Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2031 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 January 2011 - 10:46 AM

Показване на мнениетоweezy, в 09 January 2011 - 10:03 PM, написа:

Моето и вашето са братчета... :) И ние взимахме нашето от там... даже си личи че са братчета - много си приличат :)

Когато разглеждахме фотогалерията и ние така предположихме, даже ви разглеждахме профила, за да видим дали е така! Много се радвам, че се намерихме и ще ми бъде приятно да ги съберем някой път да видим дали ще се познаят. Вие от къде сте? Нацелувайте братчето ни!

#2032 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 17 January 2011 - 01:35 PM

Ия , я рязаха в събота.Обръснаха я още повече и с този оток изглежда много страшна. Нищо ,че ми погрозня момичето , дано се оправи вече. Отново сме на антибиотици. Измъчихме се и дветеКачена снимка.

#2033 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 07:22 PM

Ия, бързо възстановяване! :wub:
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#2034 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 January 2011 - 02:06 AM

сесе, благодаря.От три дни се чудя дали да кача една отвратителна снимка тук.Да видите какво ни причиниха.Милата ми красавица не смея да се похваля ,че почна да намаля секрета и джоба се затваря, май.Даже отока леко намаля.
Ох, ще го убия този нещастник.Какво съм му подготвила само аз си знам.Като се поуспокоя ще разкажа.Само дето мислех че яда ще ми мине , а от ден на ден се засилва.

#2035 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2011 - 01:33 PM

Eй, момиче не ни дръж в напрежение и догадки....пиши какво става с голямата Ия...:wb_052: И каквото и да е станало, стискаме палци, да се оправяте на 100-ПРОЦЕНТА!:ba_025:

#2036 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2011 - 05:04 AM

sara92 , какво да пиша като речника ми е беден да изразя това което чувствам.

Винаги съм мислела ,че съм подготвена и мога да реагирам в такава ситуация.Е да, ама Не.
Една студена сутрин излизайки от входа на блока, нещо ме блъска и се озовавам на земята с цяло тяло върху Ия. Дори не знаех какво става ,мислех че е човек който ме блъска. Заради студа бях сериозно екипирана и с качулка на якето на главата.За това нищо не съм видяла.Развиках се, а отстрани чух мъж да ме псува ,че викам.През това време нещо ме дърпаше по якето и ми дръпна качулката.Тогава видях главата на питбула точно пред лицето ми.На ИЯ главата беше точно под моята .Очевидци казват, че питбула е целял моят врат а е докопал този на ИЯ.Беше страхотен лед и в ужаса си не можех да стана.Постоянно се пързалях.Тогава започнах да посягам с ролетката на ИЯ ,така и не успях да го докопам.Стопанина след като се нагледа на шоуто и заради виковете на хората реши да си прибере изчадието .Като ми каза ,че кучето му просто искало да ни подуши защото било разгонено. Аз станах и огледах ИЯ, но нищо не видях заради многото козина, пресякох улицата да направя разходката и .В един момент дори беше весела и като поглеждам по снега ,кървави дири. Кръвта течеше от устата и .Бързо в едно такси и в клиниката.Там се установи,че като я дърпал е разпрал много кожа и се е образувал джоб.От тогава сме всеки ден в клиниката на промивки ,инжекции и антибиотици.Всяка секунда изпитвам вина, че съм паднала върху нея.Можеше да се защити по някакъв начин.И тя не е безобидна ,ако се налага.Защо точно в този момент съм излязла на разходка .И защо не успях да я опазя.А тя толкова ме обича .Аз и говорих, че никога няма да позволя нещо да и се случи.
Според нейната докторка, по добре че се е озовала под мен.Била съм я защитила .Защото е щяла да скочи да ме пази и пораженията от още нахапвания не се знае какви ще са.Дали е по добре ,не знам.Само знам ,че всеки ден когато и пълнят раната разни дезинфектанти и я изцеждат ,сърцето ми се къса.Душата ми плаче, ни денем ни нощем имам някакъв покой, от тогава.
Да разкажа и за питбула ,който не веднъж споменавам тук в различни ситуации.
Той терори квартала от няколко години.Това е същият чиито стопанин демонстрира на децата за колко секунди се разкъсва котка.
Същият който нахапа по корема една жена която просто преминаваше през градинката с двама мъже.
Същият който нощем го пускат на бой с бездомните кучета.Имаме куче без крак от него.А хората не могат да спят от боевете.Стопанина, Наркоман с изпито лице, явно се забавлява от всичките си постъпки . Защото казват ,че кучето действа по команда. Редовно го води на бой.Пуска го и срещу кучето на комшията .Голям ротвайлер ,много възпитан и добре гледан от отговорен стопанин.Та, наркомана просто искал да види какво ще стане.
Искал да види и какво ще стане сигурно, когато нахапва осем годишно детенце или ръцете на друг мъж който просто се е защитавал.Или когато кучето поваля жена от съседният блок на спирката ,а тя разплакана го пита, защо .А той и отговаря да не минава от там ,че това била негова територия.
Случаите са много ,събрала съм доста жалби.Ако някой се заеме да прави статистика дали има ден без някакъв проблем.Сигурно няма такъв.
Последният път когато ме повика кварталният по въпрос за поредната жалба от нахапано момче. С разкъсани сухожилия на двата крака и нахапани задни части .Аз казах, че може да е всичко но мен като ме види ме предупреждава от далече.Тогава кварталният ми каза ,че просто не се е случило и на мен , и така и стана.Момчето подаде жалба , а в отговор на нея един ден питбула и неговият стопанин го причакват отново и пак е имало схватка.Прокуратурата обаче спира делото защото кучето е домашно.
Е питам се аз, защо едни ги глобяват, че са без каишка в парка, а други доказано агресивни и към хора и към животни се разхождат без проблем след купища жалби.Нали такива кучета трябваше да се конфискуват и преспят .Защо за едни има глоби , а за други никакви закони.Защо аз да се съобразявам и възпитавам правилно кучето , а друг да си прави каквото иска.Интересно какво ли трябва да се случи та някой да вземе мерки?И после всички сме биле еднакви . Все кучкари ни наричат.
Тук преди време имаше тема в подкрепа на тезата ,че не трябва да се забраняват определени породи .Няма агресивни кучета има тъпи стопани .То и чау не е лесна порода и не е за всеки.Но питате ли ме какво мисля сега когато съм от другата страна.С главата си съзнавам ,че кучето не е виновно .А с душата си..... ,всеки ден си представям как собственоръчно го разчленявам на парчета .Това кученце дето съзнателно напада хора и кучета и пречени и това на моето слънчице .
Хора тук които ме познават и знаят какво съм способна да направя за животно в беда .Било домашно или бездомно.Предполагам сега ще ги учудя какъв гняв изпитвам.То и аз не вярвам и си мислех, че времето ще ме успокои.Кучета от някой породи не трябва да се забраняват.А трябва да се разрешават само на хора минали през тест за годност.Определено съвестните собствениците на такива кучета ,няма да им се понрави какво пиша.Но нека да не съдят за другите по себе си .Това ,че някой хора са съвестни, не значи, че други са такива.Аз лично познавам стопани на, да кажем в случая потбули ,които възпитават и отглеждат любимците си като влагат цялата си душа и сърце .Но лошото е, че особено питбули вземат хора комплексирани с мания за величие.Помните ли случая с хъскито в Южният парк, лятото? Почина.....
През този период от време докато се лекуваме се наслушах на какви ли не приказки.Да потроши някой стопанина.Ми, че той е бит за почти всеки случай .И какъв е резултата.Кучето пак е при него и пак проблеми.Да не мислите ,че мъжът ми не го издирва поне две седмици.Та той се крие ,но моят ще го намери и какво от това .Моята цел е да го лиша от кучето му .Дори и на някой да му изглежда жестоко.Ще го съдя докато постигна целта си .В момента чакам да се състави комисия в общината която да прецени дали тоз индивид изобщо е годен да се грижи за куче.
Единственото което ме притеснява ,че живея на вторият етаж. Кучетата ми излизат на терасата ,а Наркомана не е със всичкият си и не знам как ще реагира на последствията които ще му се наложи да понесе.

Само да се оправи моето момиченце.Когато се върнах от Русия с новото кученце, раната се беше възпалила .Добре, че останах само ден заради нея .Въпреки всекидневните промивки се наложи да я срежат от долната страна .Без упойка, дори .Само я подготвиха за нея и ако не издържи на болката щяха да я бият.Раната вече не тече толкова и отока по намаля.Вчера спряха две от лекарствата.Остана само антибиотика който пием,промивките и антибиотика който слагаме в образувалият се джоб.Тя милата е герой.Как издържа да я изстискват всеки ден, и се чудя. Обожавам я и заради прекрасният и характер.И вместо да се радвам на двете си животинки ,аз не мога да спя.
Ето така изглеждаме сега.

Р.Р. За тези които им се струва много остър моят пост.
Уверявам ви ,че доста го редактирах .
Умишлено не писах веднага след случая.
А от тогава минаха 25 гадни дни.
Не пожелавам на никой такова изживяване.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2037 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2011 - 11:17 AM

ИЯ, много съжалявам за това, което преживявате!
Милата Ия, борец е тя, ще се оправи и козинката ще порасте.
Не се отказвай, бори се срещу тази гад, причинила ви това!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#2038 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 23 January 2011 - 12:33 PM

Живеем в страна, където отношенията приличат на джунгла! И на мен ми се случи подобна история но с ротвайлер, който крехката девойка не можела да удържи и го изпусна - нападна 4-месечното ми куче и аз се бих 10 минути с ротвайлера за да го спася, а стопанката му отстрани само гледаше... От тогава ходя със спрей в джоба и на такива отдалеч го вадя и показвам. Работата със съда ... може би след кой знае колко години ще го осъдиш и ще се опита да отмъщава със сигурност! Дано милата ИА се оправи, а вие да се успокоите от този страшен епизод!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2039 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2011 - 12:44 PM

Ох, милата Ия, чета и плача, стискам палци бързо да се възстановите и да не страда повече малката принцеса! Мисля, че е време и в България да има зоополиция и всеки да носи отговорност.
User's Signature

#2040 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 January 2011 - 04:23 PM

Отношението ми към цялата ситуация знаеш - кучето да се изземе и да се евтанизира.
Защото всеки нормален адекватен човек разбира че куче, което от години напада други животни и хора поощрявано от стопанина си не винаги може да бъде рехабилитирано за да е напълно с главата си.
Така че не ме интересува как ще рипнат псевдо-защитнички и търсачки на вселенската хармония: кучето необратимо превърнато в чудовище. Да, стопанина е виновен - да понесе наказание и той.

Съди го, момиче. С теб съм, знаеш.
Прегръщам ви от сърце и двете, кажи на черната кака да оздравява.
Ще се справите.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2041 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 23 January 2011 - 03:28 PM, написа:

Отношението ми към цялата ситуация знаеш - кучето да се изземе и да се евтанизира.
Защото всеки нормален адекватен човек разбира че куче, което от години напада други животни и хора поощрявано от стопанина си не винаги може да бъде рехабилитирано за да е напълно с главата си.
Така че не ме интересува как ще рипнат псевдо-защитнички и търсачки на вселенската хармония: кучето необратимо превърнато в чудовище. Да, стопанина е виновен - да понесе наказание и той.

Съди го, момиче. С теб съм, знаеш.
Прегръщам ви от сърце и двете, кажи на черната кака да оздравява.
Ще се справите.

Точно така!! Съдиш го и толкова. Щом от години ви тормози и имаш свидели работата ще стане.. Остави страховете от отмъщение на страна, защото подобни нещастници в повечето случаи са страхлкивци-комплексари, които досега не са видели отпор(яйцето не му е опирало до задника).. Чудя се как толкова не се намери някой, който да го постави на място.. Изроди са това. :zz_020:

#2042 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 January 2011 - 04:33 PM

Не бре Вълната, аз понеже съм по-наясно с цалата ситуация - били са повдигнати дела, но са спирани от прокуратурата...

Само че сега тоя бунак си намери майстора и няма да му се размине.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2043 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 12:19 PM

ИА, не можех да влезна няколко дни във форума, незнам поради каква причина, но като влезнах и ти прочетох поста много се разстройх:wb_052: Знаем, че съществуват подобни изроди и те трябва да бъдат поставени на място, но не съм очаквала да се случи на някой от нас точно, защото сме отговорни и грижливи стопани. А, може би точно затова и патим, защото сме много толерантни. Не го оставяй, направи нужното кучето да му бъде взето и да се докаже, че е асоциативно за да го приспят, ти си борбена натура ще се справиш. Другия вариант е да излизаш със страх и да се оглеждаш към всеки ъгъл да не те нападне отново...Състоянието на ИЯ, ще се оправи, защото знам какви грижи полагаш, но психически няма да се отърсиш лесно от преживяното. Разбирам те и искренно ти съчувставам, а пък за мечето страшно ме е яд. Да гледаш такава хубава животинка и да ти напакостят по такъв начин на любимеца е непростимо...Ако смяташ, че няма да бъдат взети мерки, намери паста за кучета при залавяне дават Седалин, и те заспиват. Не умират :ea_103:/за защитниците, ако тук има такива/ просто се унасят и могат да бъдат прибрани..... Дано раната се затвори, и да вървите към все по-голямо подобрение, ще чакаме новини! :ba_025:

#2044 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 09:09 PM

Weezy, kак е нашето братче? Измислихте ли вече име? Поздрави от Арес

#2045 Потребителят е офлайн   chopar Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 11:39 PM

Арес е голям сладур,много ме кефи...
и големите мечета ми харесват,добре ли им се отразява снега?
При нас няма сняг и ми е интересно как би реагирал нашия Макс...
Освен живот и здраве някоя зима да го заведем на България....
Поздрави на всички сладури във форума...

Да попитам ,вашите мечета гонят ли си опашката,и после да я дъвкат.Защото Макс ме изнервя вече.Постоянно си играе с опашката.

#2046 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 04:01 AM

сесе, Ия, от неделя Сара спря да се храни и пиеше само вода, отпадаше с часове. Преди десет дни беше разгонена, направих изследвания и те се оказаха недобри. На следващия ден направихме ехограф на две места и диагнозата беше и на двете места 100% потвърдена-ПИОМЕТРА. Днес в 3 ч. я оперираха, няма смисъл от хормонално лечение....и така вече съм сред Вас. Казвайте как се излиза след операцията в кондиция. Сара е отпаднала много, немога да и давам вода още, на моменти изплаква, незнае къде да легне, неспокойна е, върти се в кръг....:uc_029: За всички женски кучета мога да кажа само едно, гаранция -НЯМА, независимо дали кучето е раждало или не...Много ми беше трудно пред такава диагноза, но друг изход няма. Ще чакам наставленията Ви, за след оперативния период, и най-дребното нещо което сега в паниката си не се сещам да направя може да ми го напомните......защото сте минали вече този път!!

#2047 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 February 2011 - 07:13 AM

Най важното е, да не и даваш да се ближе.Скрои и от стара тениска препаска, така че да покрива само стомахчето ,без тялото .Прави се с 8 връзки които ги вързваш на гърба.Вода даваш само да близка по малко, но на често.От утре в по голямо количество,като почваш от 20 грама през 15 минути.Храната най добре от утре вечер,пак по малко .След това следиш дали ще ти се изака.Ако го направи значи стомахчето работи добре.Дори и да ти откаже утре храна не се притеснявай.Тази нощ ще ви е най трудна ,и 4 ден също защото пък опъва.Ако всичко върви нормално от 5 ден на такък ще сте все по добре ,видимо.Даже ще се опитва да играе.В никакъв случай не и давай да скача.Сега също я сложи на земята ,за да не слиза от леглото.Пиши моля те ,какво става.Как сте във всяка секунда.Сара ще се промени много,ще стане по игрива.Следи раната да не е мокра.
Късмет момичета ,стискам ви палци всичко да е наред.

Р.Р. Между другото ,на Ия джоба отново се отвори.

#2048 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 03:22 PM

Ия, сърдечно благодаря :rc_036:Съжалявам, че отново черното мече ще търпи процедури, но каквото е писано става....Важното е да отминава. Тази нощ наистина ни беше трудна, ясни са причините. Не съм наясно колко кръв губят, защото Сара е много отпаднала, всъщност не мърда. Водата и я слагам точно пред муцунката и тя пие едва-едва бавно. Количеството и го давам точно така, няма да се храни сигурно до довечера, но сега отиваме за антибиотика който и го бият, не са махнали абоката на лапата и може да и пуснат и система. Не се ближе на раната, пазим я от Лъки, той не спира да я ближе по очите и носа, много е нежен към майка си. Ще сложа нещо памучно за превръзка. Засега сме зле, ако се захрани може да започне и да става, сега няма сили милата.

#2049 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2011 - 07:35 PM

Милите , пожелавам приятно оздравяване и на двете мечони. :dh_188: И ние сме разгонени , излизането ние ад навън , постоянно се натъкваме на мераклии. :flagbg: Като изключим падането ми в желанието си да избягам от два мъжкара всичко е под контрол. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#2050 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2011 - 12:52 AM

Сара, много съжалявам за всичко ,което ви се е случило.Но най-тежкото вече е минало. Ия много подробно ти е обяснила. Ако има нещо питаи. Бързо възстановяване и ще чакаме да пишеш, как сте!
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема