъществява контрол върху поведението на животното извън дома си.
4. Да му осигурява ветеринарномедицинско обслужване.

(3) При отглеждане на кучета на открито задължително се осигурява колиба, която се оразмерява така, че кучето да може да се движи изправено вътре в нея без затруднения и да ляга в цялата си дължина.
Ако движението на кучето е ограничено от клетка или ограден вътрешен двор, размерите на ограденото пространство задължително са:
- за кучета с височина до 50 см - 6 кв. м;
- за кучета с височина над 50 см - 9 кв. м.
И в двата случая късата страна на ограденото пространство не трябва да е по-малка от две дължини на кучето или два метра.
За всяко друго допълнително куче, държано в същото оградено пространство, се осигурява допълнително подова повърхност, съгласно горните изисквания.
Височината на ограждането се оразмерява така, че изправеното куче да не достига горното ограничение с предните лапи или да не е по-малка от:
- за кучета с височина до 50 см - 1,6 м;
- за кучета с височина над 50 см - 2,0 м.

User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни