Dog.bg Форуми : С какво храните кучето си?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

С какво храните кучето си? Оцени темата: -----

#121 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 May 2008 - 07:38 AM

Какво ви притеснява в яйцата? В тях има протеини, мазнини и нищо вредно. Това е храна, не лекарство.

#122 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2008 - 07:19 PM

Цитат

Какво ви притеснява в яйцата? В тях има протеини, мазнини и нищо вредно. Това е храна, не лекарство.

Мама казва, че човек може да яде до 4 яйца на ден, защото иначе можело да се натрови. Може и да не е вярно, обаче вкъщи това е правило. И аз си помислих, че същото може да се отнася и за кучето... И по пътя на логиката стигнах до извода, че след като кучето ми е много по - дребно от мен следва, че може да яде по - малко яйца. Има ли нещо такова или съм страшно заблудена?
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 08:54 AM

Белтъкът и жълтъкът на яйцето съдържат протеини с аминокиселинен състав, мазнини с висока биологична стойност, витамини и минерални вещества. В състава на яйцата влизат витамин В2, В12, Е, А, D, минерали, йод, желязо, калций.
Всички те се усвояват с лекота от организма и носят оптимална стойност от здравословна гледна точка. Яйцата спомагат за възстановяване и изграждане на клетките в организма. Белтъкът на яйцето е изключително богат на аминокиселини и две яйца на ден носят хранителна стойност колкото 100 грама месо.

Виновникът за това яйцата да се възприемат като вредни за нас е холестеролът. Жълтъкът на яйцето съдържа 32% мазнини като 2% от тях е холестерол. По правило прекаленото количество холестерол в кръвта има вредно влияние върху здравето ни. Жълтъкът обаче съдържа полезното вещество лецитин, което при обменните процеси обезврежда холестерола и намалява с пъти вредата от яйцата.

Салмонела е бактерия, която причинява вид хранително отравяне (симптомите включват гадене, повръщане и диария) и може да бъде открита в сурови или рохки яйца. Хранителното отравяне е особено неприятнo, тъй като може да предизвика спазматични коремни болки и дехидратация.

#124 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2008 - 12:08 PM

В допълнение на казаното от Дара:
Холестеролът е ценен нутриент и общото му количество в кръвта не е показателно за проводимостта на кръвоносните съдове. Той се дели на добър и лош и профилът е по-важен, като стойностите на добрия е добре да са високи (той пренася до всички органи мастни молекули, които са основната съставка на клетъчната мембрана). Пък и последните изследвания сочат, че холестеролът по кръвоносните съдове не е баш този, който сме изяли. Доказателство за това е че драстичното намаляване на холестерола в диетата не води до желаното понижаване на холестерола в кръвта.
Всичко казано дотук се отнася за хората.
Кучетата не натрупват холестерол като нас по стените на кръвоносните съдове и не страдат от атеросклероза. Доколкото прочетох тук при тях нормалните стойности са двойни в сравнение с човека, а евентуалните смущения в мастната обмяна, които биха могли да последват от свръхзавишение на холестерола в храната, са редки.
При тях според мен е по-важно да се съобрази количеството на протеините.

#125 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 04:17 PM

Значи общо взето са пълни глупости препоръките на маса менюта за песове, че не трябва да се дават повече от 3 яйца седмично?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2008 - 05:33 PM

Ако кажеш на какво основание са тези пепоръки бих се напънала да разбера какво пречи на кучето да яде по 5-10 яйца на ден.

#127 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 05:38 PM

Цитат

Ако кажеш на какво основание са тези пепоръки бих се напънала да разбера какво пречи на кучето да яде по 5-10 яйца на ден.

Убий ме, не знам. Винаги съм го приемала за даденост, а явно е било грешно. На много места съм го срещала в примерни менюта. Много странно. И аз ще се разровя.
П.П. В тази статия например казват "Яйца - един-два пъти седмично."
http://biblioteka.do...=...=view&id=23

П.П.2 Тук също. http://www.dalportal...omponent/option,...c,68.15/lang,bg
Това са първите две, които намирам, а съм сигурна че масово са такива препоръките..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2008 - 07:12 PM

Моя малък дивак го храня само с домашно сготвени гозбички ;)
Пилешки фенери (заедно с костите от тях), воденички, дробчета...и т.н.
Бульона от мръвките
Варен ориз
Моркови
Овесени и пшеничени ядки
Яйце (2-3 пъти в седмицата)
Извара или кисело мляко (редувам ги)
Хляб
И разбира се редовно му купувам и кокали да си се занимава
Давам и калции Делис и СА37 всеки ден без прекъсване
Храня го по 2 пъти на ден (сутрин и вечер), а дажбата му е около 1,5кг. на хранене (т.е. 3кг на ден)
Дребосъка изглежда а и се чувства много добре поне по моите наблюдения :)

#129 Потребителят е офлайн   goldroks Икона

• ● -๑- ●
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 07:42 PM

Цитат

Моя малък дивак го храня само с домашно сготвени гозбички ;)
Пилешки фенери (заедно с костите от тях), воденички, дробчета...и т.н.
Бульона от мръвките
Варен ориз
Моркови
Овесени и пшеничени ядки
Яйце (2-3 пъти в седмицата)
Извара или кисело мляко (редувам ги)
Хляб
И разбира се редовно му купувам и кокали да си се занимава
Давам и калции Делис и СА37 всеки ден без прекъсване
Храня го по 2 пъти на ден (сутрин и вечер), а дажбата му е около 1,5кг. на хранене (т.е. 3кг на ден)
Дребосъка изглежда а и се чувства много добре поне по моите наблюдения :)

:o :o :o Малко?!  :o Че то яде по 3 килограма храна на ден  :o Трябва да е поне...40 (?) килограма  ;D
И ние залагаме на домашните манджички(е 40% от яденето са гранулки ;D). Мама им готви пилешки шийки в ориз и със малко моркови...котето също се храни с това  :P
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2008 - 08:32 PM

Цитат

:o :o :o Малко?!  :o Че то яде по 3 килограма храна на ден  :o Трябва да е поне...40 (?) килограма  ;D
И ние залагаме на домашните манджички(е 40% от яденето са гранулки ;D). Мама им готви пилешки шийки в ориз и със малко моркови...котето също се храни с това  :P

Еми дребосъка преди десетина дни навърши 5 месеца и е 36кг вече ;)

#131 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 08:55 PM

Цитат

Ако става дума за сурови яйца, трябва да се знае, че съдържат антивитамин Б: "Витамин B 7 (Биотин) Този витамин се намира в състава на много ензими, които участват в метаболизма на белтъчини, въглехидрати и мазнини. Поддържа кожата здрава и облекчава мускулните болки. Предпазва косата от побеляване и има положителни ефекти при лечението на косопад. Необходимостта от този витамин е особено изразена при спортистите. Субстанцията авидин, която се намира в суровите яйца, пречи на неговата абсорбция в червата.
"
http://zdrave.hit.bg/fl0078.html
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   iglika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2008 - 09:18 PM

И аз съм срещала на много места твърдението, че не се дават повече от 2-3 жълтъка седмично ( белтъка може без ограничение) . Наистина никога не съм търсила аргументация по въроса, но ще поровя, защото темата ме заинтригува. веднъж, обаче дадох на Баркли 4 падпадъчи яйца в един ден и той веднага се посра. Оказа се, че жълтъка на падпадъчето яйце е два пъти по-концентриран от този на кокошето. Явно има някакъв проблем да се поглъща такава концентрация яйчен жълтък в един ден.

#133 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2008 - 09:08 AM

Да, така е за суровите, vlado zoo. Но ако са варени или бъркани няма проблем.
Иглика, предполагам ако Баркли мине на 4 яйца дневно постепенно няма да има такъв проблем, просто това са повечко мазнинки, а те имат такъв ефект за несвикналия стомах.
Реклама: Dogs Love Eggs
На същия сайт има рецепта за дневно меню за кучета със 7 яйца. Твърдят, че е съставена с ветеринарна помощ.

пп: не искам да кажа, че кучето трябва да се изхранва само с яйца, де  ;)

#134 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 May 2008 - 05:07 PM

Здравейте :)
Бих искала да попитам тези, които имат повече опит и знания относно правилното хранене на едно куче. На моя Макс му даваме гранули Хилс, и ми се иска по-често да му давам гранули с хляб на попарка, само че ако му я правя с бульони това е допълнително сол и подправки.. а и макс не го харесва много.. на два пъти пробвах със супи полу-фабрикат ( от тези за чаша, с гъбки или доматена супа ), въпроса ми е дали ще му навредят честите попарки с такива супи? Държа кучо да се храни и да му давам хубава храна, но само гранули не мисля, че е уместно. Не мога всеки ден ориз да му давам.. дайте някакво мнение, че се чудя дали да продължавам... Макс е на 2 месеца и половина и ще става голям звяр  :blink:
Предварително Ви Благодаря  :blink:

#135 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 May 2008 - 07:25 PM

Не съм спец в хранененето, но определено готовите супи не са за куче. Хубава супа за куче е сварено пиле, обезкостено, добавени може би моркови, малко ориз. Без сол и подправки. Изпечена/варена риба, без никакви кости. Ако нямате време за такива работи, по-добре карайте на гранули.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#136 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 23 May 2008 - 09:54 PM

Гранули, ама друго си е вкуса на прасето ;D Аз храня комбинирано! Според желанията на момиченцето :blink:

#137 Потребителят е офлайн   Husky Lara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 12:43 AM

Да се включа и аз за статистиката ...
Лара е на готвена храна, но готвена специално за нея. Менюто включва варвно месо, редува се пиле и свинско, обезкостено, сурови зеленчуци - чушки, домати, моркови, маула, краставица и каквото друго се намира в хладилника, варени яйца, хляб, риба когато купувам и за нас, кисело мляко. Допълнително витамини и бирена мая.
Както беше казал някой по-нагоре давам на кучето това, което и аз бих яла.
Кучо е в отлична форма и с перфекта козина.
Храни се веднъж на ден, вечер. Докато беше малка менютата бяха няколко на ден. 
До сега липса на апетит не е имала, никога.

Абе куче да си в нашата къща  :kuchence: :kuchence: :kuchence:
User's Signature

Aurora@Vabank
[br]
Качена снимка
Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   Petyo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2008 - 10:28 AM

Хубаво е да се редуват смисъл да не се храни цял живот със гранули или само с домашна храна :) а опцията Ту-Суха Ту-Готвена звучи ще кажеш не ти пука какво му даваш и даваш каквото ти падне :)

#139 Потребителят е офлайн   IloveHouseMusic Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2008 - 04:27 PM

Някой да има наблюдения върху гранулите на Хилс.И някой който има повече наблюдения върху различните сухи храни от супер премиум клас нека даде мнение например за хилс,бош,еукануба,роял канин,пурина про план и това е горе долу.А да кажа, че питам за немска овчарка. ;)

#140 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2008 - 05:10 PM

Цитат

Някой да има наблюдения върху гранулите на Хилс.И някой който има повече наблюдения върху различните сухи храни от супер премиум клас нека даде мнение например за хилс,бош,еукануба,роял канин,пурина про план и това е горе долу.А да кажа, че питам за немска овчарка. ;)
Силно се надявам след този въпрос да не сте стигне до тирадата на почитатели на различните марки, както винаги. Според мен дали ще избереш Юкануба, Роял или Хилс е въпрос на личен избор и на предпочитание на кучето. Разбира се има малки разлики между храните, които стават ясни след детайлно съпоставяне на състава.
User's Signature

Качена снимка

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема