ВЕТЕРИНАРНА
Публикувано: 20 April 2008 - 06:28 PM
Публикувано: 20 April 2008 - 08:37 PM
За Оксикорт, нищо не мога да ти кажа, защото не съм го ползвала, незнам и за какаво е.
За почистване на рани използвам каквото имам: риванол, кислородна вода, йод или йодасепт(за предпочитане е течен, но и на мас става). Зависи каква е раната. Ако е дълбока, направо действам с йода. Всичко гори. ;)
Винаги (дано не ти се случва повече), но ако пак се сборичка с някое куче, го огледай добре за рани. Ако има, задължително ги почисти, за да не се инфектират. Дори другото куче да е здраво, в устата са най-многото микроби и затова се получават инфекции.
А засега, щом раната секретира ползвай риванол или кислородна вода.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 21 April 2008 - 11:24 AM
Публикувано: 21 April 2008 - 11:29 AM
Цитат
Питай лекаря си какво ще каже за маз на Вишневски - мног помага при такива случаи, а и така гадно мирише, че мухите бягат.
Друго, което ползвах при подобен случай - чаено масло. Продава се в аптеките, в едни малки шишенца. Капваш две-три капки на разстояние от раната и в посока НЕ към носа, защото мирише силно, но до голяма степен гони мухите. Действа и антисептично - можеш да разтвориш 4-5 капки в чаша с вода и с това да измиеш раната - хем почистване, хем гонене на мухите.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 21 April 2008 - 11:38 AM
Нямам идея за мухогонене ;D, но щом Бушката предлага изпитани средства, пробвай нейните мазила.
И другото, щом Нерон не дава да го постригвате, по-добре не го тормозете, но задължително почиствайте раната - поне 2пъти дневно.

Публикувано: 21 April 2008 - 12:54 PM
Цитат
Цитат
Точно там го търси. ;)
Не е 100% отблъскващо, но все пак има ефект, а и почиства раната.
Проблема с мухите е, че снасят яйцата си в подобна разлагаща се плът. После се излюпват червейчета, които буквално ядат умиращото месо :Бляк!:
Има теория, че те се хранят само с умрялата, болна плът - здравата не закачат, та в това отношение били полезни. Дори има лечение с такива червеи именно с таква цел-да прочистват болното място.
НО не помня дали бяха точно червеите на мухите и най-вече, тези червеи, които гледаха с тази цел бяха отгледани в лаборатория - т.е. едва ли не бяха стерилни. А както каза dmm тез, обикновените мухи пренасят разни зарази и гадости.
И пак - питай за Вишневски.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 21 April 2008 - 01:54 PM
Цитат

Публикувано: 23 April 2008 - 06:10 PM
Промивам му раната, но тя продължава да тече, а днес вечерта забелязах, че има много гной-изчистих го, но и козината му пада, на мястото на раната. Направо на цели снопчета, вече се образува дупка зад ухото му :'( . Утре ще отида при доктора и ще го питам за нещо да го пръскам или да го мажа незнам вече, ще питам и за този крем Вишневски или как беше ще видя после... Ако няма подобрение в петък ще го водим вече, защото утре просто нямаме възможност :( . Много ми е тъжно като го гледам как не може да излезе от къщичката си заради мухите, които с чаеното масло уж понамаляха, но все още са проблем, дори сам тръгва да си прибира след 10 мин разходка на ден-едвам търпи една разходка :'( :(
Публикувано: 23 April 2008 - 06:36 PM

Публикувано: 23 April 2008 - 08:39 PM
Цитат
Това е нормално, защото има мъртва кожа. Не се притеснявай затова.
Не исках да го коментирам по-рано, но хомеопатията за този случай не ми се струва добро лечение. С тези мухи ...
Трябва ви антибиотик - за мазане или пръскане.
Задължително отидете пак на вет.
Успех и дано следващият ти пост в тази тема е по-оптимистичен!

Публикувано: 24 April 2008 - 12:16 PM
Публикувано: 24 April 2008 - 07:48 PM
Понеделник сме на контролен преглед, за всеки случай и ще видим дали ще трябва втора инжекция ;) . Изобщо мина много добре, аз дори си мислех, че ще трябва да го упояваме, но успяхме да се справим. Сега чакаме оздравяване :blink:
П.С. Раната наистина е от ухапването, личи си как са се забили двата кучешки зъба, грешката е в мен защото не съм видял къде точно го е ухапало, гледах по-надолу, ако бях го видял можеше и да не се стига до тук, да си правим прически :blink: