Изоставен от стопаните си доберман търси нов дом и нови приятели
Публикувано: 01 March 2009 - 10:51 PM
Публикувано: 02 March 2009 - 08:39 AM
като поведение - нямам от какво да се оплача. Това е едно добре възпитано домашно куче, разбира какво му се говори и се подчинява на всички основни искания като "ела тук", "излез", "стой" ... Навън се води лесно, не е агресивен към другите кучета /а пренебрежително незаинтересован - истинско доберманско поведение/. Първата нощ спа зле, нещо го преследваше в съня му и той се събуждаше със страховито ръмжене, но тази нощ бе по-спокоен.
И имам едно молба към хората, които ходят в Сеславци. Говорих с д-р Петков за издаването на паспорт от тяхна страна, той ще ми трябва за регистрацията му. Може ли някой да го вземе от там в близките седмици? Ще бъда много благодарна за тази помощ.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 02 March 2009 - 11:21 AM
Ето аз ви казах че бебо се уреди с нова детегледачка :D !
Грахче паспорта може да ти го издаде и ветеринаря при когото ходите няма никакъв проблем,а така или иначе ако не сте сигурни че кучо е ваксиниран аз мисля че е по добре да направите реваксинация-все пак имате бебче в къщи"това го споменавам само като предпазна мярка"та след като се нанесе цялата необходима информация в паспорта спокойно можеш да го регистрираш! ;)
Ама като ходиш да го регистрираш-визирам общината-да знаеш че кучо трябва и да е чипиран,иначе може и да се заядат ;)
Ушите ще ги оправите,каквото и да излезе ще се справите! :)
До къде стигнахте с напасването на именце?
Публикувано: 02 March 2009 - 05:07 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 March 2009 - 06:34 PM
Публикувано: 02 March 2009 - 10:48 PM
Аз мога да го взема следващата сряда, няма никакъв проблем. :) Едно БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ и от мен, че дарихте живот на нуждаещо се същество. Желая Ви само хубави моменти заедно! Да сте живи и здрави!
Публикувано: 03 March 2009 - 11:06 AM

П.С. Някои особености на поведението и възпитанието му ни навеждат на мисълта, че човекът който го е оставил в сеславци не е бил неговия истински стопанин. Чиста проба предположение е, но все пак има логика по това което виждаме до този момент - може би кучето е отделено от оригиналния стопанин /по някаква причина вкл. загубен/ и е попаднал при друг неподходящ за това човек, който всъщност е бил захапан и го е оставил там.
Поздрав и благодарим за топлите думи.

Публикувано: 03 March 2009 - 11:57 AM
bushkata, в Mar 2 2009, 04:07 PM, написа:
OFF/ Извинявай ,но не е редно така да съветваш защото ветеринарно- медицинския паспорт е официален документ .Няма нормален вет, който да се подпише под някаква "лепенка", даден стикер на ръка - особено що се касае за ваксина против бяс (смъртоносна за хора зооноза) хипотетично или не сложена от друг лекар . .Това си е за отнемане на лиценз! Подписът под сложена ваксина е преди всичко отговорност. От друга страна - защо противобясна ваксина дa се слага с поливалентната ..няма такова нещо.Пък преди да се постави каквато и да е ваксина ,освен анамнеза и преглед - всеки лекар се информира какво е слагано или не ,според вет- паспорта...Както и да е - моля, не стимулирайте тези от Сеславци да издават документи безотговорно - против правилата на работа в предприятието и в нарушение на ЗВМД - идете и се вземете читаво издаден паспорт - нека ветовете там с подписа си са отговорни за това, което са свършили или не са - ваксини ,манипулации и пр.-за това им плашаме заплати от данъците си.
И аз се присъединявам към поздравленията за задомяването на Добермана с тъжните очи.Браво, хора!Желая Ви много радост и чудесен съвместен живот!

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 March 2009 - 01:03 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 03 March 2009 - 01:56 PM
bushkata, в Mar 3 2009, 12:03 PM, написа:
OFF/ Има да- Интервет май имат като разредител противобясна заедно с лептоспирозата -но какво от това... не е нито правило, нито е необходимост.По преценка е.
Идеята беше друга- ти съветваш хората да взимат стикер ("лепенката" :)) за "поставена" ваксина и друг вет да го подпише..в нарушение на ЗВМД. ДА ЛЪЖАТ!.
И май е предмет на друга тема.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 03 March 2009 - 02:55 PM

Публикувано: 03 March 2009 - 02:56 PM
и моля ви, знам, че кучкарите най-много от всичко обичат да се ядат един друг, недейте да го правите в темата. Не ми е приятно. Предварително благодаря.
Опориле, мерси за пожеланията. Аххм.. не мога да се въздържа да не спомена ... все пак от нас двамата анатомично тролчето май не съм точно аз :lol:

Публикувано: 03 March 2009 - 02:59 PM
irena_ig, в Mar 3 2009, 09:33 AM, написа:
Иренка, с Борката едва ли ще стане игра, по-скоро голям черно-кафяв проблем! :lol:
А иначе имаме огромно желание да дойдем. Да се постопли малко, ще палнем моторите и ще се видим да ударим по бира за здравето на кучовците!

Публикувано: 04 March 2009 - 06:56 PM
А кучо е станал един такъв лъскав и лъчезарен - нищо общо с тъжната животинка в клетката. Бъдете много щастливи заедно!