Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1121 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 September 2009 - 09:02 PM

Цитат(IA--- @ Sep 16 2009, 12:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам проблем и много ще бъда благодарна да прочета коментарите ви за да взема решение.
Ия отново е с фалшива бременност и страшно подута едната гърда , а и от всичките и изтича кърма.Отказва да се храни и е много отслабнала, настроението и обаче не е толкова лошо даже и се играе.Та ветовете ми казват да я кастрирам за да си спестя бъдещи проблеми,но мен много ме е страх.Може страхът ми да е от създалите се наскоро ситуации около мен но све пак не мога да реша .И се чудя дали да се боря с разни кремове и хапчета и ако евентоално ми го направи пак тогава да я кастрирам dry.gif или още сега.Знам за предимствата от кастрацията но....

Ако кучето ти не е ценен за породата екземпляр, кастрирай я. Ще предотватиш бъдещи проблеми и рисковани състояния, дошли от този процес - псевдо-бременността.
Минала съм по тоя път и единственото за което съжалявам е, че не го направих по-рано, а едва тази пролет.
Кучката ми след всяко разгонване, ставаше все по-издута и цицеста. Нито мазилата, нито хранителния режим ни беше приятел.
Кастрацията, както и да си го говорим си е операция ... но всичко минава до дни.
Схемата е приблизително такава:
1. Кръвни изследвания.
2. Ако всичко е ОК, на гладно операция, после кратък престой в клиниката - час, два и си я прибирате.
3. В къщи - от упойката пада телесната температура и кучица трябва да е на топло, завита и под наблюдение.
4. Излизането от упойка е малко тежичко и на кучето му трябва малко помощ и много глезене. Може и да поскимти от болките.
5. Нормално е първия ден да пие само вода и чак на 2-рия, 3-тия да започне да яде . Само мека храна, за да не се натоварва стомаха.
6. Много кратки разходки - колкото да извърши физиологичните си нужди.
7. Никакви обезболяващи, защото кучето "забравя" че го боли и няма да се пази.

Общо взето е това ... изпитано от мен и кучицата ми. На 4тия ден всичко си беше така все едно нищо не е станало. А разрезът й беше по-голям от колкото трябва, защото се оказало, че яйчниците й са били много навътре.

Успех! Не са толкова страшни нещата. md_064.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1122 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Икона за мнението  Публикувано: 16 September 2009 - 09:18 PM

IA, особено след като ми обясни ситуацуацията по телефона, и след като прочетох мнението на dmm, мисля че трябва да я кастрираш... Ти си решаваш, но май това ще е най-доброто... Надявам се да вземеш правилното решение за Ия и тя да се чувства отлично... Пращаме и много мечешки целувки и се надявам да се опррави окончателно... wub.gif wub.gif wub.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1123 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 16 September 2009 - 10:21 PM

dmm, това ме успокоява малко .Въпроса ми е дали наистина ще предотвратя бъдещи проблеми , ами ако не се разболява вече и успея да се справя ,заслужава ли си .По скоро си го задавам на себе си това.А вие къде правих те кастрацията и възпалява ла ли е силно гърдите .Моята не стига че е злояда и с гастрит ами сега намали храната до нещастно количество.Силно се надявам да прояде после , а и до колкото знам наред с генекологичните продлеми си спестявам и кожни на хормонална основа.А бе ....

#1124 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 September 2009 - 11:55 AM

Разбирам притесненията ти, но не се самонавивай ( без да искам ни най-малко да те обидя), че ще отшуми с времето. Това е смущение на хормоните, което няма как да коригираш. Този проблем не отшумява, а се задълбочава.
При нас в началото цицките се пълнеха съвсем малко. Мажех с REFREGERANS, намалявах храната. За 2-3 седмици всичко отшумяваше, но след следващото разгонване, нещата бяха малко по-зле от преди и растяха като аритметична прогресия с всяко следващо. След последното си разгонване преди кастрацията, така беше напълнила цицките, че приличаше на кърмачка. Хората по улиците са ме спирали да питат колко кученца имаме.
Доколкото ми е известно, Ия е пациент на "Добро хрумване". Ветовете там са много добри. Преди много години те направиха кастрацията на кучицата на сестра ми. Много рискована операция беше, кучица беше с пиометра (слетствие от предишни псевдо-бремености). Всичко мина чудесно и кучето се възстанови много бързо. Исках там да кастрирам и моята, но те бяха много ангажирани в тези дни, а аз нямах време да чакам. Имах няколко свободни дни, които предвиждах да отделя за следоперационното наблюдение. Кастрирахме нашата мома по препоръки от приятели, в една малка клиника в Люлин 4, д-р Стефанова.

Ако не си готова да го направиш сега, изчакай, но не много. Става въпрос за здравето, а с това шега не бива, пред нашите си страхове. smile.gif
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1125 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 September 2009 - 09:51 PM

Ще го мисля и ще събирам мнения.Тук някой изобщо не са съгласни.Иначе ИЯ май спада ,но още не иска да яде.Пък и като смятам от кога е така след като и биха против разгонване, че тогава беше приключила с леко течение от цицките.Вечерта престана да яде и така до сега се мъчим, и на почивката с Мари Белчева и Арес кагато бяхме вече беше така.

#1126 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 September 2009 - 06:32 PM

IA---,мечето почна ли да се храни как е? Дано е топло да се разхождат допоследно на слънце, студеното ни плаши, особенно за къпане и сушене на козината.
сесе, как е Ира, не сте писали? dog.gif

За теб винаги :)
Мод

#1127 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 September 2009 - 10:47 PM

tanito, да пишеш как е малката Лея.

sara92, ИЯ е добре тича и играе, взе да похапва.И това от добавките на Норита ab_041.gif Само че си сменя козината и не питай какво е вкъщи и колко изресвам.Много целувки и у вас , а на мечока най вече wub.gif

#1128 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 September 2009 - 08:46 PM

IA---,знам какво е, може да се напълни възглавница wacko.gif ab_041.gif За това не се притеснявай, много се радвам, че похапва и се възстановява. Явно добавката си я бива на Норита, аз предпочитам класа на Петнил, доволна съм много. За двете кучета ми идва по-скъпо. Много целувки за Ия. ba_025.gif
Норита как сте вие, използвате ли още хубавото време, утре ще къпя май Сара md_064.gif , дано да има слънце! dog.gif

#1129 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 September 2009 - 08:57 PM

Ами добре сме :). Норка се радва на хубаво слънчице на двора при родителите ми. Оставих я малко на тях, за да тича там на свобода из райграсчето докато още има възможност, за да не я затварям от сега в апартамента, пък и имам малко работа и няма как да й отделя необходимото внимание, но това е само за две седмици, после пак си я прибирам завинаги при мен :). Само дето пак ни сълзят очетата, в чудо се видях вече... и какпки не помагат и кремче не помага... май наистина е пт времето и от това че може да излиза постоянно на вора и да лежи на слънчице. Дано зимата не е така... Мисля си , че има алергия към някое растение или и аз не знам вече... Но като цяло си е моя кон, който на два пъти едва не ми счупи краката :). Хубаво е да имаш такъв дивак в къщи
Отплеснах се!
Целувки на всички сладки сладички сладуранковци (ох, загорча ми от сладост).
Лека вечер! wub.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1130 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 September 2009 - 10:19 PM

Нори, да не би да и се обръща клепача, миглите се подгъват и дразнят непрекъснато оченцето, трябва да забележиш. Айде скоро да се съберете и да ни пуснеш снимки! re_037.gif

#1131 Потребителят е офлайн   emi80221 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 08:40 AM

Подариха ми чау чау бебе на 2 месеца, четох хиляди неща за отглеждане и дресура не знам кое точно да правя и кого да послушам, затова ви моля кажете вие...
User's Signature

еми

#1132 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 September 2009 - 10:00 AM

Здравейте и от нас :). Питайте нещо по-по конкретно, тук има доста компетентни хора.
като цяло чау са малко своенравни ( а моят кон е много своенравна), та за обучението нищо не мога да кажа, не се справих добре и сега ми е качена на главата ab_041.gif . Пуснете ни смики в галерията за да се порадваме и ние на вашият Макс wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#1133 Потребителят е офлайн   emi80221 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 11:12 AM

Цитат(Норита @ Sep 30 2009, 11:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте и от нас :). Питайте нещо по-по конкретно, тук има доста компетентни хора.
като цяло чау са малко своенравни ( а моят кон е много своенравна), та за обучението нищо не мога да кажа, не се справих добре и сега ми е качена на главата ab_041.gif . Пуснете ни смики в галерията за да се порадваме и ние на вашият Макс wub.gif

здравей. благодаря че ми писа. днес се регистрирах и още не знам как да кача снимки, eyes.gif доста своенравен е макс, проявява инат и то голям. искам да питам за дресурата, с по строг тон ли трябва да се казват командите. имам чуството че някой път викам по него като някоя луда лелка ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

еми

#1134 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 September 2009 - 11:21 AM

emi80221, Добре дошла.Много ви моля да не създавате нови теми ако има вече съществуващи.А иначе тук наистина има доста хора които биха ви дали компетентен отговор на почти всеки въпрос.Разкажете ни и за мечето.А и пускайте снимки за да виждаме и ние как расте,това е много приятен процес и ще се радваме ако го споделяте с нас.

#1135 Потребителят е офлайн   emi80221 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 11:22 AM

Цитат(Норита @ Sep 30 2009, 11:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>

норита е страхотна rc_036.gif

Цитат(IA--- @ Sep 30 2009, 12:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
emi80221, Добре дошла.Много ви моля да не създавате нови теми ако има вече съществуващи.А иначе тук наистина има доста хора които биха ви дали компетентен отговор на почти всеки въпрос.Разкажете ни и за мечето.А и пускайте снимки за да виждаме и ние как расте,това е много приятен процес и ще се радваме ако го споделяте с нас.

User's Signature

еми

#1136 Потребителят е офлайн   emi80221 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 11:29 AM

здравейте. моля да ме извините за темата, която създадох. опитвам се да раззуча сайта, и не знам основните неща и правила. извинявам се отново ако съм създала някакво напрежение или досада с моята тема. а снимки на макс не знам къде мога да кача
User's Signature

еми

#1137 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 September 2009 - 11:30 AM

emi80221, МОЛЯ ТЕ НЕ ПУСКАЙ ОТДЕЛНИ КОМЕНТАРИ И ЦИТАТИ,ЧЕ СЕ РАЗВОДНЯВА ТЕМАТА.
Никакво напрежение не си създала ще поправим нещата ако има проблем пиши на лични и ще ти кажем какво да правиш.

#1138 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 September 2009 - 11:38 AM

emi80221 обединих темата ти с тази. Не се притеснявай, нищо лошо не си направила ab_041.gif Надяваме се да останеш дългосрочно член на малката ни "гилдия". Разгледай темите из подфорума и питай, ще ти се отговори дори въпросът да е бил зададен. Както ИЯ помоли, разкажи ни малко за твоят прекрасен чау. Ще се радваме и ние да сме с теб в превръщането му в голяяяям мечок :). Сподей своите случки и хубави моменти, това много ни радва!
Добре дошли на теб и твоят мечок сладък малък wub.gif dog.gif
User's Signature

Качена снимка

#1139 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 September 2009 - 04:11 PM

Цитат(milenkaaaaaaa @ Apr 16 2009, 08:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Вие знаете ли как стоят нещата при пътуването на чау с влак ? bl_110.gif Не че ще пътувам, просто питам... ^_^ flagbg.gif dog.gif

аз знам защото преди доста време ми се беше наложило да пътувам сасмоя мечо и като попитах на гишете където се копува билет ми казаха че трябва да има наморник за всеки случай и да се плати половин билет за него

Кирилица, МОЛЯ.
Мод.

#1140 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 30 September 2009 - 08:02 PM

Нещо интересно!!! wb_052.gif http://info.rozali.c...ini/p11378.html dog.gif

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 55
  • 56