Dog.bg Форуми : Разстрел на кучета-полицията бездейства!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разстрел на кучета-полицията бездейства! Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 May 2009 - 06:25 PM

Разбрах го кой е най-накрая.За съжаление взе поредна жертва.Дребно кутре при това.Вчера едно дете си е играело близо до кучето,когато тоя психар посред бял ден е излязал на терасата с огромна пушка и е стрелял от голямо разстояние по кучето.Имало е около 20 деца там,отделно много възрастни.Бил е и пиян при това.Как не е уцелил някое дете не се знае.Аз не присъствах,повика ме съсед,който знае,че се занимавам със случая.Обадих се в полицията.Изпратиха двама полицаи.Тия не си направиха труда да слязат от колата даже.Дадох им точен адрес,прякор и приблизително описание на стрелеца.НЕ СИ НАПРАВИХА ТРУДА ДА СЛЯЗАТ ОТ КОЛАТА,хора!Гледаха ме пренебрежително.Потресоха ме коментарите,които се чуваха на заден план от майките...От рода на"Тая още малко КГБ ще викне за тоя пумияр" или "Да ги трепят,бе гадните псета" Не ми го побира главата.Тоя можеше да застреля децата им...Полицаите нищо не направиха...и какво може да се направи от прозорчето на патрулката.АЗ разпитвах свидетелите.АЗ обяснявах какво се е случило и кой е тоя.АЗ трябва да върша всичко явно и пак нищо няма да направят.Днес подадох поредна жалба и заведох едно дете за свидетел(въпреки,че не го взимат за свидетел понеже е на 16 г.).В районното докато чаках следователя един полицай каза следната простотия "Еми като ваш'та организация не взима мерки за справяне с бездомните кучета,хората взели нещата в свои ръце".Говореше толкова убеден че е прав и е в рамките на нормалното.Не ми побира главата как полицай,служител на реда,защитник на закона,говори как е нормално да се нарушават дейскващи български и европейски закони.Кой е той,бе!Бясна съм хора.Чувствам се безсилна.На тоя "полицай"му отговорих само,че по неговата логика явно всеки който реши,че държавата и властта не си върши работата може да се саморазправя...Чувствам се сама в тая МОЯ си битка за живота на бедните кученца,а целия свят е срещу мен.И всеки път все едно тичам срещу вятъра...
Какво да направя вече...?

#42 Потребителят е офлайн   armani9208 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2009 - 10:13 PM

Поклон пред теб !!!!!
Тази покъртителна история показва, че нито имаме свясна държава,нито имаме каквато и да е човещина...... А се пишем за европепеици!!! :eg_033:
Нека всеки, който прочете тази история и се замисли колко злоба и умраза има по света.... И нека бъдем по добри

#43 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 May 2009 - 10:16 PM

Това е ужасно,ще ми се някои ден животните да са почти равни с правата на хората,как в другите страни се оправят,а тук ....
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#44 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 May 2009 - 01:08 AM

Мила Кики, много съжалявам! Не знам какво да ти кажа и как да ти помогна. Не се отчайвай!
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   bubbop Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 10:05 AM

Ами какво ще кажете ако всички пуснем жалби срещу този човек!
Щом знаете кой е и къде живее какво пречи да му натресем сума ти жалби!
Аз не съм била свидетел на това което е направил, но не ми пречи да пусна жалба!
Какво ще кажете? Ако сме повече може и да се поразмурдат!
Този не трябва да се отърве ей така!

#46 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 May 2009 - 10:42 AM

Не е лошо като идея.Можете да кажете, че сте били наблизо с дете,и децата може да пострадат. В такъв вид да е жалбата, за кучета явно не върви, въпреки закона.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   bubbop Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 12:16 PM

По закон човек, който има огнестрелно оръжие няма право да стреля с него освен ако не става дума за спорт, самозащита и незнам още к'во!
Първо не се знае този човек дали има разрешително за огнестрелно оръжие, да не говорим че няма право по закон да го използва ей така!
Само за това, че си е позволил да стреля той трябва да е бил задържан! Като не обръщат внимание на кучето поне за това може да се хванем!
Ако сте навити хора нека всички да пуснем жалби! Нужно ли е да съм свидетел на случката за да изкажа несъгласието си!
Щеше да се разгорещи темата ако тоя идиот беше уцелил някое дете! Ама защо трябва да става така! Защо трябва да се чака да стане най-лошото, та да се поразмърдат нещата!
С каквото и оръжие да е стрелял, ако е законно притежавано то е регистрирано в полицията! Ако се извади куршума или се намери гилзата и се сравни то той е в нарушение! от там нататък незнам какви би трябвало да са последствита! Но може поне някаква глоба да му сложат, поне малко да му държи влага!

#48 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 May 2009 - 12:17 PM

Идентичен случай. Какво бихме могли да направим всички заедно?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#49 Потребителят е офлайн   bubbop Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 12:30 PM

Няма ли някой потребител на форума адвокат?
Може би има хора който имат представа как стоят нещата с бумащина и държавни служители!?????

#50 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 May 2009 - 12:39 PM

Показване на мнениетоbubbop, в May 17 2009, 11:16 AM, написа:

По закон човек, който има огнестрелно оръжие няма право да стреля с него освен ако не става дума за спорт, самозащита и незнам още к'во!

Точно така е.Когато го казах на полицаите ми отвърнаха "Ми то тука се стреля постоянно, да не мислите че всеки път идваме да хабим бензина" В началото се оправдаваха за бездействието понеже не им давах данни -трябвало им име и точен адрес представете си,още малко ЕГН и номер на лична карта ще поискат...Все едно жевея в Ирак,честно!!!

Цитат

Първо не се знае този човек дали има разрешително за огнестрелно оръжие, да не говорим че няма право по закон да го използва ей така!

Може и да има-разбрах,че бил охрана някъде.И все пак не може да го използва пиян,посред бял ден в населено място,за да стреля по кучета ли,по деца ли...

Цитат

Ако сте навити хора нека всички да пуснем жалби! Нужно ли е да съм свидетел на случката за да изкажа несъгласието си!

Това ако стане според мен ще вземат мерки най-малкото за да си спестят работата,която ще им отворите.Във вторник имам среща с разследващата инспекторка и ще я накарам да отидем двете в дома на оня и да му вземе данните.Като имам и три имена ще пусна данните и факти от случилото се който иска да пусне жалба.

Цитат

Ако се извади куршума или се намери гилзата и се сравни то той е в нарушение!

Цяла нощ не спах за да гледам трупа да не изчезне (и от рев не можех да спя) и трупа си беше непокътнат.В момента в който отидох в районното трупа изчезна.Има обаче направена аутопсия на предните кучета,а на последния би трябвало да са направили експертиза на куршума(поне това изисках от инспекторката да се свърши,но не сме се чували от тогава и не знам дали го е направила).

#51 Потребителят е офлайн   bubbop Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 May 2009 - 01:13 PM

Другия вариант е: ако се знае как трябва да изглежда тази жалба или там к'вото трябва да се пусне!
Нека да направим едно непопълнено копие и всеки който желае да го попълни, да го подпише и да ги съберем на едно място! Така мисля, че ще съберат доста жалби! А хората който живеят в един блок с въпросния не са ли притеснени! Те няма ли да направят някакви постъпления, де да знам! Може и те да се навият, въпреки че интересите не съвпадат, но целта е една и съща!

#52 Потребителят е офлайн   armani9208 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 May 2009 - 03:58 PM

Аз имам един познат, който е полицай
Свестен е... има и куче и мога да го помоля за съдействие :smile:

#53 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 May 2009 - 09:04 AM

Каква е тази охрана с пушки ? Според мен случая трябва да се разгласи някъде. "Господари на Ефира" например. Обърнете се към тях те обичат пикантерии. Също така, когато някой полицай споделя "умни" реплики. Поискайте му името и номера на значката, стават съвсем различни тогава.

#54 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2009 - 09:46 AM

Кикита, искрено съжалявам за кученцето.

От това, което чета , виждам , че правиш всишко възможно за да спреш този изрод. Стрелбата "просто така" е забранена. Няма значение дали е по живо същество или празни консервени кутии. Не знам защо трябва да правят експертиза, при положение , че има свидетели. Нещо повече , въпросните свидетели са останали незасегнато само по случайност - можели са да бъдат жертви самите те.

Ето тук е сайтът на столичната община. Има link за жалби

http://www.sofia.bg/contact.asp

Щом от полицията не правят нищо, напиши на кмета. Момчето , което е било свидетел заедно с теб също може да напише. Нищо , че е на 16 години.

Останалите, можем ли да направим една подписка online и да я изпратим? Може в предизборно време повече да има ефект. За инкриминиране на жестокостта се събраха над 30 хил. подпяса. 30 хил. подписа са 30 хил. гласоподаватели. Не вярвам някой да иска да се лиши от 30 хил. гласоподаватели.
Може да искаме среща с Бойко Борисов и представители на различни неформални организации като Град за отговорни хора да искат съдействието на кмета са се спре стрелбата из София , разпръскването на отрова и други такива? Все пак тези неща са праяко свързани с безопасността на гражданите, а грижата за безопасността би трябвало да е работа на кмета.
Какво мислите?

#55 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 May 2009 - 10:28 AM

Показване на мнениетоgreeneyed, в May 18 2009, 08:46 AM, написа:

Не знам защо трябва да правят експертиза, при положение , че има свидетели.

Тъй като аз разпитвах свидетелите,а те не ми дадоха имената си,дефакто се води че няма пълнолетни свидетели.Ако двамата полицаи си бяха направили труда да слязат и да разпитат хората щеше да е друго положението.Единствения официялен свидетел е 16 годишното момче.Сега е думата на непълнолетно момче срещу неговата,тъй като и трупа изчезна.Пълна простотия!

#56 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 12:34 PM

Има ли развитие?

#57 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 May 2009 - 01:01 PM

Говорих по телефона с разследващата полицайка,защото няма да дойде на място.Питах я какво са предприели по жалбите ми до момента,каза само "Ще бъдат взети мерки,имам срок от един месец" и това е.Следващият ми ход е: Ще подам жалба срещу 5 РПУ в прокуратурата.Искам да питам някой запознат,в случая трябваше ли да го арестуват полицаите които дойдоха на място за това ,че стреля? За всеки който иска да подаде жалба,въпросното лице живее на адрес: гр София,кв Ботунец-2,бл.8,вх.А,ет.2,ап.4.Прякора му е Тацата. Двадесет и няколко годишен е .По късно ще ви напиша какво трябва да съдържа жалбата.

#58 Потребителят е офлайн   karasto Икона

Публикувано: 19 May 2009 - 03:38 PM

КИКИ, не знам дали ще успееш с нашето справедливо правораздаване, но ти БЛАГОДАРЯ за покъртителния "Земляни"... От днес съм пълен вегетарианец...

#59 Потребителят е офлайн   LUDNICA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 May 2009 - 04:04 PM

Показване на мнениетокикита, в May 19 2009, 02:01 PM, написа:

Говорих по телефона с разследващата полицайка,защото няма да дойде на място.Питах я какво са предприели по жалбите ми до момента,каза само "Ще бъдат взети мерки,имам срок от един месец" и това е.Следващият ми ход е: Ще подам жалба срещу 5 РПУ в прокуратурата.Искам да питам някой запознат,в случая трябваше ли да го арестуват полицаите които дойдоха на място за това ,че стреля? За всеки който иска да подаде жалба,въпросното лице живее на адрес: гр София,кв Ботунец-2,бл.8,вх.А,ет.2,ап.4.Прякора му е Тацата. Двадесет и няколко годишен е .По късно ще ви напиша какво трябва да съдържа жалбата.

Пусни примерен текст или нещо такова,аз също ще се включа!
Това е най-малкото с което можем да ти помогнем срещу това безумие тук.Още веднъж :rc_036:

П.П. @karasto Повечето от нас,спряха да ядат месо,точно заради този филм.Грешката ми бе,че разказах на приятели за какво става въпрос и те сега не искат да гледат(жал,щяло да им стане) ако знаех,че ще реагират така,щях да им го пусна без да се замисля и без да им разказвам.
User's Signature

Качена снимка
СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.

#60 Потребителят е офлайн   didiqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 04:52 PM

Показване на мнениетокикита, в May 19 2009, 12:01 PM, написа:

Значи,от това което аз разбрах зависи оръжието дали е законно.Ако е законно молко вероятно е да го арестуват,но ако е доказано че си стреля безразборно през прозореца трябва да го изземат задължително.И в двата случая обаче трябва да се повдигне обвинение от полицията.
User's Signature

Вижте какво ядете...!Не крийте очите си!

• (6 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни