Изоставен от стопаните си доберман търси нов дом и нови приятели
Публикувано: 11 March 2009 - 11:09 AM

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 14 March 2009 - 06:06 PM

Поздрави и пускайте още снимки на хубавеца !

Публикувано: 14 March 2009 - 06:13 PM
Преди малко се смяхме с мъж ми, че ще стане голяма веселба ако се окажа алергичен към ...котки

Публикувано: 16 March 2009 - 08:24 AM
сега се отпуснахме и се чувстваме чудесно. Играем, спим в краката на стопанина, ближем крачетата на бебето като се докопаме до тях и продължаваме закачката с Чипс, но вече тонът е друг ... агресията е поне - 50%, даже понякога достига до тихо недоверие
вчера се видяхме с Галя и тя потвърди, това, което вече практически знаехме - кучето не е агресивно. Честито, ще черпим по една кучешка бисквитка

Публикувано: 20 March 2009 - 10:07 AM
открихме и другите ни две страсти:
- копаме дупки всякакви. посочваш му обекта, казваш вълшебната дума "дръж, копай, тук" и се почва яко ровене! а в полето направо не можеш да го спреш - къртиците ли надушва, мишки ли - голям лов пада
- птичките. особено врабците накацали на някое дърво. Лай, гоненица, подскача като малко пале наоколо - див и щастлив ... голяма забава пада.
На кила вече почти сме достигнали нужното, въпроса е да не прескочим отвъд оградата, че той е много, много, много лаком /за което не го коря при тия обстоятелства/. ще компенсираме с повечко движение, но и времето да е малко по-така, че вчера и оня ден направо ни отвя...

Публикувано: 20 March 2009 - 10:48 AM

Публикувано: 20 March 2009 - 12:42 PM
абе... въпрос на уше.

много го бива по газовите атаки. като седна на бюрото той ляга точно под мен и като почне да ги пуска едни тихи, но смъртоносни и една след друга

да е от храната ... уж е хубава - гранулки, ама знам ли... някакви идеи?

Публикувано: 20 March 2009 - 05:37 PM

Публикувано: 24 March 2009 - 07:59 AM
От сумай ти и време стана тука го тъпча с тия противоалергични хапчета - ефектът е никакъв. Затова вчера обърнахме платната към другия ветеринар да чуем какво ще ни кажат там.
Имаме проблем с дробовете - леки хрипове, както и със сърцето при което също има отклонение от нормалното! Твърде неприятно, но факт. Не е сериозно, ще се полекуваме засега, като изгледите ни да се справим с проблема са много добри.
Но лекаря, при който бяхме потвърди без да иска едно мое наблюдение - че Арни е по-възрастен от 6 години. Това, че не му е побеляла муцуната нищо не означава, защото при кучетата както и при хората това става по различно време - някои тръгват да посребряват на 5, други на 11. А при доберманите като правило е по-късно.
Та той ме пита на колко е кучето, като казах 6 ме погледна изненадано и каза, че подобно заболяване е характерно за доста по-възрастни кучета. Имайки в предвид състоянието на зъбите му /пълна липса на предните резци, повреди по кучешките/, кожата на шията /много набръчкана и увиснала/, очите /хлътнали и леко замътени/... има съвсем реална вероятност Арни да е по-скоро на към 10 години. Разбира се, не мога да бъда сигурна.
Иначе като цяло сме в много добра кондиция, поне що се отнася до лигавенето и игрите с някой попаднал под лапата му стопанин

Публикувано: 24 March 2009 - 04:17 PM

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 24 March 2009 - 11:45 PM