Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1321 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 December 2009 - 07:15 PM

Хиляди благодарности от мен и от моя Майкъл! Ще се постараем да премахнем тези навици

Благодаря ви за отделеното внимание ;) и поздрави на любимците!

#1322 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 December 2009 - 07:31 PM

Цитат(Nexxita @ Dec 20 2009, 07:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хиляди благодарности от мен и от моя Майкъл! Ще се постараем да премахнем тези навици

Благодаря ви за отделеното внимание ;) и поздрави на любимците!

Пишете ни как върви възпитанието, ще ми е интересно да следя развитието ви, а и дори има някаква грешка - не се притеснявайте, хора сме, правим грешки, важното е да се поучим от тях и да живеем комфортно с домашния ни любимец
:-))) Ще ви отнеме известно време, усилия и търпение, но резултата си струва.

Поздрави на Майки и весели празници.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1323 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 21 December 2009 - 08:52 PM

Така ви завиждам ,че сте си прекарали чудесно с мечетата и снега.Аз успях само в четвъртък вечерта и петък оутринта, да я видя как се кефи.Така и се радвах af_089.gif и тъй като провеждах семинар в Двореца във Балчик , трябваше да тръгна в петък , тя горката не се е усетила в петък че ме няма и няма да се върна следващите дни и всичко било нармално ,пък и аз си я бях извела и нахранила.Да не ви разправям как тръгнах в 10,00, а стигнах в 22,00 като зомби и какви приключения имах, а да не говоря ,че се връщах два дни, то катастрофи, то чудо по пътищата а и за групата се притеснявах защото в крайна сметка и за тях съм отговорна ,а бе да не ви занимавам повече с моите неща и по същество.Връщам се и какво да видя, ИЯ не яла от както съм тръгнала ,от събота лежала на леглото ми и ми ближела възглавницата ,пазела ми и пижамата.И като майка ми и слагала дъждобрана да я извежда / защото беше дошла да я гледа с детето/ мецнка се обръщала и я ръмжала и се опитвала да я похапва .Тя я познава и много и се радва обаче явно е била тъжна и на всичкото отгоре се е и разгонила.Та майка ми горката се видяла в чудо.Съвсем друго куче е заварвала във вкъщи преди. Пък и аз не мога да повярвам ,че моето добричко същество ще прови такива номера , за което веднага се сетих за Принц-Баро-Ричи какво ли му е било на това същество без стопаните си навън при непознати и вече разбирам неговата агресия ,напълно.При все ,че ИЯ си е била във вкъщи да се промени така че да не дава да я пипа майка ми която все пак познава малко.Най интересно е че си е играла с нея.
Тъй като имах ме проблеми със завръщането и се наложи да минем през южна България и да преспим в Сливен сутринта към 10 видях пуснато само на разходка сладурско чау и веднага ми се прииска да се запозная със собствениците ,но не ги виждах никъде, а да тръгна след него и да се запозная с тях мъжо не ми позволи ,каза че съм луда за вързване и вместо да се притеснявам как да се добера накрая до Софгия аз ще гоня чау в чужд град.Примирих се ,иначе щеше да ме остави да тичам през улиците на града след непознати хора с надеждата че ще се запозная със собствениците и те ще се окажат някой от нас.Просто не ми се отвори парашута иначе така ми се искаше да настискам това разхождащо се рижаво мече.Накрая най смешно беше че имах ме и спътница която ме гледаше много страно и се престарши да ми зададе следният въпрос.Вие колко деца имате ,нали имате само едно ?
И аз отговарям, да .....?
Ми защото реших ,че имате и момиченце ,защото все питете .А малката яде ли , ходили до голяма нужда, тъжна ли е и как понася да е без нас?
Защото това е първият път който я оставяме сама с други хора.

След което аз естествено се споглеждам с мъжо и прихваме да се смеем .Жената изобщо не и е дошло на ума ,че става въпрост за куче. Та такива ми ти работи ...Сега и аз отивам да се забавлявам с моята мецка.Целувки на всички и весели празници. wub.gif

#1324 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 December 2009 - 10:31 PM

IA---

Относно поведението й искаш ли да говорим в скайпа или на живо? Това трябва да се изкоренява докато тя е на 1 година.
:-))
Разговора ще е дълъг и подробен, няма смисъл да извезвам фирмани, като можем с всичките подробности да го обсъдим на живо. Наблюдавай я сега как се държи с другите в семейството в твое присътствие, аз после ще ти разкажа какви ги върши моя вагабонт и как съм го усетила овреме сега - питай патилото, дет се вика)))
User's Signature

#1325 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 December 2009 - 11:13 PM

NELvit, как сте, скоро не сте писали???? Има ли консенсус между Джеси и пудела??? Как сте с времето, излизате ли на разходка? Чакаме новини! wb_052.gif

#1326 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 December 2009 - 11:35 AM

Весела Коледа и Честита Нова Година.Бъдете здрави и щастливи с вашите мечета .Нека новата 2010 ви донесе много късмет и сбъдване на всичките ви мечти.Дано форума да е по посещаван и да не пишем в темите за здравословни проблеми.Прожелавам на всички само радостни мигове.Целувки от нас. wub.gif wub.gif wub.gif

#1327 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 December 2009 - 12:57 AM

Цитат(IA--- @ Dec 26 2009, 11:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Весела Коледа и Честита Нова Година.Бъдете здрави и щастливи с вашите мечета .Нека новата 2010 ви донесе много късмет и сбъдване на всичките ви мечти.Дано форума да е по посещаван и да не пишем в темите за здравословни проблеми.Прожелавам на всички само радостни мигове.Целувки от нас. wub.gif wub.gif wub.gif

Честита Коледа и Успешна нова година, за да не повтарям ИА--- само ще добавя нейния цитат ! ae_085.gif smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1328 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2009 - 12:28 PM

Честита Коледа и весели празници на всички и от нас.

Иа, забравих коя точно козметика ни препоръча дамата с померанците, можеш ли да ми припомниш? Искам да поръчам от същата на Лео като приключа с шампоана на Here който имам в момента. Ще взема цялата гама от продуктите за всекидневна грижа, изложбен груминг не ни трябва, но за всеки ден трябва да купя.
User's Signature

#1329 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 December 2009 - 04:44 PM

Furia_S ето това е сайта http://grooming.bg/ аз вече харесах доста неща, особедно спрея който тя ни препоръча.А и не забравяй, че мойте лектори вече са в Москва и ще ни вземат от онези стрейчета за разресване на чау.Поръчала съм 50бр. от единият само, а от другият май 30.Въпреки, че от както храня ИЯ с храната на Вирбак се чудя за какво са ми, като козината и се разресва перфекно.Нищо нека да има.

#1330 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2009 - 05:35 PM

IA---
Оооо йееее, страхотна си! Благодарско много.
Спрейчета ще взема поне 10 от Антиколтуна и 5 от другото. А и имам други познати с космати кучета - знаеш че няма по-добър подарък за един луд кучкар, отколкото някаква такава глезотийка за любимеца му, тъй че и за подаръци трябва да предвидя по една бройка.
User's Signature

#1331 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 January 2010 - 01:30 AM

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА с пожелание за много късмет и щастие wub.gif wub.gif wub.gif

#1332 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 01 January 2010 - 02:01 AM

ЧЕСТИТА НОВАТА 2010 ГОДИНА !!! ae_085.gif С пожелание за здраве, преди всичко, успехи, благополучие, любов и късмет !!! wb_052.gif Много шоколадови целувки за мечетата - МИЛЕНА и ЧЕРИ !!! wub.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#1333 Потребителят е офлайн   Sara08 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 01 January 2010 - 02:32 AM

ЧНГ и от нас af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#1334 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 January 2010 - 01:07 PM

Чнг! wub.gif

#1335 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2010 - 10:15 PM

Честита нова година и от нас с Леа!Пожелаваме на всички много здраве,щастие и мноооого мечешки усмивчици праз новата година af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#1336 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 January 2010 - 08:36 AM

Честита Нова Година и от нас! Нека мечетата ни все така ни радват и винаги да са толкова прекрасни и любвеобилни! Късмет на всички през новата 2010!
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1337 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 05 January 2010 - 04:05 PM

Натъкнах се на любопитна статия на стария сайт на БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ "СЕВЕРНИ КУЧЕТА"
Картината, описана тук, до такава степен отразява действителното положение на нашата порода към сегашното време, че по-грамотно и по-подробно не виждам как да бъде написано.
Просто вместо "хъски" сложете "чау-чау".

СВРЪХПОПУЛЯРНАТА ПОРОДА

"Най-страшният кошмар на всеки един добросъвестен развъдчик е "неговата" порода да стане модна. Да, хубаво е, когато всеки срещнат на улицата харесва твоето куче и иска да има същото. Обаче, лошо е, защото в отговор на повишеното търсене мигом се появяват фалшификации… И ако станалата модна марка дрехи примерно сама по себе си няма да пострада от такъв бум – Капалъчарши е пълна с "Версаче" – то породата за две-три години може съвсем буквално да изчезне от лицето на земята. Причината е проста: щом има търсене, винаги ще се намери кой да го задоволи. Само че количеството качествени кучета, които са в разплод, не е достатъчно, а това значи, че куцо и сакато ще пусне некачествените си кучета, ще произведе хиляди и хиляди "минали покрай породата" поколения, наоколо ще се напълни с всякакви увредени и дефектни животни и просто за нула време всичко постигнато досега с тази порода ще се размие в морето на посредствеността… За сметка на кучетата някой ще натрупа състояние, но самата порода никога няма да е същата.

Кинологията в световен мащаб помни дузини такива модни възходи и падения. Една от вероятно най-интересните истории е "Ласи-манията", предизвикана от едноименния филм. С появата на умната Ласи на екран, публиката полудява: всеки иска да притежава подобно прелестно и безкрайно съобразително куче; никой не знае какво в действително представлява колито като характер, какви грижи да полага за него, как да го обучи и отгледа… Търсенето е огромно и клубовете не са в състояние да го задоволят дори отчасти. Включват се всякакви печалбари, продават се като топъл хляб кръстоски, кучета без документи, посредствени кучета… Две-три години по-късно, когато индустрията се върти на пълен оборот, търсенето пада критично – от една страна, вече всеки, който е искал такова куче, се е наситил на "сладостите" на породата, от друга страна огромна част от произведените междувременно животни "просто не са Ласи", та и колита не са… И породата пропада в тежка стагнация. Доста години са нужни на клубовете да възстановят постигнатото преди бума качество и ниво на колито…

Разбира се, това не означава, че колкото по-малобройна е една порода, толкова е по-добре, а още по-хубаво, ако на света има само една двойка от този вид. Колкото по-малоброен е пък генофондът, толкова по-зле. Трябва да се търси златната среда между качество и популярност, но…
България също помни такива модни кризи – че даже и повече от една – и в ограничен мащаб при нас се е случвало същото.

Например, доберманската истерия. По неясни причини през 1991-1993-та из страната се беше развихрила истинска мания за добермани (може би под влияние на западните филми, където кучетата за охрана са все такива и са кошмар за крадците?). Страната никога не е разполагала с що-годе прилична популация от тази порода, а по онова време никой не беше и чувал за документи. За сметка на това всичко, което вървеше с марка "доберман", дори ако е бяло на петна или с брада и мустаци, се продаваше като топъл хляб. Година-две-три… след което публиката осъзна, че това, което си купува, няма нищо общо с кошмарните зверища, дето беснеят срещу престъпниците на екрана… Доберман-клубът и досега не може да дойде на себе си. Стагнацията продължава. Доберманите вървят по пет за лев, никой не ги купува, никой не внася, никой не ги и развъжда, клубът съществува почти само на хартия…

А стафърдширската истерия? Когато първите АСТ пристигнаха в страната, направиха фурор. Всеки поиска да притежава такова куче-убиец… безразборен разплод и внос, АСТ и питбул се купуват на поразия… И – стагнация. За щастие, АСТ притежават великолепен характер (нищо общо с кучеубийството) и НКАСТАСТЕБТ успя да набере сила навреме, пък и вносът отвън не беше отчайващо кошмарен. Сега породата постепенно се възражда. Страната ни не успя да я погуби – и слава Богу.

И други такива кризи се помнят – дого-аржентино-истерията (в малък мащаб, слава Богу!) например. Ако съдим по световните събития, предстои ни лабрадор-мания… В момента обаче на прицел са сибирското хъски и самоедът.

Проблемът в случая е двояк, но предпоставките са налице. От една страна, сибирското хъски бързо и стабилно набра популярност, което предизвика масов внос в периода 97-99, когато цените още бяха много високи. След което пазарът се понасити, цените паднаха и вносът секна. Сега обаче същите тези внесени кучета постепенно влизат в разплод, в разплод влизат и техните първи поколения. Факт е, че ако за 2000 г. БКК "Северни кучета" е регистрирал 9 кучила от тази порода (и да приемем, че БКСХ има още толкова), то за 2001-ва (когато БКСХ "влезе" в БККСК) кучилата са вече 26, грубо с 50% повече от предишната година. За първите 8 месеца от 2002 кучилата са 16 и бройката със сигурност ще надвиши 26, макар и не с 50% (надяваме се). От друга страна, цените паднаха достатъчно, за да бъде достъпно хъскито за масовата публика. Средният българин не е в състояние да даде 800 лева за куче, но 250 охотно ще отдели. Породата мина в "нормална" ценова категория. И, трето, голяма част от развъдчиците не са обхванати от клуб (що се отнася до това, може да се каже, че клубовете не са си свършили работата както трябва). А, освен всичко друго, ниската цена не стимулира особено вноса на качествени животни отвън.

С други думи: търсене има, кучета в разплод има, започва развъждането… И сега нивото на породата е "на сантиметър от нищото" и по-голямата част от животните са, ами, некачествени – хубави домашни любимци, но нищо съществено от гледна точка стандарта на породата. От стотиците и стотици сибирски хъскита в страната истинските изложбени животни се броят съвсем буквално на пръсти. Това означава, че след като хъски-манията мине през България, от породата просто нищо няма да остане…

Добре де, ще кажете, какво толкова страшно има? Много просто: ако едно куче с посредствено качество бъде пуснато на друго такова, ще се родят посредствени малки. Куче с дефект ще го предаде на поколението. Това поколение на свой ред ще разпространи дефекта си… И не след дълго именно привлекателните черти на породата ще изчезнат. На кого му трябва хъски с крака като клечици, опулени жабешки очи и едно клепнало ухо? Да не говорим, че хъскито и без друго е порода с труден характер и не е за всеки. И какво ще стане тогава с онези кучета, които никой не иска – на улицата ли ще идат? Или ще живеят мъчително като нелюбими, ако не и мразени бивши любимци, ще минават от ръка в ръка…

Как може да се спре това? На първо място, чрез сурово, да не кажем жестоко ограничаване на развъждането. Вече не става дума за постепенно подобряване на популацията на породата, а за запазване на нивото й. Което означава, че кучетата под определена долна граница на качеството просто НЕ БИВА да бъдат използвани за разплод. За щастие, България е малка страна; тук просто няма условия за "кучешки заводи", както навън – обикновено посредствените кучета са собственост на любители, които и не държат чак толкова да ги развъждат. Второ, нужна е силна реклама на клуба – и то на клуб, който гарантира качеството на произведените от неговите членове малки. И трето, нужен е внос на качествени кучета.

Що се отнася до вноса – вярвате ли в породата? Искате ли наистина да имате хубаво хъски? Тогава си купете нещо, което си струва. С удоволствие ще ви окажем помощ и ще ви свържем с развъдчици от Европа и Америка, които ще са щастливи да дадат на България кучета от шампиони; кучета, които си струват, кучета, които ще направят нещо за породата у нас… Не е толкова страшно да си внесеш куче отвън – то ще си оправдае разходите. Вложете в бъдещето на породата - вие сте на ход!"

Оригинал:
http://www.northernd...
User's Signature

#1338 Потребителят е офлайн   Dark_Love Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:имам чау-чау моля ви намерете ме в скайп.. помогнете ми за тази порода и начина на гледане моля ви се ...
Публикувано: 06 January 2010 - 02:07 PM

Здравейте нов съм във форума. Имам Чао-Чао на 7 месеца. Казва се Дарк. Нищо незнам за тази порода лутам се из форума.. моля някой да си даде скайп и да ми помага когато изпадам в неудобни ситуаций много ви се моля.. ae_085.gif сега ще сложа негови снимки

#1339 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 06 January 2010 - 03:00 PM

Здравей Dark_Love и добре дошъл във форума smile.gif !!! В този форум има много, да не кажа всичко относно породата. Разгледай го и прочети внимателно. Ще научиш много полезни неща. ae_085.gif wb_052.gif Разкажи ни за твоя Дарк.

ПС: Породата е чаУ чаУ
User's Signature

Качена снимка

#1340 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2010 - 03:32 PM

Dark_Love
Здравейте.
Не ви трябва скайп само на един човек - информация във форума е разнообразна, има различни мнения на различни хора, които ще са ви в пъти от полза, отколкото инфо по скайповете. Прочете и разгледайте най-различни теми и смело задавайте въпросите които ви тревожат:-)))
Добре дошли:-)
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема