Да, за такива неща винаги е проявявал интерес. Любопитството като начало си му е голямо. Имам и котка, постоянно се опитва да играе с нея, гони я, подскача край нея, забавно му е, друг въпрос е, че тя като доста по- възрастна не и е до игри и закачки, камоли с куче! Реагира на щумове, като е в двора и някой да кажем изхвърли тежък отпадък в казана, който е от другата страна на улицата и Рой няма видимост към него, тъй като е в задния двор, реагира, настръхва, прилайва няколко пъти и се успокоява. Някои път като се прибира късно и отключвам вратата пак се събужда и започва да лае, отивам при нега, вижда че съм аз и започва да върти опашка и да ми носи играчки- винаги му откликвам! И да, проявавам сам интерес- винаги като слеза при него, което се случва доста често, започва да се радва, да пръхти и да ми подава топка, въженце с възли за игра, такива неща, каквито му оставя да се залисва чат- пат!
Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 22 December 2009 - 10:25 AM
Да, за такива неща винаги е проявявал интерес. Любопитството като начало си му е голямо. Имам и котка, постоянно се опитва да играе с нея, гони я, подскача край нея, забавно му е, друг въпрос е, че тя като доста по- възрастна не и е до игри и закачки, камоли с куче! Реагира на щумове, като е в двора и някой да кажем изхвърли тежък отпадък в казана, който е от другата страна на улицата и Рой няма видимост към него, тъй като е в задния двор, реагира, настръхва, прилайва няколко пъти и се успокоява. Някои път като се прибира късно и отключвам вратата пак се събужда и започва да лае, отивам при нега, вижда че съм аз и започва да върти опашка и да ми носи играчки- винаги му откликвам! И да, проявавам сам интерес- винаги като слеза при него, което се случва доста често, започва да се радва, да пръхти и да ми подава топка, въженце с възли за игра, такива неща, каквито му оставя да се залисва чат- пат!
Публикувано: 22 December 2009 - 10:37 AM
Не съм имала никога Ам. Стаф, но познавам много хора, с тази порода и съм имала близък контакт с тези кучета. Кучетата са мн. темпераментни, много жизнени, много игриви, с много силен и борбен дух и с много силна връзка със собственикът си. Никога не биха отказали игра със своя собственик, даже напротив, сами ще го искат! Едва ли във Вас е причината, родителите му също не биха могли да са причина, за това му поведение, което Вие описвате. Сам казвате- "кучето се задъхва, като че не му стига въздух, изморява се бързо"- това според мен говори за здравословен проблем! Трябва преглед от компетентен лекар! Дано се окаже, че не съм права, ще се радвам Рой да е здрав!
Що се отнася до това, да ви споделя- който познава Рой и е имал контакт с него винаги е казва: Супер игриво куче, много му се играе, браво, много е жизнен! Това е и причината да мисля, че още нямам много силна връзка с него. Понякога идват приятели у нас, отиваме при него и им давам те да го позанимават, да поиграят с него, да го погалят, винаги под мой надзор, разбира се! Е товага се разтапя, чак на тях им омръзва да се занимават, но не и на него. Когато сме на полянка и има някой мои приятел с мен, или брат ми, винаги ги включваме и тях в играта, така той се развлича много повече. Обича като дойде външен за глутницата човек- мой приятел/приятелка, да покаже всичко, на което е способен. Тогава оставя впечатление у тях, че е много игрив. Но останем ли сами, или просто сами ли сме излезли, играта му трае половин час- смисленото занимание- хвърлене, носене, идване като го викам, такива неща. При игра с куче също е много занимателен, макар че предпочита боренето, пред тичането, защото чувства, че там има предимство. Най- близкото му куче е едно много добро и игриво дакелче. С него 2-мата могат да се занимват с часове! Дакелът отдавна не е на неговите колограми, но играят като равни, без никака борба за подчиненост- дакелът е мъжки. Като си тръгвам след играе с него, чак тогава го виждам, че се е уморил, иначе до тогава не е показвал никакви такива признаци. И това за запъхтяването се е случвало само когато бяга с мен. Виждал съм го да бяга много повече след друго куче, без да се отказва. Но не му стига борбеност и постоянство, само що се отнася до занимание с мен. Случвало се е да си играя с него, да му омръзне, да дава признаци на умора, но идва друго куче и сякаш до сега не е играл! Случвало се е да се получи добра тренировка с мен по обяд, вечерта да го заведа да си поиграе с дакелчето на другата полянка и има енергия, сякаш до сега е спал! За това си мисля, че може и аз да съм причината, може и да не правя нещо както трябва?! Иначе за ветеринар- ще го заведа, дано не е това проблемът. Но не знам дали ако проблемът съм аз, а не здравословно състояние, дали е основание за утеха?! И 2-та варианта не са добри за мен, да не говорим за него... Благодаря за мненията ви :)
Публикувано: 23 December 2009 - 09:27 AM
Рекс е на 3г. и 7м. , не е обучаван за битки и е мн. добър.
Не е абсолютно чист АСТ и е доста по-висок от 48см. Но всичи го разпознават като АСТ.
Моля, информирайте ме , ако го видите някъде. Предлагам солидно възнаграждение.
Здравейте,
Много съжалявам за това, което Ви се е случило. Как точно загубихте Рекс ?
Има ли някакви добри новини ?
Публикувано: 24 December 2009 - 10:02 PM

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"
Публикувано: 26 December 2009 - 10:49 PM
Рекс е на 3г. и 7м. , не е обучаван за битки и е мн. добър.
Не е абсолютно чист АСТ и е доста по-висок от 48см. Но всичи го разпознават като АСТ.
Моля, информирайте ме , ако го видите някъде. Предлагам солидно възнаграждение.
Здравейте,
Много съжалявам за това, което Ви се е случило. Как точно загубихте Рекс ?
Има ли някакви добри новини ?
Здравейте, Весела Коледа на всички! Тази година нашата Коледа не е мното весела.
докато го разхождах, избяга. Все още не искат да ни го върнат. Не знам какви хора са.
Прикачени снимки
Публикувано: 31 December 2009 - 11:37 AM
Публикувано: 04 January 2010 - 03:04 PM

Публикувано: 05 January 2010 - 12:54 PM

Той има и братя, които не лъжат и не му отстъпват като екстериор и излъчване. С такова родословие, няма как...

Публикувано: 05 January 2010 - 03:04 PM
Поне така мисля аз, а вие ?
Публикувано: 05 January 2010 - 03:50 PM
Публикувано: 05 January 2010 - 04:20 PM

п.п. И аз си пожелавам един такъв

Публикувано: 07 January 2010 - 11:38 AM
В друг български форум има темичка с име "Хубаво куче без родословие или МИНДИЛ с родословие",
та по този повод ще кажа моето мнение около родословията, хубавите кучета и така наречените МИНДИЛИ!
Според мен доброто родословие дава гаранция че кучето ще е висококръвно и че има потенциял, а дали вече
даденият собственик на малко бебе с хубаво родословно дърво ще съумее да развие потенциатла му е друг въпрос!
Лично аз винаги обръщам голямо значение на родословието и ако ми хареса, чак тогава си вземам куче от дадена
връзка. Щото ако ще едно бебе да изглежда феноменално като малко, но няма генетичен резерв - никакъв
вариянт да представлява ценност за мен. Ако едно куче няма заложби, собственикът му и да се скъса
от тренировки не мож го направи велик шампион, а пък за във разплода - просто няма смисъл!
Така че Нанко, мисля ме разбра какво мисля по тоз въпрос?

Точно така Весе, показах братчетата за да се види че са си направо еднакви още от съвсем малки и
макар да са отгледани от различни хора, пак са еднотипни! Това не е случайно, нали се сещате приятели?

п.п. И аз си пожелавам един такъв

Илийка, а дано и ние да развъдим или поне да се сдобием с такива корави червени момчета - приятелю !!!

Публикувано: 08 January 2010 - 02:33 PM
Публикувано: 09 January 2010 - 10:08 AM

Публикувано: 16 January 2010 - 07:53 PM
Позволете да изкажа и своето мнение по повдигнатия въпрос, както и по спорът, в който дейно участие взимаха Bulary_dog, TORMOENTOR, bulldogmen, LucaB i други. Оставам с впечетлението, че значенито на самото родословие е гарант най- вече за някакъв идеал- образец- стандарт, към който трябва да принадлежи кучето, притежаващо черно на бяло доказателство за своя произход, с определения знак на някои издател на родословие. Но този стандарт, който така подробно се описва и така стрикно е цел на всеки собственик на куче от дадена порода, характеризира предимно външен вид, до подробности, които аз лично смятам за прекалено изчанчени, да не кажа нереални. Това и една от слабостите на кинологията за мен лично поне, макар да нямам опит в тази област и да гледам куче само от година. За мен не може за едно куче да се съди само по външност, трябва да се цени и това, което носи в себе си. Не може да се селектира само по някакъв външен белег, макар и той да пасва идеално на шаблона от стандарта. Аз лично си взех куче от тази порода поради това, че малко или много се отъждествявам с него- силен дух, силен, но благ, изпълнен с доброта характер, атлет по природа, обичащ спорта. За сега обаче не съм изпитал някой от тези качества на породата с моето куче, па макар и то да няма издадено родословие, нищо че баща му е републикански шамшион. Не че се чувствам разочарован, напротив, обичам кучето си безгранично, но виждам, че тази така строга селекция и стандартизация само към определен външен вид, без никакво толериране и насърчаване на вътрешни качества, които според мен са най- значимото и същината на тази порода, по- скоро виляят зле, отколкото да помагат- притъпява борбеността и самия характер на амстафа! Не знам как протича една киноложка изложба и как точно става отсяването на ЦАЦ, ЦАЦИБ и т.н., но знам, че няма тестове, които да демострарат работоспособността на кучето- което е най- важното нещо. Според мен не може да има потомство от "залинели", да го кажа по- просто- мързеливи, кучета, па макар и те да са 1 към 1 с определен стандарт. Не знам, но за мен представител на средна порода, да тежи 40-45 килограма и да няма никъкъв хъс за преследване, висене, въдичка и тем подобни кучешки игри, да продължава потомство не е редно. Не може стафордширски териер, питбул, немска овчарка, да имат дисплазии и сърдечни проблеми. Това не трябва да се допуска. Съжалявам, че го казвам, но за това е виновна отчасти и самата кинология като идея. Описването с подробности и смайващи детайли как трябва да изглежда и каква форма да има носната гъба, окраската, заъглявания, стопове, височини в холка и тем подобни неща, на които чак толкова много да се държи, според мен не на е добре. Вземете булдогът за пример- какво по дяволите направиха на това куче?! Лоена топка, без желание за дишане и живот, да не говорим за спорт! Ами догът- страдащ от "гигантизъм", поради несепващото желание на хората да имат най- голямото и най- силното куче! Да не стигам до породи като чау- чау, чихуахуа, мопс и т.н. чиято основна цел е аксесоар към дрехата на някоя фукла (фукльо). Моето желание е наистина край тези изложни и селекции, да се провеждат тестове за физическото състояние на кучето, но не само това дали е здраво, или не страда от определена болест, а дали носи духа и желанието, което го прави принадлежащ към дадена порода. За мен колкото и перфектна окраска, козина, нокти, зъби, УШИ да има едно куче, никога не би ми направило впечетление, ако не изрие поляната като му хвърлиш топка, или ако не близне 2 пъти от купичката с вода, след 10 километрово бягане! Аз лично най харесвам кучето си кално и оплезено, грохнало и премаляло от тренировка, защото знам, че това е само за негово добро, нищо, че ушите са ми изправени, а не на розичка!
Публикувано: 16 January 2010 - 10:30 PM
Има много вярно в това което казваш. "Изложбената" кинология е съсипала доста породи и продължава да го прави, за съжаление.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн