Dog.bg Форуми : Търся да закупя доберманче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Търся да закупя доберманче

#81 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 07 September 2009 - 09:00 AM

Да ме извинят модовете, че се меся в тяхната тема, ама не мога повече!
Ivo Skoklev ама как така 35о лева, та нали искахте породист доберман, какво стана? Вече не искате породист, така ли и си взехте този, чиито родители, чийто генотип, са неизвестни, така ли?Нали бяхте много запален фен на доберманите? Тогава защо хвърляте пари в голямата черна дупка? Не се ли поразровихте из форума да видите защо не трябва да се търгува по този начин с такива кучета? Еми супер тогава, гледайте си го, но не давайте адреса на този търгаш на други съфорумци и то толкова явно. В този форум продажбата и развъждането на неродословни кучета е лееееко забранен и с предния си коментар сте в разрив със правилата.

User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 07 September 2009 - 11:08 AM

Цитат
Взех го от София за 350 лв.Ако имаш интерес ми пиши на лично за да не правим излишни реклами...и да се дразнят тези чиито са по-скъпи.Има още едно,непродадено мимиченце-кафяво.Руски добермани са родителите...

Не става въпрос, дали ще се дразнят тези, чиито кучета са по-скъпи, а за нещо съвсем друго - за развитието на породата и за това, какво име си създава тя у нас. Защото много от нас са чували, че доберманите са болнави, агресивни, изяждат стопанина си след като навършат определена възраст и т.н.
При легитимното (клубно, родословно или както искаш го наричай) развъждане има контрол върху здравето и характера на кучетата, които се допускат до разплод. Доберманите (както и доста други породи) са предразположени към определени заболявания, които се предават по наследство. Това може да ти го каже всеки ветеринарен лекар.
Искам да те питам - как ти гарантира този, който ти продаде твоето кученце, че то няма дисплазия или наследствен сърдечен проблем? Или това, че няма да е излишно нервно, плашливо или агресивно?
Пожелавам ти с твоето куче всичко да е наред. Но моля, не препоръчвай на други да купуват доберман за 350 лв.
Ето този случай е потвърждение на казаното и не пожелавам на никого да изживява такива терзния само, защото е направил "изгодна покупка".
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#83 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 07 September 2009 - 11:46 AM

Моля не рекламирайте тук добероподобните си песови, щото дразни!
Да не мислиш, че мене ме е яд, че съм дала ****лева за това куче, а ти 350 и съм се минала??
Не, яд ме е, че тука се гледа така. ее хубави са тия по 1000 евро, ама аз тука набарах едни- 350 лв!- я и ти си земи, че да не съм само аз!
Тъпотия до шия- и ти и всичките подобни на тебе!...
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#84 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 01:19 PM

НЕ се притеснявайте хора.на никой няма да давам никаква информация.....няма да ви цапам темите.Взел съм куче с родословие,написани на руски език. и т.н.....имат и майката и бащата.Всеки да гледа себе си.Нито ще го развъждам,да "цапам" породата,нито ще ви преча да си гледате вашите.Не смятам че е задължително да струва 1000лв. за да е доберман+ това човекът от който съм го взел може да имал нужда от пари в дадения момент.Колкото до това дали е ПУМИЯР,не смятам 4е вие го решавате,така че айде да не се обиждаме,Анубиса.
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 01:23 PM

Колото до заболявания,гаранция няма ,даже и при нас хората.Като цяло мисля че отношението ви е доста зле настроено към мен.И от тук на татък не смятам да задавам въпроси и да пиша втеми.Благодаря за вниманието.Това беше последния ми пост! ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2009 - 03:53 PM

Цитат(Ivo Skoklev @ Sep 7 2009, 12:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Колото до заболявания,гаранция няма ,даже и при нас хората.Като цяло мисля че отношението ви е доста зле настроено към мен.И от тук на татък не смятам да задавам въпроси и да пиша втеми.Благодаря за вниманието.Това беше последния ми пост! ae_085.gif

Ама няма нужда да се засягаш.Всеки ти е написал нещо възпитателно.И ако ти мислиш че нямаш нужда от "киноложко възпитание" (надявам се че разбираш какво искам да кажа),значи наистина не си за този форум.Можеш много неща да научиш и винаги ще има нещо което не си знаел досега или не си можел да си го обясниш за себе си.Затова този форум е безценен.А относно поучителния тон с които всички ти пишат,няма какво да те изненадва всяка седмица се включва някой които нищо не е прочел,но бърза да прави констатации или да си налага мнението,което е смешно и жалко в очите на останалите,и на тях им е писнало да предъвкват десетки пъти едни и същи питания и пояснения.Ако продължиш да влизаш във форума редовно ,до няколко месеца ще си осъзнал какво са искали да ти кажат всички.Искам само да те помоля,ако нямаш нещо против да покажеш родословието на кучето си,или да напишеш имената на родителите и на бабите и дядовците.Това ще ми е достатъчно,да разбера какви кръвни линий са комбинирани,че ми е много интересно.Да ти е живо и здраво кученцето и да порасне корав Добер,който да всява респект. ae_085.gif
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#87 Потребителят е офлайн   v1per Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 September 2009 - 10:11 AM

Искам да напиша, че за момента се отказах да взема доберман, защото неразполагам със средства за родословен и просто когато исках да си зема това куче незнаех, че родословен и такъв без родословие имат толкова голяма разлика... Надявам се един ден да имам възможността да си закупя такова куче и не просто защото искам да го изкарвам по изложби, ами просто искам кучето да ми е живо и здраво и да няма някакви генетични проблеми.
Мерси за компетентните отговори на всички... с интерес ще следя темата/темите :) Поздрави от Варна!

#88 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 10 September 2009 - 04:24 PM

От все сърце ти пооелавам да можеш един ден да си вземеш твоя родословен доберман, който ще е жив и здрав, и ще те кефи тотално и заради външнияси вид, и заради характера си.. с който ще откриеш истинската кучешка любов! Аз моята я открих с фабела и пожелавам на всек да се обича така с кучито си :))
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#89 Потребителят е офлайн   matow Икона

Публикувано: 02 December 2009 - 03:58 PM

Още от малък съм фен на тази порода ,но сега се реших да си закупя куче Доберман.
Въпроса ми е дали знаете от къде в момента мога да си купя куче.

Видях обявите в сайтовете за купуване/продаване ,но им нямам много доверие.

Мерси

#90 Потребителят е офлайн   niakoik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 December 2009 - 10:07 PM

Цитат(matow @ Dec 2 2009, 03:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Още от малък съм фен на тази порода ,но сега се реших да си закупя куче Доберман.

Мерси

Да знам.Само,че в чужбина. Цената е 500 евро.Има и по-скъпи.Става въпрос за 3.5 месечни кученца.
User's Signature

Качена снимка

#91 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 10:21 PM

Цитат(matow @ Dec 2 2009, 03:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Мерси

Кучето се купува от развъдник. Така е най-сигурно, че то ще е точно желаната порода - Доберман, като поотрасне ab_041.gif , и е по сигурно да няма някакви наследствени болести. smile.gif
Успех ae_085.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   ivilina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 02 December 2009 - 10:38 PM

и аз залагам на развъдника , защото ако се вземе от зоомагазин или от борса може въобще да не прелича на доберман ab_041.gif затова по-хубаво е да се вземе от хубав развъдник af_089.gif
User's Signature

Всяко куче се нуждае от мил собственик , който да го обича , а не на 2 година да го прати в "Сеславци" или на улицата !
Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   niakoik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 December 2009 - 11:01 PM

Цитат(ivilina @ Dec 2 2009, 10:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
и аз залагам на развъдника , защото ако се вземе от зоомагазин или от борса може въобще да не прелича на доберман ab_041.gif затова по-хубаво е да се вземе от хубав развъдник af_089.gif

Става въпрос за развъдник в Македония.Не съм казал,че е от борса или нещо друго.Просто човека ми прати оферта за 4 малки кученца.И аз реших да споделя.Между другото се продава и VICE WORLD WINER in puppy class Ares von Schwarz Kraft (Gordon Royal Bell & True North Sharon) от същия развъдник.Но цената не знам.

User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   d_i_d_o Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 December 2009 - 11:07 PM

Във форумът много е писано за това от къде можеш да си вземеш хубав Доберман.Аз се сдобих с прекрасен домашен любимец от Сърбия благодарение на моят приятел Тихомир.Причината бе,че за момента в България нямаше,а за нямах търпение.Доколкото знам единственният развъдник на г-н Чубуров ще има за продан през месец Декември/по непотвърдена информация/.Кординатите му ги има във форума.
Успех в търсенето.

#95 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 02:18 PM

http://forum.dog.bg/...ERG-t29602.html
Виж тук има кученца(ако не са продадени вече!!

#96 Потребителят е офлайн   veronche Икона

Публикувано: 21 April 2010 - 01:21 PM

Здавейте :) искам да попитам за професионално мнение относно това дали добермана е подходящ за семейство с две малки деца и мъжко куче хъски на 2 години.Основно моите притеснения са за това че децата са доста палви тичат скачат пищят...хъскито е пък доста досадно куче...имам и притеснения ,че добермана няма да свикне с децата тъй като те няма да са постояно с него дали няма да ги нападне в някой момент те се и доста се страхуват от кучета като цяло незнам тази комбинация колко ще е добра и за добермана и за децата пък и за хъскито и дали е възможна:)
Благодаря предварително за изказаните мнения по темата smile.gif

#97 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 03:10 PM

Цитат(veronche @ Apr 21 2010, 11:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здавейте :) искам да попитам за професионално мнение относно това дали добермана е подходящ за семейство с две малки деца и мъжко куче хъски на 2 години.Основно моите притеснения са за това че децата са доста палви тичат скачат пищят...хъскито е пък доста досадно куче...имам и притеснения ,че добермана няма да свикне с децата тъй като те няма да са постояно с него дали няма да ги нападне в някой момент те се и доста се страхуват от кучета като цяло незнам тази комбинация колко ще е добра и за добермана и за децата пък и за хъскито и дали е възможна:)
Благодаря предварително за изказаните мнения по темата smile.gif

Аз съм другата част от това семейство (тази дето иска добермана). Дразня се, че моята партньорка veronche е спестила някои важни подробности, според нея формални, но според мен изобщо не такива. А още повече се дразня, че е пуснала тази тема, но това вече и го казах.

Живеем в къща с голям, сигурен двор. Хъскито живее на него. Добермана ще живее вътре при нас и ще се пуска на двора сутрин и вечер с хъскито, под наше наблюдение. Ако някой е останал с впечатлението, че двете кучета ще живеят заедно, когато ни няма и т.н. - не е така.

Истината е, че за veronche доберманите са зли кучета и се притеснява, че може да убият стопаните си, децата и т.н. Това мнение се базира на субективни фактори, основно включващи погрешната пропаганда и мнението на масовия човек, че добермана е убиец.
Заради това и прави контра.

Добермана ще е родословен, женски. Обяснявам и, че са стабилна порода, отгледано качествено, от добър развъдчик и после след 60-тия ден от нас, с добро обучение отговарящо на породните изисквания, ще стане едно възпитано и предано кучето и няма да убие стопаните си.

Ама...без коментар

#98 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 03:16 PM

амиии.... ab_041.gif
няма зли кучета, има зли хора.
хубавите хора имат хубави кучета, кофтите хора - кофти кучета
женски доберман - идеален партньор за деца, мил, отдаден, влюбен до ушите в тях. Търпелив когато го газят и му лазят по гърба. Говорим за женски...
Но ще си иска обучение. Доберманите не минават без това + много внимание.
Единствения ангумент, който би ме спрял във вашия случай, е ако нямате достатъчно време за кучето. Това куче не се гледа само, не се възпитава само ... защото става мазало.

User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   petar_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2010 - 03:23 PM

Кучето ще седи само през деня, няма как - работим. Но сутрин, вечер, уикенди - ще сме с него. Смятам ситуацията на 98% от хората в България.

Тепърва ще се образовам конкретно за доберманите в подробности, харесал съм 1-2 книги от amazon.com, които смятам, че са доста добри. Имам опит в обучението на куче, вярно не охранително, но доста "кораво" откъм желание да изпълнява команди.
Нямам желание бързо да си взема доберман, когато съм готов - тогава.

#100 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 21 April 2010 - 03:31 PM

Здравей veronche!
Моето мнение не е особено професионално, но аз самата имам солидно количество доберманоподобни животни (така се наричат неродословните животни тук), имам и две деца и мини пинчер и той териер. Та от собствен опит ще ти кажа - Доберманът е куче със стил! Има класа и завиден интелект за разлика от хъскито (моля без да се обиждаш, това е мое мнение). Той или ще се наложи над него или ще го игнорира, по-вероятно първото. Колкото до децата, няма да има по-всеотдаен бодигард и компаньон за тях от един Доберман!
По-притеснително е, че ти самата/самият, не си сигурен/а, че идеята е добра. Ако децата се страхуват от кучета, значи се страхуват и от хъскито, или греша?! Защо няма да са постоянно заедно? Ако Доберманът порастне от малък покрай тях, и те, и той, ще се чувстват прекрасно в компанията на другия.
Важното в случая е да знаеш и да си наясно, че един истински Доберман заслужава и се нуждае от внимание, игра, тренировки, дълги разходки иии.. Отношение! Помисли добре дали сте готови да предоставите всичко това на бъдещия ви Приятел и ако дори и сянка на съмнение се промъкне, откажете се...
Написаното от мен звучи малко фанатично и вманиачено, но това е истината. За да постигнете желания резултат с вашият Доберман, всичко това е задължително. Истинският Доберман не е създаден да стои на двора на верига. Или да бъде куче пазач на вилата и да ходите веднъж на два дни да го храните...
Иначе, с Доберман за Приятел ще преживеете много прекрасни моменти! ae_085.gif

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема