Dog.bg Форуми : Спешно помощ за простреляно в гръбнака куче !!!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спешно помощ за простреляно в гръбнака куче !!!

#41 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2009 - 10:21 PM

Показване на мнениетоSMitreva, в May 19 2009, 08:21 PM, написа:

Не смея да ви насочвам към някой от двамата, аз лично до сега съм оперирала моите кучета единствено при него/проф Аминков/. Но от известно време се ползвам от услугите на д-р Димов и съм очарована от хубавата му работа като хирург, т.е. ако можете да уредите операцията да я извърши той, мисля,че няма да сгрешите. За мен в момента няма по-добра алтернатива.

И аз съм си оперирала всички животни при Аминков, той си е доказан и академичен капацитет и хирург с име, баш кучетата и костните им операции са му специалност. А за Димов толкова хубави работи съм чувала - и като специалист, и като човек. Аминков в обноски е по-хладен и сух и подчертано пестелив в обяснения, надежди и чувства. Дали има някаква разлика в оборудването на операционните им и технологиите, които ползват, това също е важно. Ето, единственият томограф е при Аминков, а предполагам, че новата му клиника е по последна дума на хирургическото оборудване, поне за тази клиника и плановете за нея съм чувала много неща, още като ходех на Царево село.
Но в сравнение с двамата този Караджов, за когото чувам такива грозни работи тук, моля ви се, изобщо сравнение да не става и да не си го помисляте, нивата са много различни.

#42 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 May 2009 - 02:31 PM

Вчера говорих с др Аминков, каза че трябва да закаре кучето, за да види какв ое състоянието и тогава ще прецени дали да се прави операция. В понеделник каза да го заведем, лошото е че все повече време минава и това ме притеснява. Вече повече от месец мина от прострелването :dry:

#43 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2009 - 12:24 PM

Какво стана с това куче? Нали беше на нивалин, има ли подобрение? Водихте ли го на скенер?

#44 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 02:33 PM

Нищо не пишете за кученцето? Как е, има ли подобрение?

#45 Потребителят е офлайн   grigorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 11:47 AM

Здравейте. За съжаление аз вече нямам директни наблюдения върху кучето, но преди два дена разговарях с една от жените, които се грижат за него и тя ми каза, че са започнали втората серия Нивалин (след почивка от известно време). Състоянието на Бебето е същото. В смисъл по-добре е от преди, повдига си задницата, но не движи краката си. Продължава да ги влачи, но лечението ще продължи, доколкото разбрах, докато не проходи или не стане ясно, че няма да проходи.
На нас последно ни казаха, че няма да проходи и, че това подобрение е временно, защото натиска върху прешлените продължава и тя ще загуби и малкото чувствителност, която има, но за операция е късно. Така, че остава да се надяваме все пак, че с Нивалина ще получи подобрение по-голямо.
Опитваме се и да намерим дом на кучето, но в България май е почти невъзможно да се случи това. Трудно се намират осиновители за здрави кучета, а какво оства за инвалид. Тъй като в гаража, в който го гледат жените в момента не може да остане завинаги и ако не проходи трябва да му се намери дом.
И това е засега около кучето. Дано да има по-голямо подобрение. Иначе стрелеца продължава да си стреля и явно никоий нищо не може да му направи. Опитвахме се да го засечем с камери точно кой стреля, но така и не успяхме.

#46 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Икона за мнението  Публикувано: 02 July 2009 - 11:55 AM

Жалко и за кучето и затова,че не можете да се справите със стрелеца...

#47 Потребителят е офлайн   Moda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 July 2009 - 12:07 PM

как може да има такива хора :ud_009:
дано по скоро се разбере кой е

#48 Потребителят е офлайн   Nella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 03:57 PM

Бих искала плахо да се намеся, има едни колички, навремето се внасяха "отвън", с две колела и ремък, на който се полага задната част на телцето му. Бих могла да помогна в закупуването на такава количка, стига цената да е по силите ми - казвам го това, защото изобщо нямам представа колко струват...
По-малкия проблем е, че кучето е едро, по-големият проблем е, че наистина някой трябва да го гледа, то по улицата не може да се разхожда с количката, най-малкото защото на оня идиот-стрелеца ще му дойде като фазан пред блока....

#49 Потребителят е офлайн   grigorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2009 - 05:17 PM

Показване на мнениетоNella, в Jul 2 2009, 01:57 PM, написа:

Бих искала плахо да се намеся, има едни колички, навремето се внасяха "отвън", с две колела и ремък, на който се полага задната част на телцето му. Бих могла да помогна в закупуването на такава количка, стига цената да е по силите ми - казвам го това, защото изобщо нямам представа колко струват...
По-малкия проблем е, че кучето е едро, по-големият проблем е, че наистина някой трябва да го гледа, то по улицата не може да се разхожда с количката, най-малкото защото на оня идиот-стрелеца ще му дойде като фазан пред блока....

Напълно съм съгласна и затова искаме да намерим дом за кучето. Знам, че има колички за животни, но и аз нямам представа колко струват, а и откъде се купуват. Ако някой има информация за тези колички моля да сподели.
А и ако някой може да предложи дом за животинката, дори и в чужбина, сме отворени за предложения. Трабва да се вземе предвид разбира се, че си има доста грижи около кучето и човек трябва да разполага с повече време и търпение.

#50 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 July 2009 - 05:18 PM

Аз знам това.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#51 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 07:16 AM

Да, и аз знам за тези, които Бушката е писала. Преди около 2 месеца, покрай случая с Боби, парализираното пуделче, се бях свързала с тези хора. Казаха ми, че цената на количката е 200лв, но заради това, че става въпрос за бездомно кучле бяха готови да направят отстъпка - към 150лв.
Има и един сайт, американски, където има наистина много добри колички, но по-скъпи -
http://www.eddieswheels.com/
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#52 Потребителят е офлайн   Nella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 08:23 AM

Показване на мнениетоMamiha, в Jul 3 2009, 08:16 AM, написа:

Да, и аз знам за тези, които Бушката е писала. Преди около 2 месеца, покрай случая с Боби, парализираното пуделче, се бях свързала с тези хора. Казаха ми, че цената на количката е 200лв, но заради това, че става въпрос за бездомно кучле бяха готови да направят отстъпка - към 150лв.
Има и един сайт, американски, където има наистина много добри колички, но по-скъпи -
http://www.eddieswheels.com/

Включих се с предложения в тази тема не за друго, ами защото ме е яд че толкова много работа сте свършили покрай обгрижването на тази животинка, и сега на финала - всичко ще свърши....Единственото което мога да ви кажа е, че мога да поема тази количка от 150-200лв., американските- така и не разбрах колко струват... ...Уффф, намерете някой да я гледа......тези жени които я наглеждат, няма ли някоя пенсионерка там.....т.е. да не ходи на работа имам в предвид.....направо незнам!...яд ме е.....защото това куче може да продължи да живее още много, имено с количката.....

#53 Потребителят е офлайн   fdisk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 09:05 AM

Показване на мнениетоNella, в Jul 3 2009, 09:23 AM, написа:

..американските- така и не разбрах колко струват...

Ето тук има цени - http://www.eddieswhe...ml/pricing.html

#54 Потребителят е офлайн   Nella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 10:13 AM

Показване на мнениетоfdisk, в Jul 3 2009, 10:05 AM, написа:

Показване на мнениетоNella, в Jul 3 2009, 09:23 AM, написа:

..американските- така и не разбрах колко струват...

Ето тук има цени - http://www.eddieswhe...ml/pricing.html

Даа, видях цените, 300$ е най-евтината, да не забравяме че има и "транспорт"... но и "българската" ще свърши работа, пък и можем да ги съберем тия пари.... :smile:
Тук има една тема за Катя - кучето е със почти същия проблем и даже вече е осиновена в Германия с количка!...там писах дали не може да се помогне по същия начин и на това куче?...(..то има ли име между другото?...)
А как е кучето, не пишете вече за нея, аз тука смятам колички да купувам, а вие нищо не казвате за нея?

#55 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 12:10 PM

Цените на американския сайт са според размера на количката и...сложността й, така да се каже. Там има и такива с по 4 колела, които са доста скъпи. Писахме им за количка за Боби, разказахме случая и т.н. Поискаха точните размери, там си е описано какви точно трябва да се вземат.
Друго, което ще искат да знаят е по какъв терен горе-долу ще ходи кучето, защото ако е трева му пускат крачетата да се влачат, а ако е друга настилка слагат едни като каиши, които му държат крачетата по-високо, за да не се влачат и претъркват. Тези каиши се заплащат допълнително.
Отговорът им беше - 360 USD е количката + 45 USD за тези каиши. Тъй като в случая ставало дума за "спасяване" те правят 10% отстъпка от цената и крайната беше 364.50 USD. Най-евтиният възможен варинат за транспорт е 97.25 USD, така че крайната цена за количка с размер, като за пудел се получава 461.75 USD. Доста сериозна сума е наистина, но количките са много добри...поне нашето "проучване" стигна до този извод. :smile:
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#56 Потребителят е офлайн   Nella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 01:43 PM

Mamiha , той долара сега нисък, 600 лв. ще съберем, като ви гледам софиянци какви сте дейни, колко "съдби" четох, много бързо и експедитивно действате!- говоря сериозно, евала ви! :ba_025:
И както казах, и "българската" би свършила работа, НО КОЙ ще гледа кучето?
И няма информация какво всъщност е положението й в момента?

#57 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 06:46 PM

Кучето си е все така ,не се случват кой знае какви различни неща в нейния живот... Взели сме размери за количка, от една английска организация ни писаха ,че могат да ни помогнат за количка, да ни изпратят. Сега сме им дали всички данни, които поискаха и ще изчакаме да видим дали ще помогнат. Надявам се, че до няколко дена ще отговорят. Ако не стане това , трябва ние да почнем да мислим по въпроса. Но според мен най сериозния проблем е това, кой ще я гледа. Те е на около 3 години, което значи че целия живот е пред нея... Това, че друго куче е заминало за Германия с такъв проблем ми вдъхна малко надежда, че може пък и с нея да се случи... За съжаление тук в България никой не се наема да се грижи за куче инвалид. Благодаря ви , че искате да помогнете за количката, но нека изчакаме да видим от тази организация какво ще отговорят и тогава ще му мислим...

ето и няколко нови снимчици :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Nella Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 07:50 PM

terra1, ще следя темата, това осиновеното е в сектора "истории с щастлив край" и има снимки с количката и семейството, което я е осиновило....Добре де, нали сте там в София, що не се свържете с другите оттук, които ги "пускат" за осиновяване и да кажат и нея дали ще я одобрят?...И за бога, как е името на тази милинка? (..как гледа, това е много обичливо животно, да знаете...)... :smile:

#59 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2009 - 11:20 PM

Първо за името , всеки и вика различно... Жената, която си я хранеше и преди стрелбата и вика Бебе , аз и викам Мами (майката) , защото е майка на Бъки - едно кученце, което още търси дом от друга тема( бяха му счупени лапичките..) . И така общо взето за името... :smile:
А иначе аз сега не съм в София за лятото, но държа връзка с другите , които я гледат. Но наистина трябва да задействаме нещата и дано има късмет да замине за чужбина, че тук незнам как ще и протече живота. А тя наистина е най-доброто куче, и е толкова жизнена , не се предава :smile:

#60 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2009 - 05:35 PM

Здравейте!
Относно количката, още чакаме. От организацията , с която се свързахме казаха "Ще ви изпратим" дадохме уж всички данни, размери и т.н. , ама нищо повече не казаха. Днес мисля да им пиша пак да питам да 4акаме ли или да търсим от друго място.
Сега обаче съм много притеснена, защото жената, в чиито гараж в момента е Бебето днес ми се обади и каза, че до 15 август трябва да решим какво ще правим с нея, тъй като само дотогава може да остане там. И тъй като сега съм работя на морето и не съм в София ми е още по притеснено. Направо умирам от жал за Кучето, съдбата му е в нашите ръце , а ние не знаем какво да правим.
Ако си намери хубав дом сигурно ще се побъркам от щастие smile.gif . Но положението става все по сериозно. Незнам какво да правя....

• (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни