Dog.bg Форуми : С какво храните кучето си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните кучето си? Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 May 2008 - 04:07 PM

Що се отнася до балансирането - най-здрави в Европа са хората със средиземноморска диета, което е хранене далеч от всякакъв баланс: бухай макарони и всякакво тесто, бухай мазно месо и рибуляк. Само дето те ядат предимно натурална храна, наблягат на прясно приготвеното, вместо на бързите закуски и консервираната храна.

Мил, не знам дали налучквам правилно, но Аткинсовите работи са си опасна игра. Той самият е починал на една много незавидна възраст... Съвсем сърдечно си пожелавам да си направила диетата, която включва и зеленчуци, а не най-бруталния нисковъглехидратен вариант. Що се отнася до това колко точно полезно е неяденето на мазнини - изследването мисля, че излезе миналата година: 0% разлика в сърдечно-съдовите заболявания и продължителността на живота между тези, които ядат "лайт" и "фул фет". Защото номерът не е в това да не ядеш мазно, а да ядеш мазно, което не е отровно.

Валя, причините да се препоръчва "адълт" гранула за големите кутрета е желанието да не се дава възможност на организма да израстне твърде бързо. Каквото си го има генетично - то ще се случи и при едно по-умерено хранене. Но пък шансовете за криви крачета, гръбчета и зъби са като че ли по-малки. Истината обаче е, че храненето на кучетата е толкова малко изследван въпрос, че няма накъде по-малко. Това си е изцяло холистичен подход - някой някъде е видял, че кутретата, хранени с по-леката храна израстват по-добре и сега това се прилага. Аз на моите кучета съм има давала гранула за възрастни от момента, в който започнат да сменят зъбите.

Относно избора - БАРФ или гранула - смятам, че има и други варианти. Особено при така съществуващия ветеринарен контрол у нас. Не бих рискувала да давам на кучето си сурово месо, дори да го ядеше. Примерът с баницата и качамака мисля, че е неподходящ, когато се сравнява с домашно хранене за куче. А и да не забравяме, че като дръпнем чертата на примерно: 23% протеин, 18% мазнина, 7% влажност остават едни 52% въглехидрати, които кучето така и така си ги поема с гранулата - с тази разлика, че оризът, който ще му бъде приготвен вкъщи не е отпадъчен продукт от някакво друго производство, сметнат за негоден за човешка консумация...

За Омега мастните киселини мисля, че Чийта добре го е казала - в крайна сметка балансът между тях е недобър тъй или иначе дори в най-скъпите гранули. Още повече, че ако се дава цяла риба /примерно цаца/ и зехтин, да речем веднъж седмично в прилична пропорция, кучето ще навакса и с тях. Добавки - дал Господ - колко му е да сложиш едно хапченце или лъжичка витамини в храната веднъж дневно. Само че аз пък слушах преди две-три седмици много интересно интервю по ВВС, с учения, който е публикувал резултатите от гигантското си изследване в Саъйнс Джърнал, според което добавянето на витамини и антиоксиданти вреди повече, отколкото помага.

Хондоропротекторите и другите желани добавки също се продават като добавки, на сравнително достъпни цени - и там работата с храните е същата. Тъй-наречените храни за стави например, които излизат ужасно скъпи в сравнение с варианта да си купиш отделно съответната добавка съдържат количества, които са значително по-малки от реално полезните...

Да поясня - не се опитвам да убедя никого, просто си размишлявам. Защото и аз като Бушката вече години се чудя кое е по-доброто и май започвам да клоня към манджите. Защото както казва д-р Стоев всеки път като се засиля да му хваля някоя гранула - "Ми яж я ти, щом толкова ти харесва или я давай на детето си щом е толкова полезна."
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2008 - 04:25 PM

Цитат

Мил, не знам дали налучквам правилно, но Аткинсовите работи са си опасна игра.
...
0% разлика в сърдечно-съдовите заболявания и продължителността на живота между тези, които ядат "лайт" и "фул фет". Защото номерът не е в това да не ядеш мазно, а да ядеш мазно, което не е отровно.

Тц, аз не съм последовател на Аткинс, нито на страшно ефективните, но в дългосрочен план вредни кетогенни високопротеинови диети. Моята храна включва много зеленчуци и около 3 пъти повече въглехидрати дневно в сравнение с Аткинс, всички те от зеленчуци и всъщност не се цели изпадане в кетоза, а поддържане на ниски равномерни нива на инсулина.
За кучетата също мисля, че съотношението мазнини/протеин/въглехидрати не е добро в готовите храни и май бях писала вече, че високомазнинен режим с около 60% мазнини ми се струва много добре и за тях, още повече те не натрупват холестерол по кръвоносните си съдове.
За неотровното мазно си права, но едва в последните десетилетия се разбра, че са отровни не естествените животински мазнини, а хидрогенизираните изкуственяци.
За средиземноморците - истината не е толкова в натуралното им хранене, не че няма значение, но акцентът е другаде. Истината е в рибата и зехтина. Зехтинът е мазнина, която се овъглява при много по-висока температура в сравнение със слънчогледовото олио. Ама така де, то пак опира до натуралното - колкото по-близо остава до натуралния си вид след обработка, толкова по-добре. Щото няма как да се спасим от обработката изобщо.

Всъщност напоследък и аз се замислям често за това, за цялото промиване на мозъци, на което ни подлага хранителната индустрия независимо за кучета или за хора и повтаряните до припадък мантри "балансирано, нискокалорично, без мазнини" ...

#83 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 May 2008 - 06:44 PM

Разсъждавайки и пак и пак, мога да кажа едни такива общи неща, пък който ме разбере - разбере.
Все повече изследвания и задълбавания. Хранителната индустрия е само едно от тях. Друга е козметичната, например. Там също е необятно пространство за изследване и добавяне на "най-новите открития на науката". И при все това жена на 50, ако няма пластични операции или някакъв уникален ген, си изглежда като жена на 50. Независимо от козметиката и полезните процедури на които се подлага през целия си живот.
Да не говорим за фармацевтиката. Там вече нешата са страховити. От медикаментите, до полезните открития и добавки.
А хората са все по-болни. Все повече нови болести се появяват, непознати допреди 20 години, броя на нелечимите болести е все по-голем и поразява все повече хора.
Всчико това ме кара да си мисля, че всичко това са си само и единствено трикове на съоветната индустрия, с една цел - изваждане на нов продукт на пазара и съответната му реклама. С краен резултат - да си го купим. А полезността е останала някъде много далеч и не е от първостепенно значение.
Е - сухите храни са, според мен, част от тези "новости".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#84 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2008 - 07:06 PM

Цитат

Е - сухите храни са, според мен, част от тези "новости".

Темата ми е супер интересна, защото не касае само темата хранене и неминуемо се свързва и с по-глобални проблеми. Според мен гранулите се появяват в следствие не само на индустриалната еволюция, а и в следствие на все по-напрегнатото ежедневие. Тоест "каквото повикало, такова се обадило". Предлагането винаги е било диктувано от търсенето в икономиката(пазара). И целта на този пазар е да ни улесни максимално и да съкрати времето, прекарвано в готвене, чистене и други дейности, които са вече поставяни на второ място в битовия ни делник. Затова се изобретиха полуфабрикатните стоки; готовите манджи, съхранявани в консерви; невъобразимото количество ел.уреди за каквото се сетите, които хабят все повече енергийния ресурс на планетата и други и други. Е, дойде ред и на гранулираните храни, които пак са с цел да ни улеснят и да ни измият очите. И в този ред на мисли, предпочитам да съм родена в някоя южноамериканска джунгла и да съм далеч от тези новости, които неминуемо стават част от битието ни. Мразя еволюцията.
Изводът, който правя за себе си е, че сме жертва на собствената си потребност и незадоволеност.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2008 - 08:00 PM

Вече съвсем оф-топик, и аз с уговорката, че "който разбере", Шадоу и Бушката подхващт една много вълнуваща ме тема - за "все по-" проблемите на съвременността. Аз не бих казала, че искам да живея в джунглата, съвсем напротив. Искам обаче да споделя друга мисъл във връзка с горното.

Именно еволюцията и развитието на вида ни е в основата на това да сме "все по-" болни/кьорави/цезареви/ракови/диабетични и т.н. Не пренебрегвам фактора Качество на живота /хранене, нива на стреса, физическа активност/, но:

Какви да бъдем ако не раково болни, когато живеем почти два пъти по-дълго отколкото хората, живели преди сто години?
Какви да бъдем, когато майките, които иначе биха починали при раждане получават медицинска помощ и раждат със секцио като предават проблема на децата си?
Какви да бъдем, когато все повече пороци и увреждания стават лечими още в детска възраст и тези гени не "измират" по предвидения еволюционен механизъм?

И т.н, можем да броим до безкрай. Смешното е само, че лекувайки се и удължавайки си живота изкуствено, ние всъщност се самоубиваме.

Впрочем мога да продължа тази мисъл и към кучетата. Човекът, от когото аз се уча в кучкарлъка казва, че е безумие да отхранваш малки и болнави кутренца, защото това "не е здрава стока". Той твърди, че моите злояди пудели са кретени, които не трябва да се развъждат, защото "това вече не е  куче". Отказва да развъжда с кучки, които не пускат лесно. Не си запазва приплоди от кучки, които раждат трудно... Вероятно така и трябва да бъде, за да продължи кучето да съществува в що-годе добро здравословно състояние. Но колко са такива развъдчици?

И съвсем последно - отнася се до един много вълнуващ филм, който гледах за Припят - градът, пострадал най-много при пожара в Чернобил АЕЦ. Там природата си е взела обратно територията и се е образувал феноменален парк. И всички животни са ... напълно здрави. Защото в природата, който е скапан генетично - той просто не оцелява. Ние сме единственият вид, който седи и се занимава да цери и разпложда своите болни.

ПП1 Иначе за хидрогенираните мазнини мога да говоря до утре - можете ли да си представите, че на т.нар. "бебешки бисквити" това им е третата поред съставка? А маргаринът, с който тъпчат децата скапаните закусвални? А нагряваното десетки поредни пъти олио, в което пържат пържени картофи и прочее гадория? А пилешкото, което спрях да го давам и на котките, защото просто се разпада в ръцете ми като го режа? А каймата пълна с "Е"-та, която кучетата ми отказват да ядат? Пуфффф...

ПП2 Сега някой да не се засегне? Аз съм човек с достатъчно здравословни проблеми, че да се пиша и себе си към генетичния отпадък, не развивам странни евгенистично-фашизоидни теории.
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 08:40 PM

:palec: Инсулт, просто няма как да бъдеш по-права.
Ключът е в естествения подбор, но той според днешните разбирания, се счита за жестокост. Тъпото е, че нещата стават все по-страшни. След години няма да има вода, но това някак си не вълнува толкова хората.. Повече ни вълнува как ще мине работния ни ден, как ще се нахраним и ще дремнем. Тъжно.
User's Signature

Качена снимка

#87 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 08:52 PM

Цитат

И съвсем последно - отнася се до един много вълнуващ филм, който гледах за Припят - градът, пострадал най-много при пожара в Чернобил АЕЦ. Там природата си е взела обратно територията и се е образувал феноменален парк. И всички животни са ... напълно здрави.

Гледах снимки от този град - фотоси на хора, които ходят там. Не, не са Сталкери. Не знам за животните в Припят, но бяха снимани домовете на хората, превърнали се за тези години в развалини. Днес сигурно биха снимали Сталкер там. Та - по средата на стаята расте дърво, валят се книги, изпочупени стъкла, избуяла зеленина - и никаква плесен, гъбички - никакви форми на подобен живот... Въпреки много високата влажност. Може би животните от филма са "пришълци" от здрави места, защото очевидците коментираха именно тази поразителна липса на живот, различен от флората... Живот, който да се зароди именно в терзи условия.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#88 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2008 - 09:02 PM

Хайде и аз да си кажа думичките.
Първо малко за "царевицата" и месото. Първо, очевидно кучетата са си в биохимично и физиологично отношение вълци. И това не подлежи на съмнение. Тоест предполага се, че доброто хранене трябва да следва това на рациона на вълците. Факте е, че те са хищници, но менюто им не само месо. Личният ми опит показва, че когато вълци се хранят изключително с месо то се проявяват редица недоимъчни заболявания и разтройства. Дори ако допуснем, че вълкът се храни само с бозайници, то в един такъв организъм присъстват доста различни хранителни съставки, освен месото от  мускулатура. Добре знаем какво се съдържа в стомаха и червата на тревопасните - много растителна храна, доста микроорганизми и първаци, които са всъщност пребиотиците. Не е ясно как биха се осигурили с готвено.
И пак за царевицата: Наистина царевицата е чест продукт в храните за кучета като източник на нишесте. То наред с мазнините е основен енергиен източник. Източниците нач нишесте често определят качеството на храната. Той може да е царевица - евтина и "добър" алерген, пшеница - пак зле, ориз, картофи, сорго, овес, просо.
И малко за отношението на храната към здравето: съгласен съм, че от хранене не се умира. Храненето обаче е основен компонент на благосъстоянието и щастието. Кучето НИ не е само животно, то е и член на семейството ни. Едва ли единственото което ни интересува е "колко ще изкара" и дали има явно заболяване.
Според едно ръководство на Юкануба с което разполагам, то доброто здраве и благосъстоянието имат шест ясни знака:
- Мека и лъскава козина
- Здрава и релефна мускулатура
- Оптимално ниво на активност
- Здравословно храносмилане (оформени фекалии и малко газове)
- Здраве на устната кухина (ниска степен на отлагане на тартар)
- Щастие.
Ако дадено хранене покрива всичко това, значи сме обезпечили идеалната диета за кучето си.
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 May 2008 - 09:12 PM

И аз като shadow предпочитам южноамериканската джунгла, но ей на родила съм се в крав на 20 и началото на 21-ви век. Съгласна и с Insult. Относно развъднича, за който спомена - явно знае какво иска и как да го постигне.
Само да добавя нещо - колкото и да помага Интернет, толкова и затруднява. Аз вече много трудно се ориентирам в този извор на информация, защото всеки си пише каквото иска и където иска. Трудно се отсейва истината от добре изказана и прикрита лъжа. Както беше писала веднъж Бушката - уморих се да разбирам от всичко - да бъда вет лекар, да разбирам от кредити и от сглобката на мебелите. Но явно и за състваките, производството и дистрибуцията на суха храна ще трябва да се образовам, дано успея.  :samoubiec:

#90 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2008 - 11:09 PM

Валя, така ще е - ако искаш да отговаряш за себе си, няма как да не си зъболекар и водопроводчик... Но нали знаеш шегата - тесният специалист знае всичко, но за нищо; а добре образованият човек знае нищо, но за всичко 
;D :blink:

Владо, никой не оспорва необходимостта от въглехидрати - става въпрос за диета, която е над 50% въглехидратна. Колкото и трева да е изял един заек, тя не е повече от 15% от всичко, което вълчо ще погълне, когато го разкъса. А що се отнася до пребиотиците - не бих казала, че им ги осигуряваме и със сухата храна. С една лъжица Ентерофермент работата се оправя...

Още оф-топик от мен:
Дани, има много страшни филми за Зоната, тя си е зловеща от човешка гледна точка. Но живот има, и то много. Ето линк с информация за филма ТУК - горещо го препоръчвам, ако някой може да го намери из торентите, холандски е. А ТУК най-долу като скролнете е списък с финалистите на Международния уайлдлайф филм фестивал /съжалявам, че не пиша на латиница в постовете си, но тоя Кредор ми къса нервите/. Скролнете надолу за 2008, нищо, че сайтът е отвратителен - горещо препоръчвам следните заглавия:
Wolverines X - 2006 Oliver Goetzl Parthenon Entertainment United Kingdom
Australia , Land of Parrots - 2007 David parer ABC NHU Australia
Chernobyl  Reclaimed - 2007  Peter Hayden Off The Fence Nederland
Crime Scene Wild:Bears - 2007 Amanda Feldon Cicada Productions Ltd United Kingdom
*Впрочем, според мен м.г. всички места на финала трябваше да се заемат от поредицата на ВВС Планет Ърт, ама като не ме питат...
ЕТО още инфо за това как се справят животните в Зоната - ще им се да измислят нещо, ама на - животните там живеят колкото и другаде и няма мутации. Кво да го правиш - естествен подбор.

Шадоу, с риск да стана досадна - виж "Надзор и наказание" на Мишел Фуко за един гениален поглед към невидимата власт в постмодерното общество.
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 10:10 AM

Хубава стана темата, макар да се поотклони.
Принципно сте прави. Но аз лично не гледам така апокалиптично на еволюцията човешка. Някак я приемам спокойно с нейните добри и лоши последствия, приемам я като неизбежна закономерност.
Не съм привърженик на крайностите. Не искам да живея в джунгла. Харесва ми да имам топла вода, интернет и аутан. Да мия косата си с шампоани, от които става гладка и жива, както едно време не ставаше, а това е заслуга на химията.
Но не ми се живее и в София. С радост бих отскачала до джунглата да кажем за по месец в годината, а най ми се живее в едно село до Велико Търново, ама ако може да си работя по интернет за гадния урбанизиран свят вместо да садя домати, а засега не може.
Така и по отношение на храненето. Не знам защо решихте, че съм някакъв грануло-хардлайнер  B), не съм. В собствения ми хранителен режим няма абсолютно нищо крайно, за мен БАРФ или абсолютизиране на гранулата, вегетарианство или Аткинс и Дюкан са крайности. Склонна съм да мина към натурално хранене и за кучи, но много ме смущава въпроса с добавките, затуй още обмислям. Не за друго, ами е много лесно вместо да се изпишат вежди да се извадят очи. Който е заменил маслото с маргарин преди някоя и друга година е смятал, че се спасява от холестерола, пък се е прецакал яко. Преди да започна с рибеното масло четох доста за него. Имаше и едно изследване, според което тези, които вземали рибено масло умрели по-бързо от тези, които не вземали. Накрая се оказало, че се произвеждало от дълбоководни риби от замърсен с живак район. Наскоро пък имаше сигнали за някакви отровни хрущяли от акула по аптеките, които се вземат за глюкозамин (ъъъ не аптеките де, хрущялите). Така че страшно скептично се отнасям към всяка препоръчана добавка.

Всъщност най-добре е ако може да се състави менюто без нужда от добавки. В нашата порода има заболяване дермоиден синус, подобно на спина бифида при хората. Профилактиката е увеличен прием на фолиева киселина преди и по време на бремеността. Правено е изследване - кучки, които не са приемали допълнително фолиева киселина, група, които са приемали талетки и такива, които са яли повече марули, т.е., приемът на естествени източници е бил увеличен. Тези с таблетките не се представили блестящо. За разлика от тези с марулите, където имало драстично намаляване на случаите на дермоиден синус.
Такива ми ти рискове, вярно, създаваме си проблеми, пък после да се спасяваме от тях ...

#92 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 11:47 AM

Ми мен ме хранят с Нутрам,гранули за пораснали кучета от средни породи. харесва си ми много,като не ми я дадат на време, лягам върху купата,за да напомня! :) преди ядяхме и ориз с пилешко месо и сега също по-малко и плодове и зеленчуци,но с мярка
User's Signature

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 01:45 PM

хмм и мен ме хранят с Royal Canin когато бях по малък по 3пъти на ден ме хранеха а сега 2пъти(сигурно пак са увеличили чувала ;D ;D ;D) но за това пък често получавам по един краишник сух ама сух като кокал чер хляб много го хрупам а и тои безплатен то стопаните ми имат фурна и варени яица папам 1-2пъти седмично и риба това ми дават за следобедна закуска

#94 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2008 - 02:03 PM

Моето кучо го храня с Hill's Science Plan, и на обяд гледам да му смеся гранулките с булион и малко хляб, кучо е в къщи от 3 дена и тепърва ще правя мешаници, сутрин му давам и едно хапче калций за здраве :)

#95 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 10:33 PM

Имам въпрос за гранулите. На съседи пинчера е сляп. Ветеринарите им казали, че е ослепял от гранулите, а те казаха, че му купували някакви скъпи... Това възможно ли е?
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 May 2008 - 11:23 PM

Цитат

Имам въпрос за гранулите. На съседи пинчера е сляп. Ветеринарите им казали, че е ослепял от гранулите, а те казаха, че му купували някакви скъпи... Това възможно ли е?
Не. Не ходи при тези лекари, освен ако съседа ти не си е измислил това.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#97 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2008 - 11:30 PM

Ами незнам дали грешката е във вет-а или в съседите, но съм по - склонна да мисля, че съседите грешат. Защото жената казала на мама, че е от ваксините, пък на мен чичкото ми каза, че от гранулите било.  :huh:
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2008 - 11:08 AM

Цитат

А пък мен ме хранят с Royal Canin Mini Junior и пастетче, защото само гранулки не искам :

Качена снимка

И аз храня моето пале със същата храна.Но не му давам такива пастети.А например освен основната му храна с малко супичка или нещо друго.Но знам, че е най-добре основната храна да е гранулирана защото е много по-полезна от колкото човешката ;)
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#99 Потребителят е офлайн   Sisy and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 01:18 AM

И аз съм на nutram с моя сладурко. Всеки път си ги папка като нехранен 2 дни. На опаковката пише че са годни и за човешка консумация (пробвах ги да си призная  :rolleyes:  не са вкусни изобщо!). Чувстваме се добре, изглеждаме добре, даже ни направиха забележка че сме малко шишкави!

#100 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2008 - 06:29 AM

Цитат

И аз съм на nutram с моя сладурко. Всеки път си ги папка като нехранен 2 дни. На опаковката пише че са годни и за човешка консумация (пробвах ги да си призная  :rolleyes:  не са вкусни изобщо!). Чувстваме се добре, изглеждаме добре, даже ни направиха забележка че сме малко шишкави!

Хаха, сигурна ли си, че пише, че са годни за човешка консумация? По-скоро пише, че месото в тях е годно за чов. консумация?
User's Signature

Качена снимка

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема