Dog.bg Форуми : Ирландски сетер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ирландски сетер

#141 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2010 - 12:04 PM

Аха..нещо не съм те разбрала.
Надявам се и моят сетер да искара дълги години,че нямам идея как ще се разделя с него...
В Пловдив ли живее тази Вихра?Извинявам се ако е нахално,но вече толкова рядко виждам ирландци,че всеки път щом видя ми грейват очите wub.gif Просто ми се искаше да познавам повече собственици на такива кучета....биха ми били полезни съветите им,а и щом са се спрели на такава порода несъмнено са много весели и добри хора:))
User's Signature

Качена снимка

#142 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 April 2010 - 02:32 PM

Вихра Григорова е киноложки съдия. Живее в Пловдив, но кучетата са в Перущица при дъщеря й. Казвам кучета защото у тях е малка САС-изложба. ab_041.gif Има 4 салукита, 1 ирландец, 1 визла, 1 безпородно и по различно време различно дълго пребиваващи други кучета. ИЗобщо голям купон. Но ако имаш желания ще ви запозная защото от нея можеш да научиш изключително интересни неща не само за ирландците. smile.gif
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#143 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2010 - 02:37 PM

Би ми било изключително приятно да се запозная и с двете ви.Сигурна съм,че има какво да науча,а и на мен кучетата са ми целият живот и едва ли ще дойде момент,в който да не се интересувам тях,така че с огромно удоволствие ще се възползвам от поканата ти af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 April 2010 - 11:07 AM

:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   stoyka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2010 - 04:41 PM

Показване на мнениетоrage1, в 20 April 2010 - 04:33 PM, написа:

Ами Rage не е с родословие,беше ми подарен преди две години и за родителите му знам единствено,че са от Берковица и че ги гледат като работни кучета(за лов)Само това знам за него:))Ако познаваш някой от Пловдив със сетери ги давай на сам,че няма с кой да си играем,поне ене от нашата порода:))

Waynne живее в Тракия, всеки ден след 17 е на поляната до у-ще Черноризец Храбър.Ако ви е удобно, заповядайте, ще играем до насита.

#146 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2010 - 10:06 PM

С удоволствие бих дошла,но нямам транспорт до Тракия:(((,а живея в Каршияка и незнам как да стигна пеша чак до там...
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 April 2010 - 10:17 PM

Мисля, че вас видях днес, следобяд, на полянката до реката, срещу тенис-игрището на Новотела. Бяхте с няколко други кучета и ставаше голяма "борба". Корфу много искаше да поиграе, но ме беше страх да го пусна на такова непознато за него място, та ви погледахме от колата само. :dh_188:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#148 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 09:41 AM

Точно нас си видяла:))Там се събираме всеки ден към 5 часа,така че може да заповядате някой ден:)
Деси ти какво куче имаш?
User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2010 - 09:52 AM

Един дъртичък риджбек, който изобщо не става за игра вече и китайско качулато куче. Последният е Господин "Смело сърце" Те са "постоянно пребиваващи", а по различно време и с малки пролуки помежду им има приходящи,които се застояват за различно време. Сега беше един риджбек от Германия - Корфу. Иначе, като съсобственост имам още няколко кучета.
User's Signature

#150 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 09:58 AM

Питам защото от няколко дни виждам един риджбек,който е доста страхлив и човекът само ни подминава...помислих да не е твой,защото видях снимката на аватара ти.
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2010 - 10:08 AM

Ами ако човекът е с гола глава, кучето се казва Хектор и наистина е страхливо. Не е от нашите риджбеци (имам предвид от развъдника ни). Вчера се засякохме с него и човекът сподели, че кучето не се чувства добре с други кучета. А бабата ми е много дъртичка, но тя и като по-млада правеше простотии в глутниците защото не даваше на кучетата да играят. Те като за завъргалят в тревата и тя току отиде да ги разтървава и да внася ред и накрая се отказах да я водя на такива места, а я срещах само с кучета, които знаех, че тя си харесва. Китаеца е .... направо смехурко, мистър "Не ме е стрррррааааахххххх". Корфу не го пускахме да играе, защото на два пъти попадахме на една жена, която явно живее във вашата част на Кършияка и има две кучета (бяло и черно)и те бяха доста агресивни към него. Аз се притесних да не пострада и реших да не го пускаме никъде тук.
User's Signature

#152 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 10:14 AM

Същият е мъжа..даже вчера пак мина оттам.Онзи ден мина през полянката,но кучето просто си изкара акъла,а и на всичкото отгоре Рейч нещо не го хареса и взе да го лае и то горкото се чудеше къде да се дене...Тази дама с двете кучета не я знаем,а и по добре ако са и агресивно кучетата.Рейч също разтървава играта на останалите понякога,много е досаден като не си играят с него...
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2010 - 10:24 AM

Аз съм виждала кучето като много малко. Вчера поговорихме и ... малко се вкиснах.... Първо ме попита какво мисля за кучето, защото ме познава отпреди и след като отказах да му давам оценка на пътя и споделих, че е по-важно да го обича започна някак като да се заяжда.Историята с това куче е по-далечна. Бяха излъгали господина, че кучето е от нашия развъдник и той ми се обади. Но като се видях с жена му й обясних (той беше в чужбина), че няма как да си купи куче от нас без да ни познава. Сега ми каза, че всички риджбеци, които вижда по интернетсейтовете, особено тези в БГ са някакви грозотии и че само Хектор отговаря на стандартна нищо, че е без родословие. Аз отказах да коментирам тези неща, защото ми се стори безсмислено. Просто го поканих на ОС на клуба на 16-ти май за да поговорим по темата. Понякога наистина не знам как да реагирам без да обидя собственика.
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 10:45 AM

В случая човекът е бил излъган и по думите ти ми се струва,че е доста разочарован,така че както и да му го обясниш все ще се чуства гадно.По добре е да насочи вниманието си към кучето и да си го гледа и обича,все пак колкото и да му е криво,че си няма родословие времето назад не се връща.Лошото е че има доста хора излъгани по този начин и доста от тях се отказват от любимеца си...
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2010 - 10:51 AM

Аз затова отбягвам да коментирам темата "на улицата". Струва ми се много глупаво и ненужно. Не виждам смисъл и резултат, защото ако той не може да направи разликата, а тя е очебийна, няма какво повече да му кажа. Затова и се опитвам да насочвам разговора към това да се грижи и обича кучето, пък за породи ще си говорим друг път. Не знам дали е добър подход, но .... не се сещам за друг.
User's Signature

#156 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 10:59 AM

Ами по-добър подход от този...и аз не знам.Аз също исках сетер с родословие и още в мига,в който ми го докараха,като извадиха здравната книжка и разбрах,че е без такова,но честно казано още щом му погледнах очите забравих и за родословия и за всичко.Просто са ми странни хора,които значт,че така или иначе няма врщане и продължават да напират за водословия и т.н.т.,а аз имах възможност да го върна обратно,откъдето е дошъл,но просто това си беше моето куче и неможах да се откажа...
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2010 - 11:10 AM

Разбирам те напълно.Много от хората не могат да направят разлика, също така, между това да имаш родословно куче с недостатъци и куче без родословие. За тях всички кучета с родословие са идеални. Затова често се повдигат теми, в които потърпевши от некоректни развъдчици обясняват "Да, ама ето аз си взех куче с родословие, пък то какво стана!" За мен и това е голям проблем. Понякога, като слушам или чета разни обяви или реклами на развъдници, че предлагат кучета "шоу-клас" се чудя дали трябва да се смея или да се ядосвам. Такова определение изобщо не може да съществува. Предлагат се стандартни или с отклонения от стандарта, а дали са "шоу- или бриид-клас" това ще го разберем като пораснат. Вярно е, че обикновено възлагаш по-големи надежди на едни кучета за сметка на други, но не винаги тези надежди се оправдават. А така се създават и грешни впечатления у бъдещия собственик вместо да се наблегне на това, той да знае за какво точно взема кучето и оттам нататък да се продължи разговора.
Мога да ти дам един пример веднага - ако имаме късмет и успееш да видиш бабчето ми ще разбереш, че тя изобщо не е "шоу-клас" куче, тя си е обикновен домашен любимец. Какво като има документи! Заради това няма да я изхвърля, но и нямам пренеции да е нещо забележително за породата.
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 11:24 AM

Така е..но хората гледат да си изкарват комплексите и искат тяхното да е най-красиво,най-силно и т.н.т.На такива неможеш да им обясниш,всичко това,което на мен ми обясни сега.Аз примерно исках родословие защото имах определени очаквания,имах мечта да имам ирландски сетер и исках наистина да е такъв,по онова време не бях се замисляла нито за изложби,нито за нищо.Просто исках класическият ирландски дюсетер,който бях разглеждала по книжките...не стана така както очаквах,но не съжалявам грам..кучето ми е всеобщ любимец,има невероятен характер(чакай да си го нахвала малко::))),кара цялата поляна да се смее,докато прави неговите си мурафети и вуншният вид остана някъде многооо назад.Трябва да се запознаеш с нашите кучета и собственици,много са добри,ако си забелязала имаме и безпородни кучета и всички се уважават по равно,не се делим на родословни,неродословни,безпородни,макар че имаме и от трите вида:)
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 April 2010 - 11:33 AM

Така и трябва да бъде. Всички трябва да си обичаме животните, най-първо и най-вече.
А за ирландците и аз покрай Вихра имам цял набор от истории. Невероятни кучета и е цяло удоволствие да ги гледаш. Ще гледам да доведа някой път поне китаеца. Той има нужда от подобни "екстремни изживявания". Тъкмо ще се посмеете.
User's Signature

#160 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2010 - 11:34 AM

Заповядайте,ще ни бъде много приятно:)
User's Signature

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 6