Dog.bg Форуми : Чаровната сърничка Лейла

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чаровната сърничка Лейла (бивше Грозно пате)

#1 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2008 - 04:10 PM

Тя е само на 10 месеца. Намерена като бебе,живяла 3 месеца във временен дом,1 месец на хотел-беше ни дадена надежда за осиновяване в чужбина, ако поемем разноските за пътуването.Ваксинирахме я, чакахме да може да се кастрира, пратихме поисканите снимки, писахме мейли-накрая не ни отговориха дори с отказ.Пуснах я в Бездом,нищо.Така грозното пате порасна и надеждите ни за осиновяване се стопиха.Сега Лейла е на един паркинг, нежелана и нехаресвана.Поне има колибка и храна.Изведнъж спря да ходи, все лежи.В неделя рентгеновите снимки потвърдиха диагнозата на вета-двустранна дисплазия.Предстои й тежка операция, после възстановяване. А после?Един ритник-и край.А закани срещу нея от една мутра на паркинга има непрекъснато.За нея няма шанс тук.Затова моля, който може да ми помогне с информация за осиновяване в чужбина, да ми пише. Не знам нищо, но ще направя всичко, каквото мога.Искам ЛЕЙЛА да живее. 

#2 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 04:12 PM

ето я и нея :'(

#3 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 November 2008 - 06:01 PM

За куче с проблем, каквото е Лейла, какъвто е и моя Реджо, независимо, че проблемите им са различни -  е трудно...
Аз се разрових в Швейцарски сайтове на приюти. Без да разбирам грам немски се опитвах да търся и разглеждам. На тези, които ми харесаха изпратих писмо, в което описвам много старателно проблема на кучето, прилагам снимки, клипове. Пратих около 10 писма. Не ме удостоиха дори с учтив отказ.
Мислех след това да пускам до немски приюти, но след тази студена липса на дори откази не знам дали има смисъл.
Има (говоря теоретично) организации, които се занимават болни животни. Но трябва да ги издириш, да се свържеш и да ти обърнат внимание изобщо. Така както Дени направи за болното коте Джак - чак в Англия.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 November 2008 - 08:01 PM

Аз видях Лейла и кучето е наистина ужасно добро. Щом аз я галих, гушках и си позволих ласки, които трудно успявам да дам на кучета, смятайте. Тя е гальовна, неагресивна, прекрасен апартаментен любимец. Постът на бушката ме подсети и се чудя защо досега не се сетих за това  :huh: Ще пиша на жената от Клуба за животните инвалиди. Макар че не ми е особено ясна диагнозата и май Лейла няма да остане инвалид, ще я помоля да ме насочи към организации за такива кучета. Вероятно ще ме се насочи към Великобритания, а там знаеш какви ужасни условия са, но ще си заслужава. Ще пиша още тази вечер!
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2008 - 08:26 AM

http://www.tiere-in-not.de/

Пище, че помагат и на животни от чужбина. Ще се опитам да се свържа с тях, само не знам, дали днес ще ми остане време.
Пърси, пищи ми малко повече инфо за историята на Лейла, за да знам, какво точно да им пиша.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#6 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 11:25 AM

ние оперирахме куче с такъв проблем преди 5-6 години. Възстанови се за около 2 месец. Беше само на едното краче. Съседка му намери дом в къща с двор. Лейла няма да остане инвалид, защото съм сигурна че операцията ще е направена както трябва. Не искам да правя реклами и затова не пиша името на хурурга, но ни е оперирал доста ударени от коли кучета.Много добър ортопед.Едното куче беше блъснато от автобус, сега тича като луда.За щастие е дворното куче на моя близка и има дом.Затова не мисля, че е необходимо да се търсят организации, които се знимават със животни инвалиди.Така или иначе тя ще бъде оперирана, няма да я оставя така.Ще се възстанови, но после на улицата ще е уязвима. Много е кротка, което компенсира липсата на красота.Лошо, че е на двете крачета, още не знам с една или две операции ще бъде.

#7 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 26 November 2008 - 11:41 AM

Ако някой се ангажира да й намери дом в чужбина, защо да не пишат и да не опитат...

#8 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 02:21 PM

Ще съм най-щастливият човек, ако това се случи.

#9 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2008 - 08:00 AM

Днес смятам да напиша писмо за Лейла, което да разпратя до всички немскоезични дружества, които намеря. Идеята ми е писмото да съдържа информация за историята на кучето, за здравословните проблеми и предприетите мерки и молба за съдействие при намирането на дом. Ако имате идеи и предложения за текста, споделете ги, защото хич не съм роден писател.  ;)
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#10 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 November 2008 - 11:06 AM

Опиши точно медицинските заключение - те са най-важни (ако има рентгенови снимки ги приложи). После характера й - как се разбира с кучета, как с котки и хора.
Напиши, че живее вързана на паркинг и че тук осиновяванетона бездомни кучета никак не е лесно, да не говорим за такова, което изисква операции и по-внимателно отглеждане в бъдеще.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#11 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 11:33 AM

разбира се чудесно с всички животни,малко се плаши от непознати кучета.С котки няма проблем.Иначе е глезла.Диагнозата е двустранна дисплазия, операциите ще са две, през един месец, на двата хълбока.В понеделник вета ще ми уточни датата.Има перфектна рент. снимка.
Сега й слагам само обезболяващи вечер след работа.
Благодаря на вси4ки за съпричастността.

#12 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 27 November 2008 - 01:09 PM

Не е ли по-добре да се пише след операциите? Мисля, че трябва да се направят операциите, да се възстанови кучето и тогава да се търсят осиновители.

#13 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 November 2008 - 01:22 PM

Предвид на това колко трудно и най-важното бавно става кореспонденцията с тези организации, особено ако нямаш вътрешен човек и те ти нямат доверие и колко бавно се намира място, и още повече че кучето няма къде да остане - няма никакъв смисъл да се протаква във времето. Възстановяването ще отнеме време, после докато се свържете, докато някой ви одобри и намери дом - месеци са това. Пишете сега. И дано се намери и някакъв временен дом. Доколкото знам имаше оферта за хотел, но на баснословна сума. Пърси ще каже ако иска подробности.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 November 2008 - 01:40 PM

Ние не търсим осиновител, а организация, която да поеме кучето. Това става бавно, ако въобще някой отговори. Писала съм и на мои познати да действат от там. Стискайте палци.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 01:45 PM

:palec: Ще стискаме всички палци!

#16 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2008 - 07:28 PM

здравейте всички, съпричастни към съдбата на Лейла.Вчера беше оперирано дясното й краче, което беше доста по-зле.Днес тя е добре, не създава никакви проблеми в стационара, всички й се възхищават колко е кротка и спокойна.Според доктора, всичко е минало добре и има огромен шанс да се възстанови. Още не знам къде ще бъде след като махнем конците.Това засега е проблем. :(

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 December 2008 - 10:12 PM

:( Някъде на хотел или стационар? То май друга възможност няма. Добре че поне операцията е минала успешно.

#18 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 07:52 PM

днес бях при Лейла, даже я изведох на дворчето за малко.Крачето й виси във въздуха, но операцията зараства добре.Така ще бъде поне още един месец.Питах в няколко хотела,искаше ми се поне за 1 месец да е на сигурно място,но най-евтиният вариант е в Суходол-300 лв.на месец, които са ми непосилни.Ако някой от форума има някаква информация за други стационари, моля да ми пише.Другата седмица й махат конците и пак трябва да отиде на паркинга.Моля и за сайтове на приюти в чужбина, за да пиша за нея.Ще съм ви благодарна за всякаква информация  :blink:

#19 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 10:05 PM

не знам как да благодаря на wind и vanyan за огромната им добрина-благодарение на тяхната помощ ще мога да преместя Лейла на хотел поне за 1 месец, докато се възстановява, много ме трогнахте, благодаря ви! :blink:Благодаря задочно и на нейния хирург, който я оперира на половин цена, а операцията е скъпа и трудна, и ми помогна с временния стационар.

#20 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2008 - 10:56 AM

Чудесна новина, стискам палци на момичето да се възстановява и подобрява!
А на помогналите, благодаря и аз!

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни