Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2641 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 August 2013 - 12:56 AM

На кой въпрос не съм отговорил ? На училище беше малко повече от месец.
Не мисля, че сме "сгазили лука като стопани". От малко правим всичко нужно за неговото правилно възпитание и взаимоотношение с нас и не мисля, че сме сбъркали някъде (това не е първото ни куче). Изпълнява основни команди (разбира се не винаги... знаем нрава на чау-чау). На въпроса дали не му е достигало движение и разходка - преди го разхождахме по 2 пъти на ден и отделно го пускахме в двора ни (който не е малък) по няколко пъти на ден, а сега го разхождам по 1 път и през деня го пускам по няколко пъти в двора. Кучето попринцип стой на верига в двора която е дълга и му позволява да се разхожда. Ситуацията в която ме ухапа бе следната - бях го пуснал в двора и трябваше да го вържа на веригата, взех кайшката и исках да го закопчея и тогава той ме захапа. Не мисля, че кучето вижда жеста ми като заплаха...все пак това го правя всеки ден по няколко пъти и мисля, че за него вече това е нормално действие.
Предложението за даване на други стопани не мисля, че е правилно... познавам кучето и според мен няма да остави нов човек да се грижи за него и ще го ухапи.

#2642 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 August 2013 - 07:52 AM

А какво значи "кучето беше на училище малко повече от месец"? Бе дадено там за 1 месец ли? Вие не посещавахте ли заедно с него училище - вас да ви обучава инструктор, а вие да обучавате кучето.
Аз съм много против животните да се дават на училище с престой и някой друг да ги обучава, но вие си знаете.

Да, както и предполагах, кучето ви ухапа защото не искаше да бъде вързано на верига- разбираше жеста ви като заплаха за свободата си на движение, което му липсва. Дори обектните кучета, обучени за пазачи, не бива да стоят дълго време вързани на верига - това изморява животното и го изнервя. На животното му трябват дълги пълноценни разходки с движения и игри, тогава няма да протестира ако го връзвате, защото ще е достатъчно уморено и ще компенсирате нуждата му както от физическо така и от емоционално натоварване.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2643 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 August 2013 - 11:05 AM

Не мога да се въздържа и ще попитам - ЗАЩО БЕ, ХОРА, ДЪРЖИТЕ ЧАУ НА ВЕРИГА? Защо изобщо, в такъв случай, ви е трябвало да си взимате такава порода?

#2644 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 August 2013 - 12:38 PM

Цитат

Не мисля, че сме "сгазили лука като стопани". От малко правим всичко нужно за неговото правилно възпитание и взаимоотношение с нас и не мисля, че сме сбъркали някъде (това не е първото ни куче).

Може би това е вашата гледна точка, но помислете отново върху въпроса, защото ако бяхте правили всичко нужно за неговото правилно възпитание, сега нямаше да обяснявате какви проблеми имате.

Цитат

Изпълнява основни команди (разбира се не винаги... знаем нрава на чау-чау).

Грешна е посоката ви на мислене - нравът е породна черта, но не и примиряване с нежелано поведение. Т.е. - при правилен подход и обучение, кучето ви щеше да изпълнява командите ВИНАГИ, а не когато то иска.

Цитат

Кучето попринцип стой на верига в двора която е дълга и му позволява да се разхожда.

А по принцип кучето (не само вашето, а всяко в такова положение) тотално психясва, когато е на верига!

И да обобщя ....
От първия ви пост останах с впечатлението, че сте готов да се разделите с кучето, защото пак е започнало да хапе и сте го предлагал, но за беда никой не го ще. Та даже и затворен (каквото и да значи това) да стои някъде, не го щат. Нали така пишете?!?
Приех споделеното по-горе от вас като вдигане на рамене и отказ от кучето. Затова и съветът ми към вас беше такъв. Защото ако едно куче не е желано, стои вързано на верига и не му се обръща нужното внимание, то няма защо да се мъчи. По-добре да се търси човек, който ще го гледа в дома си с любов, внимание и най-вече с подход и отношение към него.
Но сега излиза ново 5 за мен - май търсите съвет как да решите проблема, а не да го давате. Или и вие не знаете какво точно искате?!
Ако търсите някакво решение и куч да си остане при вас - на първо време отделете време и му направете здраво заграждение с приблизителни размери 2х2, а може 2х3 или 3х3 - фундамент, заграден от телена мрежа, , за да махнете тази верига. Естествено солиден покрив, предпазващ го от силното лятно слънце и поройните пролетно-есенни дъждове. Създайте му нормални условия за живот на двора. Къщичка в заграждението също е задължителна, за да се чувства добре там. Направете си режим за разходки. Отделяйте повече време за него - обучение и игра. Ако направите тези дребни неща, сам ще се уверите каква промяна ще настъпи.
Това, че кучето ви е ходило на училище нищо не значи. Какво са го учили, как са го учили, какъв опит имат неговите "учители" и какво са постигнали с вашето куче, ние всички можем само да гадаем. Фактът е, че кучето ви изпълнява команди когато си иска и хапе, което не е резултат от ходенето на училище и правилното ви възпитание. Потърсете опитен инструктор, който да научи вас как да се държите с кучето и как да постъпите в дадена ситуация. Проблема е разрешим, но ви чака работа, за да постигнете добър резултат. Започнете промяната от себе си. Качена снимка
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2645 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 August 2013 - 09:57 AM

Искам да се обърна към всички стопани, които гледат кучетата си в двора и го връзват на верига. Запомнете - веригата и "пост"(опъната тел по която се движе веригата в определен маршрут) не е панацея. Животното, вързано на верига има същите нужди като апартаментно гледано животно. Не си въобразявайте че осигурявате на кучето си пълноценно движение и социализация като може да се движе из двора или не е ковнато за колиба, а има движение, заковано за тел (отдолу по земята или отгоре опъната тел - няма значение). Лишено от контакт, внимание, пълноценно движение и социализация, рано или късно това куче задължително ще го покаже. И най-тъжното в случая че то го показва чрез ухапване. Кучето не може да говори. Ухапване е единствен категоричен начин да покаже на вързващия стопанин че то не е съгласно да се върне на веригата.

За това аз настоявам че кучето на автора на темата не го е ухапало БЕЗ причина. Напротив. Ухапало го е защото искаше да го прогони преди да са го вързали. При условие че елементарни нужди на кучето не са задоволени - това е напълно нормално поведение. Грешката, както винаги , е у стопаните.

Виждала съм обектни кучета, вързани на тел с верига, при това напълно щастливи и пълноценни животни, но са били гледани правилно и по един час разходки сутри и и вечер не им мърдаха, че и с игри, че и с упражнения. И на верига са ги връзвали само за нощни часове, при това са минавали с тях пълно обучение за куче-пазач под ръководство на инструктор. Забележете - не са го давали на училище за месец-два, а заедно с кучето самият стопанин се е явявал за обучение. Така на верига да, разбирам го, но иначе да го държиш вътре в двора и да го връзваш и да очакваш адекватно поведение..............не става.

weezy С две думи казано - държите кучето си без пълноценни разходки и не се занимавате с него, а искате то да се остави вързано на верига без протест. Еми... няма такъв филм.
User's Signature

#2646 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 05:12 PM

Показване на мнениетоsara92, в 10 August 2013 - 04:49 PM, написа:

Качена снимкаМного чаровна госпожица си имашКачена снимка Мечо оправи ли си, вижда ми се малко тъжен, но си има грижовна стопанка, много сте сладки...!!Качена снимка

Sara92, ще отговоря тук, да не пълним фотогалерията. Оправи...силно казано според мен. Вече 2 месеца и половина яде само консерви. Направихме няколко опита за добавяне на гранула о постепенно захранване, но след 3-4 дни започваше да повръща пак. Пак изследвания...И махнахме стария чувал и купих нови гранули, с които започнахме пак от тази седмица - по няколко гранули в консервата. Незнам, внушавам ли си, но ми се струва, че съвсем се проскуба с тези консерви, а взимаме Гран карно, които уж са 100% месо. Беше ме страх да давам каквито и да било добавки заради поовръщането. Сега и жегата много го мъчи милия. Искрено този път се надявам да успеем с гранулите, че в противен случай за мен значи, че нещо със стомаха не е наред.
А на снимката е примирен, малката все го командва :-) Много е привързана към него и до днес само говори, че е болен и плюе (разбирай повръща). Днес ще помага да го изкъпем...ще бъде весело...

#2647 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 05:18 PM

weezy, ако наистина търсите съвет и помощ, моля Ви, прочетете внимателно какво са Ви написали. Истина е, че в 99.99% от случаите проблеми е в стопанина и го казвам от личен опит. Оставам с чувството, че едва ли не Вие изпитвате страх, че кучето ще ухапе пак. Явно въпорсът не е дали, а кога. Избягвам да давам съвети, тъй като не се считам за някакъв капацитет в тази обалст и го признвам, но не ме е срам да потърся помощ когато се налага. За доброто на кучето и на Вас, направете го и Вие!
Желая Ви успех!

#2648 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 06:37 PM

kkk
Повръща ли, милия? Нормално е след всичките ви болежки. Не сменяйте драстично храната, че е голям стрес за куч, аз като минах на естествена храна и месо моя се продриска - което е естествена реакция. Вчера го изпрах, лъщи та чисто нов))))

Малката красавица е невъзможно прекрасна))))))))
User's Signature

#2649 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 06:52 PM

Още веднъж благодаря :-)

За храната знам. Дори и когато сменяме само вкуса пак една седмица смесвам старата с новата. Но, и след разговор с вета решихме, че може пратидата на чувала да е нещо куца, макар че беше ял от него преди операцията и нямаше проблем. Факт е, че след всяко включване на гранула започваше да повръща. Затова и купих малък пакет съшата марка, просто да не е същия чувал ( него подарихме и не съм чула оплакване :-)).
Сега ще видим, от вторник слагаме гранули в консервите, засега ( да чукам на глава) няма проблем.

#2650 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 06:55 PM

Моя повръщаше след изядена дървена шпатула от стажнка в Синия Кръст, нахраних го с бариева каша и рентгена не е показал някакви паталогии, всичко мина и си замина, слава на Бога, пу пу пу. Оправяйте се, дано да ме се размине както на моя:-)))
User's Signature

#2651 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2013 - 06:57 PM

kkk, в момента не се хранят добре и поради жегите. Ние сме на кисело мляко, вярваш, не вярваш като котките сме. Отивам до Кауфланд, купувам десет млека от 2% и на всеки по кофичка от хладилника с две-три обикновени бисквити. Направо им е като агнешко!Качена снимка Пробвай, но за него да не е много студено. Иначе хапват слабо гранули, почити никак, малко пилешко на супа с хляб и това е. Стоят под климатика, ние също ще къпем Сара, ходи да ляга в гаража, там е тъмно, и доло плочата е много хладно, обаче много се цапа. Прохладна вечер и целувки за малката принцеса!!!Качена снимка

#2652 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 09:58 AM

При нас е точно обратното - постоянно е гладен! Само се моли, преследва детето, ако яде нещо...каквото му се сложи се омита точно за 3 секунди и пак пристига да се моли. Незнам на какво се дължи, абсолютна загадка за мен, тъй като преди по цял ден не ядеше и ни чакаше да се приберем, та тогава да похрупа. Сега го гони явно вълчи апетит.

#2653 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 12:35 PM

kkk, това е супер !Качена снимка Значи се е закрепил, не е вече болен. Щом му се хапва, нека да навакса. Честит празник, днес е Св. Богородица, пожелаваме на всички стопани и мечоци много здраве и късмет!!!Качена снимка

#2654 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 11:47 AM

Стискайте палци и на моя инвалид да ни се размине днес без проблеми, да му свалят абукат утре и другата седмица изследвания да се окажат максимално добри, колкото е възможно в нашия случай, че вече петта поред клиника ни пое... Той се държи геройски, Рижавото ми сърце.
User's Signature

#2655 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 19 October 2013 - 01:19 PM

Двама човека и две кучета - стискаме силно палци!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2656 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2013 - 01:24 PM

Показване на мнениетоLexus, в 19 October 2013 - 11:19 AM, написа:

Двама човека и две кучета - стискаме силно палци!

Стискайте, стискайте, той се бори геройски, изнасям го на ръце по няколко пъти навън да се облегчи, дано да ни се размине, защото има гадни образувания около надбъбречни жлези, може и биопсия да ни правят... Другата седмица ще се разбере. че и разширяване на стомаха ми прави. Поболях се от мъка. А той кротува, лежи до мен и само ме поглежда тъжно...
User's Signature

#2657 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 20 October 2013 - 05:39 PM

Ей, Лесуски, честити 9 месеца на малката фръцла.:wub: Да я на целявате от мен. Играх си много с дядо и :db_046:

Фурия, тук също стискаме палци и на ръцете и на краката, трима човека и четири косматки. Ще се оправи момчето ще видиш:ba_025:

#2658 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 20 October 2013 - 06:45 PM

Благодарим, Люси! Бебето стана днес джуниър и, естествено, командва цялата къща - както се вижда на снимките. Надяваме се да разкажеш много интересни неща и ти се възхищаваме на това, което направи.

Пращаме добри мисли за Лео.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2659 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 06:46 PM

Люси, благодаря, чакам другата седмица какво ще кажат в Добро Хрумване, ако Веторил като препарат е най-доброто за него ще те търся. Днес говорих и със съседи, които имат дъщери и познати стюардеси да видим дали и през тях от Англия и Германия не може да се намери това лекарство....

Предварителна диагноза на Лео е Кушинг, надбъбречните му жлези са уголемени. Това не се лекува, с това се живее до края на живота с медикаментозна помощ. Днес преобърнах всичко де що можах като инфо относно медикаменти за лек на тази гадна болест по света и у нас. Има вариант и да се оперира, но сърцето му е уголемено и не знам дали ще издържи упойката.
Ще търсим лекарство, което го няма в България. Няма начин да няма начин.
Такива ни ти работи....
User's Signature

#2660 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 24 October 2013 - 03:26 PM

Танче, сега те чета и тука. В понеделник ще ходя да ти взема лекарството. Така сме се разбрали, ако искаш и ти може да дойдеш.

Знам, че в главата са ти много неща, повечето от които обвинения към себе си. Какво направих, какво не направих ,какво пропуснах и хем подобни. Но едно разбери ,нищо а ма НИЩО не си пропуснала и направила както не трябва. Просто идва такъв момент за всички ни, когато любимеца ти става на определена възраст и почват редица заболявания. Аз съм убедена, че си му дала най доброто и най голямата любов на света и че на друго място не би устискал и толкова. Просто ти е много мъка за него защото го обичаш от цялата си душа, а и повечето тук биха се чувствали в този момент така.
Аз обаче едно искам да ти кажа и дано не ти прозвучи много сурово. По добре по малко заедно ,но Лео да се чувства добре , от колкото по дълъг период в агония. Това ти го пиша по повод операцията защото знам,че хора подвластни на такава мъка не могат да разсъждават много трезво, което е напълно разбираемо. Аз съм убедена че правиш най доброто за него за това ще ти кажа моето становище, което естествено не е миродавно, ти си тази която преценява кое е най добре за твоето любимче.

При него далеч не е проблема Кушинга, той е последствие от двата тумора на над двете надбъбречни жлези. Проумей, Кушингът в твоят случай е вторичното заболяване. С него знаеш може да живее години на поддържаща терапия. Проблема идва от това ,че не се знае,първо как ще понесе операцията със сърцето и второ щото се обезсмисля да я правиш, поради следната причина. Първо,че и двете жлези са засегнати и ще трябва да се махнат при операция, второ че като се махнат идва другият проблем. До тогава отделяли голямото количество кортико стероиди, а след това ще се наложи да е отново до живот на поддържаща терапия съдържа кортико стероиди. Да го подлагаш на операцията с евентуалната идея че ще му удължиш леко живота не си заслужава. Щото възстановяването в неговата възраст е много трудно дори и да преживее операцията и после отново ще е на поддържаща терапия но просто в обратният вариант.А и да не забравяме и фисулата, можеш да я смяташ за затворила се едва след два три месеца, ако не даде реакция.

За това миличка , аз вярвам ,че Лео е герой и с такава стопанка като тебе ще изживее остатъка от живота си в щастие, мир и хармония. Ще те дори още със щастливи моменти и всичко ще е наред. Пък и много хора стискаме палци и ви обичаме.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни