Dog.bg Форуми : ВЕТЕРИНАРНА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ВЕТЕРИНАРНА

#61 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2008 - 06:28 PM

Моето куче му се появи екзема над ухото точно там, където го ухапа кучето за което разказах в говорилнята... Вчера бяхме на доктор и каза, че може би има връзка с ухапването. Даде му някакви хомеопатични хапчета, с такива се оправи и когато беше на 5 месеца, беше му се появила екзема над опашката. Днес му ги дадох и очакваме до седмица да започне да пада. Лошото е, че сега тече секрет и мирише ужасно  :( ... Дано по-скоро да се оправи и да не се разраства въпросната екзема  :'(

#62 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 April 2008 - 06:32 PM

Дано бързо да му мине.
jikata01, ако можеш изрежи козината около раната, за да диша. Този секрет го почиствай и както е голо около раната няма да се инфектира.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#63 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 08:29 PM

Хм, добре утре ще я поизрежа козината, но не до дъно нали, просто да я намаля. А с какво да го почиствам??? Сещам се за Оксикорт, който е човешко лекарство, но оказва много добро въздействие на такива инфекции - става ли?

#64 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 April 2008 - 08:37 PM

Да, изрежи козината,колкото можеш по към кожата. До дъно ще е трудно.
За Оксикорт, нищо не мога да ти кажа, защото не съм го ползвала, незнам и за какаво е.
За почистване на рани използвам каквото имам: риванол, кислородна вода, йод или йодасепт(за предпочитане е течен, но и на мас става). Зависи каква е раната. Ако е дълбока, направо действам с йода. Всичко гори. ;)
Винаги (дано не ти се случва повече), но ако пак се сборичка с някое куче, го огледай добре за рани. Ако има, задължително ги почисти, за да не се инфектират. Дори другото куче да е здраво, в устата са най-многото микроби и затова се получават инфекции.
А засега, щом раната секретира ползвай риванол или кислородна вода.
User's Signature

#65 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2008 - 09:11 PM

Добре, имам и двете и ще го почистя утре, а козинката ще си израсте бързо предполагам, защото ще трябва да му направя дупка над ухото  ;D

#66 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 20 April 2008 - 09:23 PM

На мойта й израства за 20-25 дни, но сигурно тя е с бавно растяща коса. ;D ;D ;D
User's Signature

#67 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 11:24 AM

Опитах се да спазя съвета ти, но явно го боли и когато приближа дори ножицата до мястото и се дърпа и почва да ме хапе доста сериозно. Пробвахме с баща ми да го държим, но освен че хапе ами и се мята като подивял... Единственото, което можах да направя е с едно памуче с реванол да бръкна и да го поизчистя. По-късно пак ще пробвам, но се съмнявам че ще успея  :'( . Също така много го тормозят мухите, и постоянно седи в къщичката си, защото там явно не го нападат... Дори и нормална разходка не можем да проведем, защото постоянно се обръща и скача, заради проклетите мухи, които явно усещат силната миризма. Надявам се хапчетата скоро да започнат да действат  :(

#68 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 21 April 2008 - 11:29 AM

Цитат

Опитах се да спазя съвета ти, но явно го боли и когато приближа дори ножицата до мястото и се дърпа и почва да ме хапе доста сериозно. Пробвахме с баща ми да го държим, но освен че хапе ами и се мята като подивял... Единственото, което можах да направя е с едно памуче с реванол да бръкна и да го поизчистя. По-късно пак ще пробвам, но се съмнявам че ще успея  :'( . Също така много го тормозят мухите, и постоянно седи в къщичката си, защото там явно не го нападат... Дори и нормална разходка не можем да проведем, защото постоянно се обръща и скача, заради проклетите мухи, които явно усещат силната миризма. Надявам се хапчетата скоро да започнат да действат  :(

Питай лекаря си какво ще каже за маз на Вишневски - мног помага при такива случаи, а и така гадно мирише, че мухите бягат.
Друго, което ползвах при подобен случай - чаено масло. Продава се в аптеките, в едни малки шишенца. Капваш две-три капки на разстояние от раната и в посока НЕ към носа, защото мирише силно, но до голяма степен гони мухите. Действа и антисептично - можеш да разтвориш 4-5 капки в чаша с вода и с това да измиеш раната - хем почистване, хем гонене на мухите.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#69 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 April 2008 - 11:38 AM

Това с мухите е доста голяма напаст и не е добре да го кацат, щото е те пренасят зарази.
Нямам идея за мухогонене ;D, но щом Бушката предлага изпитани средства, пробвай нейните мазила.
И другото, щом Нерон не дава да го постригвате, по-добре не го тормозете, но задължително почиствайте раната - поне 2пъти дневно.
User's Signature

#70 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 11:45 AM

Добре няма да го тормозя, но да попитам това чаено масло мога ли да го намеря в нормалните аптеки ?

#71 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 April 2008 - 11:48 AM

Цитат

Друго, което ползвах при подобен случай - чаено масло. Продава се в аптеките, в едни малки шишенца.

Точно там го търси. ;)
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 12:54 PM

Цитат

Цитат

Друго, което ползвах при подобен случай - чаено масло. Продава се в аптеките, в едни малки шишенца.

Точно там го търси. ;)
Аха.
Не е 100% отблъскващо, но все пак има ефект, а и почиства раната.
Проблема с мухите е, че снасят яйцата си в подобна разлагаща се плът. После се излюпват червейчета, които буквално ядат умиращото месо  :Бляк!:
Има теория, че те се хранят само с умрялата, болна плът - здравата не закачат, та в това отношение били полезни. Дори има лечение с такива червеи именно с таква цел-да прочистват болното място.
НО не помня дали бяха точно червеите на мухите и най-вече, тези червеи, които гледаха с тази цел бяха отгледани в лаборатория - т.е. едва ли не бяха стерилни. А както каза dmm тез, обикновените мухи пренасят разни зарази и гадости.

И пак - питай за Вишневски.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#73 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 01:44 PM

Става дума за белите червеи...те могат и сами да се развиват в разлагаща плът
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2008 - 01:54 PM

Цитат

Става дума за белите червеи...те могат и сами да се развиват в разлагаща плът
Именно, не се появяват сами, мухата снася яйца и те се излюпват от тях  ;)
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 06:10 PM

Хм мерси за всички съвети, но кучето ми не се оправя, даже напротив влошава се...  :'( :(
Промивам му раната, но тя продължава да тече, а днес вечерта забелязах, че има много гной-изчистих го, но и козината му пада, на мястото на раната. Направо на цели снопчета, вече се образува дупка зад ухото му  :'( . Утре ще отида при доктора и ще го питам за нещо да го пръскам или да го мажа незнам вече, ще питам и за този крем Вишневски или как беше ще видя после... Ако няма подобрение в петък ще го водим вече, защото утре просто нямаме възможност  :( . Много ми е тъжно като го гледам как не може да излезе от къщичката си заради мухите, които с чаеното масло уж понамаляха, но все още са проблем, дори сам тръгва да си прибира след 10 мин разходка на ден-едвам търпи една разходка  :'(  :(

#76 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2008 - 06:36 PM

Ужас, горкия. Непременно на вет - да види защо гнои раната още.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 April 2008 - 08:39 PM

Цитат

.....  козината му пада, на мястото на раната. Направо на цели снопчета, вече се образува дупка зад ухото му  :'( .

Това е нормално, защото има мъртва кожа. Не се притеснявай затова.

Не исках да го коментирам по-рано, но хомеопатията за този случай не ми се струва добро лечение. С тези мухи ...
Трябва ви антибиотик - за мазане или пръскане.
Задължително отидете пак на вет.
Успех и дано следващият ти пост в тази тема е по-оптимистичен!
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 12:16 PM

Тази вечер ще ходим в Обединена ветеринарна клиника... Преди малко говорих с момчето, което е на дежурство и каза, че непременно трябва да отидем за да обработи раната. Може да срещнем малко трудности, защото го боли и не дава да го пипат там, но ще видим. Казаха да му сложим ако имаме намордник, ние нямаме, но там имало някакви, въпреки че ми е чудно как ще го сложим този намордник, като той се закопчава там където е раната. Не знам, ако трябва ще го упоим ако иначе не става. Довечера ще пиша за резултатите...

#79 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 24 April 2008 - 05:42 PM

Дано Неро да се покаже като добро момче, за да може доктора да си свърши работата.
Успех!!!  :blink:
User's Signature

#80 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2008 - 07:48 PM

Ами бяхме на доктор. Сложихме му там някакъв намордник, който беше пластмасов и едва ли можеше да свърши нещо, но почна да маха козината доктора, а аз и баща ми го държахме мирен... Успешно му беше изрязана козината, даже доктора беше учуден от търпението му. След това го почисти с кислородна вода и тук започна да си показва магариите. Оказа се голям хитрец и с помощта на двете си лапи си свали намордника и почна да ни хапе, естествено леко, но достатъчно да покаже, че е крайно изнервен. Доктора каза, че е мислел да го маже с едно зелено Гранофурин май се казваше и някакъв спрей да му пръска, но реши да минем без него. После в бързината му би една инжекция в плешката, незнам какво беше, антибиотик или нещо такова. Даде ни едни хапчета Биофлоксавет Д , които са за такива инфекции и някакво шишенце с мазило с розово-червен цвят, не пише как се казва. Трябва да му даваме сутрин и вечер по 2 1/2 хапчета и да му промиваме раната с калиев перманганат или тетра и да го мажем с това мазило...

Понеделник сме на контролен преглед, за всеки случай и ще видим дали ще трябва втора инжекция  ;) . Изобщо мина много добре, аз дори си мислех, че ще трябва да го упояваме, но успяхме да се справим. Сега чакаме оздравяване  :blink:

П.С. Раната наистина е от ухапването, личи си как са се забили двата кучешки зъба, грешката е в мен защото не съм видял къде точно го е ухапало, гледах по-надолу, ако бях го видял можеше и да не се стига до тук, да си правим прически  :blink:

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни