Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#2461 Потребителят е офлайн   grisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2010 - 07:41 PM

Явно преди да пишеш трябва да прочетеш няколко пъти, защото един май не ти достига за да разбереш!!!!!
Ще е добре и да не ме наричаш "приятелче", че не ми е особено приятно, нямам приятели който не познавам, а теб определено НЕ ТЕ ПОЗНАВАМ!!!!
Чети, чети, чети, чети за да разбереш смисъла, немога да ти се обяснявам цяла вечер!!!!!! tb_195.gif tb_195.gif tb_195.gif

User's Signature

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"

#2462 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 07:44 PM

Цитат(LucaB @ Jan 22 2010, 04:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Jan 22 2010, 04:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
....... или борбеност, жертвоготовност, дух, сила, упоритост? Ако за теб стафорширски териер е само визия- гледай си го на снимка!

...разбира се, че Стафа не е само екстериор, защото освен 'фасада', Стафа е темперамент, нрав, стил и маниер, които се изразяват в мощ, жар, енергия, динамика и сила;

Цитат
Според мен не може да има потомство от "залинели", да го кажа по- просто- мързеливи, кучета,

...не мога да приема съществуването на 'залинели' стафове, въпреки че за мое съжаление съм ги виждала- онези с празните погледи, сякаш изсмукани и безнадеждно отчаяни, без капка живец- съжалявам, но тук само екстериор не стига; ядрото, адката, сърцевината на характера е именно вечната жар и динамика... Това е истинския стаф- трябва да го има и екстериора и характера, само с едното не става!

Цитат
Всички знаете кой са родителите на Арис, но аз бих искала да ви ги кажа още един път:
Майка - BRETA VON PELIA STAFF 2 - CAC, 1 - EXEL;
Баща - HADES OF ANGELS STAFF 3 - CACJ, 1 - CAC, 1 - BOB;
Единия тестис на Арис не падна, и си остана в корема му!!!! Нямаше никакъв шанс да се направи интервенция с която да се предизвика принудително падане на тестиса - единствения вариант - премахване!!!!!
Със всичките лекари - специялисти, с който говорех казаха, че 96 % от кучетата който се раждат с този проблем е ГЕНЕТИЧНО ПРЕДАДЕН ОТ СТРАНАТА НА БАЩАТА!!!!!

...та за какво казвате, че спорим, защото пак минаваме покрай съществените неща глухи, слепи и неми; просто, когато не ни отърва се държим като Айнщайн- гледаме на нещата относително...

Това казвам и аз, нека по изожбите тогава има и тест за работоспособност!

#2463 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 07:46 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 22 2010, 04:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Jan 22 2010, 04:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(grisha @ Jan 22 2010, 01:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки тук говори как родословието е най - важно!!!!!
Всеки убеждава, че родословието удостоверява, че кучето НЯМА НАСЛЕДСТВЕНИ БОЛЕСТИ!!!!!
Всеки гарантира, че онзи лист хартия ти е дарил най - прекрасното животно, за което си мечтал, само защото имаш този лист хартийка, която не струва нищо!!!!!
Всички знаете кой са родителите на Арис, но аз бих искала да ви ги кажа още един път:
При вземането на родословието на Арис от човека който издава самите родословия ни беше съобщено, ча Майката ( чието име споменах по-горе) ражда кученца с "дефектни уши" и че децата й нямат "всички зъби"!!!! Ами да попитам аз защо ми се връчи родословие на куче ЧИЯТО МАЙКА по думите на самия предцедател не става за селекциониране!!!! Как може човека който издава родословия да знае за проблем който има дадено куче, но то да продължава да създава поколения с "дефектни уши и без зъби"!!!!
На 30 декември Арис претърпя операция, от която за щастие е вече възтановен, което е НАЙ ВАЖНОТО ОТ ВСИЧКО ДРУГО!!!!!!
Говорех с много лекари тук, бях по едни от най реномираните немски клиники за да се вземе най - доброто решение за кучето ми!!!!
Единия тестис на Арис не падна, и си остана в корема му!!!! Нямаше никакъв шанс да се направи интервенция с която да се предизвика принудително падане на тестиса - единствения вариант - премахване!!!!!
Със всичките лекари - специялисти, с който говорех казаха, че 96 % от кучетата който се раждат с този проблем е ГЕНЕТИЧНО ПРЕДАДЕН ОТ СТРАНАТА НА БАЩАТА!!!!!
Когато купирахме ушите на Арис, много хора от КЛУБА писаха " аман от безоотговорни стопани ", съжелявам че трябва да върна тези думи, по този гаден повод, но АМАН ОТ БЕЗОТГОВОРНИ СЕЛЕКЦИОНЕРИ, РАЗВЪДЧИЦИ, ПРЕДСЕДАТЕЛИ И УЧАСТНИЦИ В ТОЗИ КЛУБ!!!!!

Твоето и моето куче имат много сходни родословия! Майката на моето куче е от майка BRETA VON PELIA STAFF, само че бащата на майката е Oziris, a ne Hades, имате кръв по бащина линия от Дон, ние пък имаме от INT AND MULTI CH Milwaukee De Ngorong-Ngorong- все добри кучета. Да ви кажа, че аз също открих неща в моето куче, които не би трябвало да са така. Най- вече що се отнася до харакер! За това и изказвам такива мнания относно този начин на действие на кинологията!

Приятелче roughdog ,май си в грешка?!
Нали твърдеше,че клетото животинче
е родствено от :
CHBG APOLO & CLEOPATRA OF VALDYMOR?
Как така променяш татковците? ab_041.gif

"Майката на моето куче е от майка BRETA VON PELIA STAFF, само че бащата на майката е Oziris, a ne Hades"- МАЙЧИНА ЛИНИЯ! Родителите на майката! Не на Рой!

#2464 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 07:57 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 22 2010, 05:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат
grisha:

Ха,другото приятелче-grisha.
Кой каза,че : "96 % от кучетата който се раждат с този проблем е,
ГЕНЕТИЧНО ПРЕДАДЕН ОТ СТРАНАТА НА БАЩАТА!!!!!"?!
Хайде да проверим това с факти?!
Казвам това,защото пряко следях,
как се развиваха бебетата от
първото кучило от Дон в България.
Интересно как кучето участва и на
Световно - в бебешка възраст,
и на куп други изложби и има отлични оценки?
Нали знаете,че ако кучето е крипторх
на изложбите те отстраняват?!

Видяхме,че татко "ви" си има,
всички атрибути...
Да не би тогава да набеждаваме
Дон Кинг ъф Рингс?
http://www.king-of-r...des/DonKOR2.jpg

Пък може да кажете,че
са виновни Брета и Атина? ab_041.gif

Явно всички стремглаво само плюете,
и то се вижда как се стремите да
рушите репутации на развъдници и хора,
занимаващи се с кинология много от преди
някои други.
Жалко защото едва ли кенълите ще се
трогнат от ваши думи.
Успех! ae_085.gif

Жалко, хич не ми пука кой ще се трогне. Никой не плюя, аз моята позиция си я казах много отдавна, не ща и да спора. Не ме интересуват кенъли и изложби, просто имам мнение как може значително да се подобри породата, според мен поне. Не вярвам и на самите кучета да им навреди да има някаква физическа активност по изложбите, не само позьорщина! Не вярвам на кучето да му пука дали ще се изкаля малко или ще е с оплезен език през съдиите. А и хайвана това иска- не да му бъркат в гъза, устата и в ушите, все едно е на военна комисия, а да покаже какво носи в сърцето си. Аз бих се гордял с такова куче, не с шампион по красота. А и има ли спор за определена титла, тъй като аз не мога да разбера как един съдия ще определи едно куче като по- грозно или по- малко заслужаващо от друго, защо решението да не е следното- сложете ги на една трака, пуснете ги да бягат и да видим какво и колко сърце има в тях! Който се откаже- губи! Според мен е просто и най- вече здравословно и нужно за кучето. Не вярвам да навреди на някого! Поздрави!

#2465 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 07:59 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 22 2010, 01:49 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От къде ще бъдат издавани родословията?

Кой е казал нещо за очаквани бебета от Лейди или коя да е наша кучка, че питате за родословия? ud_009.gif

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2466 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 22 January 2010 - 08:09 PM

Цитат(фех @ Jan 22 2010, 01:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кой реже уши? Последно време, такива кучета виждаме само на хора извън клуба...
..............

Значи к'во викаш, режат уши и хич не им дреме на НЕКЛУБАРИТЕ? ab_041.gif

Първо, тези кучета не са клубни! Второ, не са въобще Български! Трето, внесени
със купирани ушета! Четвърто, в момента на две от няколкото нововнесени кутрета им
се купираха ушите тук, защото и в самия закон е записано че когато става дума за породни
и използваеми в развъждане животни може да се правят интервенций по тях. Тъй, че айде стига!
User's Signature

Качена снимка

#2467 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 08:29 PM

Bluray_dog,мисля да попиташ "носителите на правата" ,защо някой няма място в клуба и да даде собствения си принос за развитието на АСТ в България,а следователно и да му бъдат издавани родословия в България !!! Защо задаваш въпроси само на нас,ами отиди в другия форум и задай въпросите си относно десетките хора,които по един или друг начин са се отказали от породата и каква е причината ! Задай им въпроса,защо мамят с родословия,защо ходят по изложбите с фалшиви родословия като се явяват с пъти по-голямо куче в по-нисък клас,защо правят интрижки с цел да опетнят все другите, онези "непокорните"1 Защо удрят хората по-изложбите и ги наричат с най-мръсните думи(и това от устата на председател на клуб)? Защо се плюе по другите развъдници,а същевремено те пускат собственото си производство в разплод със тях? Да не говорим за отношението им към хората и кучетата си,да наричаш мастия световен и европейски шампион,а всъщност да заплодиш няколко пъти с него, да наричаш едно дете убиец,да псуваш като хамалин по изложбите, да си пребиваш кучетата,понеже не са спечелили на изложбата и т.н. ...не ми се продължава чак,аман от простотия! Ако, тези хора имаха капка себеуважение сами щяха да се откажат от управлението на клуба...ама за какви работи говоря аз,себеуважение...след като един на друг си нямат уважение, а се използват взаимно...да продължават в същия дух,белким на някой му натежи главата и се усети,че човека до него само го използва! Не ми се говори за тях вече,само едно знам десетки хора са страдали заради мърсотиите им...и нека Господ ги съди не ние!!!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2468 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 08:43 PM

Цитат(TORMENTOR @ Jan 22 2010, 08:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(фех @ Jan 22 2010, 01:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кой реже уши? Последно време, такива кучета виждаме само на хора извън клуба...
..............

Значи к'во викаш, режат уши и хич не им дреме на НЕКЛУБАРИТЕ? ab_041.gif

Първо, тези кучета не са клубни! Второ, не са въобще Български! Трето, внесени
със купирани ушета! Четвърто, в момента на две от няколкото нововнесени кутрета им
се купираха ушите тук, защото и в самия закон е записано че когато става дума за породни
и използваеми в развъждане животни може да се правят интервенций по тях. Тъй, че айде стига!

Има една поговорка "Гузен не гонен бяга" ab_041.gif
Иначе Арис какво куче е, от къде е?
Пък и научете се да четете целия "диалог".
Обвиниха, че заради кинологията се режат уши, е конологията и българския закон са против. Освен при нужда, а нуждата е медицинска, не естетична, та ще се радвам да ми цитирата къде в закона пише, че могат да се правят "интервенции за породни животни използвани в развъждане", като естетичното купиране на уши.
Моля, ама много моля да ми цитирате Закона!
User's Signature

Качена снимка

#2469 Потребителят е офлайн   dog_boy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

ного хубаво е да намериш някои друг, които да ти защитава позициите а ти да стоиш на топличко и само да даваш инструкции. От написаното за пореден път се убеждавам, че глупавите хора и балъците последни ще изчезнат. Семейният клуб явно няма смелостта сами да защитават позициите си /които са доста смешни междувпрочем/ и за това ползват други маши.
Това го казвам с ясното съзнание, че на мен също се и.опитаха да ми пробутат обикновенно куче за шсу клас и при това за страшно "добри" парички на съсобственост. Няма да коментирам какъв бе езика и отношенията им към останалите развъдчици у нас. Това че те са "най-великите" е ясно, но това е в очите на слепите.....няма друго какво да добавя освен, че и аз считам, че справедливостта в крайна сметка ще надделее....

#2470 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

roughdog,знаеш,че имам три стаффа,мислиш ли,че изглеждат като плъхове!?И аз мисля,че не само екстериора е важен,за това гледам да не подтискам същинското у тях. Предпочитам да са малко по-луди,макар,че после ми е по-тудно в ринга smile.gif . А относно родословия,развъждане и изложби,за мен и много други тук това е важно. Без тези неща няма как да се развъжда сам се досещаш ,няма да има и развитие каквато и да е порода. Нека не омаловажаваме труда на хора отдали живота си за развитието на кинологията...не почвайте,ама виж тук какви неща се случват...тук е България,страната на абсурдите !
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2471 Потребителят е офлайн   dog_boy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 08:46 PM

фех стига че ставаш наистина смешен по добре замълчи и не влизай в ролята на компетентен по всички въпроси...

#2472 Потребителят е офлайн   LilTed Икона

• Играчът е мъж, макар да е малко момиче...
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 08:52 PM

roughdog,я да те попитам и аз нещо.Казваш,че не ти харесват изложбите,а защо си си взел куче от родители,които са изложбени кучета? Не било важно дали кучето ти е истинкси стаф,а защо си си взел куче от развъдник? (без значение,че е пет-клас куче)

Та това са моите въпроси....много е странно,когато човек сам си противоречи.Питам те не за да се заяждам,просто ми е интресно да чуя мнението ти по тези въпроси smile.gif
User's Signature

В памет на убитото момче Ангел от с. Катуница
Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!

"Модераторите са готини пичове" Lauta

#2473 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 08:53 PM

dog_boy,
каква порода куче имате? ae_085.gif

#2474 Потребителят е офлайн   LucaB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 08:54 PM

Цитат(dog_boy @ Jan 22 2010, 08:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От написаното за пореден път се убеждавам, че глупавите хора и балъците последни ще изчезнат. Семейният клуб явно няма смелостта сами да защитават позициите си /които са доста смешни междувпрочем/ и за това ползват други маши.

ab_041.gif ...нечия баба беше казала 'недей да търсиш простака, он сам ще намери начин да ти се обади'!

User's Signature

FACEBOOK

#2475 Потребителят е офлайн   dog_boy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 08:56 PM

Цитат(LucaB @ Jan 22 2010, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog_boy @ Jan 22 2010, 08:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От написаното за пореден път се убеждавам, че глупавите хора и балъците последни ще изчезнат. Семейният клуб явно няма смелостта сами да защитават позициите си /които са доста смешни междувпрочем/ и за това ползват други маши.

ab_041.gif ...нечия баба беше казала 'недей да търсиш простака, он сам ще намери начин да ти се обади'!

ама много е право това, което сте написали

#2476 Потребителят е офлайн   dog_boy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 09:00 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 22 2010, 08:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dog_boy,

не смятам, че съм длъжен да давам обяснение, но ей така за да върви спора и да ти дам нова насока 8на теб и на тези дето ги е страх да влизат тук/ ще ти кажа - имах стаф мъжки, които почина преди година и половина вече на 11 години. от тогава, чак сега се пристрашихме семейно да си вземем ново куче и не ми се говори за перипетии по този повод....

#2477 Потребителят е офлайн   Bluray_dog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 09:02 PM

Цитат(dog_boy @ Jan 22 2010, 09:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dog_boy,

не смятам, че съм длъжен да давам обяснение, но ей така за да върви спора и да ти дам нова насока 8на теб и на тези дето ги е страх да влизат тук/ ще ти кажа - имах стаф мъжки, които почина преди година и половина вече на 11 години. от тогава, чак сега се пристрашихме семейно да си вземем ново куче и не ми се говори за перипетии по този повод....

Понеже искате да пътувате заедно с друг
за световно или европейско,а аз имам
транспорт,и ще ходя,за това попитах ; )

#2478 Потребителят е офлайн   dog_boy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 09:07 PM

Цитат(Bluray_dog @ Jan 22 2010, 09:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(dog_boy @ Jan 22 2010, 09:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dog_boy,

Понеже искате да пътувате заедно с друг
за световно или европейско,а аз имам
транспорт,и ще ходя,за това попитах ; )

да така е и благодаря за предложенето, но може да се ходи и да се гледа първенството без задължително да се участва, нали???

#2479 Потребителят е офлайн   dog_boy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 09:13 PM

прави впечатление че има много анонимни и гости дето впе се появяват като става напечено когато се пише за клуба.....

#2480 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 09:24 PM

Цитат(фех @ Jan 22 2010, 06:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Има една поговорка "Гузен не гонен бяга" ab_041.gif
.............
.............
Обвиниха, че заради кинологията се режат уши, е конологията и българския закон са против. Освен при нужда, а нуждата е медицинска, не естетична, та ще се радвам да ми цитирата къде в закона пише, че могат да се правят "интервенции за породни животни използвани в развъждане", като естетичното купиране на уши.
Моля, ама много моля да ми цитирате Закона!

Аз лично не бягам от никой и от нищо !!! ea_103.gif

Относно това какво пишело в закона и какви вратички
дава самия той на тези, които искат да го заобиколят мога да
ви наговоря много, но не смятам да го правя. Пък вие си наричайте
както искате самите манипулаций. Ако искате медицинска помощ, рязане,
купиране, разкрасяване и ред още нарицателни думички. Няма к'во да говорим...
User's Signature

Качена снимка

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема