Цитат
Цитат
Кучето си е на повод, когато го изкарвам на разходка, но живея в къща заедно с още 4 човека и в момента постоянно има и майстори. Не мога да пазя вратата постоянно, дали не се е открехнала или дали някой не я е оставил отворена. Не става въпрос да го пазя да не избяга, а става въпрос да не иска то самото да бяга.Вече е много голям за учител и търся алтернативи.
Колкото до женстата, аз не съм го взела за разплодник. Питам, защото съм чувала, че се укротяват малко или много. А относно "дочуването" и "онзи съсед ми подшушна така" не са глупости, защото по тази логика не трябва да чета и този форум, нали? Исках съвет, явно няма да го открия тук.
бягане ...
Запомни,че никога не е късно да се научи! ...
Ако обаче някъде навън има разгонена женска,пак ти повтарям това е инстинкт и никой не може да го спре да ходи при нея,освен ако не го затваряш вътре.При това положение няма какво да го учиш,когато женската вече не е разгонена той ще спре да бяга от вкъщи.
А относно глупостите ... обикновено такива хора са как да кажа с доста остарели разбирания,относно отглеждане и начин на поведение у кучетата.
Ще ти дам друг пример ... както много хора си мислят,че мъжкия се успокоява като се заведе при женска,така и всеобщото абсурдно схващане важи за женското което трябвало да роди поне веднъж в живота си за да бъде здраво :rolleyes: Това пак са глупости!
Помисли реално над нещата ако пуснеш кучето си на женска сега,мислиш ли,че ако то след 1-2 месеца усети друга разгонена женска няма да бяга и няма да отиде при нея,?!?! Не,напротив ще отиде и още как,защото това е природа и инстинкт.
m1m1,послушай съвета на Бижу :blink:,природата и инстинктът са много силни,когато става въпрос за възпроизвеждане.Разгонената женска,винаги е магнит за мъжкия и за това няма срокове :blink:.