Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2601 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2013 - 12:06 PM

Леле момичета, какви са тия болни мечоци, я бързо да ги оправяте, че всъщност идват жегите и те ще се натръшкат с кожните алергии и екземи...Много съжалявам, много е притеснително, дано ветовете Ви са добри, това е решаващо!!! Ще влизам, и ще чакам добри новини. Стискам палци kkk, i Furia_S, да започне подобряване!Качена снимка

#2602 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2013 - 04:56 PM

Сигурно вече ви писна от мен, но не мога да се сдържа - стабилизиран е!

#2603 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2013 - 05:11 PM

Качена снимкаБраво, това е хубава новина! Пак пиши, не си дотегнала на никой, не се притеснявай.
Furia_S, как е при вас? Качена снимка

#2604 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 21 June 2013 - 08:04 PM

Изобщо не ни е писнало, даже много се радвамеКачена снимка
Фурия, как са нещата при теб?

#2605 Потребителят е офлайн   gerity_89 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 21 June 2013 - 08:44 PM

KKK честито, много се радвам за кучо :)

#2606 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2013 - 09:47 PM

Благодаря! Утре ще си го вземем, прецениха че по-добре и тази вечер да остане. Дано нещата да се задържат и в къщи. Ходихме да го видим, такъв е смешен с яка и проскубаната опашка ще се счупи милата.
Фурия, нищо чудно да се засечем утре...не можеш ни сбърка - друг такъв цирк няма :-)
Стискам палци и не позволявай като при мен да те обземат съмнения!

#2607 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 June 2013 - 09:04 AM

sara92
IA---

Тръгваме след малко, те ортопедите им са от 10 на работа.

Стърчи от коляното му едно като връзка от обувка - не изглежда да е шев, те го шиеха с разобсорбиращите шевове преди 5 години, стои едно такова като рингов повод леко изваден напред от коляното. Като във филмите на ужас, аз го фиксирах на операционната маса и като го видях щях да припадна буквално, ветеринара ми носеше студена кокакола с лед да не падне окончателно кръвната захар.
Направо не мога да повярвам - присътствала съм на операции, промивала съм шевове, рани, сменяла съм му кървящи превръзки, слагала съм му инжекции - никога не съм имала такава паникьосана реакция. Слънчасах явно:-))))

kkk
Да са ни живи и здрави опашатите приятели, че е мъка да ги гледаме как се мъчат...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2608 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 22 June 2013 - 02:01 PM

Боже,я да ме зарадвате с добри новини. Пишете какво става.

#2609 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 04:32 PM

Ние си го взехме и всички дружно ударихме един следобеден сън за красота :-)
Не смея да се похваля, че и преди 3 дни пак така си бяхме..
Дано и Лео е добре! Фурия с вас сме :wub:

#2610 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 June 2013 - 06:03 PM

Уфффф, така... Инородно тяло приличащо на много стар имплантант, но в Синия Кръст казаха че не работят с подобен материал. Пратиха ни на ретгнен. Снимката показа леко възпаление в засегната колянна става, сега сме на Рамидил и още едно лекарство за две седмици, след това на контролен преглед. Дупчица - тя е колкото пришка - стои отворена, вече не сълзи и той не я ближе. Не куца, не се движи с видимо усилие. Но ако хаповете не подействат може да се наложи и отваряне на коляното.................
За сега имаме надежда да ни се размине само с хапове. Че с анестезия не ми се иска да го моря моя старчок, и без това сърцето му не е добре. Но тая зелена жица в коляното на Лео и ветеринаря в Синия Кръст го хвърли в шах.
User's Signature

#2611 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 08:34 PM

Furia_S, това е много странно, ще го махнат ли? Лео явно превъзмогва болката и стъпва благодарение на лекарствата, но останалото така ли ще остане? Дано не се налага анестезия, за него не е добре. Ще се надяваме да пишеш, за подобрение. Да нагушкаш Лео от нас. Оздравявайте!Качена снимка
KKK, дано сте прескочили трапа окончателто, повече течности и да го пазите.Качена снимка

#2612 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2013 - 08:47 PM

sara92
На мен ми е адски странно, ако е изкуствената връзка, имплантирана в коляното му преди пет години - то защо е отхвърлена от организма сега? Макар че, това се случва с други инородни тела и при хората - за това препоръчват при хората след години да се изваждат пирони от кост, ако имало такива или зъбни винтове да се сменят веднъж на определен брой години. Меките му тъкани с възрастта да са се отпуснали и с годините изкуствената връзка да се е разлопала и да се е смъкнала?
Имаме старческа артроза - след случката зимата с ревматизъм не се изненадвам. Дядо Лео иска да яде ортопеди и невролози, едвам го фиксирахме с мъжът ми при рентгена, ако не знаех как да му озаптя главата с намордника щяхме да го отнесем в рентген кабинета там всичките барабар с лекарите.
Не куцаше и преди, ветеринаря каза че той самия е преживял скъсване на връзка и за куче с подобна случка нашето старче се държи изключително геройски - стъпва си, не куца, ходи си, само единствено я ближеше тая дупка от която изби инородното тяло.

Инак, умуваме че е възможно имплантанта така да е съеденил вече нужните тъкани, че сега като се е смъкнал и се е подал няма да е фатално онова леко изрязване на подалото се парче извън организма. След 12 дена сме на контролен изстрел в главата преглед. МНОГО се надявам да не се наложи преди това да търсим помощ пак, лекаря каза - ако има нещо съмняващо - веднага се обадете и елате. Надявам се да ни се размине...и да не му отварят коляното, така ме е шубе от обща наркоза с неговото хлабаво сърце, че не мога да ви опиша.
User's Signature

#2613 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2013 - 12:37 PM

Furia_S, ако връзката се е "разлопала и смъкнала"значи се е скъсала и старата травма се е възобновила. Освен ако през това време той не се е преборил сам с травмата. Дано не му отварят крачето.Качена снимкаПиши как се преборвате, няма да му лесно на Лео!Качена снимка

#2614 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2013 - 10:11 PM

Фурия, напълно споделям за упойките....аз нали съм си пъзла. Дано да се оправите с хапчетата и да не се налага!

#2615 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2013 - 01:52 PM

Люси, знам че си го писала, но ако е възможно може ли пак да кажеш какво се даваше след ухапване от пчела. Тази седмица отиваме за няколко дни на планина и вече ме гони параноя всякаква....

#2616 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 June 2013 - 03:46 PM

ОООО, мила задължително дори и в парка като ходя го вземам с мен Преднизолон Активис ,дава се на 5 кг живо тегло по една таблетка. Сиреч ако кучето е 25 килограма то даваш 5 таблетки на веднъж. Не вземам блистера само ако съм на 5 минути пеша от вкъщи. Но пък моите са тарикатки при тях се случва повечето нощем и ако не че работя до посред нощите, е знам как щях да ги заварвам после. При условие че те все в устата ги хапят ,защото моите търчат и си играят с тях по терасата.При мен има много пчели защото съм на ниско с много цветя. Или пък точно пред входа като душкат здравеца, току лапнат някоя пчела. Това с осите и пчелите не е шега работа ,освен че се получават алергии и подувания на дихателните органи, могат да се отключат и редица заболявания в последствие. Лекарството има и ветеринарен аналог, имам го и него ,но общо взето използвам човешкият защото можеш да си го купиш от всяка аптека и е 2-3 лева. А и ти спестява търченето до вета, защото ако закъснееш малко може и да е фатално, по някой път и половин час е от значение, какво останало няколко часа, а те го бият същото лекарство.
Аз като тръгвам някъде се зареждам със всичко, Преднизолон, два вида лекарства за силно и леко разтройство , прахчета против обезводняване и ампули за повръщане, освен това и всякакви хомеопатични, както и 4-5 мазила пудри и лосиони за рани и екземи и кучешки бинт, дето се самозалепва, ама пусто не е евтин. Имам си специална чанта за това и да не ме чуе дявола никога не ги използвам но пък забравила ли съм нещо ,точно това ще ми се случи. За това вземам и сешоари за изсушаване, кърпи , гребени четки, и шампоани, ако няма вода имам и шампоан без измиване ,само пръскаш и подсушаваш. както и спреове които като напръскаш и пада всяка гадост залепнала и предпазва козината и кожата.
Абеееееееееееее голям цирк съм ,но пък се чувствам спокойна защото мога да реагирам веднага, а не после да ми излезе през носа някоя почивка с тези четири дяволчета.
Весело изкарване и крайно време е да качиш някоя снимчица на двете слънца у васКачена снимка

#2617 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2013 - 07:06 PM

Качена снимка Подвижна аптека е IA---, практиката я учи на все повече хитрости за преодоляване на проблемите при мечоците. Ще ходите ли на почивка?
Furia_S, какво става с Лео, как е крачето, куца ли? Дано е по-добре!

#2618 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2013 - 07:12 PM

sara92
Не, не куца изобщо, той и преди не куцаше, но продължаваме с антибиотик и поддържаща терапия, следващата седмица сме на контролен преглед. Дано всичко да е наред...
User's Signature

#2619 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 10:02 AM

Furia_S, това е добре дано да задържите и да превъзмогнете проблема. Сигурно от антибиотика ще се храни по-малко, но и това ще се оправи. При нас пък започнаха разчесванията на козинката до кожата и до кръв, тоест алергиите. При Лъки е повечето, прави го на предните си лапи и нагоре по крачетата. Сара е направила само една раничка на заден крак. Мажа с гентамицин и прах-топоцин, ако не спрат ще пръскам със зеления спрей, те не го обичат защото явно ги щипе, но няма как...Качена снимкаАми късмет с лекуването, щом и ние почнахме, а няма толкова жеги...Качена снимка

#2620 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 June 2013 - 06:58 PM

Люси, все си мислех, че ние сме атракция, но ти ми доказваш,че може и още :ba_025: Благодаря! Вета ни каза клемастин 2 броя веднага и още 2 след 10-на часа.
Гушо в момента е пак на изследвания, бяхме във вторник и днес пак, че не падат колкото трябва тези левкоцити.
Веси, при вас жега, а тук ни удави от дъжд. Днес беше 12 градуса...направо зима.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни