Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2421 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 15 May 2012 - 11:12 PM

А ма, много се радвам,че ви харесват. Пробвах те ли ги вече? Те и кучетата се чувстват по различно с тях, сигурно сте усетили разлика във воденето.
Аз като го слагах на Фей когато беше малка на последната дупка, вързвах останалата част да не виси.
Сега я чакам още да се доразвие и ако се наложи просто ще изрежа това което няма да ни трябва.
Моите бебоци още ще има да почакат за тези нагръдници. Аз червеният много го харесах,че е по мек и по цвят, ама детето не та не Качена снимка

Завиждам ви за Гърция ,ние утре пътуваме и бебенцата ми остават в бг с Ия. Толкава ми е мъчно и за трите . Чак в понеделник ще си ги видя. Много ще ми липсватКачена снимка
Но дано Хриси се представи добре с кака Фей. Стискайте ни палциКачена снимка
Но както и да се класира, няма да е на финала, връща се по спешност, точно лети когато е финала. Има приемни изпити. Е поне ще види какво е научилКачена снимка

#2422 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 May 2012 - 03:19 PM

Благодаря ти Furia_S!Линда е на 3 месеца и скоро ще почна да я изкарвам навън,но не знам кое ще е по-удобно да ползвам нагръдник или нашийник?кое е по добро за тях?
User's Signature

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...

#2423 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 16 May 2012 - 06:26 PM

ralinka123
Аз използвам и двете за да свикне и с двете неща. За предпочитане е нагръдник за да не се изтърка гривата, но аз държах кучето ми да познава и нашийника, така че ги редувах. Обучение на команди започвайте още от сега и ги упражнявайте по 10-15 минути дневно. Чау много бързо схващат всичко и се обучават точно както другите кучета, макар че имат собствени тънки моменти, специфични за нашата порода.
Успех!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2424 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 June 2012 - 09:10 PM

Линда е едва на 3 месеца ,но ноктите и са като на орел ...толкова много дере ,че не се търпи...аз сама не бих се навила да и режа ноктите,дали ветеринарите го правят,ако я заведа там ?
User's Signature

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...

#2425 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 June 2012 - 06:51 AM

Да, при ветеринар може да ви го направят. За първи път е добре да ви го покаже някой как става. после ще се научите сами. Аз имам ето такава резачка:
Прикачена снимка
User's Signature

#2426 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 June 2012 - 04:57 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 June 2012 - 06:51 AM, написа:

Да, при ветеринар може да ви го направят. За първи път е добре да ви го покаже някой как става. после ще се научите сами. Аз имам ето такава резачка:
Прикачен файл fced8e8d8ed7db1c86fc1169e351bcb5_600.jpg

Благодаря..аз вече от два дена я извеждам и вече два нокътя са й се счупили от разходката..вместо да се изпилят ,те се чупят ;x
User's Signature

#2427 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2012 - 06:09 PM

Показване на мнениетоralinka123, в 02 June 2012 - 02:57 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 June 2012 - 06:51 AM, написа:

Прикачен файл fced8e8d8ed7db1c86fc1169e351bcb5_600.jpg

Благодаря..аз вече от два дена я извеждам и вече два нокътя са й се счупили от разходката..вместо да се изпилят ,те се чупят ;x

Обърни внимание върху това с какво го храниш кучето. То е горе долу като при хората - ноктите се чупят и косата се скубе когато вече стигаме до драстичен недостиг на липса на витамини.

Примерно.

Нормално е да се счупят ноктите на бебе при първите разходки върху твърда настилка.

Аз вчера на Лео изпилих единия начупен нокът. Тръгна цепнатината нагоре, а лапите ги оглеждам внимателно, особено през този сезон - сезона на осилите...
User's Signature

#2428 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 05:32 PM

Привет на всички! Как започнаха да понасят горещините мечетата Ви? Ние с Лъки вече зле.... започна много да се хапе, значи екземите започват!:wb_052: Приятна почивка на всички!:re_037:

#2429 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2012 - 07:12 PM

Показване на мнениетоsara92, в 10 June 2012 - 05:32 PM, написа:

Привет на всички! Как започнаха да понасят горещините мечетата Ви?

Излизаме като е по-прохладно в общи линии, но то и в къщи е доста топло... добре че в коридора е хладно и там на Макая и е добре. Между другото тя се разгони на 08.06 и сега много се мъчим с тези разходки. Иначе тук из форума някой, не помня кой, беше писал, че постоянно си се чистят сами и е вярно. Пробвахме с гащички, не става, като я гледам и не и давам да ги ръфа ги търпи, но като я оставих вчера сама ги скъса и сега я пробвам без тях как ще е, защото тя иска да си се чисти. Нямаме проблеми, наистина не ми се налага засега да мия след нея, пък ще видим. Вие какво правите в такива моменти, слагате ли гащички? На нея така или иначе това ще и е единственото разгонване, ветеринаря каза, че можем да преценим кога ще е следващото в зависимост от обилността и продължителността на това, за да знаем колко време ще имаме преди да я кастрират. Ще ми се да стане на годинка, вие какво ще кажете, до тогава вероятно няма да се разгони отново, нали?
Поздрави на мечетата и ги дръжте на хладно! :wub:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2430 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 11 June 2012 - 04:25 PM

Лекси лежи пред вентилатора по цял ден и отказва ядене, а Бриа се спасява в коридора на тъмно и хладно. Разходките ги правим по-късно вечер и по-рано сутрин. Когато Бриа беше разгонена за първи път слагах гащички, но тя ги махаше и се наложи да чистя след нея. Доколкото знам се разгонват 2 пъти годишно приблизително през 6 месеца.Качена снимка Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2431 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 June 2012 - 04:37 PM

доколото съм чувала е хубаво кастрацията да се направи преди 1вото разгонване.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2432 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 07:03 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 11 June 2012 - 02:37 PM, написа:

доколото съм чувала е хубаво кастрацията да се направи преди 1вото разгонване.

Точно обратното. Не преди, а след. И е желателно кучето да е навършило 1 година, за да получи организъма необходимите хормони по времето на растежа. В училището на кучета - водачи всички кучета бяха кастрирани на 1 година, като за женските бе задължително да мине поне едно разгонване.
User's Signature

#2433 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 07:16 PM

Добре е след второто разгонване, което значи след 12-я месец, успех който прави, и да не е в горещините...:smile:
Лъки спря да се храни също, разхлаждаме се вече с климатика, не могат да издържат и много ги съжалявам. Оставям навсякъде вода и често я сменям да е студена!
:dog:

#2434 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 June 2012 - 10:32 PM

Момичета не е така. Хормони се отделят и от надбъбречната железа. Най хубаво е кастрирането да се извърши преди първото разгонване.Тогава процента е най висок от спадането на вероятността да се разболее от определени болести. След 1-вото спада на седемдесет и нещо.Някой даже казват под 20%, аз знам по положителна информация.
А след второто драстично на тридесет и нещо. Това е важна крачка и тези факти трябва да се имате предвид. Не просто кучето да е кастрирано, а да се съобразиш и с положителните неща.
Жегите не са проблем за такова важно нещо.Това не е козметична операция , за да се има в предвид външната температура.
Мечонка, кастрирай след разгонването и няма да съжаляваш.

http://forum.dog.bg/...8F%D1%82%D0%B0/

#2435 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2012 - 10:58 PM

Благодаря за информацията, но съм напълно наясно с всички твърдения за кастрацията, говорила съм с не един и двама лекари. Аз реших да е след първото, защото физически няма да се развие напълно, това ми казаха, а и аз бях сигурна, че е така, Макая определено е малка за кастрация, голяма е на размери вече, но си личи, че е бебе още, просто не е доразвита напълно и козина почти няма още, а пухче. Абсурдна ми беше мисълта да я кастрирам сега. Въпроса е, че след първото разгонване може да има различен период от 6-10 месеца преди второто, но ще изчакам до годинка, в никакъв случай по-рано, твърдо съм го решила.
И IA--- е права - преди първото е по-добре се направи от здравна гледна точка, това е американската теория до колко знам, а след третото разгонване няма никаква полза кучето да бъде кастрирано, не се намалява риска от ракови заболявания (това е пак част от тяхната теория).
Голяма мъка е иначе, наистина, с тези разходки...
Lexus, Бриа на колко месеца се е разгонила за първи път? Самото кръвотечение ще продължи около 15-20 дена, нали?
User's Signature

#2436 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 June 2012 - 12:07 AM

Точно така ми го обясниха и ветеринарите когато кастрирах и моите две пикли както казва и ИЯ,че трябва кастрацията да е преди първото разгонване,даже тук в темата за кастрацията мисля,е четох същото. :ae_085:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2437 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 June 2012 - 12:09 AM

Мечонка ,не чакай до годинка, предотврати и евентуални фалшиви бременности.Не се знае дали няма да се разгони пак. Тя ще израсте и умствено и физически ,кастрацията не пречи.Виж моята ИЯ.
Фей, ми е разгонена и вече на тази възраст осъзнато търси мъжкар. Не питай това пък какъв тормоз е.Но пък другите я пазят,включително и бебетата. Няма нищо общо вече с първите разгонвания.

Разгонването протича в три етапа ,имай го в предвид.Първият и последният са по скрити.

#2438 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 08:00 AM

А на каква възраст кастрирахте Ия? Може да се реша да е преди годинка, но ще е месец-два преди това, знам какъв риск поемам, но искам да я следя все още как се развива, виждала съм кучета кастрирани рано и определено всички те се различават екстериорно от останалите. Благодаря за ценната информация. :smile:
User's Signature

#2439 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 12 June 2012 - 09:49 AM

Мечонка, Бриа се разгони на 5 месеца и половина. Първата седмица течаха капки кръв, втората капките станаха розови и третата седмица също. Всичко мина за 21 дена. При това се наложи да я опазваме от Лексус - кошмар! Разделяхме апартамента на две, какво криене падаше и денем Лексус го водихме в офиса. Наистина е по-добре да я кастрираш, спестяват се много проблеми.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2440 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 12:06 PM

Всъщност, споровете около ЗА и ПРОТИВ ранната кастрация са вечни, точно както битките между фенове на суха и натурална храна - нямат край.
Аз лично съм ЗА кастрация на любимците пет-класа, но не и в подрастващата възраст.
Не мога да намеря статията, която коментираше и вреда от ранната кастрация, за съжаление, май в темата на Паскова с борзой, когато тя подаряваше две кучета с условия за по-нататъшна кастрация.
В даден случай всеки стопанин сам прави избор за възрастта на кастрацията, така че хубаво е Мечонка да послуша ветеринара си.
Мечонка, консултирайте се с "Добро хрумване" - нали това е клиниката, която посещавате?

Но аз лично в подрастващия организъм не бих набъркала докато не се оформи такава хирургична интервенция.
Това си е лично мое мнение, не покана за спор:-))))
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема