Публикувано: 01 March 2006 - 08:29 PM
adk,то при всеки протича различно.когато решихме шийла да забременее се посъветвахме с г-жа светла конова(брат ми е контактувал с нея).тя ни препоръча мъжкия.ние се свързах ме със стопанина му и при първият опит шийла не забременя,след 6 месеца опитах ме пак,този път успешно.бременноста мина незабелязано,в смисъл,че нямаше никакви проблеми.шийла с нищо не показа,че й тежи или нещо от сорта.до тук добре.аз до преди да влязя във форума си мислех,че факта че имаш куче означава,че всичко знаеш,да ама не.единствената причина да заплодим шийла беше,че се водихме по погрешното схващане,че за кучето било добре да роди поне веднъж.шийла започна да ражда в 10 вечерта,аз съответно се панирах и се обадих на собственика на мъжкия,той-човек с опит по отношение на кучетата,ми каза че тя сама ще се оправи.в действителност,самото раждане е грозна гледка,то като при хората.като я гледах как се мъчи шийла си мислех,че съм най-големият изрод на земята,че й причинявам това.за това сега като знам всичко това няма никога да я пусна пак.в заключение искам да кажа,че преди да си пускате женските събирайте инфо от много места,а не като мен.но това е опита учи,ако сега мога да върна времето,щях да се информирам повече.до тук с раждането,а после е най-голяма мъка,да отгледаш малките.не знам за другите мопсове,но шийла нямаше никакъв майчински инстинкт,малкото го гледах ме като бебе.шийла дори не искаше да го кърми,държали сме я на сила.и така.....................................
не знам дали казах нещо смислено,дано да си ме разбрала,но основното е да се консултираш с вещи в занаята с развъждането и чак тогава да предприемаш нещо.
поздрави на тайра,стискам палци бързо да се оправя.