ВЕТЕРИНАРНА
Публикувано: 30 November 2008 - 01:03 PM
Цитат
И аз пролетта не бях на 100% сигурен,че ротката ми е бременна...уви дойде 14-ти април ставам сутрин със замъглен поглед...бе хай уш утивам да я храня ;D и кво да видя 6 тулумбички :wub: всяко хванало една цицка и опъва яко. :o

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 01 December 2008 - 08:29 PM
Не искам да се заяждам,но в случая не може да се коментира липса на майчински инстинкт.Първо на майката не са създадени подходящи условия за да не изпомачка бебетата.Второ кучката е твоя,а не можеш да влезеш при нея като има бебета :oЗа сведение присъствах на раждане на клубна ротка,която ме беше виждала само веднъж преди това.Позволи ми да обгрижа всяко едно бебче.Това обаче се случва не поради някакви случайни причини,а затова,че кучето е гледано и възпитано както трябва.
Публикувано: 01 December 2008 - 08:44 PM
Цитат
Не искам да се заяждам,но в случая не може да се коментира липса на майчински инстинкт
Незнам ти си тази която разбира може и да си права.
Цитат
Първо на майката не са създадени подходящи условия за да не изпомачка бебетата.
Това е вярно. ;) :palec:
Цитат
Второ кучката е твоя,а не можеш да влезеш при нея като има бебета
Тук грешиш.
Цитат
За сведение присъствах на раждане на клубна ротка,която ме беше виждала само веднъж преди това.
;D ;D
Цитат
Позволи ми да обгрижа всяко едно бебче.Това обаче се случва не поради някакви случайни причини,а затова,че кучето е гледано и възпитано както трябва.
Еееми как бее това все пак е КЛУБЕН РОТ на който му е избягала някаде украската. ;D ;D
Публикувано: 04 December 2008 - 12:11 PM
Тук, в този форум, разбирам, че "расивите","елитните","чистокръвните" и кучетата с "радословие" са издигнати на култ, в което няма нищо лошо. То не беше изтъкване, хвалби и тн, самолюбие. Но защо не погледнете от другата страна - има и "по-лоши" от Вашите кучета, но които са преди всичко кучета, и представители на породата. Тази порода, която ни събира тук, във въпросния форум. За да обменяме опит и да си помагаме взаймно. Да се радваме на любимците си и да намираме решения и помощ в трудни ситуации.
Е, моето е без радословие, или поне аз го нямам (дълга история, за начина по който се сдобих с моята любима), ако това има значение, и ще помоля тези, за които това е проблем, просто да не постват за да не се натрупва излишна негативна енергия :)
По темата - доколкото разбирам, при заплождане и двете кучета е необходимо да са или със, или без опашки... Така ли е, и ако е така - защо ? Благодаря
Е, моето е без радословие, или поне аз го нямам (дълга история, за начина по който се сдобих с моята любима), ако това има значение, и ще помоля тези, за които това е проблем, просто да не постват за да не се натрупва излишна негативна енергия :)
По темата - доколкото разбирам, при заплождане и двете кучета е необходимо да са или със, или без опашки... Така ли е, и ако е така - защо ? Благодаря
Публикувано: 04 December 2008 - 12:35 PM
ilkata, как е кучката? Има-няма, време е. 60 и кой ден е днес? Има ли някакви промени в поведението? Хвърли едно оче на темп.
Не само при заплождане, по принцип трябва да са си с опашки. Промяна в стандарта, считано от 2000-та година насам. Купиране се допуска само и единствено при наличие на здравословен проблем, което се удостоверява от комисия и вет.
Цитат
Не само при заплождане, по принцип трябва да са си с опашки. Промяна в стандарта, считано от 2000-та година насам. Купиране се допуска само и единствено при наличие на здравословен проблем, което се удостоверява от комисия и вет.
Публикувано: 04 December 2008 - 01:18 PM
Цитат
Тук, в този форум, разбирам, че "расивите","елитните","чистокръвните" и кучетата с "радословие" са издигнати на култ, в което няма нищо лошо. То не беше изтъкване, хвалби и тн, самолюбие. Но защо не погледнете от другата страна - има и "по-лоши" от Вашите кучета, но които са преди всичко кучета, и представители на породата. Тази порода, която ни събира тук, във въпросния форум. За да обменяме опит и да си помагаме взаймно. Да се радваме на любимците си и да намираме решения и помощ в трудни ситуации.
Приятелю аз пък не разбирам защо всички се засягат от коментарите на хората с родословни кучета. Аз също имам 2 нерадословни рота , но в никой от коментарите не се засягам, защото много добре разбирам какво апелират, а именно : здравето на кучето е преди всичко останало и факт е че неродословните кучета имат генетични болести, които се предават от поколение на поколение и водят до сериозни усложнения.
Не мисля че има хора, на които целта им е да се "фукат" с родословните си кучета.

Rottweilers love to be your No 1 :)
Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!
Публикувано: 04 December 2008 - 02:31 PM
Цитат
Цитат
Приятелю аз пък не разбирам защо всички се засягат от коментарите на хората с родословни кучета. Аз също имам 2 нерадословни рота , но в никой от коментарите не се засягам, защото много добре разбирам какво апелират, а именно : здравето на кучето е преди всичко останало и факт е че неродословните кучета имат генетични болести, които се предават от поколение на поколение и водят до сериозни усложнения.
Не мисля че има хора, на които целта им е да се "фукат" с родословните си кучета.
Права си! Просто не си разбрала какво имам в предвид.
Поздрави