Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 08 August 2013 - 12:56 AM
Не мисля, че сме "сгазили лука като стопани". От малко правим всичко нужно за неговото правилно възпитание и взаимоотношение с нас и не мисля, че сме сбъркали някъде (това не е първото ни куче). Изпълнява основни команди (разбира се не винаги... знаем нрава на чау-чау). На въпроса дали не му е достигало движение и разходка - преди го разхождахме по 2 пъти на ден и отделно го пускахме в двора ни (който не е малък) по няколко пъти на ден, а сега го разхождам по 1 път и през деня го пускам по няколко пъти в двора. Кучето попринцип стой на верига в двора която е дълга и му позволява да се разхожда. Ситуацията в която ме ухапа бе следната - бях го пуснал в двора и трябваше да го вържа на веригата, взех кайшката и исках да го закопчея и тогава той ме захапа. Не мисля, че кучето вижда жеста ми като заплаха...все пак това го правя всеки ден по няколко пъти и мисля, че за него вече това е нормално действие.
Предложението за даване на други стопани не мисля, че е правилно... познавам кучето и според мен няма да остави нов човек да се грижи за него и ще го ухапи.
Публикувано: 08 August 2013 - 07:52 AM
Аз съм много против животните да се дават на училище с престой и някой друг да ги обучава, но вие си знаете.
Да, както и предполагах, кучето ви ухапа защото не искаше да бъде вързано на верига- разбираше жеста ви като заплаха за свободата си на движение, което му липсва. Дори обектните кучета, обучени за пазачи, не бива да стоят дълго време вързани на верига - това изморява животното и го изнервя. На животното му трябват дълги пълноценни разходки с движения и игри, тогава няма да протестира ако го връзвате, защото ще е достатъчно уморено и ще компенсирате нуждата му както от физическо така и от емоционално натоварване.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 08 August 2013 - 12:38 PM
Цитат
Може би това е вашата гледна точка, но помислете отново върху въпроса, защото ако бяхте правили всичко нужно за неговото правилно възпитание, сега нямаше да обяснявате какви проблеми имате.
Цитат
Грешна е посоката ви на мислене - нравът е породна черта, но не и примиряване с нежелано поведение. Т.е. - при правилен подход и обучение, кучето ви щеше да изпълнява командите ВИНАГИ, а не когато то иска.
Цитат
А по принцип кучето (не само вашето, а всяко в такова положение) тотално психясва, когато е на верига!
И да обобщя ....
От първия ви пост останах с впечатлението, че сте готов да се разделите с кучето, защото пак е започнало да хапе и сте го предлагал, но за беда никой не го ще. Та даже и затворен (каквото и да значи това) да стои някъде, не го щат. Нали така пишете?!?
Приех споделеното по-горе от вас като вдигане на рамене и отказ от кучето. Затова и съветът ми към вас беше такъв. Защото ако едно куче не е желано, стои вързано на верига и не му се обръща нужното внимание, то няма защо да се мъчи. По-добре да се търси човек, който ще го гледа в дома си с любов, внимание и най-вече с подход и отношение към него.
Но сега излиза ново 5 за мен - май търсите съвет как да решите проблема, а не да го давате. Или и вие не знаете какво точно искате?!
Ако търсите някакво решение и куч да си остане при вас - на първо време отделете време и му направете здраво заграждение с приблизителни размери 2х2, а може 2х3 или 3х3 - фундамент, заграден от телена мрежа, , за да махнете тази верига. Естествено солиден покрив, предпазващ го от силното лятно слънце и поройните пролетно-есенни дъждове. Създайте му нормални условия за живот на двора. Къщичка в заграждението също е задължителна, за да се чувства добре там. Направете си режим за разходки. Отделяйте повече време за него - обучение и игра. Ако направите тези дребни неща, сам ще се уверите каква промяна ще настъпи.
Това, че кучето ви е ходило на училище нищо не значи. Какво са го учили, как са го учили, какъв опит имат неговите "учители" и какво са постигнали с вашето куче, ние всички можем само да гадаем. Фактът е, че кучето ви изпълнява команди когато си иска и хапе, което не е резултат от ходенето на училище и правилното ви възпитание. Потърсете опитен инструктор, който да научи вас как да се държите с кучето и как да постъпите в дадена ситуация. Проблема е разрешим, но ви чака работа, за да постигнете добър резултат. Започнете промяната от себе си.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 09 August 2013 - 09:57 AM
За това аз настоявам че кучето на автора на темата не го е ухапало БЕЗ причина. Напротив. Ухапало го е защото искаше да го прогони преди да са го вързали. При условие че елементарни нужди на кучето не са задоволени - това е напълно нормално поведение. Грешката, както винаги , е у стопаните.
Виждала съм обектни кучета, вързани на тел с верига, при това напълно щастливи и пълноценни животни, но са били гледани правилно и по един час разходки сутри и и вечер не им мърдаха, че и с игри, че и с упражнения. И на верига са ги връзвали само за нощни часове, при това са минавали с тях пълно обучение за куче-пазач под ръководство на инструктор. Забележете - не са го давали на училище за месец-два, а заедно с кучето самият стопанин се е явявал за обучение. Така на верига да, разбирам го, но иначе да го държиш вътре в двора и да го връзваш и да очакваш адекватно поведение..............не става.
weezy С две думи казано - държите кучето си без пълноценни разходки и не се занимавате с него, а искате то да се остави вързано на верига без протест. Еми... няма такъв филм.

Публикувано: 10 August 2013 - 05:12 PM
sara92, в 10 August 2013 - 04:49 PM, написа:

Sara92, ще отговоря тук, да не пълним фотогалерията. Оправи...силно казано според мен. Вече 2 месеца и половина яде само консерви. Направихме няколко опита за добавяне на гранула о постепенно захранване, но след 3-4 дни започваше да повръща пак. Пак изследвания...И махнахме стария чувал и купих нови гранули, с които започнахме пак от тази седмица - по няколко гранули в консервата. Незнам, внушавам ли си, но ми се струва, че съвсем се проскуба с тези консерви, а взимаме Гран карно, които уж са 100% месо. Беше ме страх да давам каквито и да било добавки заради поовръщането. Сега и жегата много го мъчи милия. Искрено този път се надявам да успеем с гранулите, че в противен случай за мен значи, че нещо със стомаха не е наред.
А на снимката е примирен, малката все го командва :-) Много е привързана към него и до днес само говори, че е болен и плюе (разбирай повръща). Днес ще помага да го изкъпем...ще бъде весело...
Публикувано: 10 August 2013 - 05:18 PM
Желая Ви успех!
Публикувано: 10 August 2013 - 06:37 PM
Повръща ли, милия? Нормално е след всичките ви болежки. Не сменяйте драстично храната, че е голям стрес за куч, аз като минах на естествена храна и месо моя се продриска - което е естествена реакция. Вчера го изпрах, лъщи та чисто нов))))
Малката красавица е невъзможно прекрасна))))))))

Публикувано: 10 August 2013 - 06:52 PM
За храната знам. Дори и когато сменяме само вкуса пак една седмица смесвам старата с новата. Но, и след разговор с вета решихме, че може пратидата на чувала да е нещо куца, макар че беше ял от него преди операцията и нямаше проблем. Факт е, че след всяко включване на гранула започваше да повръща. Затова и купих малък пакет съшата марка, просто да не е същия чувал ( него подарихме и не съм чула оплакване :-)).
Сега ще видим, от вторник слагаме гранули в консервите, засега ( да чукам на глава) няма проблем.
Публикувано: 10 August 2013 - 06:55 PM

Публикувано: 10 August 2013 - 06:57 PM

Публикувано: 15 August 2013 - 09:58 AM
Публикувано: 19 October 2013 - 11:47 AM

Публикувано: 19 October 2013 - 01:24 PM
Lexus, в 19 October 2013 - 11:19 AM, написа:
Стискайте, стискайте, той се бори геройски, изнасям го на ръце по няколко пъти навън да се облегчи, дано да ни се размине, защото има гадни образувания около надбъбречни жлези, може и биопсия да ни правят... Другата седмица ще се разбере. че и разширяване на стомаха ми прави. Поболях се от мъка. А той кротува, лежи до мен и само ме поглежда тъжно...

Публикувано: 20 October 2013 - 05:39 PM

Фурия, тук също стискаме палци и на ръцете и на краката, трима човека и четири косматки. Ще се оправи момчето ще видиш

Публикувано: 20 October 2013 - 06:46 PM
Предварителна диагноза на Лео е Кушинг, надбъбречните му жлези са уголемени. Това не се лекува, с това се живее до края на живота с медикаментозна помощ. Днес преобърнах всичко де що можах като инфо относно медикаменти за лек на тази гадна болест по света и у нас. Има вариант и да се оперира, но сърцето му е уголемено и не знам дали ще издържи упойката.
Ще търсим лекарство, което го няма в България. Няма начин да няма начин.
Такива ни ти работи....

Публикувано: 24 October 2013 - 03:26 PM
Знам, че в главата са ти много неща, повечето от които обвинения към себе си. Какво направих, какво не направих ,какво пропуснах и хем подобни. Но едно разбери ,нищо а ма НИЩО не си пропуснала и направила както не трябва. Просто идва такъв момент за всички ни, когато любимеца ти става на определена възраст и почват редица заболявания. Аз съм убедена, че си му дала най доброто и най голямата любов на света и че на друго място не би устискал и толкова. Просто ти е много мъка за него защото го обичаш от цялата си душа, а и повечето тук биха се чувствали в този момент така.
Аз обаче едно искам да ти кажа и дано не ти прозвучи много сурово. По добре по малко заедно ,но Лео да се чувства добре , от колкото по дълъг период в агония. Това ти го пиша по повод операцията защото знам,че хора подвластни на такава мъка не могат да разсъждават много трезво, което е напълно разбираемо. Аз съм убедена че правиш най доброто за него за това ще ти кажа моето становище, което естествено не е миродавно, ти си тази която преценява кое е най добре за твоето любимче.
При него далеч не е проблема Кушинга, той е последствие от двата тумора на над двете надбъбречни жлези. Проумей, Кушингът в твоят случай е вторичното заболяване. С него знаеш може да живее години на поддържаща терапия. Проблема идва от това ,че не се знае,първо как ще понесе операцията със сърцето и второ щото се обезсмисля да я правиш, поради следната причина. Първо,че и двете жлези са засегнати и ще трябва да се махнат при операция, второ че като се махнат идва другият проблем. До тогава отделяли голямото количество кортико стероиди, а след това ще се наложи да е отново до живот на поддържаща терапия съдържа кортико стероиди. Да го подлагаш на операцията с евентуалната идея че ще му удължиш леко живота не си заслужава. Щото възстановяването в неговата възраст е много трудно дори и да преживее операцията и после отново ще е на поддържаща терапия но просто в обратният вариант.А и да не забравяме и фисулата, можеш да я смяташ за затворила се едва след два три месеца, ако не даде реакция.
За това миличка , аз вярвам ,че Лео е герой и с такава стопанка като тебе ще изживее остатъка от живота си в щастие, мир и хармония. Ще те дори още със щастливи моменти и всичко ще е наред. Пък и много хора стискаме палци и ви обичаме.