Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 04 December 2009 - 04:38 PM

Публикувано: 08 December 2009 - 01:06 PM
Furia,
Страшно се раздвам, че виждам твой пост! Чудех се къде ли пишеш, защото хем имаш какво да кажеш, хем умееш да го правиш. Което не се среща често... Ще бъда безкрайно благодарна, ако в профила си (или на лични) оставиш линк към друг форум, където човек може да прочете твои мнения, в случай, че зачезнеш отново задълго. Обещавам да не се натрапвам. Само ще си чета.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 08 December 2009 - 01:12 PM
Furia,
Страшно се раздвам, че виждам твой пост! Чудех се къде ли пишеш, защото хем имаш какво да кажеш, хем умееш да го правиш. Което не се среща често... Ще бъда безкрайно благодарна, ако в профила си (или на лични) оставиш линк към друг форум, където човек може да прочете твои мнения, в случай, че зачезнеш отново задълго. Обещавам да не се натрапвам. Само ще си чета.
Не пиша на български, това е причината. Пиша на руски и водя подробен дневник, но не е на български. Дневникът ми е основно с кучешка тематика - възпитание, отглеждане, снимки, опит от отглеждането с лабрадорката като приемно семейство на куче-водач от фондацията "Очи на 4 лапи". Ако има нещо за питане около кучето лео или лабрадорката - питайте. Ако сте в Сф, елате на 12-ти на ЦАЦИБа, ще нося списания, книги и снимки на чау и ще говморим за породата, обучение и отглеждане на чау:-)))
Благодаря за топлото посрещане. Изненадана съм.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 08 December 2009 - 01:19 PM
А не трябва да сте изненада. Добре дошли, отново! Винаги е хубаво, когато старите членове от форума, се завръщат.

Поздрави
Публикувано: 08 December 2009 - 01:54 PM

Нори, и на мен ми звъняха по онази стара обява, дали още подарявам Принц-Рики.А като гледам и девойката тя няма порода от която да не иска малки.Какво ли ще ги прави толкова.Може за продажба ,разплод или там каквото се сетиш.Но не е намерила майстора тук.
sara92, при нас времето е хубаво преди малко преваля ,но пак става .Пък нали повечето си имаме дъждобрани не пречи.Стига да имаме време за разходки всичко е супер

Публикувано: 08 December 2009 - 02:35 PM
Waikikii
Благодаря ви.
Малко ме притеснява че съм прекалено многословна, то толкова букви кой ще ти ги чете, но щом смятате че съм ги подредила буквите правилно, ще съм спокойна.
Опитвам се да съм подробна за да съм сигурна че ще бъда разбрана правилно и хората отсреща ще схванат точно това, което имам впредвид.
В крайна сметка ако ние, хората, не се разбираме, то как ще възпитаваме и обучаваме кучетата си?

Публикувано: 08 December 2009 - 03:02 PM

това е пълен офф-топ! Няма нищо общо с темата! модератора веднага да го изтрие.
ХЪхЪЪЪЪ.
Но ако се замислим - аз описвам абсолютно елементарни неща, не виждам защо те да предизвикват интерес - това, което описвам всеки кучкар го знае.

Публикувано: 08 December 2009 - 06:41 PM
[/quote]
О, като се замислим, някой обичат лекциите! Някой са любители, други професионалисти, мирогледите може да не са еднакви, но самата практика и споделянето помагат всеки да извлече това което му е нужно. Много го правят, дори без да коментират!
IA, радвам се, че сте добре за разходки, много се радвам. При нас е кално и мъгливо, но също още става....Целувки на черната топка!

Публикувано: 08 December 2009 - 07:39 PM
разбирам сарказъма ви относно това
Аз не изнасям лекции. Аз пиша тук само и единствено защото Люси IA ме помоли. Харесах Люси, и видях че има същите схващания които имам аз относно породата - може и да бъркам, то времето ще покаже. Влизам и пиша тук единствено поради нейната молба. Вие да не си мислите че точно този ресурс ми е нужен НА МЕН? Мче на мен за какво ми е? Нямам нужда от трибуна, един приятел и фен на любимата порода ме помоли - правя му лична услуга.
Разбирам че е по-привлекателно да се разменят мненията относно "каква каишка да купя" или "на кой ден да си търся мъжкар че нашето кученце ще се разгони", разбирам.
:-)))

Публикувано: 08 December 2009 - 09:53 PM
прародители - баща Фалко - прапрародители - баща Удар
- майка Елза
прародители - майка Фльор - прапрародители - баща Ханибал
- майка Дорис
това е за бащата на Гордан
сега за майка му тя се казва Кети и е от Русе -
прародители - баща Распар - прапрародители - баща Хън Банг
- майка Лин Сиан
прародители - майка Синди - прапрародители - баща Грег
- прапрародители - майка Сали
това е за майката на Гордан
майка му е внесена от Йоханесбург
а баща му е внесен от Русия
дано останете доволни и да престанете да мърморите
и тези снимки където съм ги качила не са от скоро само да ви предопредя
Публикувано: 08 December 2009 - 11:09 PM

Публикувано: 08 December 2009 - 11:27 PM
Още не съм сигурна.
Може и просто да не се разберем, и това се случва, нали?:-)))))) то времето ще покаже:-) за сега съм тук, пък после ще видим.
Писала съм за чау винаги, но не на български. Така че появата ми тук не е липса на контакт и неписане - интернет голям, форуми бол, а пък за чау и за обучение на кучето да не говорим. Ресурси за развъдническата дейност извън България са много любопитни, така че нямам друга причина да съм тук освен молбата на Люси.
това е:-)))

Публикувано: 09 December 2009 - 12:05 AM
Това твое определение мисля, че е достатъчно, повече няма нужда от коментар!

Публикувано: 09 December 2009 - 12:10 AM
Това твое определение мисля, че е достатъчно, повече няма нужда от коментар!

Ще го видим това))) Оставете го да отлежи)

Публикувано: 10 December 2009 - 08:33 AM
Обърнете се към клуб "Северни кучета", където има секция "чау-чау"
http://www.ndbkc.com/Porodi.html
Вижте в "Контакти" как да се свържете с тях, ще ви обяснят относно родословието.
В клуба може да членуват хората които могат да нямат куче.

Публикувано: 12 December 2009 - 06:03 PM
Отидохме с Люси, взехме по един каталог, веднага прегледах заявените за V-та група и се убедих че няма заявен нито един чау. Което отново подтвърждаваше лъжите около местириозния Гордан от Русе, изложбен, и то с първи места, тегло 40 кг, 6 годишен, черен. Дори не е бил записан. Както и да е. Съжалих и че няма никой от руските развъдници.
Е, нищо, си казах аз, знам какво представлява една изложба - пак ще ни е интересно. До ринга на петата група почнах да срещам старите приятели - Дог.Бг, ВаБанк и т.н. Запознахме се със страхотна дама - с прекрасни померани, тя бе много любезна да отговаря търпеливо и грамотно на всичките ни въпроси около породата, груминга и развъждането, нарадвахме се на чудесните кученца, аз превеждах в ефир, докато Люси не ме смушка с лакът че превеждам на руски на една наша българка та голям смях падна:-))
На края с Люси се заковахме в едно заведение, извадих лаптопа със снимките на чау, книгите и списанията относно породата иииииииииииии... така и не разбрахме как са минали над 3 часа.
Извънредно доволна съм от днешния ден - изкарах си страхотно, видях се с приятели, съмишленици и завързах нови запознанства. А пък удоволствието от това да говориш за любимата си порода с някой, който я обича също толкова колкото ти самия, и то на един език - не мога да ви опиша.
Люсиииииииии, книгата ми я пазиииииииии!
Шегувам се. В добро настроение съм - днес си изкарах страхотно, нали ви казах:-)))