Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 27 December 2010 - 12:22 AM
Макс е на 5 месеца и имаме проблем,постоянно повръща.Нейска изобщо
да се качи в колата ,а вътре стой в клетка.
Някой знае ли дали е времено,и дали ще свикне.
Возил се е 3-4 пъти.
Ще попитаме и ветеринаря,но исках първо вашето мнение.
Публикувано: 27 December 2010 - 02:11 PM
chopar, в 26 December 2010 - 11:27 PM, написа:
Макс е на 5 месеца и имаме проблем,постоянно повръща.Нейска изобщо
да се качи в колата ,а вътре стой в клетка.
Някой знае ли дали е времено,и дали ще свикне.
Возил се е 3-4 пъти.
Ще попитаме и ветеринаря,но исках първо вашето мнение.
На тази възраст (аи на никоя друга) не хранете и не давайте вода на кучето преди път. "Морска болест", нормално явление, като при хората. Ако го хранете обилно и сте оставили преди път пълни паници - ми то как няма да повръща? Аз ако съм, и аз ще повърна. Друг е въпроса, ако не става дума за многочасови преходи, а за кратко возене, кучето може да изпитва дискомфорт, ако искате да го качете в колата. То го свързва обекта с неприятните усещания и сърдитата ви реакция на повръщането му.
Най-често това отшумява с времето: вие спирате да го храните толкова често след 1 година поради възрастта му, той спира да повръща в колата от клатенето й след като е нахранен. За сега на ум ми идват дежурните: не го хранете преди пътуване или поне не веднага след като е ял. На 5 месеца вече трябва да имате почасов изграден хранителен режим. Съобразяваете се с факта кога е яло бебето, преди да го качите в колата. Ако отивате на гости с колата и взимате бебето за да го покажете на приятели - то СЪОБРАЗЯВАЙТЕ СЕ С ГРАФИКА НА ХРАНЕНЕ НА КУЧЕТО СИ.
Не съм виждала кучето ви, за това моето мнение не го взимайте насериозно.
Обаче ако кучето ви повръща освен возенето в колата, тогава веднага на ветеринар!
Успех ви желая.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 27 December 2010 - 11:59 PM
Не повръща постоянно,само в колата.Честно казано не съм обръщала внимание
дали е нахранен преди да тръгнем.Естествено че ще взема думите ти насериозно.
Малко акъл трябва,ама навреме....Благодаря...
Публикувано: 29 December 2010 - 05:33 PM

Публикувано: 30 December 2010 - 07:30 PM
weezy, в 30 December 2010 - 01:17 PM, написа:
Weezy, профилактично на всеки три месеца се дава Дронтал /по 1 хапче за всеки 10 кг на кученцето/ - дава се на гладно и след това още 2-3 часа не трябва да яде. След това се наблюдава първото аки, и ако има глисти в него - още един път същата процедура след една седмица.

Публикувано: 01 January 2011 - 05:58 AM
Публикувано: 08 January 2011 - 12:00 AM
Кирилица, Моля!
Мод.
Публикувано: 08 January 2011 - 01:43 AM
atmos, в 07 January 2011 - 11:05 PM, написа:
Предишната ви тема в "Новини, събития, коментар" беше изтрита.
Не си мъчете кучката с раждане, какво лошо ви е направило животното че сте решили да я заплождате? Обичайте си я и я гледайте, какъв е този зор?

Публикувано: 08 January 2011 - 03:08 PM

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia
Публикувано: 08 January 2011 - 03:36 PM
atmos, в 08 January 2011 - 12:46 PM, написа:
Сменете си докторите, нито един истински профи няма да ви даде такъв неграмотен и вреден съвет. Тази глупава и супер-вредна заблуда "да роди веднъж за здраве" няма ли да изчезне някога? Тук има достатъчно съфорумци които си гледат женски цял жвот без да са раждали те, и животните им са напълно щастливи със стопаните си. Гледайте си животинката и не я заплождайте.
Окраската ви се нарича "крем", в нашата порода не съществуват бели кучета, защото няма ген който да отговаря за подобен цвят в породата ни.
Добре дошли на форума:-))))Прочетете темата "Търся си гадже", тя е точно като за вас:
http://forum.dog.bg/...b4%d0%b6%d0%b5/

Публикувано: 09 January 2011 - 12:07 AM
Furia_S, в 08 January 2011 - 02:41 PM, написа:
atmos, в 08 January 2011 - 12:46 PM, написа:
Сменете си докторите, нито един истински профи няма да ви даде такъв неграмотен и вреден съвет. Тази глупава и супер-вредна заблуда "да роди веднъж за здраве" няма ли да изчезне някога? Тук има достатъчно съфорумци които си гледат женски цял жвот без да са раждали те, и животните им са напълно щастливи със стопаните си. Гледайте си животинката и не я заплождайте.
Окраската ви се нарича "крем", в нашата порода не съществуват бели кучета, защото няма ген който да отговаря за подобен цвят в породата ни.
Добре дошли на форума:-))))Прочетете темата "Търся си гадже", тя е точно като за вас:
http://forum.dog.bg/...b4%d0%b6%d0%b5/
Благодаря ви бяхте ми много полезни
Публикувано: 09 January 2011 - 10:58 PM
ARES_10, в 08 January 2011 - 06:47 PM, написа:

Та за Арес - абсолютен сладур, който става автоматично любимец на всеки, които го види. Вече сме като атракция, когато излезем на разходка. Много е дружелюбен, но само отдалеч, т.е. освен нас никой друг не може да го мачка, пипа и гали. Вече проявява доста вироглав характер, на всичко отгоре е и злояд. Та сега вече, освен сина ми станах двама

Моето и вашето са братчета... :) И ние взимахме нашето от там... даже си личи че са братчета - много си приличат :)