Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 12 December 2010 - 06:33 PM
Публикувано: 12 December 2010 - 11:37 PM
Публикувано: 13 December 2010 - 01:08 PM
mihichkaaa, в 12 December 2010 - 05:38 PM, написа:
Чау, в сравнение с други породи, не миришат, поне за мен. Лабрадорката докато живееше при нас получаваше абсолютно същите хигиенни грижи, както и чау, но това куче понамирисваше си на куче от само себе си. Лео като се къпе редовно няма миризма на куче и туй то, същото съм чувала и от другите стопани на чау, които са гледали други породи. Същото мога да кажа и аз от моите наблюдения. Разбира се, ако се запусне кучето и ни гребен видяло ни баня, то ще мирише на мръсно, но при редовни хигиенни грижи миризма - еле пък воня - няма да има в апартамента (гледам Лео в апартамент).
Всички бебета чау се раждат с розови езици, но до няколко седмици то посинява. Ако взимате бебе-чау с розов език на сини петна, има голяма вероятност езика да не посинее по-нататък, а в нашата порода това се смята за порок - все пак уникалния син език е запазената марка на чау.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 13 December 2010 - 10:25 PM
Furia_S, в 13 December 2010 - 12:13 PM, написа:
mihichkaaa, в 12 December 2010 - 05:38 PM, написа:
Чау, в сравнение с други породи, не миришат, поне за мен. Лабрадорката докато живееше при нас получаваше абсолютно същите хигиенни грижи, както и чау, но това куче понамирисваше си на куче от само себе си. Лео като се къпе редовно няма миризма на куче и туй то, същото съм чувала и от другите стопани на чау, които са гледали други породи. Същото мога да кажа и аз от моите наблюдения. Разбира се, ако се запусне кучето и ни гребен видяло ни баня, то ще мирише на мръсно, но при редовни хигиенни грижи миризма - еле пък воня - няма да има в апартамента (гледам Лео в апартамент).
Всички бебета чау се раждат с розови езици, но до няколко седмици то посинява. Ако взимате бебе-чау с розов език на сини петна, има голяма вероятност езика да не посинее по-нататък, а в нашата порода това се смята за порок - все пак уникалния син език е запазената марка на чау.
Много благодаря за точния и изчерпателен отговор.А за езичето по скоро е лилаво с 2 розови петънца.
Публикувано: 13 December 2010 - 11:59 PM
Ще видим как ще се развият съдбите на Авитохол и Аурелия, има запитване от Белгия за единия от тях.Би било хубаво да останат тук, защото мисля че ще допринесат за развитието на
породата в България, напълно реалистично съм подходил към определянето на цената която искам.Оказва се, че цената е водеща за 99% процента от хората в България,
които се интересуват от чау-чау.Обяснимо е донякъде, живеем живеем в трудни времена, но като се замисля преди 5 - 6 години, когато нямаше криза и внесох Лаура и Торнадо много хора ме определиха като луд да давам толкова пари за кучета. Явно не е само кризата виновна...Но човека предполага, господ разполага, ще видим какво ще стане

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07
Публикувано: 14 December 2010 - 02:01 AM
Публикувано: 14 December 2010 - 03:44 AM
Цитат
Значи вече сте го избрала. Ако го взимате за домашен любимец - то стандарта и цветът на езика нямат значение, стига вашето куче да не два поколение по-нататък.

Публикувано: 14 December 2010 - 01:49 PM
Публикувано: 14 December 2010 - 04:42 PM
Pyfet, в 14 December 2010 - 12:54 PM, написа:
Прекратявайте всякакво нежелателно поведение с команда. На всяка нейна атака строго "Не!" и дърпане на каиша. Приучете кучето си към намордник, няма как щом е такава побойница, казвам го от личен опит - макар че моя побойник не налита на дребни и на женски, имаше период когато се разхождаше само с намордник, въпреки че като малък израсна с игри и усилена социализация в компания на кучкари, играеше и с бездомни, но в един момент след няколко нападения на едри кучета върху него всяко едро мъжко го възприемаше като потенциален спаринг-партньор. Преборихме се с това чрез отделни разходки и всекидневна забрана на всеки опит за агресия от неговата страна.
Успех!
Работете упорито, друг начин няма.

Публикувано: 15 December 2010 - 02:01 AM
Furia_S, в 14 December 2010 - 02:49 AM, написа:
Цитат
Значи вече сте го избрала. Ако го взимате за домашен любимец - то стандарта и цветът на езика нямат значение, стига вашето куче да не два поколение по-нататък.
Ами да харесала съм си кученце,но още изчаквам да видя какво ще решат стопаните.А имам и още един въпрос,на каква възраст може да се кастрира кученцето?
Публикувано: 15 December 2010 - 10:28 AM
mihichkaaa ,
Зависи дали е мъжко или женско.Ако е женско, най добре преди първото разгонване 5-7 месец, ако пропуснете, другият вариант е веднага след това.Така процента да се предпази от повечето болести е по голям.Мъжките да кажем около 7-9 месец.колкото е по рано толкова по добре и по леко минава.Има тема във ветеринарен кабинет, прочетете я. Бъдете много внимателни от къде ще вземете кученце.Дръжте на здравето му и ако нещо ви осъмни, не го вземайте.Чау са трудна порода.Прочетете целият под форум чау чау , да придобиете представа с какво се захващате.Не случайно ви попитах дали сте гледали куче преди това.Пак ви казвам ,че миризмата на кучето зависи от неговото гледане.Познавам питбули които са гледани прекрасно и изобщо няма миризма.
Не мисля ,че трябва да се обиждате от предишният ми пост.Когато прекарате повече време във форума и разберете колко хубави кучета ,дори чаута са изхвърлени на улицата заради глупост на стопани и вие ще реагирате така .Особено ако ви се наложи да ги лекувате и търсите дом.Много хора си вземат кучета без да съзнават ,че те не са плюшени играчки, а е необходима грижа.Когато дойде момента за нещо елементарно ,дори ваксина , ги изхвърлят.Да не говорим за миризма.И после ги обираме от улицата и плащаме за лечение, стационар , търсим дом .Заради каприза на някой нещастник.Пример, вчера в клиниката имаше една невероятна шарпейка изхвърлена, жалка картинка за такова хубаво куче.Докарало си от улицата куп болести още, търсейки любящи собственици.
Какво стана с котето което намерихте лятото? Не сте пуснали никаква информация.
Публикувано: 15 December 2010 - 10:25 PM
А за котето,за което бях писала много съжалявам,че не съм писала пак просто бях забравила.Ами точно това котенце умря,но след него паднаха и 2 негови братчета,които успяхме да спасим и са много добре,вече са големи и няма никакви проблеми с две думи се чувстват идеално :)
Целувки на красивите ви мечета
Публикувано: 16 December 2010 - 10:37 PM

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07
Публикувано: 17 December 2010 - 10:34 PM
tornado, в 16 December 2010 - 09:42 PM, написа:
ТОРНАДО,
Подали сме заявление за членство в Клуба на северните кучета, другото - по реда си.
Публикувано: 26 December 2010 - 01:38 AM
IA, благодаря вече почиваме и посрещаме празници. Тази картичка незнам откъде си успяла да я свалиш, но е точно в десетката.... Много целувки за мечетата да ги нагушкате от нас!