Dog.bg Форуми : Храната на нашите Добермани

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Храната на нашите Добермани

#61 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 July 2009 - 06:31 PM

От доста време и аз залагам на добавянето на варено месо и други натурални продукти към гранулата. Отскоро обаче спрях да варя месото и започнах да давам сурово мляно телешко. Много съм доволен от резултатите, а и на кучетата определено им харесва. Като цяло тенденцията и при нас е към преминаване на предимно натурална диета, като както прави и Димо - гранулки се добавят но в сравнително малки количества.
Просто вече отдавна не вярвам, че гранулирана храна приготвена преди година, година и половина, при която не е сигурно до каква степен се съдържа протеин от чисто месо и доколко останалите и съставки са качествени, а да не говорим, че в повечето храни освен протеина останалото е царевица, та не вярвам, че тази храна може да замести пълноценно натуралното хранене, пък каквато и марка да е, и ако ще и хипер-ултра премиум да е...

Attila - Happy Dog e една от много подходящите гранулирани храни за нашите кучета. Много хора, както по света така и тук в БГ, хранят с Happy Dog и са доволни. Имам братовчед, който от поне 15 години се занимава много сериозно с отглеждане, обучение, селекция и изложбена дейност на Ротвайлери, та той ме посъветва да преминем на нея. Аз разбира се още преди това и бях хвърлил око... :ae_085: Това за руснаците е вярно - доста от най-качествените Добермани в Русия си хапват Happy Dog.

#62 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 15 July 2009 - 04:26 PM

Добре де, ами как изчислявате количества, добавки, дивотии... не е ли прекалено сложно това изчисление..?
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#63 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 06:51 AM

Ам как,на око.Едва ли някой ще тръгне да изчислява калории или абсолютно еднакво съотношение на основните хранителни вещества."Бухаш там", манджа да има,то животното си показва. :laugh: Пък и всеки си познава собственото куче и много лесно може да "осреднява", горе долу съотношенията.Няма нищо сложно.За мен е сложно толкова,колкото и да си направиш шопска салата с правилното количество сол,оцет и зехтин.За мен да си играеш да изчисляваш килокалории,без да има животното здравословен проблем и това да е необходимо,е абсолютно излишно.При положение че всеки организъм има абсолютно индивидуални нива на консумация и потребност.Много по важно според мен е това,кучето да изгаря това което е изяло.Да не се получава трайно-възходящо, повишаване на енергийните запаси.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#64 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 16 July 2009 - 08:24 AM

Добре, ами витамини, добавки, тия химичните неща как изчислявате какво и колко да им давате.. и давате ли изобщо?
User's Signature

... and through it all,

#65 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 06:19 AM

Аз за това давам и гранули.Каквото и да му дам,гранулата си върви.Но решиш примерно да изключиш гранулата изцяло от менюто,смятам че е задължително да осигуриш и допълнително вит. и мин.Например под формата на SA-37.Много разспространен витаминно-минерален комплекс,под формата на прах.Има го във всяка вет.аптека или зоомагазин.То не че ако го храниш натурално пак не си набавя необходимите вещества от различните храни ,но никога не знаеш колко и какви.А и има разни по сложни по структура съединения които няма как да му ги набавиш със термично обработени храни.Трябва да му ги даваяш в суров вид,което пък крие други рискове.Аз за това съм избрал смесения вариант "ем тъй-ем тъй".И натурални продукти и гранули.
User's Signature

#66 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2009 - 10:25 PM

Здравейте,

От много време не съм поствал нищо тука. Е, днеска ми дойде ред. Да се похваля, Атила е много хепи от днес. Минава на режим с по едно Готвено хранене на ден. За днес съм му приготвил един буламач от Телешки сърца, ориз, малко овесени ядки и сирене. Последното мисля за в бъдеще да го сменя с извара, понеже е по безсолна.
Та, тука идва момента да попитам, когато готвите на Добчетата си, слагате ли по малко сол в манджата. Аз слагам, така ми се струва правилно.
ud_009.gif Научил се е да дрънчи с купите по теракота, ако му се забавиш с храненето дири само с 10 минути. Много е нахитрял, но се опитвам да го държа изкъсо, че го усещам, как вече се опитва да ми се качва на главата.

Също така апекирам към всички от форума да пускат в тая тема интересни рецепти на манджи, които са приготвяли на кучетата си. Също така може и да споделите малко пове4е опит с добавките от сорта на витамини и минерали. Аз лично до сега съм давал само Бкомплекс+Д, понеже бяхме малко време на едни антибиотици зареди кожни обриви. Всичко мина обаче и съм щастлив.

Йордан Попов
User's Signature

MVP K9 Supplements- Храни за шампиони!
http://mvpk9.bg/
http://www.facebook.com/MVPK9BG
Добавете Здраве, Сила и Енергия за най-добрия си приятел!!!

#67 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2009 - 07:16 AM

Дрънчи с купите а,хахаха диваненце малко,да е жив и здрав.Много кучета го правят, ех само ако можеха да говорят.Моето диване обаче не дрънчи,ами идва при мен и започва да ме "боде" с муцуна в стомаха,та да се сетя. Това за солта и на мен ми е много интересно.Знам че не трябва да им се дава натриева сол. Но защо?Преди години чух от една стопанка на много елитно куче,че му слгала по малко калиева сол профилактично по препоръка на ветеринар.Но защо,с каква цел не ми стана ясно.И аз ще се радвам хора с компетентно мнение по вапроса да се включат,за ди просветлят и нас.Ще помоля mil ,ако прочете темата да се изкаже,почти съм сигурен че има с какво да ни обогати знанията.
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 August 2009 - 07:21 PM

Благодаря за любезната покана. Това, което знам по въпроса е, че кучетата имат нужда от много по-малко сол, отколкото ние. В храната има достатъчно, затова не само не се добавя, но солените неща като сирене, риба трябва да се обезсоляват, а пушените меса не са подходящи за кучета именно заради голямото съдържание на сол. От повече подробности не съм се интересувала.
ПП Това е най-авторитетния източник, който мога да посоча за справочник. При домашно приготвена храна основният проблем идва от излишък на протеин и фосфор и може да се наруши баланса калций/фосфор, затова е нужен повече калций. Друга любима (за мен) добавка са полиненаситените мастни киселини омега 3 (рибено масло) и Омега 6 (слънчогледово олио). Относно витамини и минерали не съм проучвала подробно нещата, но не съм фен на СА-37. Насоки - в линка.

#69 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2009 - 09:27 AM

Благодаря за отговора!! Винаги ми доставя удоволствие да чета твоите постове,много често има какво ново да науча.
Мисля че това със солта има нещо общо с механизмите на различните организми да потдържат водно-солевия си баланс.Например ние хората отделяме излишната сол от тялото си главно чрез отделителната система и чрез потта.Докато кучетата могат да отделят само чрез отделителната система.Понеже солта е силно хигроскопична(поемаща влага),повече сол в организма означава повече вода.А повече вода означава много по голямо натоварване на сърдечносъдовата система,което се изразява в увеличаване на кръвното налягане.Което от своя страна е свързано с повишена опасност от сърдечен или мозъчен удар.Накратко, допълнителното даване на сол е много рисково за кучетата.

User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 August 2009 - 10:14 AM

Цитат(alexy @ Aug 20 2009, 10:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за отговора!! Винаги ми доставя удоволствие да чета твоите постове,много често има какво ново да науча.
Мисля че това със солта има нещо общо с механизмите на различните организми да потдържат водно-солевия си баланс.Например ние хората отделяме излишната сол от тялото си главно чрез отделителната система и чрез потта.Докато кучетата могат да отделят само чрез отделителната система.Понеже солта е силно хигроскопична(поемаща влага),повече сол в организма означава повече вода.А повече вода означава много по голямо натоварване на сърдечносъдовата система,което се изразява в увеличаване на кръвното налягане.Което от своя страна е свързано с повишена опасност от сърдечен или мозъчен удар.Накратко, допълнителното даване на сол е много рисково за кучетата.

В допълнение, може кучето да ожаднее прекомерно и да се нагълта с много вода, което носи риск и от превъртане на стомаха, а доберманите са едра порода с дълбок гръден кош, респ. податливи на подуване и превъртане на стомаха.

#71 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2009 - 01:27 PM

Някой да има мнение за тази храна:Feed Star Premium.....?Не я открих никъде в Нета,гръцка е и е около 5-6 лв/кг.Препоръча ми я един ветеринар,каза че си хранел овчарките с нея.Взех 2 кг. за проба,Съставът й е пилешко,ориз,23.%- белтък.Ако му хареса на Викторчо и си натдава добре,ще продължа на нея...
И още един въпрос:струва ли си стойката за хранене(която се регулира във височина) и ползва ли някой от вас.....може ли да се откаже изцяло кучето да не яде от земята при разходки,или стойката е излишна
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   Land Shark Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 02 September 2009 - 12:50 AM

Цитат(mil_ @ Aug 18 2009, 08:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря за любезната покана. Това, което знам по въпроса е, че кучетата имат нужда от много по-малко сол, отколкото ние. В храната има достатъчно, затова не само не се добавя, но солените неща като сирене, риба трябва да се обезсоляват, а пушените меса не са подходящи за кучета именно заради голямото съдържание на сол. От повече подробности не съм се интересувала.
ПП Това е най-авторитетния източник, който мога да посоча за справочник. При домашно приготвена храна основният проблем идва от излишък на протеин и фосфор и може да се наруши баланса калций/фосфор, затова е нужен повече калций. Друга любима (за мен) добавка са полиненаситените мастни киселини омега 3 (рибено масло) и Омега 6 (слънчогледово олио). Относно витамини и минерали не съм проучвала подробно нещата, но не съм фен на СА-37. Насоки - в линка.

Мнозинството от готовите храни и по-конкретно - колбаси, сирене, какшкавал имат съдържание на натриева сол
2-5 пъти над нормата за средна дневна консумация от човек.
Пушените меса са вредни поради спецификата на обработката и получаването им.
Мил, безотговорно е препоръчването на купешка майонеза, става ако е домашна.
Зехтинът е по-добър вариант.

Атила,
по-удачен вариант на хранене е 2 разово, на по-малки количества.
Препоръката за големите породи 2/3 разово хранене на ден, още повече когато
са предразположени към превъртане на стомаха.

#73 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 September 2009 - 09:29 AM

Иво, защо купуваш някви напълно неизвестни храни, като има предостатъчно възможности да взимаш хубава храна на ниска цена? Стига да потърсиш, ще се убедиш!
Отделно от това, стойката за храна не е за да се отучи кучето да яде от земята, а защото е високо и с дълг врат и да яде от земята ( на ниско) е вредно за него. Моята шушка яде от една голяма човешка чиния с широка периферия, която слагам в голяма кофа за буклук от тия обикновените, тя седи стабилно отгоре и така си яде шушка безпроблемо. на друа такава стойка и е сложена и водичката. При интерес мога да снимам и да покажа!
User's Signature

... and through it all,

#74 Потребителят е офлайн   Ivo Skoklev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 04:07 PM

Цитат(AnubisA @ Sep 2 2009, 10:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Иво, защо купуваш някви напълно неизвестни храни, като има предостатъчно възможности да взимаш хубава храна на ниска цена? Стига да потърсиш, ще се убедиш!
Отделно от това, стойката за храна не е за да се отучи кучето да яде от земята, а защото е високо и с дълг врат и да яде от земята ( на ниско) е вредно за него. Моята шушка яде от една голяма човешка чиния с широка периферия, която слагам в голяма кофа за буклук от тия обикновените, тя седи стабилно отгоре и така си яде шушка безпроблемо. на друа такава стойка и е сложена и водичката. При интерес мога да снимам и да покажа!

Не взимам тази харана защото е с неустановен произход,а я взимам защото няколко лекаря от различни клиники ми я препоръчаха и казаха че е стабилна фирма и си струва......храната е производство на фирмата "ELANCO"-Холандия.Tази която взимам е пакетирана в Гърция.Не смятам че трябва да купуваме храни за 12лв./кг... за да е качествена.Все пак Кг. хубаво месо струва толкова.Днес като му свалях конците също я показах на още един лекар и той даде положителни отзиви.Просто исках да разбера дали някой от вас я ползва
Снимки на опаковката няма да качвам,защото модератора ще ги изтрие и да не прозвучи като реклама.....фирмата си има сайт,който иска да тъси-ELANCO.com
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 08:19 PM

Аз, без да се правя на голям разбирач, защото не съм, ще споделя следното мнение. Най-добриа показател за това, дали храниш кучето си с добра храна е общото състояние на кучето. Ако то изглежда добре, има блясък на кожата и се чуства добре, т.е. е енергично и игриво, значи храната е добра. Иво, купил си я, храни си с нея и наблюдавай как реагира кучето на храната. Аз лично храня Атила с HappyDog, и той наистина се чуства добре от нея, но цената ѝ не е еот най-привлекателните.
Хайде, ще очаквам да дадеш информация, дали хранате е наистина хубава. Само ще те посъветвам, да гледаш как храната понася на кучето, защото храненето на едно куче в ранните месеци е най-важно за неговото бъдещо развитие.

Поздрав,

Йордан Попов
User's Signature

#76 Потребителят е офлайн   Attila Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2009 - 08:21 PM

а
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   ritun Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 08:09 AM

Здравейте!
Моя младеж е на два месеца и половина. Храня го с Роял Канин Джуниър - три пъти по 100-110 г. Струва ми се обаче, че си е постоянно гладен. Снощи след като му дадох гранулата реших да му дам още "нещичко" и докато се усетя изяде три филии хляб с готвен ориз и мръвки(малко повече от единадестгодишния ми син wb_052.gif ).Кучо тежи 10 кг., но ребрата му се броят и изглежда слабичък.
Въпросът ми е трябва ли да давам допълнително, освен дозата посочена на опаковката и по сайтовете? Дали е подходящо да увелича дозата гранула (навсякъде пише да не се прехранва) или да давам допълнително друга храна?

#78 Потребителят е офлайн   Dimo Yotov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 10:00 AM

Цитат(ritun @ Oct 15 2009, 09:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Моя младеж е на два месеца и половина. Храня го с Роял Канин Джуниър - три пъти по 100-110 г. Струва ми се обаче, че си е постоянно гладен. Снощи след като му дадох гранулата реших да му дам още "нещичко" и докато се усетя изяде три филии хляб с готвен ориз и мръвки(малко повече от единадестгодишния ми син wb_052.gif ).Кучо тежи 10 кг., но ребрата му се броят и изглежда слабичък.
Въпросът ми е трябва ли да давам допълнително, освен дозата посочена на опаковката и по сайтовете? Дали е подходящо да увелича дозата гранула (навсякъде пише да не се прехранва) или да давам допълнително друга храна?

Ако искаш хубав доберман,храни здраво!:))))300-330 грама Royal Canin,наистина е много за тази възраст,но дажбата за всяко жвотно се определя индивидуално,според състоянието му.Щом с кученцето всичко е наред,т.е. няма разстройство ,няма проблем с апетита ,жизнено е,не е затлъстяло,не се забелязва проблем с деформация на крайниците или каквото и да било,притеснително за вас ,хранете спокойно с подходящите храни.:)))))))))
П.П.
Обезпаразитено ли е кученцето?Имам впредвид,третирано ли е с препарат срещу вътрешни паразити?

#79 Потребителят е офлайн   ritun Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 October 2009 - 11:13 AM

Да, на три пъти през 14 дни давах дронтал, т.к. първия път изкара много глисти, втория път съвсем малко.

#80 Потребителят е офлайн   Dimo Yotov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 October 2009 - 10:25 AM

Цитат(ritun @ Oct 15 2009, 12:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, на три пъти през 14 дни давах дронтал, т.к. първия път изкара много глисти, втория път съвсем малко.

Това е достатъчно,като обезпаразитяване,според мен кучето се възстановява и наваксва,така че хранете спокойно.Внимавайте само да не се стигне до разстройство от прехранване.:))))))

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни