IA---, трябва да направиш клипче, как се разхождате и ти говориш на сладурката, а тя ходи и те гледа в очите! Още малко и ще ти проговори! Уникални сте! Това не може да се опише, трябва да се види.

добра идея... мен ми дай мухи да ми пускаш - ако всеки луд с номера си, то аз съм с цялата програма.
Случайно имам и камера, може да се направят няколко клипчета.
Също така може да снимаме как Лео изпълнява команди, та да опровергаем чудовищната глупост че чау не се обучават, че са тъпи и другите тям глупости. Когато пореден квартален познавач ми развива теорията че чау е било порода, произведена за ядене - вече дори не се ядосвам. Просто давам команда и им гледам квадратните очи на околните.
Ия, характера и темперамента на чау ми прилягат много повече, отколкото пълната зацикленост на лабрадора върху стопанина и пряката му емоционална зависимост от човешкото присътствие.
Харесвам независим и донякъде надменен характер на чау, допада ми напълно а и има известна прилика с моята личност. Ние дори визуално допадаме: привидно безобидната плюшената визия подвежда хората и ги кара да ни подценяват, нека им:-)))) Превързваме се към определени хора, като ги подбираме внимателно и са малцина на брой, но като ги изберем за приятел - край. Трябва много сериозно да ни разочароват, за да се откажем от тях.
Изобщо породата е чудесна и спокойно-уравновесеното държание на чау ми допада повече.
В никакъв случай не искам изказването ми да прозвучи в минус на лабрадорите - имах удоволствието да се докосна до тази чудесна порода, но определено те не са за мен с тяхната енергия и любвиобилност към всичко живо.