Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1781 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 May 2010 - 05:03 PM

Показване на мнениетоLora23, в 28 May 2010 - 02:45 PM, написа:

Показване на мнениетоCh1L1K@, в 28 May 2010 - 01:19 PM, написа:

Lora 23 виж тук как да се справиш в такива ситуации http://forum.dog.bg/...showtopic=34571

И аз писах в тази тема и ми направи впечатление , че всеки втори разказ е с НОК и ротвайлер пък после ще ми коментират , че нямало опасни породи. Та кучегона вече е поръчан остава да ми го донесат и да го изпробвам. :ae_085:

Не, опасни породи няма, заставам зад подобно твърдение и споделям точно тази гледна точка. Съществуват изтървани кучета при неграмотни и/или идиоти стопани, но в правилни грамотни ръце при търпелив стопанин всяко едно куче може да бъде възпитано и да се държи подобаващо. Ако говорим за чау - това е една от породите, която дълго време е била предназначена за лов и охрана, а хуните са ги използвали в битка срещу враговете си и на бойното поле. Затова в ръцете на неграмотник много лесно чау може да се озлоби и да стане страшно. Така че няма опасни породи, има кофти стопани.

Относно това дали кучето да се пуска да се оправя или да се крие зад стопанина - зависи много от ситуацията. Старая се изобщо да избягвам глутниците или агресивни домашни, но ако се налага гледам по ситуацията. Ако преценявам че мога да разпръсна глутницата, криейки кучето зад себе си - предпочитам да го направя. Ако знам че еди на кой си кучкар в района кучето му е агресивно и ще се сбият с моя мъжкар - нагаждам си времето и маршрута така, че да не се засичам с тях: в крайна сметка съм излязла да получа удоволствие от разходката с кучето, а не да промивам дупките от ухапвания после. Но ако няма как - случвало ми се е - и ни връхлита агресивен голям куч, както имаше няколко пъти случки с мъжки САО (възрастната му стопанка не можеше да го удържа) то се налага да откопчавам Лео и да се отбраняваме двамата заедно.

Не се препоръчва кучето да се взима на ръце по принцип, а при нашата порода не се и налага: те много бързо растат и стават тежки за броени дни. С такъв товар на ръцете всеки един стопанин става лесна мишена за събаряне на земята, достатъчно е да го бутне атакуващия пес с предните лапи и ще се озовете на земята. Което вече е лошо.

Та, за това: дебел глас, подчертани интонации, ако имате някакво горнище - разкопчайте го и разтворете, така изглеждате неестествена в очите на глутницата. Добре е да има вода - много често съм стопирала атакуващия водач с пръсване от уста "Прррррррффффф" право в муцуната му, все едно гладя с ютия без пАра. Често се шокират от отворен по посоката им чадър - върши работа в дъждовно време. Този предмет за тях е странен. Изобщо ако не сте намерили подръчно средство като кучегони или шокери самото поведение на човека върши работа (естествено зависи от атакуващите). В момента говоря за бездомни. Може да се наведете все едно в търсенето на камък - повечето бездомни го знаят този жест и се отдалечават на безопасно разтояние. Може с шишето с вода ако е практически празно да се потупате по другата си длан или по бедрото: човек няма да се насини, но звукът е неестествен и неприятен за бездомните, те просто се отдалечават и така не се налага да удряте никого.
С домашните е различно - след няколкократни атаки на САО върху Лео аз поговорих сериозно със стопанката. Поговорих, не й се карах. Тя излезе много разбрана жена и й беше адски неудобно от цялата ситуация - кучето е било на сина й, тя наистина не успяваше да го задържи - той просто я събаряше като се втурваше към нас. Разбрах по кое време го разхожда и се постарах да се разминаваме по времето. Но дори и да се засечем сега - едната от нас отдалеч махва на другата и променяме маршрута: най-често тя минаваше на другия тротоар.
подобен стопанин на конфликто куче пожелавам на всеки от нас:-))) Успех:-)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1782 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 05:22 PM

Въпросното куче за което последно писах е безпородно , но не е точно безстопанствено. Значи ту е в двора им , който е към улицата , ту е пред къщата им на тротоара без каишка...ей така пуснато на самотек. Дори като ме нападна стопаните му бяха на терасата им и видяха всичко....извикаха го в последния момент след като ми налиташе 5-6 минути и с Киара се гърчехме , аз размахвайки крак и гонейки го със силен глас. То просто изчака да минем....и нападна в гръб. Излетя се от тротоара пресече го и изотзад ми дойде , просто съм убедена , че не бях ли вдигнала кучето ми щеше да бъде нахапано.Това куче и по маршрутки лае и по коли.....така е свикнало и това е отвратително при всяко движение да прави фиести , но само да ми дойде кучегона така ще го натисна , че да се чуди накъде. :ba_025: И ония приятелчета от сервиза и на тях имам зъб и те ще опитат от него.А смяната на маршрута при мен не помогна ,защото тук в Овча Купел навсякъде е бъкано със строежи , съответно кучета .... където и да отида , откъдето и да мина все едно и също. Дори на новия маршрут имаше 5-6 путбулоподобни в един двор ...направо като минахме щяха да съборят почти падналата телена ограда която ни делеше.Един познат ме вика да си взема бухалка , ама на мъж с добро телосложение му е лесно да го каже , аз 1.60 и 50 кила си се представям размахваща бухалка , дано наистина кучегона помага , искрено се надявам.

А за опасните породи съм със смесени чувства. Съгласна съм , че няма лошо куче , а лош стопанин....това колкото и клиширано и редовно повтаряно във форума си е факт. Само , че има едно НО ..... не може да се отрече , че в графата злощастни случаи има породи , които просто присъстват нон стоп.Тоест , ако има 3 агресивни чаута , то за ротвайлери и питбули....добермани бройката е далеч по-голяма. Жалко , че някой социалог не се е захванал със статистика по въпроса , но съм убедена ои ще бъдат рецидивистите.И най ми беше смешно като дават за пример йоркито убиец...значи хващат се за една статия , а не виждат , че тя на фона на останалите стотици статии свързани с др. породи просто е някакво отклонение от правилото.Но има вариант и лшите стопани , нарочно да избират определени породи кучета....., защото смятат , че те стават повече за бой , агресия и тн. Не знам , то не е изключено и свестен стопанин пък агресивно куче....май истината е някъде там по средата. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1783 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 May 2010 - 05:32 PM

Лора,
ама сме съседи, аз съм в Княжево. Дано да ви помогне кучегона, но аз бих сигнализирала на полицията и относно сервизните и относно нападателя в гръб. такава глоба ще им треснат на тези "стопани" чието куче ту е вътре ту е вън - ум ще им зайде. Регистрирате си кучето в общината, плащате данък и след това спокойно в полицията "бях нападната на еди коя си дата от куче, водено по адрес..." - защото нещо ми подсказва че това няма да е последна случка. Така се озапти един американец, живеещ тук, недалеч от нас - само като чу за полицията се сети да си прибира кучето.

Относно "опасните" породи не съм съгласна, просто в България чау-чау са в пъти и пъти по-малко като количество спрямо немските овчарки, ротвайлери, добермани и питоподобни. В момента в който те се появят масово по улиците медиите ще ревнат за куче-убиец по същия начин, както го правят сега относно другите породи. Казвам го от опита на чужди държави, където на на чаута им излезе име на тъпо куче, което изяжда малките деца за закуска.
User's Signature

#1784 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 29 May 2010 - 09:54 AM

Lora23, относно полу- безпризорните кучета се обърни към уж стопаните с въпроса.
-Това куче ваше ли е ? -Ако ти отговорят /да/ ти им казваш.
-Значи ако повикам полиция заради системен тормоз с оплакване, вие поемате отговорноста.
Ако абаче кажат, че са бездомни,спокойно викаш Екоравновесие с молба за съдействие за крайно агресивно куче.Опасно за хора и животни.Върши работа .Само че трябва да си сигурна и с ясно съзнание ,че кучето ще бъде ликвидирано.Друг начин който можеш да пробваш, вземи храна ,някаква или гранули и като те нападне му дай.Виж реакциата,може и да памагне.Аз имам в квартала една женска която вече година си пази порасналите деца и е ужасна.Само това помага при нея.Правиш го пет шест пъти и спираш, да разбере ,че не си враг.Късмет и съм обедена ,че до края на лятото като поизрасне вече малката няма да имаш проблеми, чак такива.То винаги се намира нещо да се случи ,ама вече няма да сте толкова малки и ти няма да си така притеснена.Защото това кучетата го усещат.

#1785 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 01:37 PM

Днес ми пристигна кучегона , купих му и батерия. Ще видим , днес се надявам да го изпробвам та да разберем има ли ефект.
User's Signature

Качена снимка

#1786 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 01:44 PM

Показване на мнениетоLora23, в 29 May 2010 - 01:42 PM, написа:

Днес ми пристигна кучегона , купих му и батерия. Ще видим , днес се надявам да го изпробвам та да разберем има ли ефект.

Стискам палци, разкажи после. И дано да ти помогне, защото това ще е най-оптимално разрешаване на проблема.
User's Signature

#1787 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 01:56 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 29 May 2010 - 01:49 PM, написа:

Показване на мнениетоLora23, в 29 May 2010 - 01:42 PM, написа:

Стискам палци, разкажи после. И дано да ти помогне, защото това ще е най-оптимално разрешаване на проблема.

Аз не знам как работи кучегона,предполагам,че излъчва на някаква честота импулси. Питането ми обаче е следното: ако това устройство е способно да гони кучетата,как се отразява на нашето куче,защото то все пак също ще е там ?

#1788 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 07:20 PM

Кучегона действа в пряк контакт ...тоест като го насочваш кучетоти е с лице към др. куче....или поне така се предполага. Така бе днес при мен ....едно подобно на самоед...обаче някакво улично тръгна към нас. Аз разбира се много исках да изпробвам уреда и го насочих към него за няколко секунди на програма ЗАЩИТА онова повярвайте ми замръзна , след което веднага смени посоката. И така се разходих страхотно ...цели два часа в спокойствие. Дори държейки кучегона само си виках ''Ах колко съм силна , елате ми елате'' :flagbg: :flagbg: :flagbg: Препоръчвам го горещо , поне първото използване беше успешно , Киара изобщо не се повлия...тъй като бе до мен ...нямаше контакт със светлинките излъчвани от него , тоест не бе насочен към нея.
User's Signature

Качена снимка

#1789 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 10:28 PM

С какво се предпазвате от паразитите? Знам че тази тема е обсъждана, но просто се чудех с тези кожуси какви продукти ползвате срещу кърлежи и бълхи. И ние сме с по гъста козина и сега сме само с Фронлайн, но не мисля че е достатъчно. :ab_041:

#1790 Потребителят е офлайн   krisi567 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 10:45 PM

Показване на мнениетоno_brain, в 29 May 2010 - 10:33 PM, написа:

С какво се предпазвате от паразитите? Знам че тази тема е обсъждана, но просто се чудех с тези кожуси какви продукти ползвате срещу кърлежи и бълхи. И ние сме с по гъста козина и сега сме само с Фронлайн, но не мисля че е достатъчно. :ab_041:

Ние от Frontline минахме на Advantix.Не че първото не помагаше,просто всички хвалят повече второто.Досега не сме имали бълхи.

#1791 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 10:55 PM

Те не бълхите са страшни, а кърлежи.
Не видях разликата между Адвантикс и Фронтлайн - моето куче не е алергично нито към едното нито към другото. Каишка не слагам, само капки на всеки 45-тия ден.
User's Signature

#1792 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 11:12 PM

Нашия ветеринар ни препоръча първо да сложим адвантикс и след две сдемици фронтлине и така кучето щяло да издържи цяло лято според него.
User's Signature

Качена снимка

#1793 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 11:17 PM

2 препарата за 1 месец и то спот-она. :ud_009: Разбирам ако беше пудра и спот-он или каишка и спот-он ама адвантикс и фронлайн за първи път чувам и то вет да го каже. Да не сте имали предвид адвантикс и фронлайн спрей? Пък и лятото е 3 месеца а всеки от препаратите действа само 1 месец за кърлежи, и 2 месеца за бълхи.

#1794 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 11:24 PM

Спот-она и двата
User's Signature

Качена снимка

#1795 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 11:28 PM

Според мен не е разумно да се сложат 2 спот-она за 1 месец.Може да комбинирате каишка и спот-он.

#1796 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 11:29 PM

Незнам това ни препоръча а пак и е близак приятел на баща ми.Не мисля ,че ще ни излъже
User's Signature

Качена снимка

#1797 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 11:30 PM

Показване на мнениетоCh1L1K@, в 29 May 2010 - 11:17 PM, написа:

Нашия ветеринар ни препоръча първо да сложим адвантикс и след две сдемици фронтлине и така кучето щяло да издържи цяло лято според него.

защо е това?
Фронтлайна съдържа фипронил, а Адвантикса съдържа Имидаклоприд и перметрин. Те съчетават ли се успешно в организма на кучето? Адвантикс като токсичност е умерено опасно вещество, но в съчетание с друг препарат... Не бих рискувла да съчетавам няколко неща, за да щадя организма на кучето. Предпочитам да купувам редовно едно и същото и да обработвам кучето според инструкциите.

Показване на мнениетоCh1L1K@, в 29 May 2010 - 11:34 PM, написа:

Незнам това ни препоръча а пак и е близак приятел на баща ми.Не мисля ,че ще ни излъже

Никой не казва че ви лъже. Просто това за мен е неразумно и по-скоро вредно за кучето.
User's Signature

#1798 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 11:34 PM

За сега няма старанични ефекти.
User's Signature

Качена снимка

#1799 Потребителят е офлайн   no_brain Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2010 - 11:37 PM

За сега? Вие вече сте сложили фронлайна и адвантикса така ли?

#1800 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 May 2010 - 11:38 PM

Показване на мнениетоCh1L1K@, в 29 May 2010 - 11:39 PM, написа:

За сега няма старанични ефекти.

А ти какви странични ефекти чакаш за куче, което няма и две години?
Всичко това ще екне след време...
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема