Dog.bg Форуми : Диспут в "Здравей България"

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Диспут в "Здравей България" отделено от "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО" - официален старт 24 януари Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 April 2009 - 11:27 AM

Показване на мнениетоagalina, в Apr 1 2009, 08:25 AM, написа:

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в Apr 1 2009, 09:20 AM, написа:

"Диспут относно проблемите с животните"

Какъв тоз диспут - "принципен" ,за проблеми ?КОИ точно проблеми ?Тези неща се питат предварително .

Когато те поканят в най-гледаемото време по национална телевизия не можеш да си позволиш да държиш тон или да имаш огромни претенции. Отделно - никога предварително не се казва как точно ще бъде формулирана темата.

Второ - първоначално бяха поканили само представител на Четири лапи, успяхме да ги убедим да поканят и Мила, която да се яви като арбитър. Не си бяха направили сметките, че няма да има въобще пазарска свада, а гостите ще са на близки позициии, оттам и неадекватната реакция на г-н Цветков (с извинение).
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 11:33 AM

Всъщност - получи се най-доброто - просто Цветков не можа да си направи шоуто. Ако Марина и Мила бяха отказали участие - щяха да намерят други на тяхно място, почти се досещам и кои, както и какъв щеше да е резултатът (Представете си "обичайните луди" - Кузманов, някоя пищяща лелка и т.н.).

При такива опити за манипулиране е задължително проблематиката да се представя от хора, които професионално са запознати с нещата. Останалото е бля-бля, каквато беше и целта на Цветков.
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 April 2009 - 11:47 AM

Показване на мнениетоyavor50, в Apr 1 2009, 10:27 AM, написа:

Какъв тоз диспут - "принципен" ,за проблеми ?КОИ точно проблеми ?Тези неща се питат предварително .

Когато те поканят в най-гледаемото време по национална телевизия не можеш да си позволиш да държиш тон или да имаш огромни претенции. Отделно - никога предварително не се казва как точно ще бъде формулирана темата.

Второ - първоначално бяха поканили само представител на Четири лапи, успяхме да ги убедим да поканят и Мила, която да се яви като арбитър. Не си бяха направили сметките, че няма да има въобще пазарска свада, а гостите ще са на близки позициии, оттам и неадекватната реакция на г-н Цветков (с извинение).
Точно обратното е и ти като ПР го знаеш предполагам:
1.Когато те поканят, където и да е ,първо уточняваш темата-ТРЯБВА да имаш претенции всякакви, вкл. и най-вече- по същество.Ако не ти е ресор и/ или нямаш подготовка - не ходи.За държане на тон не става въпрос.
2.Темата "За или Против" кучета е безумна по принцип.Не само е хлъзгава плоскост ,по която хора без опит няма как да не се изпързалят, но и е ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ ,което не цели нищо добро за никого (освен вероятно за адвоката на дамата от бгмама -шегичка).
3.питаха ме вече, пъх, колко човека- защо така се нервирам.защото, ето тук ще го пиша, моля не ми звънете - защото тезата "Всички кучета в приюти" е теза, която не ни устройва в условията на свръхпопулация.Защо е ясно.на всичкото отгоре в условията на политическа предизборна конюктура, когато са нагънали определен човек и вероятността да се върнем на вариянта отпреди години, там чл.кой беше - масова евтаназия е доста близък..
4.Въпросните кучета ухапали детенцето са били кучета от склад.Не бездомни.можете да питате Ради - имат документация , писаха в пресата и журналисти това доста пъти.Но дали са домни или без-можеше да кажете поне едно ясно нещо - "всички (и от двете страни) искаме евтаназия за агресивни екземпляри и съд за стопаните им".Пък нека Цветков си дудне за комарите.
еми ок, спирам да се нервирам
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#24 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 12:00 PM

Показване на мнениетоagalina, в Apr 1 2009, 09:47 AM, написа:

Показване на мнениетоyavor50, в Apr 1 2009, 10:27 AM, написа:

Точно обратното е и ти като ПР го знаеш предполагам:
1.Когато те поканят, където и да е ,първо уточняваш темата-ТРЯБВА да имаш претенции всякакви, вкл. и най-вече- по същество.Ако не ти е ресор и/ или нямаш подготовка - не ходи.За държане на тон не става въпрос.
2.Темата "За или Против" кучета е безумна по принцип.Не само е хлъзгава плоскост ,по която хора без опит няма как да не се изпързалят, но и е ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ ,което не цели нищо добро за никого (освен вероятно за адвоката на дамата от бгмама -шегичка).
3.питаха ме вече, пъх, колко човека- защо така се нервирам.защото, ето тук ще го пиша, моля не ми звънете - защото тезата "Всички кучета в приюти" е теза, която не ни устройва в условията на свръхпопулация.Защо е ясно.на всичкото отгоре в условията на политическа предизборна конюктура, когато са нагънали определен човек и вероятността да се върнем на вариянта отпреди години, там чл.кой беше - масова евтаназия е доста близък..
4.Въпросните кучета ухапали детенцето са били кучета от склад.Не бездомни.можете да питате Ради - имат документация , писаха в пресата и журналисти това доста пъти.Но дали са домни или без-можеше да кажете поне едно ясно нещо - "всички (и от двете страни) искаме евтаназия за агресивни екземпляри и съд за стопаните им".Пък нека Цветков си дудне за комарите.
еми ок, спирам да се нервирам

Видно е, че от всичко разбираш. Досега мислех, че си специалист само по ветеринарна медицина, но явно познанията ти и в областта на ПР-а са на ниво. Убеден съм, че ако беше поканена, би се представила далеч по-добре от двете ветеринарки, жалко, че не са те потърсили за съвет...

Абе много лесно било да се седи отстрани и само да се дудне и дава акъл! Имаше един филм - "Специалист по всичко"...
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 12:03 PM

към agalina : И според теб, те трябваше да излязат и да не участват в дискусията или да се откажат за да може на тяхно място да се появят някакви откачалки по вкуса на Цветков, така ли? Или може би трябваше да дискутират конкретко случая на тази жена за да може Цветков още повече да се развихри ?! Защото тогава щеше съвсем да изпростее - щеше направо да се опияни от възможността да поставя въпросът "Кое точно куче нахапа вашето дете? Ама те убиха ли го или не?" и такива глупости ...
Няколко пъти се опитаха да изкажат своята позиция. Какво трябваше да направят - пак те питам ? Много е лесно да упрекваш някого отстрани. Отношението ти, меко казано, ме изумява ! Направиха най-доброто, което можеше да се направи в тази ситуация - това е! Айде следващия път - иди ти и направи това, което мислиш, че е правилно.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#26 Потребителят е офлайн   martichka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 12:03 PM

Здравейте, не мога да остана безучастна. Това което се случи, трябва да се анализира. Всички знаете, то и по събирането на подписката се разбра, че вреди, когато темата се фокусира върху бездомите кучета. По този въпрос обществото изкуствено е разделено, има страшно силна негативна нагласа и много повече интереси-да се върне евтаназията, да се продължи бизнеса с кучешки суровини и т.н. Всички от кампания "Град за отговорни хора" много бързо схванаха това, има го и в FAQ. Инкриминацията се ползва с много по-голяма обществена подкрепа, особено, ако се представи правилно и се избегне от капана"а уличните кучета". Не отправям упреци към двете момичета - Милен Цветков е един от най-трудните модератори и се дава за пример от ПР-ите като такъв. Радостина Галитионова преди няколко години се справи блестящо с него, но тя е много по-подготвена именно по тази тема. Успя с помощта на съвет на ПР-а Теди Начева да обърне несериозния му стил в наша полза, подарявйки му плючено кученце-ваксинирано и обезпаразитено. Този път,за съжаление, видях най-голямата гавра с нашите идеи въобще. Та, нека си дадем сметка какво се случва: Дългогодишните усилия на хиляди хора срещу адски много противници като медии, кметове и надъхани граждани прокараха кучетата да не се убиват масово по закон. Сега в предизборна ситуация, особено в София, отново се повдига този дебат, умишлено, главно с политическа цел за компрометиране на Бойко Борисов. Природозащитните организации вместо да защитят метода на кастрация, скачат срещу общината, която го прилага (има и основания за това, не отричам, но помислете за ефекта) . И какво казваме на обществото-Екоравновесие бездейства и лапа пари, затова-хора, ако ви дразнят кучетата, саморазправяйте се - тровете ги , стреляйте ги!!!! Това е посланието към гражданите. А към кметовете и законодателите е: кастрацията не работи, където се прилага няма ефект, не носи и престиж, защото НПО не я защитават, ами и те се нахвърлят върху практикуващите я . Върнете евтаназията - Това се чува от подобен род медийни изяви, в КОИТО УМИШЛЕНО НИ ВКАРВАТ.

#27 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 12:07 PM

Не съм се отричала от кастрациите. Моля.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 12:08 PM

Аз подобно нещо не чух. Ясно беше казано и доказано с цифри, че евтаназията не работи. Че трябва кастрация и контрол върху домашните. Самата майка на детето не зовеше за евтаназия.
Очевидно спорната точка е тезата за приютите. Да, но тя е залегнала в закон.

ПП: докато няма данни какво се случва с популацията откакто премахнаха евтаназията, тезата за кастрацията действително е силно атакуема. Колкото и да сме убедени в нея, не можем да я подкрепим с никакви факти.

#29 Потребителят е офлайн   martichka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 12:12 PM

не казвам, че е казано! Това излиза като послание.

#30 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 12:13 PM

Показване на мнениетоmartichka, в Apr 1 2009, 11:03 AM, написа:

Здравейте, не мога да остана безучастна. Това което се случи, трябва да се анализира. Всички знаете, то и по събирането на подписката се разбра, че вреди, когато темата се фокусира върху бездомите кучета. По този въпрос обществото изкуствено е разделено, има страшно силна негативна нагласа и много повече интереси-да се върне евтаназията, да се продължи бизнеса с кучешки суровини и т.н. Всички от кампания "Град за отговорни хора" много бързо схванаха това, има го и в FAQ. Инкриминацията се ползва с много по-голяма обществена подкрепа, особено, ако се представи правилно и се избегне от капана"а уличните кучета". Не отправям упреци към двете момичета - Милен Цветков е един от най-трудните модератори и се дава за пример от ПР-ите като такъв. Радостина Галитионова преди няколко години се справи блестящо с него, но тя е много по-подготвена именно по тази тема. Успя с помощта на съвет на ПР-а Теди Начева да обърне несериозния му стил в наша полза, подарявйки му плючено кученце-ваксинирано и обезпаразитено. Този път,за съжаление, видях най-голямата гавра с нашите идеи въобще. Та, нека си дадем сметка какво се случва: Дългогодишните усилия на хиляди хора срещу адски много противници като медии, кметове и надъхани граждани прокараха кучетата да не се убиват масово по закон. Сега в предизборна ситуация, особено в София, отново се повдига този дебат, умишлено, главно с политическа цел за компрометиране на Бойко Борисов. Природозащитните организации вместо да защитят метода на кастрация, скачат срещу общината, която го прилага (има и основания за това, не отричам, но помислете за ефекта) . И какво казваме на обществото-Екоравновесие бездейства и лапа пари, затова-хора, ако ви дразнят кучетата, саморазправяйте се - тровете ги , стреляйте ги!!!! Това е посланието към гражданите. А към кметовете и законодателите е: кастрацията не работи, където се прилага няма ефект, не носи и престиж, защото НПО не я защитават, ами и те се нахвърлят върху практикуващите я . Върнете евтаназията - Това се чува от подобен род медийни изяви, в КОИТО УМИШЛЕНО НИ ВКАРВАТ.

Любима схема - агалина влиза в някакъв диспут по форумите, нашокват й репата, и почва да звъни на близки и познати да се включат в темата в нейна защита. Чудничко!

Относно общината и Екоравновесие - да ме прощава госпожицата, ама ако почнем да им вадим кирливите ризи, хората ще искат евтаназия не за кучетата, а за шефа на еко-то Найденов и ББ. Много извинявайте, ама в София програмата въобще не работи - непрекъснато получаваме оплаквания, последното е от миналата седмица за това, че кастрираните кучета масово се освобождават в селата около Сеславци - Кремиковци, Долни и Горни Богров, Челопечене. Отделно високият процент евтаназирани. И хич не се чудете ако съвсем скоро точно от Екоравновесие кажат, че кастрацията не работи.
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 12:15 PM

Аз също и затова си мисля, че сме гледали друго предаване. Не знам за какви послания говорите, но аз не съм разбрала подобно нещо. Единственото, което остана е простотията на Цветков. Това, че ще има негови последователи не може да се избегне - просто си има такъв тип хора, които подобно поведение ги екзалтира.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#32 Потребителят е офлайн   martichka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 12:17 PM

Когато нямаш аргументи, започваш с личните нападки, в случая срещу Галя. Много лош вкус. И мисля, че вече се прояснява, благодарение на чий сбъркан ПР сме на крачка до евтаназията.

#33 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 12:18 PM

Каква евтаназия, бе хора? Какви послания? Не ми вкарвайте думи в устата! Обвинявате ме в нещо, което...Хмм...
Мил: Аз подобно нещо не чух. Ясно беше казано и доказано с цифри, че евтаназията не работи. Че трябва кастрация и контрол върху домашните. Самата майка на детето не зовеше за евтаназия.
Очевидно спорната точка е тезата за приютите. Да, но тя е залегнала в закон.

ПП: докато няма данни какво се случва с популацията откакто премахнаха евтаназията, тезата за кастрацията действително е силно атакуема. Колкото и да сме убедени в нея, не можем да я подкрепим с никакви факти.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 12:20 PM

Моля, не намесвайте противоречията си в темата "СРЕЩУ НАСИЛИЕТО".
Ако пък това е обвинение към нашата кампания и нашите представители, ще трябва наистина да бъде подкрепено с аргументи.

#35 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 12:25 PM

Показване на мнениетоyavor50, в Apr 1 2009, 11:13 AM, написа:

Любима схема - агалина влиза в някакъв диспут по форумите, нашокват й репата, и почва да звъни на близки и познати да се включат в темата в нейна защита. Чудничко!
офф/ Еееее...май загрубяваш нещата .Някак си не ми харесват личните ти публични иронии.Аз не съм отправяла такива към твой ник или име по форумите
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#36 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 12:29 PM

Показване на мнениетоmartichka, в Apr 1 2009, 10:17 AM, написа:

Когато нямаш аргументи, започваш с личните нападки, в случая срещу Галя. Много лош вкус. И мисля, че вече се прояснява, благодарение на чий сбъркан ПР сме на крачка до евтаназията.

Де да бях толкова добър, че с едно предаване да прокарам дадена политика... Не разбирам какъв е тоя страх от медиите, щото не за първи път се прокарва идеята, че не трябва да се участва в предавания на живо. Ми я погледнете кои са предаванията и водещите в най-гледаемото време - Бареков, Милен Цветков, Цветанка Ризова, Светла Петрова и т.н. - да виждате изявен любител на животните? И да ме прощавате, ама няма журналист, който при толкова пиперлива тема ще представи само едната страна - лошото е, че са толкова повърхностни, че като се сетят за бездомни кучета, сещат се само за нахапани дечица. Именно затова е задължително да се представя конструктивна и професионална позиция на неправителствените организации. Иначе, както вече казах, не е проблем да поканят някоя луда лелка, която да се сбие в ефир с г-н Цветков и да му вдигне рейтинга за сметка на нашата кауза.

А това за евтаназията, кучетата в приюти и т.н. нито съм го чул, нито някой го е казал. Истината е, че балонът "Екоравновесие" съвсем скоро, вероятно около изборите, ще се спука и тогава Найденов трябва да признае или, че не е добър ръководител, или, че кастрацията не работи. Сами познайте коя теза ще избере.

Като говорим за Еко-то - предполагам за никого не е тайна, че г-н Найденов се спряга за бъдещ министър на земледелието. Когато и ако това стане на неговото място е почти сигурно, че ще бъде назначен досегашният му заместник - г-н Петров, който е в Екоравновесие поне от 6-7 години и познайте дали му пука въобще за кучетата.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 12:40 PM

Това, което се каза:
- евтаназията очевидно не работи и е неизгодна.
- кастрации трябва!
Има си закон!
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2009 - 12:41 PM

Мисля, че се получава същото от сутрешното предаване. Темата инкриминация е изместена от темата популация бездомни.
Не го считам за коректно. Има си тема за Екоравновесие, за кастрации, за всички тези проблеми.

#39 Потребителят е офлайн   martichka Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 April 2009 - 12:49 PM

Не искам да влизам в дебат , не съм по форумите, просто исках да предупредя накъде ни тикат и ние как се връзваме, безспорно е трудно да се работи с медиите-този случай може и да не можеше да се обиграе по-добре, но когато осъзнаваме, че ни използват, за да си вкараме автогол, не трябва да го позволяваме.

#40 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2009 - 01:00 PM

Ок. Но не мога да приема слагането в устата ми на думи!
Не разбирам, цирк ли искахте?
Да се карам? С Цветков? С жената?
Абсурд!
Говорила съм само неща по законите и данни написани на нашия сайт.
Вменява ми се отговорност, за връщане на евтаназии? Чувате ли се какво говорите? Изобщо осъзнавате ли как ме обиждате?
Съсипана съм...Благодаря.
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема