Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1761 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 May 2010 - 04:31 PM

Благодаря за съветите !!!! :ba_025: А кучегона какво иначе представлява , нещо като палка ли е или димка ? :flagbg:
User's Signature

Качена снимка

#1762 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 25 May 2010 - 04:42 PM

Нещо което няма да ти върши работа .По някой път действа обратно, защото ги дразни.
Наблегни на тона ,не зависимо какво казваш.Това върши повече работа и не показвай страх, че не само глугниците го усещат , ами и твоята сладурана.Нали не искаш да я направиш страхлива като вижда всеки път как бягате и се притесняваш.Скоро тя сама ще ги прогонва ,стига да не се притесняваш ти.Пък много е вероятно да посвикнат с вас.При мен някой от глутниците свикнаха и си нямам проблем с тях.Те всъщност си пазят територията от непознати .

#1763 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 May 2010 - 07:19 PM

Показване на мнениетоLora23, в 25 May 2010 - 04:36 PM, написа:

Благодаря за съветите !!!! :ba_025: А кучегона какво иначе представлява , нещо като палка ли е или димка ? :flagbg:

Кучегон DAZER УЛТРАЗВУКОВО ЕЛЕКТРОННО УСТРОЙСТВО ЗА ЗАЩИТА ОТ КУЧЕТА (КУЧЕГОН)
излъчва ултразвук с честота 25KНz, който не се чува от хората, но кучетата и котките го чуват отлично. Ултразвукът им създава неприятно усещане (не болка), което ги кара да освободят зоната около Вас, да избягат или да се отдръпнат.

Гола вода е на практика, повечето ми приятели, купили кучегон са били разочаровани. Има добра и силна реклама, нищо повече.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1764 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 09:19 PM

IA, честито за оценката,:flagbg: незнам как е станало, но постовете са разместени, и под твоя, аз тепърва ти пожелавам успех, когато влезнах и писах, поста го нямаше.
Лорка това за съседите го има навсякъде, дори и по-зле, така че въоръжи се с търпение и не се хаби в излишни обяснения!

#1765 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 May 2010 - 09:36 PM

sara92 много ти благодаря.И аз и се кефя много ,но да съм чесна ли .Когато се прибрах се разплаках.Мъжо ме помисли за луда,при такава оценка, но причината е ,че не е чау.По принцип мен нищо не може да ме изкара от равновесие и далеч не съм човек който се разтройва .Единственото нещо което ми действа е моята мила ИЯ.И естествено мечтата за чаута които аз харесвам,до сега обаче не намирам такива.Та Сиана е голяма душичка, но не е чау.Надявам се да ме разберете ,че самоедската група явно ми се чуди.
За поста причина сигурно е, че аз се забавих с пускането,имах друга работа.

#1766 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 May 2010 - 09:49 PM

Показване на мнениетоIA---, в 25 May 2010 - 09:41 PM, написа:

sara92 много ти благодаря.И аз и се кефя много ,но да съм чесна ли .Когато се прибрах се разплаках.Мъжо ме помисли за луда,при такава оценка, но причината е ,че не е чау.По принцип мен нищо не може да ме изкара от равновесие и далеч не съм човек който се разтройва .Единственото нещо което ми действа е моята мила ИЯ.И естествено мечтата за чаута които аз харесвам,до сега обаче не намирам такива.Та Сиана е голяма душичка, но не е чау.Надявам се да ме разберете ,че самоедската група явно ми се чуди.
За поста причина сигурно е, че аз се забавих с пускането,имах друга работа.

Звънях ти, разбарх че не можеш да говориш, поздрави на Ия.
Ще си имаш ТВОЕ ЧАУ което ще има подобна оценка. Ще имаш всичко. Прегръщам те, момиче. Разбирам те.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1767 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2010 - 10:52 PM

IA, ако си искала да развиваш чау за изложба, трябваше второто куче да е класно-чау , сега вече ще имаш съвсем друга насока и ангажимент.....Може да гледаш и трето куче това е въпрос на възможност и желание, тук във форума има стопани с пет любимеца. Няма защо да се разстройваш за такова нещо, радвай се на Сияна сега:af_089:Единственото което мен ме разстройва е темата която повдигна kkk, В Пловдив при последната голяма черешова задушница минах по алеята за погребване на домашни любимци тя е покрай стената и си поплаках.....гробчетата бяха на различни починали породи с идеално оформени малки паметни плочи и с големи снимки които сякаш ще ти проговорят. Имаше любимец починал на седем месеца, имаше чау починало на 12-13 години, имаше имена Сара и Лъки и ми стана много зле... Първото гробче беше на една прекрасна немска овчарка доживяла дълголетие, последния беше на котка и на всички пишеше обичаме те.."-----" Скоро няма да ги забравя, мисълта постоянно ми се връща там. Знам за едно незаконно поле за погребване на дом.любимци и то е на "Лаута", но там са просто едни могилки на някой от които има поставен кръст с името и не буди внимание. Тук всяка снимка предизвиква тъжна емоция, нямам думи как са оформени, сигурно и местата са платени. Това ме плаши и натъжава.....:dh_188:

#1768 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 01:24 AM

Ия , аз дълго се чудих дали да си взема чау или самоед.Определено самоеда е много красиво куче , а ти може би ще ни разкажеш и какви са по характер , какво е различното с мечовците като цяло. :ba_025: Разбирам те , че явно имаш обожание към чау породата , както и аз откакто имам моето неземно бебе , но съм убедена , че Сияна също има нужда от теб и да се радваш с нея на успехите й и че ще има голямо място в сърцето ти за нея с времето. Аз все си мисля , че човек може да има предпочитания към дадена порода , но веднъж допуснал каквото и да е животно в дома си и живота си....това остава на заден план и започва да го обича истински независимо какво е. :ba_025:

sara92 - Е то няма нищо вечно на тоя свят и ние ще умрем един ден.Както се казва само данъците и смъртта са сигурни на тоя свят.Най-добре да мислиш за хубавите моменти , които ще имате заедно , не за такива неща , които така или иначе са непоправими и неизбежни.Но съм убедена също така , че след смъртта има продължение и не само за хората , ами и за животните.Така че каквато и раздяла да има е преходна.... :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#1769 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2010 - 10:24 AM

Люси, поздравления за Сияна :-) И....не трябва да плачеш, мила, трябва да се радваш :-) Знам, че всеки това ти казва. Ако Ия беше извадила такава оценка, щеше ли да я обичаш повече, щеше ли да се грижиш по различен начин за нея? Не, нали? Имаш две прекрасни госпожици от две различни породи, бяло и черно ;-) Радвай им се, радвай се, че можеш да опознаеш две толкова различни породи от близо :-) Те ти се отблагодаряват по свой си начин, нали :-) Горе главата и давай напред!

И тъй като аз повдигнах темата за тогава, когато нашите слънца няма да ги има...простете ми, хормони...И, да, неизбежно е, което не го прави по-лесно, нали? И все пак, те са тук сега! Ние вчера го водихме на старата му поляна, където е израснал :-) Видяхме стари приятели, раздавахме целувки...И вечерта спа като един хъркащ пън ;-)

#1770 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2010 - 02:06 PM

sara92, зная, че точно на теб не се налага да обяснявам ,че класно чау се намира много трудно .Не всяко родословно куче е шоу клас.От всяко дърво свирка не става.В бг особедно си мислят ,че като са взели радословно куче са хванали бога за шушляка ,да ама не, и разочаровани после много.С чаута родословни е бъкан нета, ама такова каквото искам, няма.Вече година търся.Не искам да вземам само по окраска и по родословие ,защото няма никаква гарация ,че после няма да излизам пак от лекарският кабинет.Както доста хора.И не искам с такова куче да съсздавам основа за по нататъчна изложбена и развъдна дейност.Въпреки че съм на ясно ,че всеки проблем може да се покрие.Както правят много от развъдчиците и за това породата ни е на този хал.Аз така не искам.Вярно, че и всичко е и доза късмет,но най важно е да е здраво и от уважаващ развъдник.Всеки такъв,а те са много малко ,като имат проблем с някое куче го кастирират ,нищо че са вложили много в него.И продължават с друго.Ама пак казвам са малко и ако до сега ми е хоресало нещо ,то или единият родител не харесвам или гаранциите които ми дават не са ясни.
Та, аз пак казвам Сиана я харесвам и обичам, ама не е чау и виждам голяма разлика.Не ми е по характера.Целта ми с нея е наистана да постигна някакво име, за да мога утре като поискам от определен развъдник бебе-чау да ми се даде като на отговорен стопанин.Защото уважаващите себеси развъдчици не дават на всеки желаещ своето производство.Ето така стоят нещата ,просто не съм ги коментирала до сега .Това не значи ,че не обичам Сиана и не ми трепка сърцето от удоволствие когато гледам съдията как им се кефи.Но целта ми е друга и ще чакам колкото трябва ,кото се надявам и на късмет за да нямам ето такива чау дето хората представят за перфектни а те ще им изпаднат ушите толкова са на странично поставени.
Просто това съм го коментирала само с Furia_S до сега и за това тя добре ме разбра.Надявам се, че и ти ще направиш същото.Целувки на сладурите у вас и много здраве.

Много благодаря на всички за поздравленията и целувки от нас .
Ето какво представиха като чау в НИШ.

http://vbox7.com/play:2de1a3a2

#1771 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2010 - 08:45 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 27 May 2010 - 08:34 PM, написа:

Аз по същия начин най-деликатно отказах на една рускиня, която ме познава и ме е виждала по изложби, та искаше да ми даде за без пари бебе от нейна черна женска, защото знаеше че ще я водя по изложби. И не щеш ли ти, от Сърбия нямало да ни продадат и за 8 хиляди евра))) А че дори за подарък не би ги взела такива кучета през ум не му е минавало. Инак по зоомагазините и борсите са все сръбски и унгарски бебета, откъде идват те в кашони?
Ох, мъка, мъка, и това изложба ранг ЦАЦИБ.

тези и да ми ги подаряват - ще бягам през глава далеч.

Аз не бягах, ама доста му се усмихвахКачена снимка Качена снимка Качена снимка че си и вярваше дажеКачена снимка

#1772 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 09:22 PM

Споко, IA напълно те разбрах. Ако нещо аз не съм била ясна ще поясна, например аз немога да гледам трети любимец, и причините са много.....Ти си с по-малко стаж....ще вървиш напред и нагоре...стига да имаш желание. Това беше моето послание към теб!!!:ba_025:

#1773 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2010 - 10:17 PM

ООО аз сега съм с малко любимци ,бих гледала не две а двадесет и две, ако знаех, че мъжо няма да ме направи бездомна, заедно с тяхКачена снимка

#1774 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 10:46 PM

Здравейте от мен , днес отново куче ни налетя и чисто си ни нападна.Вдигнах бебето и това почна да скача по мене , лаеше и заръфа кашката й която висеше.То е домашно дето го пускат нон стоп само на вън и дори бяха на терасата стопаните и щом успях да го прогоня през нерви изкрещях , че ще го отровя , което не бе хубаво от моя страна ама.... :flagbg: Та сега ще си поръчам от нета кучегон , просто и да не действа трябва да имам някаква защита или поне да си мисля , че я имам.
User's Signature

Качена снимка

#1775 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2010 - 10:51 PM

Lora23, никога не се вдига куче, превръща се в плячка.С кучегона наистина само ти ще си мислиш, че имаш защита.Ако искаш все пак си го купи, но ти си тази която трябва с реакция и ръмжене да ги прогонваш.

#1776 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 11:13 PM

Това направих тоя път , бях като разгневена майка. Но то два пъти колкото мен , стига да иска ще ме направи на парцал .....
User's Signature

Качена снимка

#1777 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 May 2010 - 12:34 AM

Но, ти няма да му показваш ,че може ,нали.Важно е какво излъчваш, и начина по който го правиш.И го гледай в очите, не отсъпвай, ти си по умната.Аз тази вечер се озовах по средата на най голямата глутница с най едрите кучета в квартала.И трябваше да им се озъбя,спокойно отминах и после естестевено сърцето ми щеше да изкочи като си представих какво можеше да се случи.Не мисли ,че и нас не ние страх,всички сме хора в крайна сметка.Има едни метални пръчки от орежейният магазин,като замахнеш и тя става в пъти по дълга.Можеш наистина да си вземеш нещо за твоя утеха.И тогава кучетата усещат твоята сигурност и не те закачат.

#1778 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 02:14 PM

Lora 23 виж тук как да се справиш в такива ситуации http://forum.dog.bg/...showtopic=34571
User's Signature

Качена снимка

#1779 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2010 - 02:40 PM

Показване на мнениетоCh1L1K@, в 28 May 2010 - 01:19 PM, написа:

Lora 23 виж тук как да се справиш в такива ситуации http://forum.dog.bg/...showtopic=34571

И аз писах в тази тема и ми направи впечатление , че всеки втори разказ е с НОК и ротвайлер пък после ще ми коментират , че нямало опасни породи. Та кучегона вече е поръчан остава да ми го донесат и да го изпробвам. :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#1780 Потребителят е офлайн   Ch1L1K@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2010 - 03:06 PM

Дано да действа на това куче което те е нападнало
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +