Dog.bg Форуми : Спешно помощ за простреляно в гръбнака куче !!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно помощ за простреляно в гръбнака куче !!!

#61 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 July 2009 - 06:57 PM

Днес жената ми писа ,че е пратила количката ae_085.gif . Незнам колко време ще чакаме от Америка...., но важното е ,че е пратена. Малко обаче се учудих, че днес ми заяви , че трябва да платим 61 $ за транспорта, аз останах с впечатлението, че пари няма да се дават.

Освен това вече трябва да местим кучето, че жената с гаража много напира. Мисля си за доктор Станкова, ако има възможност да я поеме. Една от жените, които гледат Бебето каза, че ще дава 5 лв за хотел. Но трябва да съберем и за останалите 5 , мисля че беше 10 лв на ден. Доста сметки ни се натрупаха за хотели, за клиники и незнам как ще се оправим, дори и без евентуалния хотел на Бебето.
Молбата ми е ако някой има желание и възможност да помогне да пише, за да знаем какво да правим и къде да я настаняваме. А и тези 61 $ , са си почти 100 лв. В сегашното ми задлъжняло положение са си много wb_052.gif

#62 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 06:59 PM

Днес говорих с една от жените, които гледат Бебето. Каза, че от днес са я настанили при Явор в Драгалевци . Жената с гаража вече много напирала , тъй като кучето има огромни дълбоки рани по задните крачета от влачене и мниго мирише сега в тия жеги, а и иска май да го дава под наем гаража. Там, при Явор, поне ще се погрижат за раните, докато дойде количката.
Събрали са пари за 1 седмица . Хотела е 15 лв на ден. Моля, който има възможност да помогне за след това .

#63 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 31 July 2009 - 07:17 PM

Погрижете се за раните, не разчитайте друг да го прави...лято е, бързо полазват червеите и мухите като го насерат и нищо не става от това куче. Вземете сериозни мерки, то не е игра някой друг да се грижи и да поема негативите. А за парите се надявам да ви помогнат. Но грижата е ваша. Хотела не покрива и грижата за животното. Ако гангренясат краката и трябва да се приспи животното. Всичко е във вашите ръце, не го оставяйте на друг и да разчитате, че той ще го поеме и за пребиваване и за ежедневни манипулации.

#64 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2009 - 07:29 PM

Цитат(SMitreva @ Jul 31 2009, 05:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Погрижете се за раните, не разчитайте друг да го прави...лято е, бързо полазват червеите и мухите като го насерат и нищо не става от това куче. Вземете сериозни мерки, то не е игра някой друг да се грижи и да поема негативите. А за парите се надявам да ви помогнат. Но грижата е ваша. Хотела не покрива и грижата за животното. Ако гангренясат краката и трябва да се приспи животното. Всичко е във вашите ръце, не го оставяйте на друг и да разчитате, че той ще го поеме и за пребиваване и за ежедневни манипулации.

Така е, до сега всеки ден раните са били промивани и лекувани, когато аз бях там и след това една от жените го прави ежедневно. Аз до колкото разбрах днес по телефона с доктора са се разбрали той да ги лекува. Жената каза, че ще ходи и тя често, но и на мен ми е притеснено след като не съм там сега и не мога да следя нещата. Но утре като се чуем ще й кажа пак, макар ч е и тя е доста притеснена и едва ли ще остави нещата просто така. Надявам се, че всичко ще е наред.

#65 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2009 - 06:49 PM

Нашето Бебче вече не е при Явор и съвсем скоро заминава за Перник при др. Станокова. Така решихме , че е по-добре , а и 10 лв в нашето положение са много много по-добре от 15. Ако всичко е наред до края на седмицата ще бъде вече там..
И естествено , който има възможност и желание да помага..не се знае до кога ще се задържи там !

#66 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ&quot;][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 05 August 2009 - 07:18 PM

Това е чудесно решение. Ще се опитам да се срещна лично с кученцето.

#67 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 08:53 AM

Радвам се, че не е при Явор, честно казано. Като си взимах Лейла, всичките й одеяла бяха напикани и миришеха ужасно, и тя също миришеше и беше вечно гладна. Имаше петно на носа, като избеляло, верояно от това, че там стоят на тъмно, като съм влизала да я взимам, нямаше лампа да свети и трябваше да свикна с тъмнината, докато я видя. При Станкова петното изчезна, а Лейла беше спокойна, весела и щастлива. Да не говорим, че спеше на спалня. Имаше и едно кожно петно, за което той твърдеше, че го мажат с йодасепт, но козината й никога нямаше цвят на мазано с каквото и да е. Въпреки огромните препоръки на Раста, бях наистина много разочарована от условията на т.н. хотел.

#68 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 09:27 AM

Цитат(PURSY @ Aug 6 2009, 07:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Радвам се, че не е при Явор, честно казано. Като си взимах Лейла, всичките й одеяла бяха напикани и миришеха ужасно, и тя също миришеше и беше вечно гладна. Имаше петно на носа, като избеляло, верояно от това, че там стоят на тъмно, като съм влизала да я взимам, нямаше лампа да свети и трябваше да свикна с тъмнината, докато я видя. При Станкова петното изчезна, а Лейла беше спокойна, весела и щастлива. Да не говорим, че спеше на спалня. Имаше и едно кожно петно, за което той твърдеше, че го мажат с йодасепт, но козината й никога нямаше цвят на мазано с каквото и да е. Въпреки огромните препоръки на Раста, бях наистина много разочарована от условията на т.н. хотел.

SMitreva, ще радвам да я видите и въобще, който се запознае с нея ще види колко е добра. Дано бързо да се адаптира там и да свикне с останалите кучета..
А този Явор, не знам защо така и наште хора са я взели умирисана,ама поне осветление да сложи , какво е това., мъчни ми е за всички кучета, които са там...

Да се надяваме , че вече всичко с Бебето ще е наред ae_085.gif

#69 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2009 - 10:14 AM

Аз я видях при Димов, тя е едно прекрасно, кротко и много любвеобилно същество! Донякъде по съдба много ми напомня за ЛЕйла-измъчена от болка, но усмихната и добра! Пожелавам й да намерите добри осиновители за нея! smile.gif

#70 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url=&quot;http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ&quot;][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 06 August 2009 - 05:22 PM

Пърси ще се постарая, но трябва време и търпение. Ти знаеш това много добре.

#71 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 August 2009 - 01:41 PM

Знам и вярвам, че и за нея ще се намери щастие под небето! Още повече след толкова всеотдайни грижи от страна на хората, които се грижат за нея. Дано и за нея, както за Боби и Катя, да се намерят грижовни стопани. smile.gif

#72 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 August 2009 - 09:26 PM

От днес Бебето е при др. Станоква . Закарали са я към обяд, кучетата там са я приели много добре, радвали са се... ae_085.gif Доста се успокоих, дано всичко да е наред. Аз чакам да пристигне количката и тръгвам веднага за София, нямам търпение да я видя, да видя как е там и разбира се ще направя много снимки.
Жените са събрали 150 лв. и са платили за 15 дена. Едва ли ще могат да дадат повече, моля всички за помощ, не се знае до кога ще трябва да бъде там. Благодаря ви !

#73 Потребителят е офлайн   Cocoa__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Животни, природа, музика
Публикувано: 10 August 2009 - 05:07 PM

Беба(разбрах, че това и е името) пристигна в Кастрационния център в Перник и се чувства добре,
когато ми казаха, че ще доведат простреляно в грънака куче си представях горкото животно почти напълно обездвижено и отчаяно
Беба обаче ме изненада приятно ,тя има желание за живот - буквално не се спира и е доста бърза , опитвам се да я накарам да стои по мирно, защото си прави нови рани по краката...тя обаче е неудържима ,дано скоро дойде количката ; ))) Ето и малко снимки

User's Signature

И ако опитът не достигне своята цел, поне ще имаш честта, че си го предприел

#74 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 August 2009 - 05:30 PM

Миличката Беба, първият ден я приех аз и когато си отидоха нейните хора тя се лепна за мен и реши, че сега аз съм нейният ангел хранител. Не можех да свърша никаква работа, защото като тръгнех тя все по мен, а на мен сърце ми се къса да не си разранява краката. Понякога и подигах задницата, за да не си влачи краката и тя веднага разбираше и хукваше - изглеждали сме сигурно доста смешно. Много малко хапва, но казаха, че и преди инцидента не е била лакома.
Искаше ми се да има начин да съм все до нея, за да е уверена и сигурна, че няма да я оставим. С кучетата е рязка -държи ги на разстояние. Доста е свикнала цялото внимение да е все в нея - покрай състоянието си е била обгрижвана постоянно и е ревнива. Но пък е толкова сладка, че заслужава наистина мооооого внимание.

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#75 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 August 2009 - 06:05 PM

terra1 както бях обещала в неделя бях в приюта в Перник. Видях вашето добро кученце Беба. То е абсолютно на същият етап като Катя. Много подвижна и не ползваща задната част на тялото си. Кучето е много контактно, не видях грам агресия или ревнивост. Разбира се с всички кучета идеално. Поведението й е на здраво куче. Обича да има човешка компания, което е типично за всяко едно куче, здраво или болно. Надявам се скоро да пристигне тази количка, защото кучето ще направи рани на краката си. Д-р Станкова й прави постоянно превръзки, но се сещате при това постоянно движение какво става с тях. То се вижда и от снимките.

И тъй като тук от Дружеството в Перник пишат всичко друго освен да благодарят за помощта, която получават от хората . То тогава аз да благодаря от тяхно име за дарената храна /чували със суха храна и консерви/ за приюта от simeonov82 . Хора от дружеството с това си отношение към дарителите скоро няма да имате въобще такива. Миналата седмица ви доведох друга дарителка Биляна, не пиша фамилията й умишлено. Тя дари 200 лв за да се закупят конци и медикаменти и да не спират кастрациите в приюта. Тук отново не се изказа благодарност и никакво отношение към даренията. Не е редно да има такова отношение към дарителите и в същото време само да пише всеки един от вас с какво е спечелил вниманието на едно сакато куче. Че кастрирате и прибирате кучета от улицата - виждам винаги когато идвам. Че някой от вас имат ролята да пишат тук за единственото си в седмицата посещение в приюта. Че Диана прави и клипчета и снимки за да запознава всички интересуващи се с кучетата от приюта и помага активно в чистенето на приюта. Тони придружава прибирането и връщането на кучетата, както и връзките с обществеността. Това са моите наблюдения от посещенията ми в приюта в Перник. Някой личности които пишат тук не засякох никога, то е ясно защо. Те сами писаха в темата за това. Но трябва да оказвате необходимото внимание и благодарност и за дарителите. Това не е нещо маловажно или излишно. Пиша всичко това най-доброжелателно, както й помагам с добро желание, но и не скривам, че това което правя е преди всичко заради грижите и усилията, които полага там лекарката на приюта.
Малко съм объркала двете теми, постта ми е един и двете теми и за дружеството и за кучето. Просто свързвам нещата.
А за Бебе ще се опитам да помогна.

#76 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 07:06 PM

Ох, хора разплакахте ме с тази нова информация за Бебчето, и много благодаря на Cocoa__ за снимките, толкова много исках да я видя как е там... и на sheba благодаря за опората, която и е дала... На SMitreva също специялни благодарности , че видяхте кучето и искате да помогнете.
Въобще много съм развълнувана, радвам се ,че всичко е наред, и на снимките изглежда много добре, вече толкова добре я познавам, че веднага разбрах колко добре се чувства там .
Иначе да, тя е много подвижна , жизнена и ние като я изкарвахме не можем да я удържим и да я стигнем , все бяга сякаш е напълно здрава.... smile.gif Относно другите кучета, струва ми се , че след инцидента стана малко по-нападателна, агресивна е много силна дума, но може би усеща, че е по-слаба и за това , сякаш винаги има едно на ум, когато до нея се приближи друго куче. Но до преди това да се случи винаги е живяла с приятели, никога не оставаше сама.
С храната също както сте разбрали , не е от най ящните, но и наистина е разглезена и сухата храна последно не я поглеждаше много много...
Чакам с огоромно нетърпение да дойде количката ,а и за да дойда и аз да я видя... Незнам , почвам да се притеснявам , мина повече от седмица, трябва да видя с точност , от както жената ми писа , че са я пратили...Толкова ли пък много ще се бави от тази Америка? Дано няма проблеми !

#77 Потребителят е офлайн   simeonov82 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 August 2009 - 07:38 PM

terra1 как са изпратили количката? Ако е по пощата има голяма вероятност да пътува две-три седмици и като стигне тук да бъде задържана за обмитяване ако е на стойност над 50 долара.
User's Signature

Къде момче, сега отиваш и нашите сънища тревожиш? Дали все още Хамлет жив е - средновековно невъзможен?...

#78 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 07:54 PM

Цитат(simeonov82 @ Aug 10 2009, 05:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
terra1 как са изпратили количката? Ако е по пощата има голяма вероятност да пътува две-три седмици и като стигне тук да бъде задържана за обмитяване ако е на стойност над 50 долара.

Честно казано, мисля , че по пощата, ама не съм сигурна . незнам защо не съм питала, но още днес ще пиша на жената. Доколото разбирам, искате да кажете, че може да я задържат на митницата, така ли ? Ако това се случи трябва да ми се обадят да я взема от там ли, изобщо не съм запозната. Ох, дано да нямаме проблеми....

#79 Потребителят е офлайн   simeonov82 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 August 2009 - 07:58 PM

Цитат(terra1 @ Aug 10 2009, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(simeonov82 @ Aug 10 2009, 05:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Честно казано, мисля , че по пощата, ама не съм сигурна . незнам защо не съм питала, но още днес ще пиша на жената. Доколото разбирам, искате да кажете, че може да я задържат на митницата, така ли ? Ако това се случи трябва да ми се обадят да я взема от там ли, изобщо не съм запозната. Ох, дано да нямаме проблеми....

Ако е пратена по пощата, най-вероятно ще я задържат на митницата (дано не се случва). Тогава оставят известие в пощенската кутия. След това трябва да се направи митническа декларация, да се плати ДДС и мито и едва след това може да се вземе пратката.

User's Signature

Къде момче, сега отиваш и нашите сънища тревожиш? Дали все още Хамлет жив е - средновековно невъзможен?...

#80 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 August 2009 - 08:49 AM

Да права е г-жа Митрева,
Наистина забравям да благодаря редовно на хората, които ни помагат. Благодаря ва simeonov82 и на Биляна за даренията. Благодаря най - вече за това, че обичат животните и правят всичко по силите си, за да помагат на беззащитните. Мисля си че тези хора изпитват достатъчно удовлетворение от собствените си благодордни постъпки и обичта и благодарността в очите на кучетата е най - голямото им възнаграждение. Поне при мен е така.
Искрено благодаря на всички, които ни помагат да помагаме на животните.
На terra1 обещавам, че винаги, когато имам време ще давам информация за кученцето и чакам с нетърпение за количката, за да спре да си разранява краката. Когато и ги сложа в правилна позиция ми се струваше, че с помощ от моя страна тя успяваше да се задържи за секунда. Някак искам да вярвам, че ще се възстанови.
Нека Господ да възнагради всички добри хора. Аз наистина нямам възможност да ходя често в изолатора, но има хора като Тони и Диди, които винаги ще подкрепям и ще правя всичко, което е по силите ми за момента, за да покажем на тези създания, че не всички хора са зли.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема