Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#601 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 October 2008 - 08:19 PM

Цитат

Защо трябва с такава злоба да се отговаря, ами който е решил да остане в историята и да не пише, е направил своя избор, няма място за коментар.Защо се намесват и други неща и обидни епитети, това е повече от нелепо.... :huh:
А така Сара кажи й го на Гери,не е хубаво да се обижда  :P ;D

gerry_22 недей много да мислиш  :wub: нали знаеш приказката за патицата ..с най-добри чувства.
User's Signature

Качена снимка

#602 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2008 - 09:20 PM

Цитат

Защо трябва с такава злоба да се отговаря, ами който е решил да остане в историята и да не пише, е направил своя избор, няма място за коментар.Защо се намесват и други неща и обидни епитети, това е повече от нелепо.... :huh:

мислиш,че е за мен ли БИЖУ? :huh: :huh: :huh:
;D ;D ;D

#603 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2008 - 10:04 PM

Цитат

Цитат

мислиш,че е за мен ли БИЖУ? :huh: :huh: :huh:
;D ;D ;D
Не се бии в главата,може още по-зле да стане положението  ;) ...
Ако мислех така,нямаше да пусна тези емотиконки,ирония жено ирония михи-хи  :tikva: :sarkastichen:
User's Signature

Качена снимка

#604 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 06:43 PM

Майки и Валенсия, не бъдете скромни похвалете мечетата от днес... :yahoo:

#605 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 08:09 PM

Защо така, няма коментари, значи аз до сега не бих изтраяла, Валенсия беше страхотна, Майки уникален....доста се проточиха нещата, но търпението си заслужаваше. Ние видяхме доста породи и тяхното награждаване имаме доста снимки от други породи и на всички се радваме искренно и благородно. Искам да пожелая на тези две мечета излезли на ринга днес все по-големи успехи, и да бъдат все така атрактивни. Днес доставиха истинско удоволствие на всички любители и посетители. :yahoo:  :->)

#606 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2008 - 08:19 PM

И аз много се радвам за явилите се мечета,на тях пожелавам много успехи и дано занапред броя им се увеличава по изложбите .. малко ми е тегаво,че е имало само 2 кученца  :(

Сара може спокойно да си коментираме изложбата в другата тема,а тук да оставим общите приказки примерно ... мисълта ми е да съберем емоцията,снимките и коментарите на едно място  :blink: ако искате де
User's Signature

Качена снимка

#607 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 03:21 PM

Тук ще пиша на Сара за да не се отклонявам от темата за изложбите!

Цитат

Да Фродо има родословие, както при най-първото ни куче Барси, но не е в Пловдив. Сара няма, аз съм казвала.
Сара винаги съм била на мнение,че родословието не е чак от такова значение и не е критерии за определяне качеството на кучето,нито пък любовта която изпитваме към него.Неродословни кучета винаги ще има.
Единствено съм против такива кучета да се развъждат,защото породата се разводнява,въртим се в затворен кръг и докато това положение съществува скоро няма да видим "истински чау" и кучетата по изложбите ще се броят на пръсти!
Кученце без родословие може да си купи всеки и да го отглежда просто като домашен любимец,а не да го множи.
Защото утре някой човек които да речем си е закупил кученце от такова кучило неродословно ще прочете тук там,ще събере информация и ще почне да се запитва "но,защо моето чау не е същото като това което съм виждал в нета на снимки,защо козинката му е по-къса от обикновено,защо муцуната му е по-издължена" Били сме свидетели и на такива запитвания точно тук в този форум..
От нас зависи дали породата ще просъществува в България,дали един ден ще имаме собствен клуб.Не ми се щеше отново да дъвкаме всичко това ..но все пак
Сара не се заяждам,говоря приятелски наистина дано не се обидиш  :blink:
А Фродо е много красив и би дал отлично поколение,би помогнал много за развитието на породата в България ако го пуснете отново,но на родословна женска.
User's Signature

Качена снимка

#608 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 07:05 PM

Бижу, истината е че, никога няма да си дам нито Сара нито Барси. Майка Сара повече никога няма да стане, нито Барси баща, зле се отрази и на двете ми кучета, това е отговорност, главоболие  и изтощение за самите животни. Значи аз имах мое виждане няма да коментирам.... минала съм нещта и имам реална преценка и направени изводи.Сега при мен са Сара и Лъки и се надявам да са ни здрави, повече нищо не искаме спрямо тях. :kuchence: Не съм любопитна, но бих искала да разбера как се справя с нелеката задача Торнадо?! :P

#609 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2008 - 08:59 PM

За това хората сме различни,имаме различни гледни точки .... не трябва да се упрекваме заради това,а спор винаги се ражда в подобни ситуации,но нали пък и казват,че в спора се ражда истината така,че ...
Поздрави на всички мечета и стопаните им.
User's Signature

Качена снимка

#610 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 08:31 AM

Цитат

истината е че, никога няма да си дам нито Сара нито Барси. Майка Сара повече никога няма да стане, нито Барси баща, зле се отрази и на двете ми кучета, това е отговорност, главоболие  и изтощение за самите животни. Значи аз имах мое виждане няма да коментирам.... минала съм нещта и имам реална преценка и направени изводи.Сега при мен са Сара и Лъки и се надявам да са ни здрави, повече нищо не искаме спрямо тях. :kuchence: Не съм любопитна, но бих искала да разбера как се справя с нелеката задача Торнадо?! :P

ммммм,аз доколкото знам tornado ще има поколение напролет,аз лично много чаках неговото кучило,но уви,ще чакам още малко :(.незнам защо,но аз съм почти сигурна,че ще има едно синио бебе и в неговото. :blink:
а относно синия ти,sаra92,жалко че няма снимка в лице,но от това,което се вижда е страхотен едър мечок,а мама Сара както винаги е е невероятно нежно излъчване-страхотна е станала.аз само не разбрах,този пухчо на снимката с трите кучета който е с лице кой е?прилича на Лъки,но не съм сигурна.
а за Макс само ще кажа,че Киара е като него.тя винаги е вървяла с размери за мъжки ;D,то за това и всеки си и говори в мъжки род ;D-разкош :->)

#611 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 02:51 PM

gerry_22,много ще се радвам за син мечок при Торнадо, но каквито и да са, само живи и здрави да се родят!  :wub:
За снимка в лице и аз съжалявам това ми дадоха, срещата беше много кратка. Интересни са очите на синия, те бяха теменуженосини като беше бебе, сега са воднисто сини, но пак сини. Има много повече козина и грива от Лъки, да това е Лъки хванат в неловък момент..... ;D Той прояви голяма общителност и добронамереност за игра със брат си, но Сара не беше на такава вълна. На снимката се вижда дори как е настръхнала, тя го лаеше и го захапа два пъти. Ние съвсем се стъписахме.. :rolleyes: Голям срам... ;D Той вървеше след нея, а тя го ръмжеше, това е снимано. Явно за нея съществува само едно дете и това е Лъки. Това е в животинското царство....Сара така не прие и не даде признаци,че познава като свое дете и малкия черен Барси, от там нямам още снимки. Има снимки но....нека са живи и здрави. :kuchence:

#612 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2008 - 08:53 PM

аааа,значи правилно съм си познала сладкото мече Лъки.станал е страхотен пухкавелчо.скоро не бях виждала негови снимки и затова помислих че може и да бъркам.а за Сара се учудвам,че е така наежена ;D.Симба пък само чака някой гостенин на четири крачета да поиграят.явно е по общителна.да са живи и здрави.целувки.

#613 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 10:40 AM

за да не пълниме темата за изложбите и купите на красивите ни мечета с глупости ще прехвърля темата тук-значи относно разни лични писма,които явно всички сме получили само ще кажа,че е жалко наистина-да тръгнеш да задаваш тъпи и невежи въпроси и в същото време да продаваш малки без документи за 2500 :rolleyes:е повече от тъжно ,жалко и ако щете смешно.
също така и това за петната на малките-при черен и риж родител :rolleyes:.ами темата е доста пълна в това отношение.най малкото едно прочитане е достатъчно да разбереш елементарни неща.също и това-ама те са с розови езици-не трябва ли да са с лилави?въобще пълна пародия.
без коментар........

#614 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 04:39 PM

Извинявайте,но аз май нещо не разбрах или не съм прочела както трябва.За какви петна става на въпрос при черен и риж родител?
  А и БИЖУ е права,че зависи от нас дали ще се оправи породата в БГ,но докато още има хора които заплождат и продават нечистопордни бебета,това никога няма да стане.Защото обявите със така наречените ''елитни родители'' още съществуват.

#615 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 09:55 PM

Цитат

Извинявайте,но аз май нещо не разбрах или не съм прочела както трябва.За какви петна става на въпрос при черен и риж родител?

става въпрос за потребител,който пуска лични с,извинете ме,доста тъпи въпроси.оказва се че е пращал и на sara92,с въпроса за петната,очевидно и на БИЖУ,на която пък е казал че продава малки без док.за 2500лв,ако съм разбрала правилно.този потребител дори даде мнение,че не се заплождали дългокосместо и късокосместо,като очевидно е визирал tornado.
всеки от нас знае ,че за петна и дума не може да става. :blink:
кери14,ти няма ли да ни зарадваш с някоя новина около твоите мечоци.на Кери козината почна ли да расте с нормални темпове?и въобще кажи как сте.

#616 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 November 2008 - 10:30 PM

Не напротив не ми е казал,че продава кучета за тези пари аз сама разбрах като от чисто любопитство пуснах имейла му в чичко гугъл.Беше си оставил мейла в една друга тема тук във форума и търсеше помощ и аз го видях .... Оказа се,че въпросния човек продава някакво чау-чау за 1800лв и друго на 8месеца за 2500лв ... ето обявата

Качена снимка

ето и другата

Качена снимка

ето и някое от кучетата което продава за тези пари

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#617 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 10:08 PM

Тоя по-голям скъпар и от мене, хахаха  ;D ;D ;D
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#618 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2008 - 10:18 PM

Не бях влизал отдавна и съжалявам за това, но работата беше в повече.
Виждам че логично се питате какво става с очакваното кучило от моя развъдник.Тази есен за съжаление нещата не се получиха при първият ни опит.
Лаурентина беше много нервна и на моменти дори злобна към Торнадо, а иначе са постоянно заедно, след това когато характера и се смекчи чак към 14-тия ден, Торнадо след 4 дни неуспешни опити загуби интерес - от 12-тия до 16 тия ден всъщност.Ветеринарния доктор беше всеки ден у нас, каза че кат окраев вариант ще направим изкуствена инсиминация и взе всечки необходими атрибути за това...но вече всичко беше свършило, просто закъсняхме.
Всяко зло за добро, беше първи опит, сега вече знаем кои са подходящите дни и знаем точно кога да ги събера заедно за да не губят интерес.
Надявам се напролет с нови сили и извлекли поуки да имаме своето първо кучило.Съжалявам че наистина има хора които искат да си вземат кученце от нас и се налага да чакат повече от година....но, наистина понякога си е божа работа, надяваме се напролет всичко да се подреди ида имаме малки топки :)
Гледам че мечтаете за синьо кученце да може ако съдбата е решила.Може и смуф да е:)Каквито и да са да са живи и здрави, да се пръкнат пък после ще видим :blink:
Още веднъж поздрави на всички!
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#619 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2008 - 10:49 AM

tornado, никак не се очудих на това което е станало, защото женското Чау е със страшен "характер". Трябваше да са отделно и след 11-ден да ги пускаш по-няколко часа заедно да се ухажват, и да не си омръзнат и дотягат. Защото мъжкия е готов по всяко време, женската е страшно придирчива. Разбирам, че всеки ден е имало вет. Защо не сте и взели натривка, тя показва кога е готова, и тогава не се държи агресивно и злобно, природата и заговаря. Има и друго дори да го допусне, след събирането женската отново ще се държи лошо с мъжкия "той вече не и трябва". Дано при вас не е така, но при нас в това отношение Сара беше непоправима. До момента в който го преместихме. Още си го жаля, как го хапеше, гонеше и ръмжеше. Нищо, късмет за следващия път, ще се получи със сигурност. :palec:

#620 Потребителят е офлайн   krisinkaa Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 05:22 PM

Може ли да ми кажете кога е  подходящо да избаням моя пухчо.. сега сме едвам на 3 месеца и не съм сигурна дали трябва и дали няма да му стане нещо, и чесно казано си ме е страх.. а пък и сега вече с студено..  :rolleyes:

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни