Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1991 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 December 2010 - 06:33 PM

Писах като нормален човек и очаквах такъв отговор.Не питам за себе си дали мирише или не за съвсем друго нещо става въпрос,но..казах че ми харесват и че ще си взема и разбира се,че ще го гледам колкото и да се цапа.Питах просто защото наскоро бях при пиятел,който гледа питбул и вунята беше направо непоносима.Интересуваше ме как е при чау с тази огромна козина,благодаря все пак за отговора...

#1992 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 12 December 2010 - 11:37 PM

Няма миризма, но и да има някаква се свиква ако си го обичаш. Моето има слаба бебешка миризма, ко ято след къпане изчезна. Освен това има кучешки парфюми в магазините. Тази порода е трудна за гледане - страдат от много кожни проблеми, проблеми с очите и др. и е необходимо много грижи, време и внимание към кучето.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1993 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 December 2010 - 01:08 PM

Показване на мнениетоmihichkaaa, в 12 December 2010 - 05:38 PM, написа:

Писах като нормален човек и очаквах такъв отговор.Не питам за себе си дали мирише или не за съвсем друго нещо става въпрос,но..казах че ми харесват и че ще си взема и разбира се,че ще го гледам колкото и да се цапа.Питах просто защото наскоро бях при пиятел,който гледа питбул и вунята беше направо непоносима.Интересуваше ме как е при чау с тази огромна козина,благодаря все пак за отговора...

Чау, в сравнение с други породи, не миришат, поне за мен. Лабрадорката докато живееше при нас получаваше абсолютно същите хигиенни грижи, както и чау, но това куче понамирисваше си на куче от само себе си. Лео като се къпе редовно няма миризма на куче и туй то, същото съм чувала и от другите стопани на чау, които са гледали други породи. Същото мога да кажа и аз от моите наблюдения. Разбира се, ако се запусне кучето и ни гребен видяло ни баня, то ще мирише на мръсно, но при редовни хигиенни грижи миризма - еле пък воня - няма да има в апартамента (гледам Лео в апартамент).

Всички бебета чау се раждат с розови езици, но до няколко седмици то посинява. Ако взимате бебе-чау с розов език на сини петна, има голяма вероятност езика да не посинее по-нататък, а в нашата порода това се смята за порок - все пак уникалния син език е запазената марка на чау.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1994 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 10:25 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 December 2010 - 12:13 PM, написа:

Показване на мнениетоmihichkaaa, в 12 December 2010 - 05:38 PM, написа:

Чау, в сравнение с други породи, не миришат, поне за мен. Лабрадорката докато живееше при нас получаваше абсолютно същите хигиенни грижи, както и чау, но това куче понамирисваше си на куче от само себе си. Лео като се къпе редовно няма миризма на куче и туй то, същото съм чувала и от другите стопани на чау, които са гледали други породи. Същото мога да кажа и аз от моите наблюдения. Разбира се, ако се запусне кучето и ни гребен видяло ни баня, то ще мирише на мръсно, но при редовни хигиенни грижи миризма - еле пък воня - няма да има в апартамента (гледам Лео в апартамент).

Всички бебета чау се раждат с розови езици, но до няколко седмици то посинява. Ако взимате бебе-чау с розов език на сини петна, има голяма вероятност езика да не посинее по-нататък, а в нашата порода това се смята за порок - все пак уникалния син език е запазената марка на чау.

Много благодаря за точния и изчерпателен отговор.А за езичето по скоро е лилаво с 2 розови петънца.

#1995 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2010 - 11:59 PM

Благодаря Лексус!
Ще видим как ще се развият съдбите на Авитохол и Аурелия, има запитване от Белгия за единия от тях.Би било хубаво да останат тук, защото мисля че ще допринесат за развитието на
породата в България, напълно реалистично съм подходил към определянето на цената която искам.Оказва се, че цената е водеща за 99% процента от хората в България,
които се интересуват от чау-чау.Обяснимо е донякъде, живеем живеем в трудни времена, но като се замисля преди 5 - 6 години, когато нямаше криза и внесох Лаура и Торнадо много хора ме определиха като луд да давам толкова пари за кучета. Явно не е само кризата виновна...Но човека предполага, господ разполага, ще видим какво ще стане :smile:
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#1996 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 02:01 AM

Цената е гаранция, че кученцата ще попаднат на подходящи стопани, които ще се грижат с нужното внимание и любов, ще бъдат водени и представяни на изложби за да допринесат за развитието на породата. Жалко, че в България не е популярна нашата порода и малко хора биха си закупили елитни чау чау, но да се надяваме, че това ще се промени. А това, което сте направили с Торнадо и Лаурентина е правилния път. Поздравления и стискаме палци да се развият добре нещата! Когато купихме Лексус за нас цената нямаше значение, важното беше да вземем хубаво здраво кученце, шоу клас, което да бъде представяно на изложби.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#1997 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 December 2010 - 03:44 AM

Цитат

Много благодаря за точния и изчерпателен отговор.А за езичето по скоро е лилаво с 2 розови петънца.

Значи вече сте го избрала. Ако го взимате за домашен любимец - то стандарта и цветът на езика нямат значение, стига вашето куче да не два поколение по-нататък.
User's Signature

#1998 Потребителят е офлайн   Pyfet Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2010 - 01:49 PM

Здравейте! Имам женско чау чау. По принцип е много кротка и не е агресивна. Но срещне ли се с друго куче и го напада, захапва го и не пуска. Едва успявам да ги разтърва. Не подбира - малки, големи кучета, женски, мъжки. Доближат ли се до нея да я подушат и то съвсем приятелски ги захапва. По принцип вече съм стигнала до там, че не я пускам при никакви кучета, но ако някое не е вързано идва и право при нас и край. Как да я разтървавам най - бързо?

#1999 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2010 - 04:42 PM

Показване на мнениетоPyfet, в 14 December 2010 - 12:54 PM, написа:

Здравейте! Имам женско чау чау. По принцип е много кротка и не е агресивна. Но срещне ли се с друго куче и го напада, захапва го и не пуска. Едва успявам да ги разтърва. Не подбира - малки, големи кучета, женски, мъжки. Доближат ли се до нея да я подушат и то съвсем приятелски ги захапва. По принцип вече съм стигнала до там, че не я пускам при никакви кучета, но ако някое не е вързано идва и право при нас и край. Как да я разтървавам най - бързо?

Прекратявайте всякакво нежелателно поведение с команда. На всяка нейна атака строго "Не!" и дърпане на каиша. Приучете кучето си към намордник, няма как щом е такава побойница, казвам го от личен опит - макар че моя побойник не налита на дребни и на женски, имаше период когато се разхождаше само с намордник, въпреки че като малък израсна с игри и усилена социализация в компания на кучкари, играеше и с бездомни, но в един момент след няколко нападения на едри кучета върху него всяко едро мъжко го възприемаше като потенциален спаринг-партньор. Преборихме се с това чрез отделни разходки и всекидневна забрана на всеки опит за агресия от неговата страна.
Успех!
Работете упорито, друг начин няма.
User's Signature

#2000 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 02:01 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 14 December 2010 - 02:49 AM, написа:

Цитат

Значи вече сте го избрала. Ако го взимате за домашен любимец - то стандарта и цветът на езика нямат значение, стига вашето куче да не два поколение по-нататък.

Ами да харесала съм си кученце,но още изчаквам да видя какво ще решат стопаните.А имам и още един въпрос,на каква възраст може да се кастрира кученцето?

#2001 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 15 December 2010 - 10:28 AM

mihichkaaa ,
Зависи дали е мъжко или женско.Ако е женско, най добре преди първото разгонване 5-7 месец, ако пропуснете, другият вариант е веднага след това.Така процента да се предпази от повечето болести е по голям.Мъжките да кажем около 7-9 месец.колкото е по рано толкова по добре и по леко минава.Има тема във ветеринарен кабинет, прочетете я. Бъдете много внимателни от къде ще вземете кученце.Дръжте на здравето му и ако нещо ви осъмни, не го вземайте.Чау са трудна порода.Прочетете целият под форум чау чау , да придобиете представа с какво се захващате.Не случайно ви попитах дали сте гледали куче преди това.Пак ви казвам ,че миризмата на кучето зависи от неговото гледане.Познавам питбули които са гледани прекрасно и изобщо няма миризма.
Не мисля ,че трябва да се обиждате от предишният ми пост.Когато прекарате повече време във форума и разберете колко хубави кучета ,дори чаута са изхвърлени на улицата заради глупост на стопани и вие ще реагирате така .Особено ако ви се наложи да ги лекувате и търсите дом.Много хора си вземат кучета без да съзнават ,че те не са плюшени играчки, а е необходима грижа.Когато дойде момента за нещо елементарно ,дори ваксина , ги изхвърлят.Да не говорим за миризма.И после ги обираме от улицата и плащаме за лечение, стационар , търсим дом .Заради каприза на някой нещастник.Пример, вчера в клиниката имаше една невероятна шарпейка изхвърлена, жалка картинка за такова хубаво куче.Докарало си от улицата куп болести още, търсейки любящи собственици.
Какво стана с котето което намерихте лятото? Не сте пуснали никаква информация.

#2002 Потребителят е офлайн   mihichkaaa Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 December 2010 - 10:25 PM

Да и аз съм решила да прочета целия подфорум и тогава да си взема кученце искам да съм запозната. И да разбирам ви до някъде и аз самата се изумявам от някои неща,които чета тук.
А за котето,за което бях писала много съжалявам,че не съм писала пак просто бях забравила.Ами точно това котенце умря,но след него паднаха и 2 негови братчета,които успяхме да спасим и са много добре,вече са големи и няма никакви проблеми с две думи се чувстват идеално :)
Целувки на красивите ви мечета

#2003 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2010 - 10:37 PM

Лексус, така е, това е пътя, дано повече хора да го следват.Записахте ли вашето кученце в клуба на северните кучета и в БРФК?Ако искате да ходите на изложби е по -добре, защото с чуждото родословие таксата е примерно 25 евро за участие, защото го таксуват като чуждо куче, а куче регистрирано в БРФК плаща 25 лева.Пък и е хубаво да се членува в клуба с оглед на бъдещи заплождания.
User's Signature

www.chowchowbg.com

#2004 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 10:34 PM

Показване на мнениетоtornado, в 16 December 2010 - 09:42 PM, написа:

Лексус, така е, това е пътя, дано повече хора да го следват.Записахте ли вашето кученце в клуба на северните кучета и в БРФК?Ако искате да ходите на изложби е по -добре, защото с чуждото родословие таксата е примерно 25 евро за участие, защото го таксуват като чуждо куче, а куче регистрирано в БРФК плаща 25 лева.Пък и е хубаво да се членува в клуба с оглед на бъдещи заплождания.

ТОРНАДО,
Подали сме заявление за членство в Клуба на северните кучета, другото - по реда си.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2005 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 11:34 PM

Перфектно Лексус, радвам се на тази хубава новина, че родословните чау се увеличават!
User's Signature

www.chowchowbg.com

#2006 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 18 December 2010 - 10:20 AM

tornado,Lexus
И аз се радвам ,че се увеличават родословните чаута .За това ще направя нова тема, да се представите там.

Как ви се отразява снега тази година? Аз от доста време не се бях забавлявала така, както сега с този паднал сняг.Качена снимка

#2007 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 10:48 PM

Снега се отразява супер и на мъниците и на големите кучета, щуреят до насита.Ще кача снимки и ще пиша в новата тема представяне на родословните чаута, само малко време да отскубна.
User's Signature

www.chowchowbg.com

#2008 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 07:59 PM

IA, благодаря за новата тема - ще се представим и ние там, изчаквам по-старшите. За мое учудване Лексус не се впечатли особено от снега и се държа така, както винаги. А вашата красива принцеса няма ли някоя снимка да я видим на снега?

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2009 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 December 2010 - 01:38 AM

сесе, снимката на Ира, е великолепна, няма и помен да е имала проблеми.
IA, благодаря вече почиваме и посрещаме празници. Тази картичка незнам откъде си успяла да я свалиш, но е точно в десетката.... Много целувки за мечетата да ги нагушкате от нас!:re_037: :rc_036:

#2010 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 December 2010 - 12:33 PM

sara92, благодаря! Как сте вие? Много целувки за Сара и Лъки!
Ия, ние сме добре, Ира е станала много мързелива :ab_041: , гледа да си поспива и само от време на време се разиграва :ab_041: . Много целувки за Ия!
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема