Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1261 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 16 November 2009 - 07:37 AM

Цитат(Sara08 @ Nov 15 2009, 11:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нямам представа на какво се дължи това dry.gif

Няма нищо, важното е че си направи труда да прочетеш поста ми ae_085.gif
благодарско на Ия за подробните обяснения снощи по скайп.
И все пак много искам съвет от Торнадо и Сара92. Благодаря ви предварително!
Лек ден на всички!
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1262 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 November 2009 - 10:24 AM

Цитат(Норита @ Nov 15 2009, 11:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Мили мои съфорумци, случва се нещо мноооого странно. От два дни Нора реши, че трябва да е постоянно (ама наистина постоянно) до мен. Катери се по мен, ближе ме, яде само когато съм седнала до нея, гледа ме с един такъв поглед, постоянно е навряна в мен, иска да я прегръщам много, вечер не мога спя, защото тя ляга до мен и ме ближе постоянно. Дори сега, докато пиша, е качена на фотьойла при мен и ме бута с лапи да и обръщам внимание. Когато изляза от вкъщи започва да скимти, а когато се прибирам не мога да се съблека от бурната и любов. Разгонена е, но аз не съм пипала мъжко куче, дори не съм пипала никакво куче. Да ви кажа, отначало много се радвах, но сега вече страдам. Имам огромни драскотини по цялото тяло от опитите и да се качи върху мен, охапаме по ухото снощи докато спях. Драска по мен, и ме ближе... мноооого. Да ви споделя БОЛИ. Освен това сега линее и всичката и козина пада върху мен, косата ми постоянно е улигавена, да не ви говоря за лицето ми... Та в главата ми изникна въпросът "защо?". Не, че преди не ми се е радвала, но сега е различно - сякаш ме убожава. Ревнува ме от приятеля ми - когато го прегърна започва да ръмжи и да скача по мен, сякаш се опитва да го избуда. Моля ви, направо съм в тъч... Обяснете...

Айра и без да е разгонена го прави,но аз съм дала да разбере,че не обичам да ме ближе и тя само ме тъпче,всмисъл,че ляга и се разхожда в/у мене,постоянно ми е до д-то,ако мен ме няма прави същото с мъжа ми/тати,както тя знае ab_041.gif /,него даже го ''язди''./мен също,де/отделно Симба и се качва на нея,аз съм ви пускала снимки,Айра рядко на нея,защото мама не дава и я ръмжи.....с две думи КУЧЕШКА РАБОТА.и да ,Нори,много са ревниви.при вас явно е в по-засилена форма тази любов.
аз си го обяснявам и по друг начин-ние явно много,ама много си гушкаме кучетата,лигавим ги и им позволяваме да ни се качват на главите и те ни въприемат и като партньори ..........във всеки един смисъл........

#1263 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 November 2009 - 06:07 PM

Май наистина е така wub.gif ab_041.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1264 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 16 November 2009 - 06:15 PM

Ми да обичкаме си ги.И ние сме мама и тате ,а и бате.А тя е бебенче ab_041.gif wub.gif

#1265 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 November 2009 - 08:05 PM

Привет на всички! re_037.gif Нори, сега прочетох какво те тревожи.Смята се, че женските кучета имат няколко приемущества- те са по-спокойни, по-нежни и гальовни, по-лесно се обучават и са по-добри пазачи. По тези правила много мога да споря с изключение, че са по-добри пазачи. Нора е женско куче и май най-много е свикнала с теб, нормално е да те ревнува. За останалото мисля, че е временно докато мине разгонването. Само не прави грешката да и даваш естрогени , някой го дават за "усмиряване", а които го препоръчва за мен е луд. Гери също е права, смятам, че и Ия, ти е дала добър съвет. Сара не е правила никога така, но пък пекинеза-Ричи досега се държи така, няма проблеми, не се притеснявай. md_064.gif dog.gif

#1266 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 November 2009 - 08:48 PM

pacho1972, за съжаление чау у нас е много разводнено. Само "СМУФ" имат по-различна визия, описана е в стандарта на породата, но също се водят чау. Виждали сте най-реномираните развъдници с техните представители. За мен начело стоят именно руските развъдници. Затова един стопанин като купува решава дали ще даде много пари за мече с родословие от развъдник или ще вземе от борса, магазин и т.н, без да е виждал дори родителите....Тук всички си обичат мечетата и ние не ги делим, радваме се на постиженията на тези които се качват на ринга по изложби, надяваме се да стават все повече, но и тези които вече съществуват макар и без родословие не могат да бъдат отхвърлени или пренебрегнати. dog.gif

#1267 Потребителят е офлайн   pacho1972 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 09:03 AM

sara92,това,че си ги обичаме спор няма,аз за себе си не давам по 9-10 лв. за кило храна или 17 лв. за шампоан,ама за чау има ab_041.gif ....да за СМУФ съм чел и зная че са към тая порода,но той вече идва късокосмест и някак си без характерната грива около врата а нашите се различават поне на пръв поглед само в главата и в частност намусената физиономия и сбръчканото чело(пиша това с уговорката,че не искам да дразня никого)......а колкото дали едно кученце при закупуването е с родословие или не то според мен е критерии само за по висока цена,а колкото до руските развъдници не само ти ги смяташ за наи добрите,доколкото съм чул са признати в цял свят,нашите чау се внасят от западна европа и разглеждайки техните фотогалерии вече откривам прилика с нашите любимци....аз когато реших да си взема чау обиколих няколко "продавачи" на цена от 300 до 900 лв.,попитах защо 300 малко ми се виждаха но ми казаха че са им собствено производство и не разполагат с необходимите документи за сертификат,а защо 900,разбира се пак нямаше сертификат но отговора беше, че били скъпа порода,а и родителите не се различаваха.........а колкото до тези мечета които са в тая фотогалерия наистина са си много красиви и много сладички и да са ви живи и здрави и по рядко да намирате апартамента или къщата си връщаики се от работа като Босна по време на войната там, защото у дома май нещо такова се получава ab_041.gif

#1268 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 24 November 2009 - 09:08 PM

pacho1972, много се спекулира със сертификата за родословие, но хора всякакви нищо ново под слънцето...За разтурията трябва всеки стопанин да се приготви, до годинка малкото чау прави бели после се научават на ред. r_181.gif Преди имаше едно чау изяло тапетите в коридора, смяхме се ама ни дойде на главите.... ab_041.gif Много искам да влезе Дени69, и да кажат как се справят с многото прекрасни питомци, които имат. Ако четете моля Ви, ha_081.gif пишете как се справяте, нека видим колко са пораснали всички. dog.gif

#1269 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 24 November 2009 - 11:27 PM

Ния имаме поражения от рода на изядени первази и разчопкан гипс картон ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1270 Потребителят е офлайн   pacho1972 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 November 2009 - 03:23 PM

Здравейте отново,аз и зная своето и тоя път ми се иска да задам въпроса си лично към БИЖУ(понеже попрочетох някой и друг неин коментар относно самата порода и в частност родословие),та въпроса-коя е истинската порода чау чау,тая отглеждана в Европа или тая в Русия защото по снимките които гледам са много различни като визия,та дори и СМУФА,дори и късокосмест кожата на челото при руските варианти пак се спуска като пелена около очите,нещо което не е така ярко изразено в европеиските развъдници,а дори и при оделни РОДОСЛОВНИ екземпляри липсва и при двата вида

#1271 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2009 - 07:55 PM

Цитат(pacho1972 @ Nov 25 2009, 01:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте отново,аз и зная своето и тоя път ми се иска да задам въпроса си лично към БИЖУ(понеже попрочетох някой и друг неин коментар относно самата порода и в частност родословие),та въпроса-коя е истинската порода чау чау,тая отглеждана в Европа или тая в Русия защото по снимките които гледам са много различни като визия,та дори и СМУФА,дори и късокосмест кожата на челото при руските варианти пак се спуска като пелена около очите,нещо което не е така ярко изразено в европеиските развъдници,а дори и при оделни РОДОСЛОВНИ екземпляри липсва и при двата вида

Дъвкано, дъвкано .... хиляда пъти.
Истинската порода е тази която отговаря на стандарта на породата, който е описан по-горе във форума съвсем ясно и точно, и за да няма "голи думи" дали кучето влиза в стандарт или не, има удостоверяващ това документ, а именно - родословието.
Породата е една, няма такава отглеждана в Русия или Европа, навсякъде има качествени екземпляри едни развъдници по-развити от към добра развъдна дейност, други не чак до там.
В България единствено има лисичи тип на породата за това и хората които тепърва купуват куче, се умиляват от вида на такова бебе куче, след това обаче идва истината - дълги крачка, остра муцунка, остри уши , розово небце и венци, странна косменна покривка, сивкав цвят в основата, светли очи wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#1272 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 02 December 2009 - 01:35 AM

Да ви се оплача Леа напоследък е подивяла нещо,както се хвалех че е най доброто и кротко куче тя взе че ме изложи.Оставихме я сама със свекър ми за три дни защото трябваше да пътуваме с мъжът ми до провинцията и като се прибрахме какво да видим ud_009.gif изяла единият фотьоил на две места.Тази вечер се прибирам от работа и какво да ви кажа пак същата история. Направо незнам какво и става дали всичко това е напук че не сме я взели с нас или просто си играе, но досега чак такива бели не беше правила и ако продължава така ще има вече бой fa_067.gif
User's Signature

Качена снимка

#1273 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 December 2009 - 12:14 PM

*LEA* има спреове които ограничават пораженията от нашите домашни любимци.Аз предполагам ,че Лея просто ревнува и тъгува за теб.Но все пак ще ти свършат страхотна работа бях взела такъв да не хапе ИЯ обувките и стените и върши страхотна работа фирмата беше VERSELE-LAGA,но има и други виж http://209.85.129.13...l...&lr=lang_bg
http://209.85.129.13...p...&lr=lang_bg
http://209.85.129.13...p...&lr=lang_bg

А за храненето колкото повече наблягаме на готвенето ,толкова мечките се отказват от гранулата.До болка познат проблем щом успяхме да си докараме гастрит.

#1274 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 December 2009 - 12:31 PM

IA, не е така аз ги храня комбинирано, хапват и от двата варианта. Само напоследък много се изхитриха да обират месото и другото стои, тази храна давам пък на уличните кучета и така няма изхвърляне на нищо. ab_041.gif Другото което винаги ми е правило впечатление е че, при даването на Петнила апетита им се увеличава двойно. Общо са лигави на храна, това съм забелязала в целия форум за всички мечета. Някой е писал да ги оставим гладни, ами аз няма да мога да спя то ще ме гложди.. smile.gif Лъки е такъв, че като иска нещо или е гладен не спира да скимти, дори така ми казва къде го боли. За Леа, мисля, че търси внимание, ако няма годинка е простено, r_181.gif после ще влезе в релси. dog.gif

#1275 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2009 - 01:11 PM

Уф какво да ви кажа ставам тази сутрин и какво да видя кабела на цифровата който се подава съвсем малко прегризан.... какво е това чудо незнам явно сега започваме с белите ea_103.gif
User's Signature

Качена снимка

#1276 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 December 2009 - 01:30 PM

sara92 моята предпочита повече готвано и като и дам гранула се глези и знае, че я обичам и ще се смиля над нея за да си изпроси готвенко.А ИЯ посмъртно не можех да я оставя без храна с този гастрит защото почваше да повръща слуз.Сега да чукна на дърво се оправихме и няма ме този проблем, но това не значи ,че не се глезондрим и снощи като подуши печеното пиле не поиска да си изяде храната изобщо.Но пък и тя е любителка на храненето с лъжичка ab_041.gif
Лея вземи и нещо за ръфане един голям кожен кокал или нещо което предпочита.Аз по едно време не оставях ия без пръчка която да направи на соли после естествено чистене ab_041.gif .

#1277 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 December 2009 - 04:18 PM

Ния като малки правихме поражение.Бяхме поспряли,но в скоро време пак започна да яде первазите ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1278 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 02 December 2009 - 08:28 PM

IA,много се радвам, че Черното мече няма вече проблеми, за храната е ясно.... ab_041.gif Това с лъжичката направо ме кефи много сте културни.... af_089.gif Има кокали от животински жили доста издържат, Леа да пробва та да има спокойствие.. tb_195.gif

#1279 Потребителят е офлайн   tanito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 December 2009 - 09:50 PM

искам да попитам нещо нормално ли е за едно куче порода чау чау да тежи вече над 40 кила защото Гордан тежи вече 43 килограма преди 2 дена го теглих и е 43 килограма на 6 годинки

#1280 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 December 2009 - 01:48 AM

tanito, не е необходимо в две теми да пускаш един и същ въпрос.Мисля, че ти трябва да знаеш много добре дали с тези килограми Гордан отговаря на стандарта .Нали ходиш на изложби wb_052.gif .

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни