Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#2372 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 December 2009 - 03:53 PM

Цитат(bulldogmen @ Dec 21 2009, 03:12 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам експертната ти оценка за това куче !!!

af_089.gif

#2373 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 21 December 2009 - 04:16 PM

Цитат(Bluray_dog @ Dec 21 2009, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Абсолютно правилно - Булдог мен трябва
да си вземе поука от написаното от вас!
БРаво! ae_085.gif

Ако извинявате греха си, той се удвоява.... me_065.gif
Най-лесно е да обвиняваш, по-трудно е да прогледнеш..... zz_218.gif

#2374 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 04:32 PM

Искам да поместя един въпрос тук, смятам че имам нещо като проблем с кучето си, дано някой има време да ми даде някакво мнение, надявам се да получа отговор, а не само да чета спорове за кинология! Според мен има и по- важни неща, но това си е мое мнение. Благодаря предварително, ето и "нещо като проблемът ми": Рой- стафордширски териер на година без 2 седмици, 24 килограма в момента не е от най- спортуващите и обичащи движението кучета! Не знам на какво се дължи това, забелязал съм го още от малък, че не обича много много да се занимава в игри и развлечения. Първоначално мислих, че е от възрастта му, че повечето му енергия отива за растеж, но с времето нещата не се измениха кой знае колко. Не знам, може и проблемът да е у мен, не е задължително да е в него. Чел съм за породата, че имат голямо желание за спорт и игри, но не знам дали това в пълна сила се отнася за Рой. Постоянно му сменям играчките, тъй като те след 2-3 пъти хвърляне от моя и гонене от негова страна, му писват. Пробрал съм с какво ли не, понякога 1-2 играчки се задържат за повече време като обект на желание от негова страна, но много рядко за по- дълго от 3-4 игри. Водя го всеки ден на поняла. Сменям дори местата за игра- водя го общо на 4 места. Не мисля. че килограмите са му в много, не мисля че нещо му тежи, но не му стига въздух. Що се отнася да спринтира, да подгоди топка, пръчка или нещо такова, има енергия, но му омръзва срашно бързо. А що се отнася за постоянно натоварване... ходя веднъж седмично да бягам в леко, кросово темпо и го взимам с мен. На него обаче му идва много нанагорно, аз имам повече въздух от него. По принцип се занимавам активно със спорт, не казвам, че съм голям атлет, но имам известна физическа подготовка, Рой обаче, не може да и смогне! Уморява се бързо, забавям темпото, надъхвам го, пришпорвам го... без дълготраен ефект. Намерил съм нещо като решение- автомобилна, велосипедка, моторна, каквато и да е гума. Мога да кажа, че това е любимата му играчка, но какво се знае, не е много здравословна, особено през зимата. А и разберете- ще му хвърня гумата 20-30 пъти и ще капна, не е практична играчка, а и не мога навсякъде да разкарвам гуми от коли! Не мога да разбера това негото нежелание за тренировка. А става ли въпрос се бели и магарии- първи е, да бутне нещо, да гризне тук- там, оставя ли го не се спира за такива работи. Като си стои в двора му оставям играчки и се позанимава чат- пат с тях, като го видя, че има енергия и му се играе, веднага го изкарвам, за да продължи заниманието си- но, уви, кратко трае ентусиазъм му! Бързо му омръзва, разконцентрира се и започва да се ослушва и оглежда! Ако някой може, нека ми даде съвет и ако има възможност да прецени от казаното от мен- в мен ли е проблемът или в него?! Гледах някои от клипчетата в темата Възпитание и спорт и не мога да си представя как моето куче ще прави някои от нещата, демонстрирани там! Помогнете ако имате желание, благодаря на тези, на които им се чете! Поздрави!

#2375 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 04:48 PM

Цитат(LucaB @ Dec 21 2009, 04:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Bluray_dog @ Dec 21 2009, 02:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Абсолютно правилно - Булдог мен трябва
да си вземе поука от написаното от вас!
БРаво! ae_085.gif

Ако извинявате греха си, той се удвоява.... me_065.gif
Най-лесно е да обвиняваш, по-трудно е да прогледнеш..... zz_218.gif

Разбира се,а още по-трудно
да философстваш! tb_195.gif

#2376 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 05:39 PM

roughdog, моят съвет е да проверите здравословното състояние на Рой! От това, което ни описвате, той може да е със сърдечен проблем, от там и недостига на въздух и бързата умора. Другото, което също може да е причина, това е, тазобедрената дисплазия.

#2377 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 06:07 PM

Bluray_dog,май,май пак изместваш темата smile.gif ...и как прозря,че те нападам ea_103.gif ??? Просто имам позиция и гледна точка,това нападане ли е ??? Айде сега си припомни кой пускаше някакви емотикони с повръщане,има много други начини да покажеш,че определено куче не ти харесва...това се казва неуважение към нечие мнение и възгледи...но знай,че и сто такива емотикона да пуснеш на НЯКОЙ НЕ МУ ПУКА ! Идеята ми е ,че всеки има право да отглежда и развъжда,това което МУ харесва !!! Абе хора за кой път го повторих smile.gif ...
Ако смяташ,че си толкова прав напиши на Хамерикаците,твоята позиция и да видим ,може и да те послушат от АКС-то ae_085.gif ! Ти не искаш да отговаряш на моите въпроси,а аз защо трябва да отговарям на твоите !? Хайде от сега нататък да водим по нормален разговор,аз ни най-малко искам да се дръгна с някой .О'к разбрах какво харесваш,но остави другите да имат мнение,моля те! Фен си на породата отдавна,хубаво няма лошо.А я ми кажи тогава по времето на Исперих имаше ли това безумие,кой не ми харесва,айде никакъв клуб...шутаааааааа в чужбина...и не казвай,че само хленчим НИЕ ПРОСТО ТЪРСИМ СВОЕТО ПРАВО ДА БЪДЕМ ТАМ ,КЪДЕТО НЕ ИМ Е МЯСТОТО НА ДРУГИ ! Сега на теб харесва ли ти как стоят нещата ? Фалшификации,измами,нагласени титли...е на това ли да му викам евала,хм нещо май не ми допадат тези безумщини.
Като искаш да говорим само за кучета,да говорим без да пречупваме всичко през своята си призма ae_085.gif ! Всеки представител на породата си има своите достойнства,а щом то отиде и получи отлична оценка от експерт по породата,то се допуска до разплод.Дали това не се харесва на теб,на мен няма значение,за нас има значение това,което гледаме вкъщи и му се радваме.Никой не може да ни отнеме това,нали така !? Ще се радвам тук да коментираме породата,определи кучета,техните минуси,плюсове,но да го правим с разумен тон и всеки да уважи мнението на другия както се прави по белия свят. Несъмнено ще има различни позици, спорове и т.н. Нека се получи диспут, а не крамоли ae_085.gif никой няма полза от това.Няма идеални хора,няма и идеални кучета,но айде да не обиждаме живините,те имат нужда от обич не от плюнки,пък ако всички кучета са еднакви какво ще му е интересното.Щом ги има като цвят,големина и други нещица значи природата ти го е дала и не бива да го прекрояваш...важното за нас трябва да е да бъдат здрави,силни и винаги добре изглеждащи !

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2378 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 06:09 PM

Цитат(StyleBullet @ Dec 21 2009, 04:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
roughdog, моят съвет е да проверите здравословното състояние на Рой! От това, което ни описвате, той може да е със сърдечен проблем, от там и недостига на въздух и бързата умора. Другото, което също може да е причина, това е, тазобедрената дисплазия.

И аз съм на същото мнение wb_052.gif ,направи му изследване задължително !!! Ако не знаеш къде да го заведеш ще помагаме fe_079.gif .
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2379 Потребителят е офлайн   Sevdalina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2009 - 06:18 PM

Изгубих си кучето в София, в Южен парк близо до Витошка на 15.12.09. На 18.12.09 видях негова снимка, че е намерен. Но на посочения телефон-0878953816 никой не отговаря. Подозирам ,че е продаден.
Рекс е на 3г. и 7м. , не е обучаван за битки и е мн. добър.
Не е абсолютно чист АСТ и е доста по-висок от 48см. Но всичи го разпознават като АСТ.
Моля, информирайте ме , ако го видите някъде. Предлагам солидно възнаграждение.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2380 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 06:50 PM

roughdog, не е нормално за млад стаф "да му идва много нанагорно, аз имам повече въздух от него " при веднъж седмично бягане в леко, кросово темпо.
Добре би било да отидете на квалиф. вет - поне за стойностен преглед и качествени изследвания, въз основа на които да се постави правилна диагноза.
Стискам палци да е нещо временно или "каприз" от страна на Рой.
Ще се радвам, ако мога да помогна с нещо. fe_079.gif

#2381 Guest_LucaB_*

• Група: Гости

Публикувано: 21 December 2009 - 07:01 PM

Цитат(Bluray_dog @ Dec 21 2009, 02:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Разбира се,а още по-трудно
да философстваш! tb_195.gif

...а-а-а, това ти най-добре го знаеш ab_041.gif ! Ако ти е трудно, защо се насилваш /това, разбира се е закачка в кръга на шегата/!

А, сега по същество: явно страстите доста се разгорещиха, но в крайна сметка около какво ТОЧНО се съсредоточава спора?! За какво се спори и какво трябва да се докаже dry.gif ! Смятам, че заприличахме на Вавилонска кула! Не стига, че сме разноезични, ама се хапем и чешем на различни места! На този онези кучета на му харесвали, на другия еди кои си не му допадали, а третия се кефил на онези четвъртите! Ами поздравления! Това мисля, касае морфологията и типологията при отделните кръвни линии! Сега всички да вземем и дружно да харесваме еди кой си стаф, а от онзи по- предния да ни се доповръща или обратното! Важното е да изразяваме мнението си уважавайки събеседника, кучетата и развъдчиците, които коментираме! Стандарта това, стандарта онова....! Какво е стандарта без неговите тълкувания от съответните експерти по породата...?! За да бъде разбран стандарта, той трябва да бъде разтълкуван от специалистите, да бъде разяснен, пояснен, осветлен, обмислен и анализиран! Ей, точно за това има колкото щеш литература! Не винаги сме дължни да се съгласяваме с отделни тези, така както не сме длъжни да харесваме и всички стафове- въпрос на светоглед, възглед, схващане, мнение, поглед, убеждение и пр., които не могат да бъдат еднакви при всички нас- не сме кукли и не ни правят по шаблон в завод...! Важното е да се научим да уважаваме мнението и избора на другите!

#2382 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 07:20 PM

Точно така! ae_085.gif

#2383 Потребителят е офлайн   StyleBullet Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 07:24 PM

Цитат(LucaB @ Dec 21 2009, 06:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Важното е да изразяваме мнението си уважавайки събеседника, кучетата и развъдчиците, които коментираме! Стандарта това, стандарта онова....! Какво е стандарта без неговите тълкувания от съответните експерти по породата...?! За да бъде разбран стандарта, той трябва да бъде разтълкуван от специалистите, да бъде разяснен, пояснен, осветлен, обмислен и анализиран! Ей, точно за това има колкото щеш литература! Не винаги сме дължни да се съгласяваме с отделни тези, така както не сме длъжни да харесваме и всички стафове- въпрос на светоглед, възглед, схващане, мнение, поглед, убеждение и пр., които не могат да бъдат еднакви при всички нас- не сме кукли и не ни правят по шаблон в завод...! Важното е да се научим да уважаваме мнението и избора на другите!

ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif

#2384 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:14 PM

А Вие бихте ли уважила мнението и избора на шутчетата гъзолизчета на Чичо и Леля? И Как? Щом сте толкоз великодушни?
Не забравяйте, че точно това което правят е тяхният СВОБОДЕН избор и шанс! В същото време и на всички присъстващи в клуба!
Кой трябва да каже, кое е право и кое не? И да! Не ви харесва, разбираемо, но ето - то си е техен избор и се справят!
Справят се много добре при тва! Кой е жалкия, кой е прецакания и защо? Мнения, стандарти, правила, факти, илюзии, предтстави, какво означават всички те и ком са нужни, чак толкова нужни, че да се стига до тез крайности?

#2385 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:48 PM

То тяхното мнение е вездесъщо..."правилното мнение е моето мнение",това е мотото им.
User's Signature

Качена снимка

#2386 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 08:50 PM

Щом се лансира и поддържа туй МОТО от някой, то се вижда от кой, явно не е толкова неправилно? Или друг е фактора?
По пътя на логиката стигнете до фактора-проблем и елиминирайте него, като си забраните да го ползвате, за да не се превърнете в следващите деспоти!
Те американците дето всички ги сочат с пръст сега и им се смеят, едно време извоюваха независимостта си от кралицата с думите:
- Нашият Крал е на небето, не като вашият Монарх, който всява хаус на земята!
Нащият крал на земята е ЗАКОНА! Демокрация и толерантност за всички религии и етноси!
Идеала за пълна справедливост е неприложим в света, но си имат значение тез думи . . . ab_041.gif

#2387 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:08 PM

Въпроса е защо не се позволява на другите фенове и развъдчици да правят нещо,което им доставя удоволствие...но май някой го е страх,че хората ще видят съществуването и на другите стафове не само на онези с "АНГЕЛСКИЯ" поглед.Ще развалят монопола ей,конкуренцията може да печели повече изложби от нас и на виж без да проучва съдиите дали са дружки и да удрят рамо, а и кой ще е номер 1 ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...как после ще се продават по 1000-1500 евро кучето...демек ситуацията там опира до друго казвал съм го,там нещата не се случват случайно,допускат се само надеждни членове,които не се интересуват чак толкоз от развъждане,а някои даже са фиктивни( мама,тате,щерката,секретарката и тия-ония)...абе колко сме я дъфчали тая.
User's Signature

Качена снимка

#2388 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:15 PM

Това е ясно на мислещия - Тоталитарна експлоатация на логото на ФЦИ за лична облага!!!! Това което на теб се е избистрило трябва да се избистри на всички, какво предлагаш? На други е по-лесно да клякат! Не става то тая така лесно имъкване на муха от паяжина, или другият любим - жаба от гъста тиня. Закона за най-малкото усилие чувал ли си, с него някой клякат и толкова. . . рахат, рая. . .
Абе пнякога са нужни години, просто не се отказвайте и следвайте пътя на доброто! Доброто послание и добрия пример никога да не ви напускат, да не се поддавате на провокации от просташки тип, сред тях има и поети виждам и други видни специалисти! Това е искал да каже Иисус когато са му ударили шамар. А не че трябва да се прекланяте и примирявате!

#2389 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:24 PM

Чета,чета и започнах да вниквам
защо и за какво се борите?
На кого и как можете да промените
полужението?
Аз съм с вас!
Долу българският клуб! ae_085.gif

#2390 Потребителят е офлайн   MartinEden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:26 PM

Долу БГ клуба ли? Че защо пък клуба, това според теб клуб ли е?
Клуб с добри намерения? За порода или за частна линия?
За широка аудитория или за тесен кръг? Семеен клуб, роднински или обществен?
С шепа зависми страхливи последователи....
Всеки различно разбиа тез понятия, ако това е цената?! По добре без клуб, ако е като тоя сега!!!
Хахахаха защо ми е клуб, при тез условия, с него и без него - все тая в личен план!

#2391 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 09:29 PM

Ако съдим реално,то много от нещата
не са както едно време.То и кин.организация
не е същата както едно време.
Но да,все пак се води клуб в международното
пространство,нали?
Пък и виждам,че макар и пререкания потребители
от тук искат да членуват в него,да развъждат и
участват по изложби?
Значи все пак е Клуб?
Но въпреки всичко - какво следва от тук нататък?

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни