Dog.bg Форуми : Американски Стафордшир Териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (239 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Американски Стафордшир Териер Говорилня

#2401 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 December 2009 - 10:25 AM

Цитат(bulldogmen @ Dec 21 2009, 08:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
roughdog, а имало ли е случай,когато той сам проявява интерес към нещо ?...имах предвид към звуци,животни,тези неща винаги привличат вниманието на стаффа.

Да, за такива неща винаги е проявявал интерес. Любопитството като начало си му е голямо. Имам и котка, постоянно се опитва да играе с нея, гони я, подскача край нея, забавно му е, друг въпрос е, че тя като доста по- възрастна не и е до игри и закачки, камоли с куче! Реагира на щумове, като е в двора и някой да кажем изхвърли тежък отпадък в казана, който е от другата страна на улицата и Рой няма видимост към него, тъй като е в задния двор, реагира, настръхва, прилайва няколко пъти и се успокоява. Някои път като се прибира късно и отключвам вратата пак се събужда и започва да лае, отивам при нега, вижда че съм аз и започва да върти опашка и да ми носи играчки- винаги му откликвам! И да, проявавам сам интерес- винаги като слеза при него, което се случва доста често, започва да се радва, да пръхти и да ми подава топка, въженце с възли за игра, такива неща, каквито му оставя да се залисва чат- пат!

#2402 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 December 2009 - 10:37 AM

Цитат(StyleBullet @ Dec 21 2009, 08:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(roughdog @ Dec 21 2009, 07:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Във връзка с това искам да попитам възможно ли е проблемът да не е на здравословна основа, а по- скоро на психологическа? Всмисъл такъв, на кучето да не ми е забавно, аз да не успявам да му привлека вниманието, или нещо такова. Разбрам че няма как да се разбере това от ваша страна чрез общуване във форума, по- скоро трябва да се види как аз се държа с него и дали правя достатъчно, за да му прикова вниманието по време на игра, но все пак ме интересува има ли такъв вариант- грешката да е в моя подход. Възможно ли е също така да се дължи на генетични предпоставки, ако родителите му не са били активно занимаващи се със спорт, ако са водили по- уседнал начин на живот, ако не им е обръщавано внимание в този аспект, възможно ли е на това да се дължи и неженалието му? Или пък на инат, ако правя нещо неправилно за него по време на игра? Опитвам се на го надъхвам и насърчавам повече, подвиквам му, бягам понякога с него, за да му е по- забавно и за да имаме по- силна връзка, да чувства, че аз контролирам играта. Може и това да не му харесва, може и да трябва да го оставям повече самостоятелно да се занимава?

Не съм имала никога Ам. Стаф, но познавам много хора, с тази порода и съм имала близък контакт с тези кучета. Кучетата са мн. темпераментни, много жизнени, много игриви, с много силен и борбен дух и с много силна връзка със собственикът си. Никога не биха отказали игра със своя собственик, даже напротив, сами ще го искат! Едва ли във Вас е причината, родителите му също не биха могли да са причина, за това му поведение, което Вие описвате. Сам казвате- "кучето се задъхва, като че не му стига въздух, изморява се бързо"- това според мен говори за здравословен проблем! Трябва преглед от компетентен лекар! Дано се окаже, че не съм права, ще се радвам Рой да е здрав!

Що се отнася до това, да ви споделя- който познава Рой и е имал контакт с него винаги е казва: Супер игриво куче, много му се играе, браво, много е жизнен! Това е и причината да мисля, че още нямам много силна връзка с него. Понякога идват приятели у нас, отиваме при него и им давам те да го позанимават, да поиграят с него, да го погалят, винаги под мой надзор, разбира се! Е товага се разтапя, чак на тях им омръзва да се занимават, но не и на него. Когато сме на полянка и има някой мои приятел с мен, или брат ми, винаги ги включваме и тях в играта, така той се развлича много повече. Обича като дойде външен за глутницата човек- мой приятел/приятелка, да покаже всичко, на което е способен. Тогава оставя впечатление у тях, че е много игрив. Но останем ли сами, или просто сами ли сме излезли, играта му трае половин час- смисленото занимание- хвърлене, носене, идване като го викам, такива неща. При игра с куче също е много занимателен, макар че предпочита боренето, пред тичането, защото чувства, че там има предимство. Най- близкото му куче е едно много добро и игриво дакелче. С него 2-мата могат да се занимват с часове! Дакелът отдавна не е на неговите колограми, но играят като равни, без никака борба за подчиненост- дакелът е мъжки. Като си тръгвам след играе с него, чак тогава го виждам, че се е уморил, иначе до тогава не е показвал никакви такива признаци. И това за запъхтяването се е случвало само когато бяга с мен. Виждал съм го да бяга много повече след друго куче, без да се отказва. Но не му стига борбеност и постоянство, само що се отнася до занимание с мен. Случвало се е да си играя с него, да му омръзне, да дава признаци на умора, но идва друго куче и сякаш до сега не е играл! Случвало се е да се получи добра тренировка с мен по обяд, вечерта да го заведа да си поиграе с дакелчето на другата полянка и има енергия, сякаш до сега е спал! За това си мисля, че може и аз да съм причината, може и да не правя нещо както трябва?! Иначе за ветеринар- ще го заведа, дано не е това проблемът. Но не знам дали ако проблемът съм аз, а не здравословно състояние, дали е основание за утеха?! И 2-та варианта не са добри за мен, да не говорим за него... Благодаря за мненията ви :)

#2403 Потребителят е офлайн   д-р Светла Колева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 09:27 AM

Цитат(Sevdalina @ Dec 21 2009, 05:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Изгубих си кучето в София, в Южен парк близо до Витошка на 15.12.09. На 18.12.09 видях негова снимка, че е намерен. Но на посочения телефон-0878953816 никой не отговаря. Подозирам ,че е продаден.
Рекс е на 3г. и 7м. , не е обучаван за битки и е мн. добър.
Не е абсолютно чист АСТ и е доста по-висок от 48см. Но всичи го разпознават като АСТ.
Моля, информирайте ме , ако го видите някъде. Предлагам солидно възнаграждение.

Здравейте,
Много съжалявам за това, което Ви се е случило. Как точно загубихте Рекс ?
Има ли някакви добри новини ?

#2404 Потребителят е офлайн   grisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2009 - 10:02 PM

Приказна и весела Коледа на всички!!!! Нека дядо Коледа тази вечер докара на всички много здраве, сбъдната мечти, усмивки, радост, късмет , любов, а защо не и по една торба кутрета под елхата!!!! beer.gif ae_085.gif friends.gif gd_044.gif
User's Signature

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"

#2405 Потребителят е офлайн   Sevdalina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2009 - 10:49 PM

Цитат(д-р Светла Колева @ Dec 23 2009, 09:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Sevdalina @ Dec 21 2009, 05:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Изгубих си кучето в София, в Южен парк близо до Витошка на 15.12.09. На 18.12.09 видях негова снимка, че е намерен. Но на посочения телефон-0878953816 никой не отговаря. Подозирам ,че е продаден.
Рекс е на 3г. и 7м. , не е обучаван за битки и е мн. добър.
Не е абсолютно чист АСТ и е доста по-висок от 48см. Но всичи го разпознават като АСТ.
Моля, информирайте ме , ако го видите някъде. Предлагам солидно възнаграждение.

Здравейте,
Много съжалявам за това, което Ви се е случило. Как точно загубихте Рекс ?
Има ли някакви добри новини ?

Здравейте, Весела Коледа на всички! Тази година нашата Коледа не е мното весела.
докато го разхождах, избяга. Все още не искат да ни го върнат. Не знам какви хора са.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка

#2406 Потребителят е офлайн   goncho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2009 - 01:50 PM

Ето го и Кай, той е ку4е на един приятел. ae_085.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

the "GOD OF WAR"!

#2407 Потребителят е офлайн   grisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2009 - 07:37 PM

Sevdalina изкрено се надявам, скоро вашият красавец да си бъде отново вкъщи и да сте пак заедно!!!! Съжелявам, че няма как да помогнем!!!!!
User's Signature

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"

#2408 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2009 - 11:37 AM

Sevdalina,вашето куче има ли чип ? Ако има, то тогава може да обиколите и ветовете и да ги предупредите,при поява на куче с даденото от вас описание да проверят чипа му ! Може и снимки да разлепите и да предупредите и в полицията,където се съмнявам,че ще ви обърнат нужното внимание,но все пак. Успех !!!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2409 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• First Duke of Tormentor
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 January 2010 - 01:18 PM

ud_009.gif Helen's Red Devil de Torrestaff ud_009.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"TORMENTOR" Kennel . 7500 Silistra (BULGARIA) . +359.887.798.427

Качена снимка

#2410 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 04 January 2010 - 03:04 PM

Невероятно червено куче!!! wub.gif

#2411 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 12:54 PM

И аз мисля че е невероятен пес, който още в млада възраст е показвал в що за екземпляр ще израсте !!! ae_085.gif

Той има и братя, които не лъжат и не му отстъпват като екстериор и излъчване. С такова родословие, няма как... ab_041.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2412 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 05 January 2010 - 03:04 PM

Не мисля, че само родословието е гаранция за развитието на едно куче. Човешкия фактор е много, много важен. За съжаление съм виждал не едно куче - не говоря за вашата порода, а общо, което е съсипано от "грижи". За това винаги съм мислил, че добрия произход е само едно от условията, а останалото е в ръцете на собственика.

Поне така мисля аз, а вие ?

#2413 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 January 2010 - 03:50 PM

Ами аз си мисля, че точно поради тази причина Торментор показа и снимки на братята на това куче. Защото независимо, че са с общ произход, кучетата изглеждат невероятно добре развити и еднотипни, незасимо, че са били обгрижвани на различни места по различен начин.

#2414 Потребителят е офлайн   bulldogmen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 04:20 PM

Тишо,яки "бордюри" ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...пожелавам ти такива,пък нека си викат,че не са елегантни ae_085.gif .

п.п. И аз си пожелавам един такъв ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА АНГЛИЙСКИ БУЛДОГ И АМЕРИКАНСКИ СТАФОРДШИР ТЕРИЕР www.desirefortouch.com
Качена снимка

#2415 Потребителят е офлайн   TORMENTOR Икона

• PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 07 January 2010 - 11:38 AM

Цитат(dog.bg @ Jan 5 2010, 02:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не мисля, че само родословието е гаранция за развитието на едно куче. Човешкия фактор е много, много важен. За съжаление съм виждал не едно куче - не говоря за вашата порода, а общо, което е съсипано от "грижи". За това винаги съм мислил, че добрия произход е само едно от условията, а останалото е в ръцете на собственика.

В друг български форум има темичка с име "Хубаво куче без родословие или МИНДИЛ с родословие",
та по този повод ще кажа моето мнение около родословията, хубавите кучета и така наречените МИНДИЛИ!

Според мен доброто родословие дава гаранция че кучето ще е висококръвно и че има потенциял, а дали вече
даденият собственик на малко бебе с хубаво родословно дърво ще съумее да развие потенциатла му е друг въпрос!

Лично аз винаги обръщам голямо значение на родословието и ако ми хареса, чак тогава си вземам куче от дадена
връзка. Щото ако ще едно бебе да изглежда феноменално като малко, но няма генетичен резерв - никакъв
вариянт да представлява ценност за мен. Ако едно куче няма заложби, собственикът му и да се скъса
от тренировки не мож го направи велик шампион, а пък за във разплода - просто няма смисъл!

Така че Нанко, мисля ме разбра какво мисля по тоз въпрос? ab_041.gif

Цитат(Vesela_5 @ Jan 5 2010, 02:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами аз си мисля, че точно поради тази причина Торментор показа и снимки на братята на това куче. Защото независимо, че са с общ произход, кучетата изглеждат невероятно добре развити и еднотипни, незасимо, че са били обгрижвани на различни места по различен начин.

Точно така Весе, показах братчетата за да се види че са си направо еднакви още от съвсем малки и
макар да са отгледани от различни хора, пак са еднотипни! Това не е случайно, нали се сещате приятели?

Цитат(bulldogmen @ Jan 5 2010, 03:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тишо,яки "бордюри" ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...пожелавам ти такива,пък нека си викат,че не са елегантни ae_085.gif .

п.п. И аз си пожелавам един такъв ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ...

Илийка, а дано и ние да развъдим или поне да се сдобием с такива корави червени момчета - приятелю !!! ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#2416 Потребителят е офлайн   Барракуда Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 January 2010 - 10:51 AM

User's Signature

Lord King of Ring's

#2417 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 January 2010 - 02:33 PM

Това кученце от испански развъдник ми направи впечатление. Според мен точно така трябва да изглежда фронта на тази възраст на кученцата от тази порода...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2418 Потребителят е офлайн   LucaB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2010 - 10:08 AM

Цитат(Барракуда @ Jan 8 2010, 10:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Для всех наших друзей, которые отмечают Юлианский календарь- поздравляем Рождества! Мы желаем Вам счастья и удачи! fr_157.gif

User's Signature

FACEBOOK

#2419 Потребителят е офлайн   roughdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2010 - 07:53 PM

Цитат(dog.bg @ Jan 5 2010, 02:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Позволете да изкажа и своето мнение по повдигнатия въпрос, както и по спорът, в който дейно участие взимаха Bulary_dog, TORMOENTOR, bulldogmen, LucaB i други. Оставам с впечетлението, че значенито на самото родословие е гарант най- вече за някакъв идеал- образец- стандарт, към който трябва да принадлежи кучето, притежаващо черно на бяло доказателство за своя произход, с определения знак на някои издател на родословие. Но този стандарт, който така подробно се описва и така стрикно е цел на всеки собственик на куче от дадена порода, характеризира предимно външен вид, до подробности, които аз лично смятам за прекалено изчанчени, да не кажа нереални. Това и една от слабостите на кинологията за мен лично поне, макар да нямам опит в тази област и да гледам куче само от година. За мен не може за едно куче да се съди само по външност, трябва да се цени и това, което носи в себе си. Не може да се селектира само по някакъв външен белег, макар и той да пасва идеално на шаблона от стандарта. Аз лично си взех куче от тази порода поради това, че малко или много се отъждествявам с него- силен дух, силен, но благ, изпълнен с доброта характер, атлет по природа, обичащ спорта. За сега обаче не съм изпитал някой от тези качества на породата с моето куче, па макар и то да няма издадено родословие, нищо че баща му е републикански шамшион. Не че се чувствам разочарован, напротив, обичам кучето си безгранично, но виждам, че тази така строга селекция и стандартизация само към определен външен вид, без никакво толериране и насърчаване на вътрешни качества, които според мен са най- значимото и същината на тази порода, по- скоро виляят зле, отколкото да помагат- притъпява борбеността и самия характер на амстафа! Не знам как протича една киноложка изложба и как точно става отсяването на ЦАЦ, ЦАЦИБ и т.н., но знам, че няма тестове, които да демострарат работоспособността на кучето- което е най- важното нещо. Според мен не може да има потомство от "залинели", да го кажа по- просто- мързеливи, кучета, па макар и те да са 1 към 1 с определен стандарт. Не знам, но за мен представител на средна порода, да тежи 40-45 килограма и да няма никъкъв хъс за преследване, висене, въдичка и тем подобни кучешки игри, да продължава потомство не е редно. Не може стафордширски териер, питбул, немска овчарка, да имат дисплазии и сърдечни проблеми. Това не трябва да се допуска. Съжалявам, че го казвам, но за това е виновна отчасти и самата кинология като идея. Описването с подробности и смайващи детайли как трябва да изглежда и каква форма да има носната гъба, окраската, заъглявания, стопове, височини в холка и тем подобни неща, на които чак толкова много да се държи, според мен не на е добре. Вземете булдогът за пример- какво по дяволите направиха на това куче?! Лоена топка, без желание за дишане и живот, да не говорим за спорт! Ами догът- страдащ от "гигантизъм", поради несепващото желание на хората да имат най- голямото и най- силното куче! Да не стигам до породи като чау- чау, чихуахуа, мопс и т.н. чиято основна цел е аксесоар към дрехата на някоя фукла (фукльо). Моето желание е наистина край тези изложни и селекции, да се провеждат тестове за физическото състояние на кучето, но не само това дали е здраво, или не страда от определена болест, а дали носи духа и желанието, което го прави принадлежащ към дадена порода. За мен колкото и перфектна окраска, козина, нокти, зъби, УШИ да има едно куче, никога не би ми направило впечетление, ако не изрие поляната като му хвърлиш топка, или ако не близне 2 пъти от купичката с вода, след 10 километрово бягане! Аз лично най харесвам кучето си кално и оплезено, грохнало и премаляло от тренировка, защото знам, че това е само за негово добро, нищо, че ушите са ми изправени, а не на розичка!

#2420 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2010 - 10:30 PM

Цитат(roughdog @ Jan 16 2010, 06:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Позволете да изкажа и своето мнение по повдигнатия въпрос, както и по спорът, в който дейно участие взимаха ...

Има много вярно в това което казваш. "Изложбената" кинология е съсипала доста породи и продължава да го прави, за съжаление.

User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

• (239 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема