Търся да закупя доберманче
Публикувано: 07 September 2009 - 09:00 AM
Ivo Skoklev ама как така 35о лева, та нали искахте породист доберман, какво стана? Вече не искате породист, така ли и си взехте този, чиито родители, чийто генотип, са неизвестни, така ли?Нали бяхте много запален фен на доберманите? Тогава защо хвърляте пари в голямата черна дупка? Не се ли поразровихте из форума да видите защо не трябва да се търгува по този начин с такива кучета? Еми супер тогава, гледайте си го, но не давайте адреса на този търгаш на други съфорумци и то толкова явно. В този форум продажбата и развъждането на неродословни кучета е лееееко забранен и с предния си коментар сте в разрив със правилата.
Публикувано: 07 September 2009 - 11:08 AM
Не става въпрос, дали ще се дразнят тези, чиито кучета са по-скъпи, а за нещо съвсем друго - за развитието на породата и за това, какво име си създава тя у нас. Защото много от нас са чували, че доберманите са болнави, агресивни, изяждат стопанина си след като навършат определена възраст и т.н.
При легитимното (клубно, родословно или както искаш го наричай) развъждане има контрол върху здравето и характера на кучетата, които се допускат до разплод. Доберманите (както и доста други породи) са предразположени към определени заболявания, които се предават по наследство. Това може да ти го каже всеки ветеринарен лекар.
Искам да те питам - как ти гарантира този, който ти продаде твоето кученце, че то няма дисплазия или наследствен сърдечен проблем? Или това, че няма да е излишно нервно, плашливо или агресивно?
Пожелавам ти с твоето куче всичко да е наред. Но моля, не препоръчвай на други да купуват доберман за 350 лв.
Ето този случай е потвърждение на казаното и не пожелавам на никого да изживява такива терзния само, защото е направил "изгодна покупка".

Публикувано: 07 September 2009 - 11:46 AM
Да не мислиш, че мене ме е яд, че съм дала ****лева за това куче, а ти 350 и съм се минала??
Не, яд ме е, че тука се гледа така. ее хубави са тия по 1000 евро, ама аз тука набарах едни- 350 лв!- я и ти си земи, че да не съм само аз!
Тъпотия до шия- и ти и всичките подобни на тебе!...

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 07 September 2009 - 01:19 PM

Публикувано: 07 September 2009 - 03:53 PM

Ама няма нужда да се засягаш.Всеки ти е написал нещо възпитателно.И ако ти мислиш че нямаш нужда от "киноложко възпитание" (надявам се че разбираш какво искам да кажа),значи наистина не си за този форум.Можеш много неща да научиш и винаги ще има нещо което не си знаел досега или не си можел да си го обясниш за себе си.Затова този форум е безценен.А относно поучителния тон с които всички ти пишат,няма какво да те изненадва всяка седмица се включва някой които нищо не е прочел,но бърза да прави констатации или да си налага мнението,което е смешно и жалко в очите на останалите,и на тях им е писнало да предъвкват десетки пъти едни и същи питания и пояснения.Ако продължиш да влизаш във форума редовно ,до няколко месеца ще си осъзнал какво са искали да ти кажат всички.Искам само да те помоля,ако нямаш нещо против да покажеш родословието на кучето си,или да напишеш имената на родителите и на бабите и дядовците.Това ще ми е достатъчно,да разбера какви кръвни линий са комбинирани,че ми е много интересно.Да ти е живо и здраво кученцето и да порасне корав Добер,който да всява респект.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 10 September 2009 - 10:11 AM
Мерси за компетентните отговори на всички... с интерес ще следя темата/темите :) Поздрави от Варна!
Публикувано: 10 September 2009 - 04:24 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 02 December 2009 - 10:07 PM
Въпроса ми е дали знаете от къде в момента мога да си купя куче.
Видях обявите в сайтовете за купуване/продаване ,но им нямам много доверие.
Мерси
Да знам.Само,че в чужбина. Цената е 500 евро.Има и по-скъпи.Става въпрос за 3.5 месечни кученца.

Публикувано: 02 December 2009 - 10:21 PM
Въпроса ми е дали знаете от къде в момента мога да си купя куче.
Видях обявите в сайтовете за купуване/продаване ,но им нямам много доверие.
Мерси
Кучето се купува от развъдник. Така е най-сигурно, че то ще е точно желаната порода - Доберман, като поотрасне

Успех

Публикувано: 02 December 2009 - 10:38 PM

Публикувано: 02 December 2009 - 11:01 PM

Става въпрос за развъдник в Македония.Не съм казал,че е от борса или нещо друго.Просто човека ми прати оферта за 4 малки кученца.И аз реших да споделя.Между другото се продава и VICE WORLD WINER in puppy class Ares von Schwarz Kraft (Gordon Royal Bell & True North Sharon) от същия развъдник.Но цената не знам.

Публикувано: 02 December 2009 - 11:07 PM
Успех в търсенето.
Публикувано: 03 December 2009 - 02:18 PM
Публикувано: 21 April 2010 - 01:21 PM
Благодаря предварително за изказаните мнения по темата

Публикувано: 21 April 2010 - 03:10 PM
Благодаря предварително за изказаните мнения по темата

Аз съм другата част от това семейство (тази дето иска добермана). Дразня се, че моята партньорка veronche е спестила някои важни подробности, според нея формални, но според мен изобщо не такива. А още повече се дразня, че е пуснала тази тема, но това вече и го казах.
Живеем в къща с голям, сигурен двор. Хъскито живее на него. Добермана ще живее вътре при нас и ще се пуска на двора сутрин и вечер с хъскито, под наше наблюдение. Ако някой е останал с впечатлението, че двете кучета ще живеят заедно, когато ни няма и т.н. - не е така.
Истината е, че за veronche доберманите са зли кучета и се притеснява, че може да убият стопаните си, децата и т.н. Това мнение се базира на субективни фактори, основно включващи погрешната пропаганда и мнението на масовия човек, че добермана е убиец.
Заради това и прави контра.
Добермана ще е родословен, женски. Обяснявам и, че са стабилна порода, отгледано качествено, от добър развъдчик и после след 60-тия ден от нас, с добро обучение отговарящо на породните изисквания, ще стане едно възпитано и предано кучето и няма да убие стопаните си.
Ама...без коментар
Публикувано: 21 April 2010 - 03:16 PM

няма зли кучета, има зли хора.
хубавите хора имат хубави кучета, кофтите хора - кофти кучета
женски доберман - идеален партньор за деца, мил, отдаден, влюбен до ушите в тях. Търпелив когато го газят и му лазят по гърба. Говорим за женски...
Но ще си иска обучение. Доберманите не минават без това + много внимание.
Единствения ангумент, който би ме спрял във вашия случай, е ако нямате достатъчно време за кучето. Това куче не се гледа само, не се възпитава само ... защото става мазало.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 21 April 2010 - 03:23 PM
Тепърва ще се образовам конкретно за доберманите в подробности, харесал съм 1-2 книги от amazon.com, които смятам, че са доста добри. Имам опит в обучението на куче, вярно не охранително, но доста "кораво" откъм желание да изпълнява команди.
Нямам желание бързо да си взема доберман, когато съм готов - тогава.
Публикувано: 21 April 2010 - 03:31 PM
Моето мнение не е особено професионално, но аз самата имам солидно количество доберманоподобни животни (така се наричат неродословните животни тук), имам и две деца и мини пинчер и той териер. Та от собствен опит ще ти кажа - Доберманът е куче със стил! Има класа и завиден интелект за разлика от хъскито (моля без да се обиждаш, това е мое мнение). Той или ще се наложи над него или ще го игнорира, по-вероятно първото. Колкото до децата, няма да има по-всеотдаен бодигард и компаньон за тях от един Доберман!
По-притеснително е, че ти самата/самият, не си сигурен/а, че идеята е добра. Ако децата се страхуват от кучета, значи се страхуват и от хъскито, или греша?! Защо няма да са постоянно заедно? Ако Доберманът порастне от малък покрай тях, и те, и той, ще се чувстват прекрасно в компанията на другия.
Важното в случая е да знаеш и да си наясно, че един истински Доберман заслужава и се нуждае от внимание, игра, тренировки, дълги разходки иии.. Отношение! Помисли добре дали сте готови да предоставите всичко това на бъдещия ви Приятел и ако дори и сянка на съмнение се промъкне, откажете се...
Написаното от мен звучи малко фанатично и вманиачено, но това е истината. За да постигнете желания резултат с вашият Доберман, всичко това е задължително. Истинският Доберман не е създаден да стои на двора на верига. Или да бъде куче пазач на вилата и да ходите веднъж на два дни да го храните...
Иначе, с Доберман за Приятел ще преживеете много прекрасни моменти!